Forumi Horizont | Trego 42 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- Papa Jep Dorheqjen (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18722)
Papa Jep Dorheqjen
http://www.la-croix.com/Religion/Ac...13-02-11-909779
Interesante dhe e pa besueshme,por ndodhi mrekullia.......papa benedikti kerkoi dorheqje,ndaj udhes se shejte .......fati i kishes ne dore te......pse ndolli kjo?
te zuni gjumi ke tastiera, apo ke problem me gishtin?
Re: Papa Jep Dorheqjen
S'ka asgje mrekulli ne fund Papa eshte nje njeri si gjithe te tjeret te pakten tregoi shume guxim te pranoje qe kur nje njeri nuk ka me fuqine fizike dhe mentale nuk duhet te genjeje te tjeret e te zeje karriken por te terhiqet me dinjitet e ti lere vendin dikutj tjeter qe mund ta beje me mire kete pune .Ky eshte nje Pape qe zor se do harrohet jo per ndonje mrekulli por per guxim qe pat ai i kerkoje falje te gjithe botes per krimet qe kane bere prifterinjte pedofila, tregoi qe Vatikani nuk eshte ai vendi i shejte qe mendojme qe intrigat dhe pislliqet ka me shumice dhe atje po duhet te kesh forcen ti pranosh. Ky Pape tregoi qe ne fund te fund prifterinjte suorat dhe ai vete jane njerez si gjithe te tjeret perfaqesojne kishen por nuk jane Zoti qe bejne dhe gabime te ndreqshme dhe te pandreshme kjo po qe eshte mrekulli .Ky PaPe tregoi se perpare semundjeve jemi te gjithe te njejte nuk ka rendesi cfare pozicioni je cfare pasurie e cfare drejton perpara vuajtje te shpirtit e trupit je nje skllav .Nuk qe nje Pape ky qe manipulohej e mcfite koken si shume te tjere nuk ishte akomodant .Kam takur dhe Voitiuan por takimi me te muaj me pare me la ne shpirt nje ndienje tjeter ndiej akoma ngrohtesine e duarve dhe fjale te tij.Uroj me gjithe shpirt qe Zoti ti lehtesoje vuatjet.
Besoj se eshte nje vendim i mencur.
Problemi i pedofilise eshte besoj une i pompuar kryesisht nga kisha protestante. Dihet lufta e vazhdueshme midis tyre shpesh me derdhje te medha gjaku.
Duke mos dashur te bej avokatin e krimineleve pedofila, po citoj nje thenje te nje hijerarku katolik te NY.
Vertet, rpanoi ai, ka pedofila dhe ata duhen denuar, por ata jane shume me te paket se ne jeten civile.
Kjo nuk justifikon gje, por tregon qe dikush ka perfitime nga pompimi dhe fryrja mediatike e problemit.
Shelg kete e di une qe eshte pak e sajuar ajo per prifterinjte por ne disa raste e verteta qendron dhe duhet denuar por jo si prift por si njeri pa veshjen e kishes sepse kur perdhunon nje mesuar se ka fajin shkolla e ka fajin ai .Nuk arrij ta mendoj qe dike e perdhunojne 15 vjece dhe tregon kur eshte 30 kjo me eshte dukur gjithmon asurde dhe se kam besuar asnjeher di se nese me te vertet im bir do me thoshte nje gje te tille do e merrja vesh prifti sdo arrinte gjalle ne kishe .
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
Shelg kete e di une qe eshte pak e sajuar ajo per prifterinjte por ne disa raste e verteta qendron dhe duhet denuar por jo si prift por si njeri pa veshjen e kishes sepse kur perdhunon nje mesuar se ka fajin shkolla e ka fajin ai .Nuk arrij ta mendoj qe dike e perdhunojne 15 vjece dhe tregon kur eshte 30 kjo me eshte dukur gjithmon asurde dhe se kam besuar asnjeher di se nese me te vertet im bir do me thoshte nje gje te tille do e merrja vesh prifti sdo arrinte gjalle ne kishe .
