Forumi Horizont | Gjithsej 9 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 » Trego 430 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dashuria (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=48)
-- ç'eshte dashuria?!! Ja si e konceptoj une! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=178)
ç'eshte dashuria?!! Ja si e konceptoj une!
Njehere e njekohe, isha femije, dhe dija vetem te luaja e qeshja pa shkak apo llogjike! Aq me teper, nuk dija se çfare do te thonte fjala dashuri! Rritesha dalengadale, dhe boten e nenshtroja me kilometra ne dite, dhe mendoja qe llogjika ime ishte e forte dhe dashuria, tashme, ishte nje koncept i njohur, i lexuar dhe i degjuar, si nje nga tematikat me te bujeshme te kronikave sociale! Por, isha akoma i ri te ndjeja mbi lekuren time vulen e forte qe dashuria shtampon! Po, dashuria eshte si ai kali i eger, i terbuar, i cili nuk e le kaloresin ta mbizoteroje; por, vjen nje moment dhe i nenshtrohet, zbutet, behet besnik dhe frutprures! Ne te njejten menyre, edhe dashuria po linte shenja mbi lekuren e zemres dhe trupit tim, tashme i pergjakur nga dhimbjet, qe dashuria sillte! Mendoj qe kesaj bote, tashme, nuk i mungon asgje:leke, sherbime, kushte jetese, avione, anije kozmike, ilaçe magjike e shpejt edhe fotokopjet e para humane(klonimi), por, prape se prape, nje ilaç per te qetesuar mendjet dhe zemrat qe vuajne nga dashuria, akoma nuk po e zgjedhin! Njerezit jane bere si te çmendur: meshkuj dhe femra hapin syte gjitheandej per te gjetur dashurine perreth tyre, vuajne shume, e shpesh arrijne edhe ne ekstremis per te! Une? Hmmmm, nuk jam nje engjell, nuk arrij ta mohoj dot qe edhe mua, dashuria arriti te me ndeze e skuqe fijet nervore qe lidhin mendjen me trupin vepues timin, dhe po behej nje osesion qe po ndryshonte o maskonte ngjyrat reale te jetes qe me rrethon, duke ma bere me pak te bukur, me pak interesante, ose siç e quajne psikologet, jete pesimiste dhe pa interesa! Dhe mendo, e tera kjo, per faj te dashurise qe sa here e uleroja emrin e saj, aq me e heshtur behej!!! Dhe une, qe mendoj qe jam nje njeri me ideale, qe i besoj nje ndjenje te paster, reale e pa interesa, jam shume mosbesues ndaj shume ererave plot ngjyra qe çdo dite me perplaseshin e me shfaqeshin si dashuri, por qe zemra e regjur, nuk vononte t'i skartonte per aromen komplet fallco qe leshonin ,qe keto erera dashurie me shfaqnin perpara! Dhe zemra vuante akoma me shume! Nje dite pashe nje film! Nje film shume famoz, i bere nga kulla e kinematografise, ne te cilin permblidheshim me mijera histori reale, qe Hollivudi, i perjetoi me titullin: Ka poste per ty! Me dukej film idiot, pasi me fliste per nje zone, te cilen une nuk e njihja mire, per te cilen sapo kisha degjuar: interneti, posta e-mail, video-biseda, pra, nje egzistence virtuale, fallco, e krijuar nga qenie reale, milona persona te mbare botes! Kureshtja me terhoqi koke e kembe, me beri te studioja, ta ndjeja kete realitet virtual, e qe ne te, do njihja mbase nje dite dashurine; e tere puna pastaj, do ishte ta nxirrja nga virtualiteti ne reale! Ishte nje plan qorr, por qe me dha edhe nje emer virtual: Mendimtari germues! Shume me pyesnin;pse e kam kete nofke? E shume mendonin qe "mendoja se si te germoja" te rejat e infot nga xhungla e internetit!!! Por, jo, une, thjesht po germoja ne nje bote plot me persona reale, ku mrekullia dhe deshperimi kane te njejten fytyre dhe ere, po germoja dashurine qe nuk arrita ta gjeja ne personat perreth meje ne jeten reale! Nuk eshte magji te duash dike, jane thjesht ca kode magjike te te folurit, eshte nje planet, me mua dhe ate, e ne flasim! Flas une e flet ajo, dhe diçka duhet te na terheqe, te na dridhe ndjenjat, kureshtjen e te na pergatise te dalim nga ai planet virtual, te dalim ne jete reale! Dashuria ,ky emer tashme, eshte ilaç per mua, dhe une, jam perseri ai femija plot lumturi e energji, por me dashuri, te teren per mua, te cilen e ndjej dhe do ta mbaj e mbroj deri sa fija e fundit e frymes te pershkoje fytin tim, dhe zemra te beje rrahjen e fundit! Ja pra se çfare eshte dashuria, arritja e idealit, dhe dedikimi i jetes teresisht ne rritjen dhe lulezimin e sa te kem jete te saj!
prej kujt e ke marre kte paragraf? Very nice
mendimtar me natyre komplekse!!dashuria eshte ......beh une nuk mund ta perkufizoj si dashuri anzi nuk me pelqejne as njerezit qe e perkufizojne me ate fjale sepse ndjenjat e mia nuk mund te permblidhen ne 7 shkronja dhe nuk ja lejoj asnjerit qe te pakten per 7 shkronja te permbledhe ate qe ndiej une kur vendos si etalon te ndenjave te mia nje femer.une nuk e di nese te pelqejne femrat apo meshkujt ? sepse me kete tip qe paske ti ti i lodhke femrat me strehollim idesh apo me hedhje nga nje dege e pemes te tjetra dhe normale qe per tipat si ty ngelen vetem meshkujt se qeke ca ( me fal per shprehjen )bla bla bla e vivono felici e contenti....aq me shume per dashurine virtuale qe personi qe ke perballe mund te jete maniak apo me njemije e nje vese te keqia.anzi....kur po lexoja faqen tende mu perafrua me shume me nje call me ..00900 sepse aty jam une , sesa me hapjen e nje teme psikologjike te mirefillte.vule lekure damkosje ilac per dashurine goxha game fjalesh per shitje me ankand te shpirtit ndonese ne fakt me duket nje tenderim ai i shpirtit tend "dashuror" por sidoqofte ndjenjat aq me shume ato te perafrimit me nje vajze ( ose me nje djale ) ne rastin tend nuk jane negative qe te kene nevoje per ilac. interneti nuk eshte bere ti jape ngjyre gri dhe blu jetes tende por te te shtoje ngjyrat ...aq cme shume mos bjer ne dashuri por ngrihu dhe boll me kete une jam i plotesuar nga jeta me mungon vetem dashuria se eshte ....boring apo une jap jeten per dashurine lexo ndonje liber qe te gjesh veten se jane ca jashte kohe .........
Nuk jam jashte kohe, jam real e te djeg!
O ti njeri, qe kerkon te hiqesh si real, ama ti per realizem qe me ke, as nofken qe i ke vene vetes, nuk e shpreh, identifikon! Une jam nje tip, si shume tipa te tjere, qe mendimet i them ashtu siç me vijne, dhe nese ty te djeg tema ime, me siguri je akoma ne faze pjekjeje, dhe persene ta jap ne shume aresye:
E para, si "shqipetar" qe je, meso te flasesh gjuhen e nenes, ashtu te paster e bukur siç eshte, e mos u be kopil italie!
E dyta, une e shoh shume mire, sidomos meshkujt, jane bere si ujqer seksi, duan nje femer, ama nuk e kuptojne as vete se perse, po, dine mire nje gje: qe do te bejne seks me te! Une, jo se e kundershtoj tezen e seksit, pasi dashuria materializohet, ama te duash nje femer, dmth te jesh nje te te, nje trup, te dish te bertasesh siç te dish edhe te ulesh koken, pra, te jesh njeri me kulture!
E treta, une jam i fejuar e i lumtur, dhe rolin e nje gay po ta le ty, pasi une nuk kisha menduar ndonjehere per njerez te tille, bile as i jap rendesine minimale, ndersa ti, aq shume je ne ate ambjent, sa syte te shohin vetem gay, por ne internet me siguri gjen adresa qe kenaqin deshiren tende, po jo sigurisht ne nje faqe te tille!
E katerta, ty dhe injorances tende, i djeg ndjenja ime madheshtore qe ti, arrin ta diskutosh me rreshta thjesht qesharak, pasi ti nuk perdor fare llogjike, por vetem fyerje, e njerezve te tille, une i hap rruge, zakonisht pa iu dhene pergjigje(si budallait), por per ty, ndjeva qe nje shpjegim e kishe nevoje!
Nese ty te djeg realiteti i mjere me te cilin dashuria perplaset, dhe qe ta arrish te kompletuar, atehere, tamam je nje "mashkull" me halle, pa sukses, dhe nuk eshte çudi qe ambjentet gay i njeh dhe jeten e ndjenjat perreth i shikon me nje gay-syze! Je ti ai, qe nuk do biesh rehat me femrat, pasi ti nuk i jep rendesine e duhur, e ne situata te veshtira, nje tip si ty, vetem ben skandale, dhe perplas grushtat mbi tavoline! Per dhurate, shiko nje portret qe te kam bere, duhet t'i ngjash shume me siguri! Dite te mbare ,u surfergay!
JO per te mbajtur ane
Jo per te mbajtur ane, por ajo qe Mendimatari kish shkruar me pelqeu qe heren e pare. Nuk mendoj se ka nevoje te kalojme ne ofendime. Mbase thjesht ata qe nuk bien dakort nuk kuptojne boten e njeri tjetrit.
Do doja te thoja dhe mendimin tim meqe jam ketu. Nuk mendoj se dashuria ka te beje me ndjenjen gay. Nga ana tjeter eshte e vertete qe i dashuruari marrezisht behet nje foshnje qe del nga qejfi i femres. Por kjo nuk do te thote se dashuria prish ekulibret mes nje cifti.