Aq shume ishte merzit Ati ne qiell sa ju dergoj nje vetetime ne koke per ti percellu te gjithe
Citim:Shume bukur e ke thene Bionde.
une 1 gje s kuptoj perse duhen prifterinjte dhe institucionet fetare kur zoti futet kudo dhe ben ci do bytha
Citim:Sepse tufat kane nevoje per bariun se ndryshe i ha dreqi(ujku) ose bien ne humnere (ferr). Te pakten kjo eshte Kisha dhe qellimi i saj. Se çfare bejne njerzit e Kishes eshte tjeter gje. Normalisht duhej te benin punen e Zotit.
Po citoj ato që tha AngelDevil
une 1 gje s kuptoj perse duhen prifterinjte dhe institucionet fetare kur zoti futet kudo dhe ben ci do bytha
Normalisht.
s'me jep asnje lloj efekti/ndjenje kjo doreheqja e papes. Nuk jam e sigurte se pse ekziston Vatikani si shtet me vete ,to begin with. C'qellim ka dhe si lindi dhe pse lindi dhe pse gjithe ato tradita dhe perce, dhe bizhuterira duhet research-ur kjo gje, per t'fikur kurjozitetin tim.
Nqs ka dhene doreheqjen prej pislleqeve qe jane permendur me siper, bashkohem me mendimin e Biondes, por gazetat thone shume arsye, nuk do e dime arsyen e vertete te doreheqjes keshtu qe spekullimet dhe gjykimet a beri mire apo keq, le tia leme Zotit.
Life goes on.
Artikull nga 1 gazete gjermane
Viti i fundit i drejtimit i Papa Benediktit XVi ishte edhe më i hidhuri.
A u përkul në fund ai përballë komploteve?
Gianluigi Nuzzi, 44 vjeç, një gazetar pranë shërbimit sekret italian, publikoi librin “Vatileaks”, me dokumente sekrete, që dukej se rridhnin nga zyra e Papës.
Dhe tradhtari i përkiste familjes së Papës. Ai ishte vetë mazhordomi i tij, Paolo Gabriele, 46 vjeç. Sekretari personal i Papës, Georg Gaenswein e kishte denoncuar atë si autor.
Por në vend të tradhtisë, Gabriele u akuzua thjesht për vjedhje. Në vend të dënimit me burg, ai u fal nga vetë Papa.
Raporti i komisionit të përbërë nga tre kardinalë është “sub secreto ponteficio”, që do mbahet zyrtarisht i fshehtë. Prandaj nuk dihet se me cilët dokumente Nuzzi dhe njerëzit e tij mund t’i bënin presion Papës.
Ka pasur spekulime se shërbimi sekret italian i ka siguruar materialet në mënyrë të paligjshme. Këto spekulime qarkullonin në xhandarmëri dhe në Gardën Zvicerane.
Në brendësi të Vatikanit shtohen gjithmonë e më shumë thashethemet dhe intrigat.
Prelatët nga Pallati Apostolik përhapën lajmin në verën e vitit 2012 se Papa donte të zëvendësonte njeriun e dytë më të fuqishëm në Vatikan, Sekretarin e Shtetit, Tarcisio Bertone, 78 vjeç. Ai dyshohet për grupime, nepotizëm dhe transaksione sekrete.
Por për çudi, pas pushimeve të verës, Papa Benedikti XVI jo vetëm që nuk e shkarkoi atë, por i shkroi një letër falënderimi për punën e tij, duke e lënë në atë post.
Përpara një viti, u bë publik një regjistrim i kardinalit të Palermos, Paolo Romeo. Në një fjalim ai tronditi të pranishmit duke folur për përplasje të forta në Selinë e Shenjtë. Madje Romeo tha se Papa do të vritej në nëntor të vitit të shkuar.
Në shtator Papa emëroi ekspertin e pastrimit të parave, Rene Bruelhart, për të shqyrtuar makinacionet financiare të Bankës së Vatikanit.
Me këtë emërim, Benedikti bëri shumë armiq. Në janar Italia bllokoi të gjitha kartat e kreditit dhe të bankomateve në muzetë e Vatikanit dhe në zyrat postare.
Arsyeja zyrtare: Vatikani kishte shkelur rregullat kundër pastrimit të parave.