Dashuria eshte nje ndjenje qe te ben te kesh nje deshire te cmendur te jetosh. Te shikosh shtepite dhe fushat nga dritarja e nje treni e te te linde deshira te jetosh aty. Brenda cdo shtepie me personin qe do.
Dashuria te ben te mos mendosh per karriere, te duash nje cope toke, nje dyqan, nje pune cfaredo, nje rroge per te jetuar i qeshur. Mos ju cudise kjo, sepse etja per para nuk eshte retorike e jetes. Te pakten nga eksperienca ime dashuria te ben te duash te jetosh ne nje menyre te qete dhe qetesia nuk ka te beje me pasurine. Te jetosh i shkujdesur pa menduar pse dikush tjeter ka me shume apo me pak. Thjesht te jetosh ne hapesiren tende, ne mrekulline e vogel qe permban jeta jote.
E prape se prape maskilizmi ne Shqiperi eshte nje loje qe vret vetedijen e meshkujve shqiptare. Te tallesh ke dashuron, te kerkosh nje vrime femre pa llogjikuar me tutje eshte nje gje qe pikesepari niset nga mendimi se dashuria nuk ekziston apo femrat jane budallacka. Zakonisht keta djem injorojne nje pjese te realitetit dhe te ndjenjave te tyre. Megjithate kjo me shume i ben keq vete atyre.
Une po ju bej vetem nje pyetje. Sa mendoni se kane lidhje me njera tjetren faktet e meposhtme:
Femrat shqiptare ngacmohen shume ne rruge nga djemte.
Baballaret kane shume inat ti zesh dashnore vajzen.
Meshkujt zhvleresojne femren.
Njerzit martoheshin me shkese deri para pak vitesh.
Kohet e fundit ka patur vetevrasje shume ne Shqiperi.
Te sharat me te renda jane nga motra dhe nga mamaja.
Nuk po e vazhdoj me pika te tjera. Une per vete mendoj se pjesa me e madhe e ketyre gjerave jane pjelle e meshkujve shqiptare dhe sme duken te bukura.
P.s. E ndryshova pak temen por shpresoj qe ky mesazh te mbarte nje meditim me shume per ate qe e lexon.
Jam teresisht dakort!
Fajtori, me pelqeu menyra e thjesht dhe reale se si e perballove temen! Ti me njeh mire, bile shume mire, nese une do hiqja nofken Mendimtari, e te mbaja ate te vjetren, pra, pak a shume edhe me njeh edhe si brum! Une per vete, i detestoj komplet menyrat se si pergjithesia e meshkujve shqipetar mundohen te trajtojne temen e dashurise, dhe femres qe kane te bejne! Per te mos qene ofendues, bile realistik, une mendoj qe femra me te cilen kane te bejne, eshte njesoj si te kishin nje cope mish me dy sy, nje kafshe etj..., pasi edhe sjellja qe kane eshte shume e eger, hipokrite dhe e pandershme! Njoh shume shqipetare, dhe kur pin nje gote birre me to, aty e tregojne tamam veten, per pordhe apo injorance, shprehin hapurazi sharjet, fyerjet ofendimet, peruljen e bile edhe menyren se si i bejne raportet seksuale me te dashuren! Kjo per mua, se pari eshte injorance, dhe se dyti eshte maskilizem!
Ama, nuk jam dakort ne nje pike Fajtori, tek ajo ku ti fole mbi lidhjen me shkusi! Ok, e di, ka shume ane negative, por, ne nje bote te tille, ku degjenerimi po ben kaloresin mbi ere, e vete ngado, ku familjet jane perhere e me te rralla, ku raportet ndermjet bashkeshortet nuk mbeshteten me ne dashurine e paster dhe pa ineteres, por ne lirine e secilit...pra, ne nje bote te tille, une per vete do te zgjidhja te lidhesha me nje femer me shkusi! Pastaj ne martesat me shkusi, perpara se te jepje fjalen, e ke pare femren e pastaj ke dhene pelqimin! Ajo lloj femre nuk ka neper mend se si te shkoje ne diskoteke, se si te jetoje vetem dhe "e qete" ne ndonje metropoli te botes, apo te gjeje nje dashnor me sa me shume para! Ajo lloj femre ka vetem nje ideal ne zemer: te doje te shoqin, si gjeja me e shtrenjte dhe e embel, familjen qe do te ndertoje me te, e te te sjell lumturi e hare edhe kur ne sofer ka vetem nje cope buk me kripe! Kuptohet, ketu, prane kesaj miresie te femres, edhe mashkulli duhet te jete elastik, pra ta trajtoje jo si gjene e tij, por si te vetmen femer te jetes dhe si burim force dhe PERSEJA e egzistences se tij me aq munde e veshtiresi! Une psh, nuk jam lidhur me shkusi, por, merre sikur te ishte e tille! Jam njohur me te fejuaren time ne internet, tamam tek chati Fajtori! Kam patur fat, pasi vajza, sa e pa seriozitetin tim, duke qene edhe ajo nje person serioz e me qellime familjare ne jete, me ftoi qe biseden e pelqimit tone ta benin prinderit tane! Jo se ne jemi femije e nuk dime, por kur prinderit flasim ne kater sy, muhabeti mer seriozitet, dhe fjalet hidhe pak e nuk luajne me vendit! Keshtu, qe mbas pelqimeve, une u fejova dhe jam i lumtur me te, dhe dashuria qe kam per te fejuaren time, zgjidh persene e te jetuarit tim, mundin qe bej per 10 ore pune te perditeshme, qe tani, i bej me shume deshire e qejf, pasi mundi im, me ne fund do te sherbeje te rrise nje familje, familjen time!
Ok, e zgjata shume! Fajtoro, pershendetje nga ish Germ....
Heheheh, e kisha kuptuar qe ne mesazhin e pare se mund te ishe ti.
Ok, ketu mendimet tona ndahen o mendimtar. Se pari mua shkosia nuk me pelqen, por me pelqen menyra jote sesi e jeton ate, si nje gje shume serioze, si nje dashuri.
E dyta dhe e fundit, mbase nga kjo teme mund te dalin akuza te renda ndaj meshkujve shqiptare. Une nuk mendoj se gjithe meshkujt shqiptare jane ashtu sic u shkrua me siper. Megjithate mendoj se ajo lloj jetese dhe mendimi ka mbetur pak ne Shqiperi dhe mua do me pelqente ta çrrenjosnim, qe dhe ne te hapnim horizontet tona ndaj nje jete seksuale, dashurore dhe erotike te re. Eshte trashegim i brezave te vjeter ai lloj mendimi por une mendoj se ka ardhur koha te krijojme historine tone dhe mentalitetin tone si te rinj qe jemi. Deridiku ja kemi arritur, me pelqen brezi i ri ne shkollat e mesme shqiptare. Megjithate ka akoma per te bere.
Pershendetje.
Desha ti pergjigjesha Mendimtarit.
Me pelqen menyra se si shkruani dhe si mendoni per dashurine. Vetem desha te beja nje verejtje jo te gjidha lidhjet me shkesi jane te lumtura apo qe zjatin apo qe vajza te jete e dedikuar pas burrit dhe mundohet te sjelle harmoni ne familje. Do te thuash ti me kete se une qe dashuroj apo me miljona persona qe lidhen me dashuri nuk jem per "shtepi". Me vej shume keq, une do ta dua burrin tim edhe me shume. Nuk eshte thjesh idea qe te marresh nje grua qe nuk di cfare eshte diskoteka po kafenete, e mira eshte qe ne jetojme ne shekullin e 21te, dhe grate jane emancipuar shume. Per mendimin tim varet krejt nga vajza sa e sinqerte, kulturuar dhe per me teper te kete nje karakter te forte. Jo te gjithe jemi te njete. Nje rast u martua nje djale me shkesi e morri nje vajze sic the ti e urte e qete , nuk dinte se cfare ishte diskoteka. PO vetem nje gje po te them ajo vajze eshte bere aq e "keqe" jo vetem ne veshje po ne cfaredo sjelle. Prandaj njeriu duhet te shikoje te kaloje kohe me dike te dahurohet dhe pastej te vendose eshte apo nuk eshte per te. Keshtu edhe ndarja eshte me e lehte per te dyja palet se sa kur eshte me mes dhe familja. Me falni se e zgjata pak si shume.
Fajtori- Me peleu shume shkrimi juaj.
Later guys....
Mendimtari të njoha dhe më bëhet qejfi që të shoh te japesh mendime te thella.
Nga diskutimet e mesiperme vura re se ishit perqendruar me teper ne shijet meshkujve dhe ne sjelljet e tyre. Vajzat ishin lene menjane pa llogaritur nevojat dhe shijet e tyre. Nuk jam dakort me asnjerin nga ju qe himnizon dashurine dhe ul shkesine. Per mua njohja mund te jete e cfaredoshme. Nuk besoj te quhet shkesi kur nje shoqe te prezanton nje shoqen e saj me qellimin qe tu afroje me te. Pra cdo njohje ka pak shkuesi ne vetvehte kjo nuk eshte e keqe perkunderazi u jep mundesi dy te rinjve qe te njihen me etapa dhe te studjojne njeri-tjetrin. Njohja eshte e domosdoshme ne periudhen e pare te dashurise pasi nga kjo njohje ti kupton nese ai person te intereson me te vertete nese idete tuaja perputhen, nese personi qe kini perballe eshte vertete ai qe ju deshironi te keni prane, apo ku ju mund te mbeshteteni. Eksperienca shqiptare ne keto drejtime eshte shume negative pasi shume femra jane bere pre e prostitucionit te shtyra nga dashuria. Dikush u ka rrembyer mendjen me fjalet e bukura dhe me premtime dhe nje dite e kane pare vehten ne trotuaret e Italiase, Greqise apo te ndonje vendi tjeter. Edhe me thene te verteten me vjen çudi se si nje njeri shpirtkazem si personat qe merren me kete pune mund te beje pas vehtes nje femer. Zakonisht persona te tille nuk kane kurrfare intelekti apo aftesie per te biseduar me nje femer apo per te qene romantike etj etj.
le te vijme tek dashurite e shkollave te mesme qe Fajtori na himnizon. Per mua brezi i ri qe po rritet nuk ka shume pretendime morale. Fajtori e quan mentalitet te hapur ate qe une do ta quaja degjenerim. Ndjenjat nuk i falen kujtdo. Brezi i ri perpiqet te jetoje momentin pa menduar aspak nga pasojat qe mund tu sjelli ky moment. Harrojne se cdo njeri duhet te jetoje moshen e tij dhe se ne jete ka kohe qe te perjetosh te gjitha eksperiencat. Qe te zesh te dashur qe ne shkolle te mesme apo me heret do te thote qe do te lesh shkollen, qe do heqesh dore nga mesimet dhe ti japesh vehtes shume me teper liri. keto ndikojne indirekt ne formimin e personit ne personalitetin ne intelektin dhe ne te ardhmen. Ndaj cdo gje ka moshen e vet nuk duhet kot te perjetojme qe 16 vjec ate qe duhet ta perjetojme 30. Hapat ne jete hidhen ngadale dhe duke menduar mire pasi mund te lene shenje tere jeten.
Ami , jam plotesisht me ty , as i shtoj as i heq dot asnje presje atyre qe ke thene me lart. Nuk mund ta quaj tamam degjenerim moshen ne shkollen e mesme, po do thoja, qe koha ne te cilen jetojme eshte vertet e degjeneruar. Sepse pothuaj te gjithe prindrit tani jane njohur ne vitet e shkolles, por sic e dime lidhjet martesore ne ato vite jane shume te forta .
Po te hedhim nje veshtrim te rinia e sotme, mund te thuhet pa frike qe ska me asnje lloj morali . Te rralla jane lidhjet serioze, qe zgjasin dhe perfundojne ne martese, aq me teper mosha 16vjecare e cila smund te marre kurre vendime te rendesishme per te ardhmen e vet. Cdo vendim i marre ne ate kohe,eshte i gabuar (kjo nga eksperienca personale ).
Persa i perket asaj qe ka thene Germuesi me lart , lidhjet me shkesi , ndonjehere funksiojne ,ndonjehere jo, ajo eshte thjesht nje menyre njohjeje , smund te vendoesh ti te lidhesh jeten me nje njeri pa e njohur, vetem e vetem se te tha tezja apo halla, qe vajza e filanit, eshte vajze per shpi, kokeulur, punetore, dhe shyqyr zotit deri tani si ka dale ndonje llaf
Nuk mund te pretendosh per nje lidhje te forte, nqs nuk e di me ke ke te besh, se pas disa vitesh, kur te perballesh me disa probleme qe me pare skane egzistuar, papritur do kuptosh qe ke te besh me nje tjeter njeri, qe me pare nuk e ke njohur, per mos te lene menjane dhe ndjenjat, duhet pasur parasysh, qe baza ne nje lidhje eshte dashuria .....
Kjo teme eshte shume e gjere per te disktutuar ,dhe me duket se te gjithe i kemi anashkaluar pyetjes se Mendimtarit Cfare eshte dashuria ?
Une po i bie shkurt fare fare , per te qene e sinqerte, nuk e di se cfare eshte
per mendimtarin
E lexova temen tende edhe pergjigjen tende.Ke shkruajtur ndonje liber apo poezi ne jeten tende? Cfare mendimi ke per Bajronin apo Migjenin? Shume sulltane qe kishin nga 100 - 200 femra kane qene gay. Ti me tek te fejuar me siguroke mua keq fare per maskulitetin tend?? Shiko une nuk kam ndonje qellim qe te ofendoj apo te te quaj gay, po cte keqe kane gay-it njehere? Mos e urren gje veten tende? Me pelqeu letra jote,ke mendime te sterholluara per dashurine e krahasove edhe me kalin.Une si mashkull qe jam perceptova nje pele. Ti duhet te jesh vegjetarian dmth i dashke aq shume kafshet sa nuk hake mishin e tyre , ah po nje gje nuk kuptove po femrat cfare lloj kafshe jane se ne meshkujt qekemi ujqer dashuria qeka kale po femrat cfare lloj kafshe jane? Ti mos ke mbaruar gje per veterinari ? Ti i /e dashur flet per meshkujt nga nje kendveshtrim qe tu ka veshtirosur te qenit mashkull, kur une ujk nuk jam por do te te tregoj cfare adrese shoh ne internet?Megjithese skam kohe te shoh keto adresa sepse sme lene dashurite. E kam zemren e madhe dhe nuk kam vend vetem per nje femer.Mua nuk me djegin idete e tua madheshtore por si njeri madheshtor duhet te pranosh faktin se pak a shume te gjithe njerezit me delir madheshtie kane qene pak ose me shume se ty gay? Do shembuj ? Te japim te tjere pervec te adhuruarve te tu.Me keto ide mjerane qe ke fiton direkt dokumenta Austriake. Cfare eshte e fejuara jote : femer apo mashkull????Te fejuaren ne internet e ke gjetur ? Se ti vete thua ne letren e pare po kerkoja dashurine qe nuk e gjeta tek personat ne jeten reale ndersa ne te dyten permend si fakt fejesen tende . Atehere une pyes te fejuaren ne internet e ke gjetur ? Je i sigurte se nuk eshte mashkull me nick femre ?Ah ...per syzet . un syze kam po i perdor ne pune, kurse ty te duhet teleskopi i Galileos per te dalluar seksin tend edhe vete Frojdi ( meqe jemi faqe psikologjike) per te mbushur mendjen se nuk ka qene nena jote e vetmja femer e dashur ne jeten tende.Tani po e mbyll dhe rregulloje pak shkrimin edhe ti te shkruash jo ne gjuhen e nenes po ne gjuhen letrare se keshtu si shkruan duket sikur e ke nenen rome dhe jo Rome. Naten lakra....mos e vrit mendjen skam paragjykime per ty dhe te fejuaren tende perderisa nuk ju njoh
.....B_Free, pse e ke marre kaq perpjekur me mendimtarin ti ? Ka mendimin e tij djali , qe shkruan bukur, bukur shkruan , nuk ia mohojme dot ate , po se nuk i ka qejf GAY-t ai, ske pse merzitesh ti, se ka plot qe i kane per zemer .Edhe mire e ke ate qe i thua gjithe njerezit madheshtore ashtu kane dale, ske faj , e vertete plotesisht eshte, me pelqen ti se je shume origjinal, i kam shume inat ata qe flasin me fjale te medhaja (pa dashur te te ofendoj ty Ger..., po nje mendim shprehet me qarte me fjale te thjeshta, )edhe ai qe e lexon kenaqet dhe nuk rri te vrasi mendjen te zbertheje filozofite e tua, deri sa te arrije ne nje pike e te thote, me lodhi trute, ....megjithate ti ke mendimin tend ore, se dhe nickun e ke vene MENDIMTARI .....kujdes se do thinjesh shpejt, megjithese nuk ke dhe shume floke ti me sa te kam pare une
bej shaka, fol si ta kesh qejfin, une thashe mendimin tim, ty B Free, do te nis nje mesazh une
Mendimtar ne letrat e tua me njohurite e tua dhe me eksperiencat e tua paske shume sukses te meshkujt , kurse une tek femrat.Ne fund te fundit kjo eshte ajo qe une uroj pernate te vdesin te gjithe meshkujt e botes e te ngelemi vetem une edhe ti per kontrast.Une edhe ti miku im i urrejme qe te dy meshkujt une normale i shoh si rival, ndersa ti si sadiste.Te kane perdhunuar gje ty?( nga ana psikologjike normale).Te duhet nje psikolog,por jo Frojdi se te çon ne inçest.Mendimtar me cfare lexoj ke perjetuar kenaqesi, por mos e shiko dashurine si nje kale te eger te cmendur dhe te hasdisur qe te hedh pastaj te shkel e te shtyp nga para, nga prapa pastaj perseri e perseri e perseri, por si nje mashkull qe nga nevoja per ate dashuri nuk shikon se ke perfshin kujt i fal kenaqesi e ke lendon. Besoj se ty kurre nuk te ka lenduar.Miku im shikoje dashurine sic e shikoj une. Realiste.......nje femer me sy jeshile simpatike, me trup te bukur qe e ndien mashkullin e vet edhe pa e pare ndonjehere me ane te internetit .O mendimtar qe nga ky moment une nuk merrem me me ty se rrezikoj te behem edhe une mendimtar.Ne kete forum do merrem vetem me femrat dhe do mesoj me shume nga esete e tyre per dashurine.
Per B_free_2002
hahahahahahaha!
O refugjat austrie, ku ty austriaket te thone halo fremd, wie geht es dir heute, ahhhh, scheise, wie geht scheise? Une nuk e gjeta personin qe desha, pasi ato persona, jane pak a shume te mentalitetit tend, por femra, sepse atyre nuk i dilte nje i fejuar, por donin lirine dhe dashnoret italian! Une, me mire e kerkoj ne boten virtuale, dhe eshte zotesia ime ta nxjerr nga ajo bote, se sa te marr nje femer te degjeneruar qe nuk i dalin 30 te dashur! Andaj nuk dua te kem te bej me njerez e mentalitete te degjeneruara siç je ti, qe ta them une, je vetem llafazan, sepse nje njeri me shume dashnore, nuk ka kohe te hyj ne internet e te loze me mesazhe! Ik e vej panolinet tani, se je bere pis lal!
Me duhet te pranoj se nuk ma merrte mendja se do gjeja gjuhetare te tille ne forum. Keni bere nje spektakel fjalesh.