Citim:
Po citoj ato që tha shelgu
Pikerisht. Keto jane cudite. Qenka prekur ose edhe trazuar nga prifti dikush, mashkull a femer dhe tregon tani pas 40 vjetesh.
Nuk shfajesoj pedofilet. Ata dihet qe duhen denur, madje kut te flitet per kete pjese te bisedes.
une them qe kushdoqofshin arsyet kjo eshte goditje e rende per kishen katolike . po humbet kredibilitet gjithmone e me shume. sekrete qe dalin , pakte politike , pedofili . me kete Ratzinger kam pershtypjen qe eshte djegur nje perqindje mjaft e madhe e miresise se Papes polak.
nuk jam fetar po dikush me vuri ne dukje nje detaj :
myslimanet nuk bejne tregti me simbolet e fese se tyre .
te jete e vertete?
Arsyeja e vetme pse Papa dha doreheqjen e lexon cdo njeri duke e pare ne fytyre.Papen qe pashe para 2 muajve mu duk nje i vdekur qe e mbajne ne jete me zor . Pse u dashka me doemos te kete nje komplot kur nje njeri qe beson me te vertet ne dicka ben veprime si te papes largohet sepse e ndien qe nuk eshte me i dobishem per te marre vendime te rendesishme qe perfaqesojne boten sepse pushteti i tij eshte shume i madh.
Te ishte si keto palacot e tjere do rrinte deri ne momentin e fundit por preferoje te mbyllet ne nje konvent e te kaloje kohen duke u falur .Tani gazetat keto pune kane shpifje pa fund e hamendje ehuuuuuuuuuuu sa libra filma do behen tani.
Lori ku ke degjuar keto gjera vetem ne vendet ku kisha katolike eshte ne minorance sepse ne Itali mund te kem degjuar shume pak raste ne krahasim me turmat qe dalin neper shtetet e tjera.
Aman o Lori se po me cudit me kete qe me thua po mua te me beje nje gje te tille e marr biblen, kishen, priftin e suoren dhe shkolles i ve flaken jo te me kthehet me besimi perseri po e humbe njehere.
Tani kjo paske nejt me djem dhe qeka mbruar nga prifti po prinderit se dinin kete gje ?
Po une te shikoj dicka ke im bir qe ka 9 vjet qe shkon ne nje shkolle fetare larg o Zot i vras ska nevoje te shoqerohet me dike qe ta mbroje se e mbroj vete e para .
Zakonisht keto femije qe dikush abuzon jane te lene mbas dore nga prinderit dhe ato skane ditur ti rrine afer e te kuptojne se cfare ka femija po kjo eshte teme tjerer.Ah histori te tilla Lori kane shkatarruar familje po sa te verteta mund te jene se di njeri po crendesi ka besohet gjithmon ai qe akuzon por nuk eshte gjithmon e vertet ajo qe thote.
Miresia e nje pape polak kukull qe i treoi botes sesa i lidhur ishte mbas atij kolltuku sa doli ne tv dhe ne momentet e fundit te jetes nje njeri pa dinjitet , ah po ai qe spati kurre forcen te denoje krimet sepse dinte shume gjera dhe heshti per vite e vite u desh ky nje papa me palle ti tregoi botes.
Citim:
desh ky nje papa me palle ti tregoi botes.
Citim:
Po citoj ato që tha bruni22
vetem qe "papa con le palle" nuk mund ti thuash ktij!
nuk jam shum i informuar se nuk me ka interesuar. po me aq pak sa di. mi fanno solo schiffo ...pjesa me e madhe e tyre nuk jan tjeter. po vetem parazita
Mire e ke Bionde po mos u merzit me brunin se ai gallate do e jo sqarime.
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Mire e ke Bionde po mos u merzit me brunin se ai gallate do e jo sqarime.
Po ku pyet ai per temen ai, ke pare ndonjehere te merret me temat?
Sqarime e argumentimet nuk i interesojne aspak.
Nejse dikur thuhej, vdes nje pape vene nje tjeter. Tashme kjo nuk eshte e vertete.
Citim:
ateher kur sje i informuar pse flet kot apo kshu per sport ?