Gjynah qe dy shqiptare kane tre mendje. Pershendetje
Perse te tremb ideja e nje femre qe di te kerceje ne disko,di te enderroj per jeten e sigurte,sepse ne fakt kete shume pak e kane,di te jete terheqese,di te rrembeje vemendjen e meshkujve,do te jete epiqendra e asaj bote qe quhet JETE dhe mos harro Mendimtar,qe do te jete e dashuruar,pavaresisht qe kete dashuri mund ta kete gjetur ne disko,ta kete gjetur ne chat-fajtori.com,apo te vazhdoje ta kerkoje e humbur ne enderrime pashprese....mendon se ajo ndjenje qe ti pretendon te kesh,eshte nje ndjenje qe perdhoset prej faktit e te qenit i tille apo e tille?????????Askush nuk mundet ta privatizoj e ta bej prone te veten ne te cilen ka te drejte te shkele vetem ai qe i pershtatet nje grupimi apo nje tjetri,te behet perzgjedhja kalon-s'kalon....eshte qesharake nje gje e tille.....Cfare eshte dashuria??Fajtori i dha pak a shume nje pershkrim asaj gjendje perceptimi apo ndjesie qe ne fakt na ben te humbasim perceptimin e reales dhe te kerkojme ate imagjinaren......eshte pikerisht arritja e asaj gjendje qe mund te quhet dashuri,me shtate shkronja apo e quajme edhe me tete(dashuria,nese ia rrisim vlerat) dhe do te jete e tille per aq kohe sa do te krijoje kete ndjenje.Une nuk marre dot pergjegjesine e te percaktuarit se kush eshte ne gjendje te respektoje burrin e kush jo,por nje gje eshte mire e sigurte,kush dashuron respekton ndjenjen e vet qe eshte e hedhur mbi personin qe eshte zgjedhur prej tij per te qene i(e)dashura e shpirtit te tij(jo thjeshte e trupit).Shkurte per mua dashuria eshte ajo lajthitje qe me ben te harroj se ku jam e kush jam dhe me ben te rri te mendoj se ku eshte tani,cfare po mendon,cfare do ti them,cfare do te me thote kur ta takoj,si do vishem,dua te jem duke shetitur me te kembezbathur ne nje rrugine te humbur pylli,pa ndjere frike sepse kam "ate" prane,etj etj etj....s'do te arrija te permblidhja gje ne keto fjale.
O Fajeee,ti ne c'kategori perfshihesh,ne ate te denjen per te dashuruar,apo ne ate te kategorise se dyte?????
Hm,se harrova te te pyesja Mendimtar:ndonje percaktim vetish per tu kualifikuar ka????Thua ka vlere paraqitja,kur je e mahnitur prej intelektit?Ka vlere mosha kur ndihesh me i vogel se tjetri?Te duhet te vleresosh rregullin kur ke fantazine????Se di?Deri tani nuk kam arritur te gjej pergjigjen e duhur,megjithese gjithmone ne momente te ndryshme kam dhene pergjigje te ndryshme dhe sot nuk di se cila ka qene e sakte,apo te gjitha ne te njejten kohe kane qene te tilla.
Per mjelmen
Mjelma! Kjo lloj teme, eshte e pafundme, siç jane edhe mendjet tona, dhe eshte gabim t'i thuash tjetrit gabim, pasi secili nga ne, ka nje jete te tijen, e cila krijohet ne kushte te ndryshme, andaj dhe dashuria, si nje egzistence jo materiale, varet nga keto kushte, e ne fund eshte e ndryshme per secilin!
Une po qesh pak tani, pasi shoh me habitje kembengulje nga ana e disa personave qe kerkojne te kene te drejten mbi temen ç'eshte dashuria!!! Qesh pasi, askush nuk arriti ta percaktonte, qe Mendimtari shkruajti: ç'eshte dashuri? Une e mendoj keshtu:...........
Pra, une nuk perkufizova kete nocion qe nuk ka perkufizim, e nuk mun d te kete, pasi dashuria eshte nje koncept jo material, shpirteror, dhe si i tille, paraqitja e saj ka forma e menyra te pafundme! Une, siper, thjeshte shpreha mendimin tin, si e mendoj une, ne baze te jetes sime, te praktikave qe une kam jetuar mbi lekuren time! Une jam 30 vjeçar, nuk jam 20! Jo se nje 20 vjeçar nuk ka tru, ama eksperienca ne drejtimin e dashurise, tashme ne kete moshe, me ka çuar ne konkluzione si ato qe shpreha ne teme! Sy jeshilja thonte qe jo te tera vshkuesite jane me mbyllje pozitive!!! Po, eshte e vertete, ama, le te hedhim numrat mbi tavoline: kurre familjet ne"jeten e lire e demokratike" nuk kane nje konsodalitet si familjet e krijuara me shkusi, pra, kurre nuk mund te jete njesoj 70% ndarjesh me 5% te shkusive!!! Une ne mes ketyre dy shtigjeve, do zgjidhja ate te shkusise, ama jo shkusi si ne kohen e baba Qemos, ama shkusi "moderne", ku fatin e jeten e kane ne dore dy te rinjte!
Sa per pyetjet e tjera une i mendoj keshtu:
Paraqitja e njeriut, humb komplet vlere nese intelekti i tij eshte superior! Pra, edhe nese je jo i bukur, por ke nje intelekt te forte, magjia e mendimeve dhe e ditjes se te manovruarit neper situata nga me te ndryshmet, ke shume me shanc se nje i bukur shume, por pa tru e intelekt! Ama, mos harro thenien e Karl Marksit: Ndryshimet sasiore; çojne ne ndryshime cilesore, shpjegin e fjalise nuk po e jap qe te mos lendoj njeri!
Mosha ka vlere! Kur je psh, 30 vjeç e siper, shancet per te pasur nje dashuri me nje 18 vjeçare jane te veshtira!!! Perse thua ti? Mos e lodh trurin, eshte thjeshte brum DNA-je, i cili terheq si me magji gjakun e ri me ate tjetrin te ri, muhabetin dhe mendjen e nje 18 vjeçareje me ate te 18 vjeçari etj! Por, jeta na meson edhe raste, ku madheshtia e nje karakteri te forte, mposht çdo moshe e konkurrent!:-)! Ji krenar qe je ti mjelma, se per ty. si ty nuk ndodhet nje i dyte ne glob, andaj dhe ji krenar!
Rregulli eshte koncep material, e fantazia koncept jo material! Duken dy çeshtje te ndara, ama, nje njeri qe nuk ka rregull ne jeten e perditeshme e ka nje fantazi te madhe, per mua ka probleme...! Nuk dua te fyej, ama nje rregull perfekt ne jeten e perditeshme dhe fantazi ne te menduar e vepruar, do te thote te jeshe i pamposhtur, i koordinuar me ate qe ke nen kembe dhe ate qe do te shkelesh se shpejti, do te thote te jesh zot situate!
Ika se u bera vone per pune!
Ke te drejte qe thua se si une per mua nuk ka nje te dyte,sepse as klonimi nuk arrin dot te me rikthjeje MUA,por nuk e di nese duhet te jem apo jo krenarE,sado qe perpiqem te shoh brenda vetes dhe te mundohem te nxjerr vlerat e mia.....megjithate nje gje eshte e sigurte per mua, qe ato vlera qe jane,jane vlera te nje femre......te pershendes Mendimtari....mua me vete ora per ne pune me vone.
Mjellma, te mendoja ai, e qenke ajo!
:-), une mendoja qe ishe mashkull, e ti je femer! Ka nje ndryshim te thelle mes karaktereve mashkullor dhe ato femeror! Une nuk e di se si je ndertuar perbrenda, nuk e di se çfare karakteri permban, ama, di qe secili nga ne, nuk eshte i shenjte, ka si te mira dhe te keqia! Pra, mendoj qe me rendesi eshte qe ti, te shikosh boten qe te rrethosh, e te mos lakmohesh per gjera qe te bien ne sy:femra me te bukura, rroba me te mira, njerez me te qeshur e lumtur, etj etj! Ti mos harro, qe brenda teje jetojne (mbase te fjetura) veti qe 100% te perkasin vetem ty, e per kete ti je e veçante, pa e lodhur mendjen per balancime mes teje dhe botes! Une mendoj qe nje njeri i arritur ka ca veti, te cilat jane shume, dhe te veshtira per t'u arritur:
1. Te jete tolerant dhe me sa me shume intelekt e llogjike!
2. Te kete besim te vetja dhe ta doje veten me shume se çdo gje!
3. Te jete pa diskutim i arrire ne fushen profesionale, pra te kete nje pune e cila sjell fitime te mjaftueshme per te mbajtur me dinjitet veten dhe familjen qe nderton, pa perfshire egzagjerime!
4. Te gjeje dashurine e paster, te sinqerte e te perjeteshme, me te cilen te krijoje familjen e te punoje per rritjen e shendoshe te saj (femijet duan kushte ekonomike e teknologjike, dashuri kompresion, shkolle pa fund, etj etj)!
5. Dhe mbi te gjitha, te keshe nje shendet te mire, i cili eshte asi i tere pikave qe thame me siper!
Ejjjjjjjjj, une e them, mos u inatosni, sepse une e mendoj keshtu! Po ju?
Me duhet te them qe keto qe thate se fundi jane mese te pranueshme per llogjiken time,por per fat te keq asnjeren prej atyre vetive nuk ia gjej dot vetes,pavaresisht qe do ti doja ti kisha te miat....une keshtu mendoj.
Ooooo ta marrim me rradhe se kjo tema ecka me shpejtesine e drites.
Mendoj se kjo eshte tema me delikate qe mund te ishte kapur por vleresoj trajtimin e kendshem te saj. Eshte tema me deilkate per dy aresye. E para sepse dashuria nuk eshte perkufizuar dot ndonjehere. Shume psikologe jane munduar te bejne teste qe te nxjerrin sa i dashuruar mund te jete njeriu, por ashkush nuk ja ka arritur. Pra eshte nder ato konstrukte psikologjike qe nuk u gjendet menyra si te shperbehen ne njesi matese.
Se dyti, eshte teme delikate, sepse njeriu ne boten e tij formon prototipa pozitive dhe negative. Keta prototipa na udheheqin. Psh Mendimtari ka prototipin e nje femre jo shume per shtepi nese shkon ne diskoteke, dikush tjeter ka prototipin e nje femre te prapambetur nese martohet me shkusi. Nuk eshte e thene qe njeri ta kete mire e tjetri gabim.
Pra ne nje fare menyre po flasim per dicka te papercaktuar duke u nisur nga paragjykime shume personale. Ja pse kjo teme eshte e pafundme, sic tha Mendimtari.
Kush eshte mendimi im ?
Per mua eshte e kote te ndajme boten ne te bardhe e te zeze, ne shkusi dhe dashuri, ne te rinj dhe pleq. Nga eksperienca ime dhe nga ato qe kam pare ju siguroj qe dashuria nuk ka nje ligj. Ligjet dhe paragjykimet thyhen ne cast kur hyn mos-llogjika e ndjenjave. Prandaj mjellme e dashur nuk di ku ta kategorizoj veten. Nuk ndjehem i nje krahu apo nje tjetri. Prandaj nuk jam dakort me Mendimtarin qe ve limite moshash. Nuk mendoj se nje 18-vjecare terhiqet nga 18-vjecari me shume se nga 26-vjecari. E gjithe ceshtja eshte cfare vlereson ti dhe cfare vleresoj une. Psh tek nje 18-vjecare une adhuroj forcen qe ka per te jetuar, forcen me te cilen dashuron, deshiren per ti provuar te gjitha, impulsivitetin, etj. Per ty, Mendimtar, impulsiviteti mund te jete nje veti e keqe sepse do e bente 18-vjecaren te provonte dhe ndonje mashkull tjeter pervec teje/meje.
Mahhh nuk di cte them. Mua me pelqen shumica e menyrave te jeteses se njerezve. Gjera qe do dukeshin sikur perjashtonin njera tjetren tek une jane bashke. Me pelqen impulsiviteti i 18-vjecares, aq sa vleresoj seriozitetin e nje femre qe eshte martuar dhe ka femije. I adhuroj te dyja. Te dyja kane dicka qe vleresoj me shpirt.
Nejse, se sot mu lidhen fjalet, nuk po di te shprehem tamam. Po ju them vetem ate qe di nga vleresimi shkencor i dashurise.
Eshte e njohur se dashuria eshte nje forme osesiviteti, pra nje lloj fiksimi. E keni degjuar shprehjen "Eshte bere me fiksime" ? Ne nje fare menyre dashuria i bie te jete nje forme fiksimi. Megjithate ju kujtoj qe ne dinamikat mes nje cifti lojrat nuk jane aq te thjeshta sac mund te dalin ne kete forum. Po te degjonit psikologe te vertete do mbeteshit gojehapur. Do ju dukej dicka e pamundur, por nga ajo qe del i bie qe shpesh njeriu ben zgjdhjet e veta ne baze te nje konfiguracioni te caktuar. Pra edhe kur nderron dashnoren mundohet te gjeje te njejtin konfiguracion vartesish ne raport. Prandaj edhe gjerat nuk jane asnjehere aq te thjeshta sa thashethemet shqiptare na kane bere te gjykojme. Psh ne nje cift, vajza ka probleme me shendetin dhe ka nevoje per te fejuarin qe te cohet nga krevati etj. Ju do thonit sa gjynah e shkreta dhe sa zemer te madhe paska ai djale. Ok, keto jane ndjenjat pozitive qe vijne ne castin e pare. Por nuk mendoni se kjo gjendje mund te jete konfiguracion i kendshem per vajzen e cila jo vetem varet nga i dashuri ne jeten e perditshme, por VAR te dashurin me jeten e saj. Pra fundi fundit ai qe mbetet i lidhur detyrimisht pas tjetrit del i dashuri, i cili nuk jeton dot jeten e tij dhe mbetet i kontrolluar nga e fejuara.
Mbase keto jane pak te veshtira per tu kuptuar, dhe mbase une nuk i spjegoj mire, por eshte e rendesishme te kuptojme te gjithe qe bota nuk eshte aq bardh e zi sa e kujtojme. Ose me mire ajo qe neve na duket e bardhe jo gjithmone eshte e tille. Nje gjykim si ky mund te na hape mendjen per te patur me pak paragjykime dhe prototipa.
Dhe sic e thashe me pare, mos kujtoni se e bardha eshte e tille gjithmone. Edhe te heqesh paragjykimet nga mendja nuk eshte gje e mire. Personi mbetet pa asnje pike mbeshtetese ne jeten e tij. Eshte thjesht nje ceshtje ekuilibri qe duhet gjetur duke respektuar veten dhe te tjeret.
Se fundi, per tu rikthyer tek tema e dashurise, me pelqen menyra si e perballon jeten si Mendimtari ashtu edhe Mjellma. Mbase dikujt mund ti duken nivele te ndryshme serioziteti por mua me duket i njejti pikerisht sepse ploteson nje nga kushtet qe Mendimtari tha per te qene nje njeri i arrire:
2. Te kete besim tek vetja e te doje veten me shume se cdo gje !
O, se mos harroj. Edhe kur do tjetrin me shume se veten eshte nje gjendje qe me pelqen.
Pershendetje!
Tema e hapur eshte teper interesante.... por me vjen keq qe me siper ka devijuar ca ndryshe.
Madje sot ishin hapur nga secili prej dy anetareve ne fjale, (Elbasanlliu_2003 & Mendimtari) dy tema te reja te cilat nuk kane fare lidhje me kete miniforum. Temat tuaja ishin hapur me qellimin per te fyer njeri tjetrin, gje qe do bente te mundur vazhdimin e lojes suaj teresisht pa kuptim.... Ju njoftoj se na duhej ti fshinim. Por nuk mjafton kjo, e ndoshta do ishte me vend edhe t'ju kujtohej edhe nje here se ky nenforum ka te beje me tema te trajtuara ne kendveshtrimin psikologjik, e kjo teme, pra ''Dashuria'', nuk duhet te devijoje sic ka devijuar, ne te kundert nuk do ti gjeni me postimet tuaja!
Shpresojme ne mirekuptimin tuaj....
nuk jam psikolog,por i dashuruar
Anetare te horizontit.Mos e merni kete debat me mendimtarin si deshire per ta ofenduar.Ne thjeshte tek tema per dashurine ne trajtimin qe i kishte bere mendimtari,nuk rame dakort dhe ja vume ne dukje(ndoshta nuk isha i afte te flisja vete per dashurine,se tek e fundit nuk jam as psikolog as as filozof)qe ai te fliste per dashurine dhe si e konceptonte ate,por jo per urretjen dhe fobite e tij per meshkujt shqiptare(ndoshta dhe per mua ne disa nuanca)Per mua dashuria perjetohet,dhe qe te flasesh per te duhet te kesh nje kendveshtrim,ndoshta te jesh pak jashte ndikimit te saj.Ose duhet te jesh shume i/e zgjuar dhe te jesh mjeshter i te shprehurit.Une per vete perderisa i them nje femre :"Te dua dhe dua te bej dashuri me ty" nuk don ta ndaja shume ndjenjen nga seksi(te pakten sa jam ne kete moshe dhe me kete mendje).
Te lendon te shohesh qe nuk dime te degjojme tjetrin dhe te pranojme se fjala ngjyra perfshin nje game te gjere te tyre dhe fjala ngjyre tonalitete te ndryshme te saj. Mlosperputhja e ngjyrave dhe toneve ne penelatat qe i japin trajte nocjonit dashuri ne botkuptimin e njerezve te ndryshem nuk e ben te nevojshme vjelljen e vrerit nga ana njerit apo e tjetrit person. Shpresoj qe mos ta kem koklavitur shume muhabetin me zhargone apo terminologji lodhese per ndokend :p. Variacjoni eshte cka e ben boten interesante dhe jeten te tretshme prandaj le ti japim nje dore bashkjeteses se varjeteteve.
P.S. Elbasanlli nen 21 dhe mbi 19. Keep smiling ... F.
nuk jam piktor
Vetem mosha me pelqeu ke letra jote.Po ajo F. cfare eshte?Po spate foto piktoroje nje.(me llafe la)
Mendimtari ne meditim!
Se pari, jam tip qe kur arrij ne nje pike, arrij se kam aresye, dhe nese arrita ne ate pike, pasi dikush qe hyn me 27 nofka, me uli dhe shau, ai me fyu mua dhe personin tim, pa asnje te drejte, pa aspak llogjike apo justifikim, e me shume injorance! Por, jam edhe tip qe keto pallavra i le pas kraheve!
Elbasanlliu, ti me eke keqkuptuar, ose lexon shume shpejt, e nuk kupton mire tekstin ne nje shqipe perfekte: Une nuk shaj e hedh vrer mbi meshkujt shqipetar! Nuk pergjithesova, je ti ai qe e nxorre kete pergjithesim sipas imagjinates tende! Une thashe qe shumica, pra me shume se gjysma e meshkujve shqipetare kane nje nocion shume te gabuar ndaj dashurise.... dhe aresyet nuk po i perseris se behem plake e keqe po i thashe 1000 here!
Fajtori, ti ne nje pike, thoje:...Mendimtari thote qe per te qene nje njeri i arrire: Duhet ta duash jeten....
Ok, por me kupto koleg, nuk mjafton te duash veten me shume se çdo gje, nuk je i arrire, pasi arritja jote perfshin perbrenda edhe familjen tende, dhe nese ti je i qete, e do veten, i lumtur perbrenda, ama qeraja e shtepise te vjen çdo muaj, dritat, gazi, uji, tefefoni, asikuracioni i makines, benzina et duhet paguar dhe me shume EURI :-), pra, nese nuk ke ndonjeren nga pikat e tjera (apo edhe te tjera qe une nuk permenda) qe fola ne teme, ti nuk je i arrirre, pasi arritje pa te ardhura nuk ka, e pa te ardhura shancet e nje familjeje te qete skarsojne ne maksimum! Bile, per kete qeshtje, dua te hape nje teme te re, e cila do te perfshije shume veta, pasi do te perzihen mentalitete nga me te ndryshmet, dhe do kenaqemi!