Po deshe shpjegime me te shumta me thuaj car nuk kupton se kam kohe sot te shpjegoj shume mire .
Citim:
Nejse dikur thuhej, vdes nje pape vene nje tjeter. Tashme kjo nuk eshte e vertete.
Citim:
alloaaaa?' bionde kshu e mban fjalen ti!!?
Citim:
hajde re se s'te shpjegoj gje me ne lidhje me papen .
Une di shume per papen.
Citim:
Une di shume per papen.
Citim:Gabova teme, kujtova se isha tek Mendime te çastit.
kush te pyti?
Citim:
alloaaaa?' bionde kshu e mban fjalen ti!!?
Citim:
Gabova teme, kujtova se isha tek Mendime te çastit.
Nejse e more vesh se nqs biondia nuk do me te tregu papen.
Citim:
Bruni nuk me pelqen te tallem me besimin i cdo feje qofte ai kam shume respket per njerezit qe besojne sepse jane njerez te falin shume dhe nuk kerkojne asgje.Per kete se zgjata me .E thashe dhe me pare qetesia shpirterore dhe shpresa qe me la takimi me te do jete gjithmon ne zemren time dhe pse une e di qe jam nje mekatare.
Povero Papa!
Povero Cristo!
Povero Berlu!
Citim:
Arsyeja e vetme pse Papa dha doreheqjen e lexon cdo njeri duke e pare ne fytyre.Papen qe pashe para 2 muajve mu duk nje i vdekur qe e mbajne ne jete me zor . Pse u dashka me doemos te kete nje komplot kur nje njeri qe beson me te vertet ne dicka ben veprime si te papes largohet sepse e ndien qe nuk eshte me i dobishem per te marre vendime te rendesishme qe perfaqesojne boten sepse pushteti i tij eshte shume i madh.
Te ishte si keto palacot e tjere do rrinte deri ne momentin e fundit por preferoje te mbyllet ne nje konvent e te kaloje kohen duke u falur .Tani gazetat keto pune kane shpifje pa fund e hamendje ehuuuuuuuuuuu sa libra filma do behen tani.
Lori ku ke degjuar keto gjera vetem ne vendet ku kisha katolike eshte ne minorance sepse ne Itali mund te kem degjuar shume pak raste ne krahasim me turmat qe dalin neper shtetet e tjera.
Aman o Lori se po me cudit me kete qe me thua po mua te me beje nje gje te tille e marr biblen, kishen, priftin e suoren dhe shkolles i ve flaken jo te me kthehet me besimi perseri po e humbe njehere.
Tani kjo paske nejt me djem dhe qeka mbruar nga prifti po prinderit se dinin kete gje ?
Po une te shikoj dicka ke im bir qe ka 9 vjet qe shkon ne nje shkolle fetare larg o Zot i vras ska nevoje te shoqerohet me dike qe ta mbroje se e mbroj vete e para .
Zakonisht keto femije qe dikush abuzon jane te lene mbas dore nga prinderit dhe ato skane ditur ti rrine afer e te kuptojne se cfare ka femija po kjo eshte teme tjerer.Ah histori te tilla Lori kane shkatarruar familje po sa te verteta mund te jene se di njeri po crendesi ka besohet gjithmon ai qe akuzon por nuk eshte gjithmon e vertet ajo qe thote.
Miresia e nje pape polak kukull qe i treoi botes sesa i lidhur ishte mbas atij kolltuku sa doli ne tv dhe ne momentet e fundit te jetes nje njeri pa dinjitet , ah po ai qe spati kurre forcen te denoje krimet sepse dinte shume gjera dhe heshti per vite e vite u desh ky nje papa me palle ti tregoi botes.