Me besoni, me keto debate, ne nuk shfryjme, nuk behemi UNEEEE, por thjesht piqemi me shume, marrim gratis e fale forumit leksione nga njeri tjetri, te cilat nuk duhet te jene thjesht te shkruara, por te kerkojme te zberthejme persene: perse Mendimtari, Fajtori, Elbasanlliu_2003, Sy kaltera, Mjellma etj mendojne ashtu?!! Si te veproj te bej edhe une ashtu, pra, kjo teme dhe te tjerat duhet te na japin ate qe e quaj une: Fuqi e padukshme qe shnderron radikalisht jeten tone dhe ambjentit perreth nesh!
Ku jane mesazhet e Juaja? Dashuria nuk ben pushim per week end:-)
Po, perkundrazi, dashuri, si koncept shpirteror, materializohet pak a shume vetem per week end, ku njerezit ndjejne qe do te jene te lire per 2 dite dhe mund te bejne shume gjera te bukura, prandaj, pres mendime une, dashuria nuk ben kurre pushim, eshte perhere ne detyre, sidomos ne week end! Por, nese keni vendosur qe te stakoni prizen per week end, ok, po ju le pak ne paqe:-)! Sa per mua, sonte kemi nje feste shqipetaresh, parashikohen rreth 300 studente, kemi marre me qera nje disko pup dhe Dj yne fierako-tironas, Mandi, do levize disqet me kenget me te bukura shqipetare dhe e di, do ndodhi si perhere, shume goca do te hypin siper tavolinave duke perdredhur belin e kercyer Naploni! Pushime te mbara!
Pa shih Mendimtari,dashka te shkoje ne nje mbremje dhe te kenaqet me gocat qe perdredhin belin ne maje te tavolines....pse me ishte krijuar pershtypja mua se ty te dukeshin te teperta keto argetime,qenkam gabuar, se futke veten tek "asketet".......Ja kalofsh mire ne mbremje Mendimtar dhe ne fakt te kam zili,ketu s'po kujtohet njeri per nje kenaqesi te tille.
Cfare mendoj une per dashurine.
Dashurija per mua eshte dicka qe se blen dot por e fiton.
Te duash dike per mua eshte ta besh ate pjese te zemres e jetes tende te perditeshme edhe kur se ke prane. Zemra jote te rrahe njesoj me te atij /asaj. Aroma e trupit te saj/tij te ngjasoje me kopshtin e Idenit.
E kam kalur kete perjudhe e kam fluturuar mbi re.
Ti mendimtar shkruan bukur poezi o proza o cfare do qe i quan. Per sa i perket disa ideve te tua nuk jam dakort.
Ne do dike e don me shume se vetja , kjo do te thote ne nevoje te japesh maksimumin ose edhe jeten ne eshte e nevojshme.
Sipas teje po nuk ishe doktor , inxhinjer o dicka i aritur ne jete sic e thekson ti nuk ka te drejte te dashuroj. Cdo kush ka te drejten e fatin te dashuroje. Me mbas i takon atyre ta cojne perpara . Kushtet e bejne jeten me komode po jo dashurine. Ne jemi rritur nga prinder qe kishin minimumin ne cdo aspekt te jetes.....po flas nga pervoja prindet e mi e donin e e respektonin njeri tjetrin njesoj qe nga dita e njohjes deri ne diten qe Zoti i ndau.
Cdo te thuash qe as kush ne Shqiperi apo ne shume vende te botes pse nuk kane PC, cell apo TV nuk e duan njeri tjetrin. Ai qe zoteron nje zemer full me ndjenja , pasterti , respekt, dashuri e gjen menyren si ta lulezoje kete dashuri .
Edhe minatori , edhe ai qe pastron rruget e qytetit naten( mbase per ty nuk jane te arritur), per mua e per konceptin e rrugen qe i dhane jetes se tyre jane dikushi. E si dikushi gezojne te njejtat te drejta si kur ai qe nuk di ci ben parase. Kane te drejte te dashurojne.
Edhe homoseksuali dashuron njesoj si ty e si mua. Do te thuash eshte sick, jo nuk mendoj ashtu. Per mua e per ty po mund te jete se ne jemi strait. Po ama ka nje dashuri per te dhene e nje dashuri per te marre.
Shume e komplikuar eshte.
E vetmja gje qe do te thoja para mbylljes eshte ....mos mbete njeri pa dashuri.
Jo cdo gje qe shkelqen eshte ar.
Me shume kureshtje dhe me shume vemendje po i lexoja te gjitha pergjigjet mbi temen qe ka hapur MENDIMTARI dhe te them te drejten jam shume dakort me mendimet e tij, dhe per sa i perket pergjigjes se elbasanlliut nuk jam hic dakort sepse nuk eshte e verete.Persa i perket titullit te mesazhit tim<
une jam nje vajze ku babi me ka lene vec 14 vjece dhe jam rritur me vellain edhe me nenen,dhe bo bej 4 muaj hyj per 5 muaj qe jam fejuar dhe me then te drejten jam e fejuar gjysem me shkusi dhe gjysem me dashuri e dua dhe me do ,ti te them qe ne keto momente jam edhe do te jem ne te njejten kohe vajza me e lumtur ne bote sepse e di qe tashme kam burrin tim qe me do dhe e dua.Une atij i kam falur dashurine ,sinqeritetin dhe mbi te gjitha respsektin dhe per mua ky eshte ekuacioni i nje jete te lumtur edhe serioze .Nuk e di se cfare mendoni ju po cfare duam ne me shume nga kjo jete pervec se nje njeri qe te qendroje afer e te fali gjithe dashurine qe ti kerkon apo ke kerkuar per nje jete serioze?
E prandaj po thoja pak me siper qe <
Dy percaktime te vogla mbi mua.
Jam plotesisht dakort me Thomasinen kur thote se dashuria ska te beje fare me profesionin. Bile perkundrazi, mua me pelqen nje pjese e filmit Will Hunting: Une pastroj rruget dhe kjo me ben te ndihem krenar se ti kur zgjohesh ne mengjes gjen rrugen e paster. Eshte nje pune fisnike. Aq me teper ne Shqiperi, ku punet "e mira" jane te ngjyera me korrupsion dhe kompromentime, une respektoj me shume ate qe pastron rrugen.
E dyta, nuk jam dakort me Vajzen e Lumtur. Ajo thote se jeta nuk eshte aventure. Une mendoj se jeta eshte nje aventure shume e bukur. Dhe pikerisht ketu ndahen pikeveshtrimet e mia me ato te Mendimtarit dhe Vajzes... Per mua dashuri nuk eshte ajo qe zgjat me shume ne kohe. Nuk mendoj se vlerat i ka aty dashuria. Une vleresoj ne rradhe te pare forcen e emocionit. Mbase eshte i shkurter, mbase eshte njohje ne diskoteke, mbase mbaron brenda nje jave apo nje muaji, por per mua ka shume vlere, sepse te dish te dashurosh eshte nje dhurate shume e bukur e natyres. Pra per mua nuk ka vlere sa do zgjase nje dashuri por vetem fakti qe ne nje cast te caktuar une jam krejt i perhumbur ne ate mrekulli.
Pershendetje
Per Mjellmen, Thomazinen e Vajzen!!!
E respektuar zonjusha Mjellma!
A e di, shume shpesh, nje element ndotes, dhe i kunderti, fitimtar, pershkojne ecurine e jetes se nje njeriu dhe sidomos te dashurise! Do thuash ti se per ke e kam fjalen?!! Se pari, mendoj qe ai element eshte ai qe ne mentalitetin shqipetar, tjetri qe te njeh apo e ke mik, nuk e ze gjumi nates po nuk i shkundi çarçafet e tjetrit (siç po ben ti me mua)! Une te kujtoj perseri, qe se pari, jam i fejuar, dhe shume i dashuruar mbas se fejuares sime! Se dyti, te shkosh ne nje feste shqipetare, ku ke deshire te shkosh, sepse zakonisht fe stat shqipetare, mbyllen nen grindje, grushta apo pistoleta (siç ndodh ne Milano, Padova, Firence, Rome etj, e nese nuk di fakte, mesoi)! Imagjino, ne mes te Evropes, nje lokal vendas, i marre me qera nga studente shqipetare, duke vendosur muziken me te fundit shqipetare, qe as ne bllokun e Tiranes nuk e degjon!!! E me thuaj ti, ç'te keqe ka te ikesh, te ulesh ne barin e lokalit, e te pish nje gote birre? Edhe dy apo tre? He? Apo mos fluturon shume ti? Ta peseris e nderuar, jam i fejuar, dhe shume i lumtur dhe as e kam neper mend te bej qejf e hare me kerthizat e vajzave qe kercejne, pasi une di ta peshoj jeten...nuk e humb kurre une tere pjaten e gjelles per nje luge mjalt!
Per sa i perket Thomasines, jam dakort vetem me faktin qe ajo apo ai, ka te drejte te flase thoje ate qe i do zemra e mendja, sepse koha e :Bej si them une e mos bej çfare bej une... ka vdekur qe 13 vite! Prandaj, ke te drejte te shkruash, por jam dakort deri ne aty, jashte saj nuk jam aspak, sepse mendoj qe ke nevoje per me shume eksperience jete e ta them pse:
E para ti gabon shume me rreshtat e pare se si shume i mbyll syte dhe i fal shpirtin tjetrit/tjetres! Jeta eshte shpesh here mizore, dhe dashuria duhet te jete nje hap me komande: aq sa ecen ti, eci edhe une, nese ti hedh shqelma, une s'te dhjes fare, nese ti me do, te mbush me perkedheli, por kurre tjetri te dhjet e ti e ke zemren ne kopshtin e Edenit, eshte qesharake...
Ti thua: Ne do dike e don me shume se vetja , kjo do te thote ne nevoje te japesh maksimumin ose edhe jeten ne eshte e nevojshme....
Kujto keto fjale, dhe rritu e piqu e do te kujtohen: Dua te shoh une se si ti krijon nje jete te qete, pra nje dashuri te forte, pa halle ekonomike, pa shqetesime rreale nese ti nuk je i arritur e nuk jep maksimumin tend!!! Mos harro qe jeta nuk eshte virtualitet! Mos harro qe kur vijne çeçet per t'u paguar, nuk ka llafe, jo me dengla, duhet paguar çdo gje, luan sa je beqar, edhe i fejuar, por kur te kesh femije, ku iken ti? E çfare serioziteti e figure ben para familjes, femijeve, gruas tende, nese ti nuk je ne gjendje t'i krijosh kushte minimale?!!! Ti do jesh perhere nje krimb, nje njeri perhere i ulet, qe i meshefesh festave, dhuratave qe te takojne, darkave, etj, raste keto, pa te cilat jeta familjare nuk ndertohet dot! Ti gabon kur mendimeve te mia i ngjet kryefjale mbi arritjen profesionale: Nje pjatalares ne Shqiperi nuk e di se si ja kalon jetes, por ne Evrope e ne Usa ai mban familje e jete! Eshte nje profesion, nuk eshte si nje shef guzhine, apo picajol(siç jam une) i cili merr 2500$ ne muaj, dhe jeta eshte me e lehte! Leket nuk e bejne lumturine e dashurine, por jane vendimtar me mbare ecjen e tyre!
Per sa i perket homoseksualeve, une dua te perdor vetem nje mendim: Pa le te flasim me pak llogjike...:
Ne jemi te rraces humane, pra qenie njerezore, aq te komplikuara sa Zoti na beri, dhe hoqi dore nga ne... Pra, llogjika te çon, qe para çdo gjeje, ne duhet te jemi mire me shendet, por po flasim per shendet dhe prandaj duhet te egzistojme, apo jo? Qe te egzistojme duhet te martohemi, te BEJME FEMIJE, e shtohemi, keshtu sigurojme vazhdimesine dhe jeten! Por, homoseksualet, ato qe dashurine e rrethojne vetem ne nje emocion qe ato mund te ndjejne, ato jane e keqja e humanizmit, sepse po te ecesh me llogjike, nese kjo bote do te popullohej me homoseksuale dhe lezbike, kush do i beje femijet? Kush do e çoje perpara jeten? Realianet me klonimin e tyre(apo perrallat e tyre)? Prandaj, vete llogjika, pa marre parasysh mocione te tjera, me thote qe homoseksualet, jane njerez me probleme te renda sociale, sentimentale, shoqerore, etj, te cilat i shnderrojne ne motra e shpifesira te tilla! Andaj, duke pare edhe se si ti llogjikon, nje njeri te tille, personaliteti im, e devijon brenda pak sekondash! Ej, harrova, ne ate figuren, sikur mi ke faqet shume te mbushura! Mos je gati duke vjedhe? Ne itali i thone FACCIA DA CULO!Urime!
Vajza e lumtur!!!
Pak llafe kam per ty! Pak sepse edhe ti, pak fole, je e thjeshte, pa rreklama, pa nderlikime dhe shume e qarte: Ti je e thjeshte, embel, serioze dhe e vendosur ashtu siç duhet te jete nje femer qe pret te behet zonje shtepie (dhe jo skllve apo gjeze e fituar ne shkuesi) dhe te uroj lumturi e hare me te fejuarin tend per sa dite qe syte t'u keje drite e zemra t'u rrahe! Urime dhe ji e tille, vetvetja jote, teper e thjeshte, por e rralle dhe e mrekullueshme!
Ps. I ngjason shume karakte rit te se fejuares sime!
Fajtorit!
O Fajtor! Sot je student, i ri, plot fantazi...
Nje dite, jeta do te ulet mbi shpinden tende, dhe do mund e sakrifice per ta mbartur ate peshe! Per shpirt te kujt do e besh? A mund te kalohet valle jeta sa mbi nje kale sa mbi nje tjetr? Dhe sa te te vije mosha se kuajt do te te lene ne rruge...!!! A ka gje me te bukur, te duash dike, perjete, t'i behesh mburoje me eksperiencen dhe pergatitjen tende ndaj zjarreve te jetes?!!! Ore fajtor, te kam shok, e te dua te miren, por jam i sigurte qe pas 10 vitesh ne prape do te chatojme, dhe ti do me flasesh jo me ne aventurisht, por ne nje shqipe serioze...:-) Pershendetje
Hahahhah, mbase eshte ashtu sic thua ti Mendimtar. Megjithate te siguroj se njoh njerez te martuar (dhe jo vetem nje) te cilet ne shpirt jane si puna ime, edhe pse kane femije. Nuk mendoj se kjo ka te keqe. Dhe as mendoj se ka vetem te mira...
Persa i perket Homoseksualeve po me lind nje ide. Mos valle rritja e numrit te Homoseksualeve eshte nje forme kunder-kolpo ndaj shtimit te popullsise ne planetit toke ?????? Ju kujtoj se nese qenia njerezore rritet me ritmet e 100 viteve te fundit shume shpejt risursat do mbaronin ....
Si thoni ju ? Eshte e mundur ? A ka ndonje teze te tille ne ambjentet shkencore (nese dikush i njeh) ?
Nuk më pëlqen mënyra kompetitive që po zhvillohet në një diskutim kaq ndjenjësor.
Të kemi parasysh që ne që po diskutojmë jemi të ndarë në dy grupime. Këto dy grupime janë të përbëra nga karaktere të ndyshme, nga mentalitete dhe formime po të ndyshme.
Të gjithë në botë kanë të drejtë të dashurojnë dhe askush nuk mund të gjykojë dikë tjetër pse dashuria e tij është aventureske, jashtë normave apo jashtë doktrinave.
Dallimi midis këtyre dy grupimeve që shprehin mendimet në këtë temë është i vjetër sa vetë bota. Që në Iliadën e Homerit kemi rastin e Akilit të cilit i paraqitet një zgjedhje e këtij lloji:
.... Të kishte një jetë të shkurtër dhe heroike e të lavdishme....
apo ..... Një jetë të gjatë, të pasur, të qetë, të lumtur....
Kemi kaluar të tërë besoj në fazën e dashurisë së çmendur, por zjarri që e ndez këtë dashuri është pikërisht edhe ai që e djeg. Pra kur njeriu niset thjeshtë nga një shtytje e momentit do të thotë që nuk e mendon gjatë. Aventurat janë të bukura edhe të gjithë i duam t'i përjetojmë. Por çfarë lënë pas ato?????
Fajtori thotë që ai vetë apo cifte të martuarish kanë këtë shpirt aventurier. Po sikur të gjithë të ndiqnim instiktet çfarë rruge do të merrte familja apo fëmijët etj etj. ?????
Mua personalisht më pëlqen ndërtimi i një jetë të qetë, pa të papritura. Nuk është e thëne që jeta ime të jetë e mërzitshme apo e njëtrajtshme pa dashuri edhe pa fantazi. Unë dashurinë e konceptoj në një raport total me njeriun që kam në krah. Pra më pëlqen të punoj me të, të shëtis me të, të mësoj me të, të fle me të, të bëj dashuri etj etj. Pra ato që i bëja përpara vetëm t'i bëj së bashku me njeriun e zgjedhur. Kjo nuk do të thotë që unë jam homoseksual apo që nuk di të rri me një femër, apo nuk di të bëj një femër për vete. Nga experienca ime mund të them se çdo femër është ndryshe nga tjetra, dhe një mashkull duhet t'i përshtatet. Zotësia është të arrish të përputhesh me çdo tip femre. Por unë atë fazë eksplorimi tashmë e kam kaluar kam njohur karaktere të ndryshme femrash, mentalitete të ndryshme, formime të ndyshme, pasione të ndyshme. Këto eksperienca më kanë pjekur, më kanë formuar dhe kanë pasuruar instiktet e mia te reagimit. E gjitha kjo mendoj është rruga ku pregatitet çdokush prej nesh për të përballuar fazën më të rëndësishm të jetës, REALIZIMIN.
Unë veten time të realizuar e quaj kur të kem krijuar një siguri ekonomike, të kem mbaruar shkollën, të punoj për llogari time, të ulem në drekë e të lexoj ndonjë libër, dhe pasdreke të dal shëtitje e të shkoj në teatër apo në kinema.
Ndokush nga ju (fajtori i pari) do më gjuajë me domate, por kjo është ëndërra ime e realizimit. Unë nuk e shoh vehten duke përdhunuar sekretaren, duke pirë shampanjë nëpër nighte, apo duke bërë gara me makina.
Secili nga ne ka të drejtën të dashurojë dhe të ëndërrojë mënyrën e vet të jetesës ndaj edhe komentet kompetitive për mua shprehin injorancë dhe vetkënaqësi. dashuria është një ndjenjë hyjnorë, ëndërra gjithashtu. Ndaj askush tjetër nuk mund të ndërhyjë në mjedisin personal të një njeriu.
Mendimin tim për dashurinë do e jap në një mesazh tjetër pasi në rradhë të parë dua që në këtë temë kaq serioze të vendosen së pari bazat e edukatës. Nuk besoj se ofendimet i japin më rëndësi një diskutimi. Jemi në temën e psikologjisë dhe mendoj që duhet njëfarë intelekti për të diskutuar në këtë temë. Komplimente Mendimtarit si nismëtar i kësaj teme por Qortime për vazhdimin e saj. Të pranosh mendimin e tjetrit në rradhë të parë është kulturë.
Po përmend vetëm një fragment të "mendimit psikologjik të Mendimtarit për dashurine":
...Ej, harrova, ne ate figuren, sikur mi ke faqet shume te mbushura! Mos je gati duke vjedhe? Ne itali i thone FACCIA DA CULO!Urime!...