Lori nuk desha te ofendoj shoqen tende te kekorj te falur nese pa dashur ke lexuar ne fjalet e mia qe e kam lenduar dhe me vjen shume keq per ato qe ka kaluar .Une si Biondie kam shume dyshime ne keto histori ndoshta kam degjuar shume histori te tilla qe kane dale fllucka sapuni me kalimin e kohes dhe sic thua dhe vete une s'do arrija kurre me te besoja ne asgje jo me ne Zot po te me ndothte dicka e tille .Komenti im nuk ishte vetem per ate sepse nje histori te ngjashme e kam degjuar kohe me pare ne tv vetem se ndyshonte personazhi ishte mashkull dhe jo femer dhe tani ai ishte 40 vjec kjo i kishte ndodhur kur ai ishte 10 per kete thashe.Cdo njeri ka menyren e tij se besuari dhe te analizoje gjerat .
Une jam mysulmane Lori mendo sesa me zell e marr keto gjerat e fese katolike por une e shikoj ne kete menyre kete gje po te njejten gje do thoja dhe per fene time o nje fene e dikujt tjeter.
Citim:
Po citoj ato që tha lorie
Normalisht.
s'me jep asnje lloj efekti/ndjenje kjo doreheqja e papes. Nuk jam e sigurte se pse ekziston Vatikani si shtet me vete ,to begin with. C'qellim ka dhe si lindi dhe pse lindi dhe pse gjithe ato tradita dhe perce, dhe bizhuterira duhet research-ur kjo gje, per t'fikur kurjozitetin tim.
Nqs ka dhene doreheqjen prej pislleqeve qe jane permendur me siper, bashkohem me mendimin e Biondes, por gazetat thone shume arsye, nuk do e dime arsyen e vertete te doreheqjes keshtu qe spekullimet dhe gjykimet a beri mire apo keq, le tia leme Zotit.
Life goes on.
po ke te drejte, nuk jam rritur me ate ndjenje por perseri bahskohem me mendimine Biondes ne fillim kur tha qe papa mire beri qe dha doreheqjen.
Nqs arsyeja qe dha doreheqjen eshte prej ketyre pislleqeve qe kane shkruar gazetat, mire beri. Po sipas gazetave nuk dukej pendim i vertete i krishtere, dukej sikur papa ishte nen shantazh, i detyruar, se mos i dilte ndonje pisllek tjeter. ( i referohem artikullit qe postoi Angel)
Te pakten, u hapi me shume syte njerezve qe mos e ngrejne papen dhe sistemin Vatikan kaq lart ne piedestal sa te ndikohen shpirterisht prej kesaj.
Ne fund te fundit, jo te gjithe qe thone se jane fetare e njohin Zotin.
Mateu 7:21 Jo cdo njeri qe me therret mua: "Zot ,Zot' ,do futet ne mbreterine e parajses, por vetem ai qe ben vullnetin e babait tim qe eshte ne qiell.
Njerezit mund te testohen te shihet a perpiqen te bejne vullnetin e Zotit.
1 Gjoni 4:1
Te dashur miq, mos i besoni cdo shpirti, por testoni shpirtrat te shikoni ne jane nga Zoti,sepse shume profete false kane ardhur ne bote....
Njerezit dallohen nga rezultatet e veprimeve te tyre, edhe kur nuk jane ne fillim evidente ( koha do e tregoje fytyren e vertete)
Luke 6:43-45 Pema dhe fruti i saj: " asnje peme e mire nuk ben fryt te keq, dhe asnje peme e keqe nuk ben fryt te mire. Cdo peme dallohet nga fruti i vet. Njerezit nuk mbledhin fiq prej gjembave apo rrush prej shkurreve. Nje njeri i mire sjell gjera te mira prej se mires qe eshte mbledhur ne zemer dhe nje njeri i keq sjell gjera te keqija prej se keqes qe i eshte mbledhur ne zemer. Sepse goja nxjerr ate gje qe zemra ka mbledhur.
(ky eshte perkthimi im prej versionit anglisht)
Citim:
Po citoj ato që tha lorie
Te pakten, u hapi me shume syte njerezve qe mos e ngrejne papen dhe sistemin Vatikan kaq lart ne piedestal sa te ndikohen shpirterisht prej kesaj. qe eshte ne qiell.
Citim:
Ne Vatikan ka me pisllik sesa ne nje bordello kjo e thene nga nje prift dhe i kam dhene te drejte.
Citim:Mire Bionde me perjashtim te atij rreshti te fundit. Nuk e kuptoj se çfare rendesie ka ngjyra e lekures apo origjina e vendit te tij. Zgjedhja e Papes se Ri behet me votim dhe Papa i ri duhet te kete shumicen. Askush nuk e di se cili do te jete deri ne votimin perfundimtar. Te gjitha jane supozime.
Lori shumica e njeresve nuk beson ne Vatikan dhe se ngren me aq lart sepse si cdo istitucion tjeter eshte i perbere nga njeres komune qe kane huqet,veset,mangesite vetem se nese e ben une ti a ndonje tjeter nje gabim neve nuk na falet na gjykojne e bejne keto mbulohet siper dhe e merr vesh njeri ose me keq shejtrerohet gabimi i tyre .
Pastaj mos harro 80% ne vatikan jane burra dmth ka disa nga ato qe jane me te vertet besimtare e besojne ka disa qe e kane zgjedhur si pune sepse nuk eshte kollaj te ngrihesh ne oren 6 e te punosh per 1.200 euro ne muaj e te mbash familje u bere prift ste kerkohet me asgje i ke te gjitha gati futi nje "padre noste " mjest dreke dhe darke dhe je ne terezi.
Gje tjerer prifterinjt murgeshat qe shkojne ne misione humanitare ne vendert me te rrezikshme te botes dhe jetojne me njerezit qe kane nevoje ato po qe i amiroj te cdo feje qofshin.Po jo keto qe jane te gjithe nga 100 kile e po plasin nge e hongmja
Ka ga ato qe jane me keq se femrat , xheloze ,njerez te ulet maniake ,pervese dhe shtroi dhe intrigat per pushtet ,pasuri ja perfundimi njerezit largohen nga kisha sepse kujt do ti pelqente qe Zotin ta perfaqesonte nje funderrine e tille.
Ky Pape me pelqen sepse te pranosh dhe te ikesh kur s'je me i zoti dhe iken per te miren e te tjereve sepse kupton se je plakur dhe idete e tua nuk jane me te dobishme eshte me te vertet per tu admiruar.
Ne Vatikan ka me pisllik sesa ne nje bordello kjo e thene nga nje prift dhe i kam dhene te drejte.Mendoj dhe kete Lori por eshte mendimi im qe si tregoi askujt qe do ikte per te vetmin motiv qe mos linte ato skilet e tjera qe sillen rrotull vatikanit per interesat e tyre te benin si ti donte qefi i vuri dhe nje njeri te pakorruptueshem si drejtor banke.Tani te shofim kush do jete ai qe do i zeje vendin ndoshta nje pape i zi ose latin .
Citim:
Mire Bionde me perjashtim te atij rreshti te fundit. Nuk e kuptoj se çfare rendesie ka ngjyra e lekures apo origjina e vendit te tij. Zgjedhja e Papes se Ri behet me votim dhe Papa i ri duhet te kete shumicen. Askush nuk e di se cili do te jete deri ne votimin perfundimtar. Te gjitha jane supozime.
Citim:Per mua ka shume se nuk jam rracist. Deshirat e tregtarve dhe zgjedhja e Papes jane dy gjera krejt te ndryshme.
Per mua asnje ndryshim po shikoja lajmet dhe shpresonin komercantet qe kane aktivitet rreth e rrotull qe te ishte nga keto vendet qe kshu te terhiqte sa me shume tursite ne Vatikan.
Piktor mjafton te jete njeri i besimit kur cdo besimtar te gjeje qetesine dhe paqen qe kerkon kur ta takoje dhe degjoje.
Prifti i kishes time eshte i zi Piktor ne fillim kur erdhi ec ti duroje plakat e lagjes plasen tu ankuar kishin hall se s'do ishte si ai qe kishim .Kaluan disa dite kur e pane qe eshte shume me i mire se ai kane nderruar mendje kur erdhi ishte si shkop i shkreti i dobet imen o bo gati 100 kile ngeli tu hong ravioli e gnochi al pesto e torta di mele nga plakat e lagjes.
Une kam menduar kur te vije dita e veres ti jap nje ballokume ishalla i ha .Kshuqe une do e preferoj me ngjyre kam esperienca shume te mira .
Trego 42 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.