Në analizën e fjalisë tuaj kuptohet edhe niveli juaj intelektual:
Fjalinë e keni filluar me "Ej" që është një formë shumë banale e të shprehurit.
Fjala "vjedhe" shkruhet "vjellë"; emri "itali" duke qenë emër i përveçëm shkruhet "Itali".
Sa për anën psikologjike të argumentit që trajtoni në atë fjali, mund të them se nuk ju takon aspak të gjykoni vendimin e asaj që kërkon të tregojë apo të shprehë dikush tjetër.
Por edhe po e quajtët të drejtë gjykimin atëherë levizni pak më poshtë me kursor dhe do të shihni fytyrën që ju keni prezantuar nën emër. Shpresoj sinqerisht që mos ju ngjajë ajo fotografi, sepse do të mendoja që po shkruaj në një temë të hapur nga një "Majmun".
Do ju lutesha mos fillonit të më gjenit edhe mua të meta apo detaje sepse do u shtoheshin rradhët e sulmuesëve (të cilët nuk qënkan të paktë).
Ndëryhrja ime kishte thjesht misionin e balancës ndërmjet jush dhe Thomasinës. Nuk do të doja të vazhdoja më tej polemikat.
Përshëndetje!
Joela, mendoj qe ke te drejte!
Joela, ju keni shume te drejte! Gabimet e mia jane te pafaleshme, por, me falni, une nuk jam aq perfekt ne ate ore nate, mbas 12 oresh pune, ku i kam dhene te haje gjusmes se qytetit, dhe, nga qe kam 12 vjet ne mergim, dhe rinia ime eshe perzier detyrimisht me nje gjuhe qe nuk eshte shqipja, mendoj qe gabimi im nuk eshte aq i rende! Por, mendoj qe edhe ti ben gabime!!! Le te flasim me fakte, e jo bla bla bla, siç ditke ti! ç'fare eshte ai majmun? Dhe nuk jane llafet ato qe ssjellin peshe por esenca qe permbajne, mjer ai e ajo qe nuk e kane nivelin e duhur dhe ato te shkruara i marrin si ultesira etj! Pa me thuaj ti, si t'i drejtohem nje femre une, qe ikonen e saj, paraqet nje pjese erotike femre, duke lene me njeane mendimet e saja komplet te ndryshkura apo "moderne" nese asaj i pelqen t'ia quaj ashtu?!!! Ti ke shpirtin e kundershtimit, e me pelqejne keto karaktere sepse çojne ne perparim, ama shpesh here edhe ja fusni nje fare koti, qe as per bakshish nuk i jep dot! Mos e harro kete gje: Ne jeto jetojme dhe veprojme, dhe me dashje e pa dashje bejme gjera, qe shpesh jane te gabuara, dhe shume shpesh na ndjekin inatet dhe merite dhe fati i keq! Une mendoj qe eshte nje kunderpergjigje e jetes dhe elementeve qe e perbejne ndaj gabimeve qe bejme çdo dite! Andaj, nese e fyejta pak Thomasinen, e bera pasi veprimi i saj ishte me se i ulet, nje by... si perfaqesim! E nese do zgjidhja nesse doja te isha Faccia da Culo apo Faccia da Scimia, beh, me kenaqesi do te thoja qe do zgjidhja Fytyre Majmun! Per te te bere qejfin po vendos fotografine time, e jo ate te majmunit!
Per Amin
Ami, pa shtuar shume llafe, pa luajtur ndonje presje, shoh ne mendimet e tua, nje paralele te mendimeve te mia! Jeni tashme ne rrugen e prane realizimit, dhe ..., shume realizimin e mendojne sikur do te zene boten nen kembe, ama realizimi eshte paqja teresore e brendeshme (qe permbledhe shuem fakte:dashurine, ekonomine, qetesine, sigurine, fantazine, gatishmerine etj), nje jete e qete dhe pa te papritura! Bravo Ami, me tere zemer!
E dini ku qendron diferenca ?
Ne pikevshtrimin tuaj njeriu punon, jeton, dashuron. Ne idealizmin tim njeriu dashuron dhe kjo e e ben te punoje, jetoje etj.
Mua me pelqen ajo lloj dashurie qe te ben te punosh me qejf, pikerisht sepse e di qe kur te kthehesh ne shtepi do gjesh nje femer te kendshme dhe te dy do ja kalojme goxha mire. Pra per mua ka rendesi ekzistenca e nje dashurie. Kusuri i jetes vjen pas saj, dhe besoj eshte shume me i bukur po te kesh ate.
Mendimtarit
Më vjen mirë që nuk e ke marrë për keq shkrimin tim!
Ideja ime ishte që të largoja pak vëmendjen nga ofendimet. Qëndroj e mendimit që nuk duhen gjykuar njerëzit qoftë edhe nga ikona e tyre e prezantimit, pasi mendoj se pas anonimitetit në internet apo në diskutime të tilla, njeriu kërkon të shprehë edhe një formë ironie.
Gjithsesi komplimente për temën dhe për diskutimet, shpresoj që tema të mbajë këtë nivel diskutimi.
Dashuria mbrohet me dashuri, e jo me inate apo tradheti
Mendoj qe jane personat qe kane karakter aventurier! Jo vetem, mbase jane edhe te dobet! Me karakterin aventurier eshte e kote te besh hesapet, pasi nese je aq shume aventurier, atehere dashuria, nga nje ndjenje speciale, qe nga kur lind duhet t'i takoje nje personi, kthehet ne nje ndjenje konsumizmi, pra "dashuri" (qe une s'do hezitoja ta quaja thjesht deshire erotike) kaloresish, qe kercejne sa nga nje kale ne nje tjeter! Nuk flas pra per ato karaktere, por çeshtja eshte, pse edhe ne kopje te shendoshta emotivisht, ndodhin edhe tradhetite?! Ne nje liber qe po lexoja, nje psikolog amerikan, shprehet qe dashuria, ne momente e vuajtjes, ka nevoje te shfryje, dhe shfryen shpesh ose duke e çuar personin ne tradheti, ose ne largim per ca kohe!!! Pra, a mund te zgjidhet valle nje sherr mes dy partnereve duke u hakmarre ndaj tjetrit me tradhetim? Aq e thjeshte eshte te shkosh ne krevat me nje tjeter, per t'u hakmarre?!! E me sa ndjenja rikthehesh ne krevatin e asaj qe do me te vertete?!! Po ashtu edhe per ato qe largohen: me sa fytyre kthehesh perseri ne vater? Ike? Pse duhet te jesh aq i sigurte qe tjetri te pret tere jeten? Mendoj qe psikologu nuk flet keq, por flet per mentalitetin amerikan, pasi dashuria eshte medalja e dyte e mentalietetit te nje vendi! Ndryshe eshte ne Shqiperi, Itali, Suedi, Usa, Filipine apo Kube! Andaj, edhe un e, mendoj qe ai per mentalitetin tone, flet komplet gabim, as 4 nuk do merte! Rrofte dashuria shqipetare, me e pastra dhe e bukura ne bote: Te dua...eshte fjale magjie, fjale qe te jep krahe dhe hapesira ku do fluturosh quhet univers...Te dua eshte dashuria vete!
Hera e pare qe futem ne forum, me pelqeu fryma e debatit. Me pelqeu pjesemarrja e shqiptareve nga e gjithe bota. Nuk me pelqyen epitetet e perdorura ne vend te argumentit, si gay, etj.
Ne lidhja me kete te fundit, ne diskutimin mbi ndjenjen e dashurise, me vjen keq qe fjalen gay e perdorin si fyerje njerez qe jane duke pretenduar se po flasin per dashurine.
Nje sqarim te vogel, nqs ka ende nga ju qe e kosiderojne homoseksualitetin si semundje, informohuni qe prej shume vitesh kjo gje nuk egziston me ne DSM-IV , qe eshte permbledhja amerikane e semundjeve psikiatrike. Pra homoseksualet jane njerez normale. Madje kam bindjen qe ndienja e tyre e dashurise eshte me e gjere sesa ajo e heteroseksualeve, sepse ata duan dhe nje pjese te madhe te popullates, ate qe ne nuk e perfillim kur flasim per dashurine, ate me te njejtin seks me ne.
Kjo qe thashe ishte per ata qe shkruajten filozofira ne forum, mbi dashurine. Sa per religjozet, ai eshte debat tjeter.
Dhe tjetra ishte per dashurine me shkuesi apo me vetezgjedhje.
Mendoj qe te dyja funksionojne. Shpesh madje, dashurite e lira nuk kane ecur, sepse dy protagonistet kane patur prejardhje kulturore te ndryshme, gje qe e ben per mua praktikisht te pamundur per te shtyre nje bashkejetese te gjate sa jeta. Une preferoj ta konsideroj shkuesine si nje akt bamires te njerezve te dashur, qe kujdesen per ne, dhe qe na krijojne falas mundesine per te njohur qenie te tjera njerezore, aktivitet qe ne boten perendimore kryhet kundrejt pageses nga matchmaking services.
Kam njohur njerez qe u ka shkuar jeta shume e lumtur, dhe jane lidhur me shkuesi, madje besoj se dhe po te kishin zgjedhur vete partnerin, nuk do e kishin zgjedhur aq sakte, ashtu sikurse kam njohur cifte me histori te zjarrta dashurie, dhe qe pasi jane bere me femijen e pare barra e pergjegjesise i ka ndare si mos me keq.Pra keto qe thashe ishin thjesht sa per debat me parafolesit, dhe per t'i shtuar ngjyrat spektrit te ideve mbi dashurine, qe eshte nje ndienje aq komplekse, saqe asnje njeri i vetem, sado i zoti, nuk mund ta perkufizoje e pershkruaje me saktesi e te perfshije gjithe anet komplekse te asaj qe eshte quajtur dhe misteri i botes.
per meshkujt qe te dine se kur dashurojne nje femer
Have You Ever Really Loved A Woman?
To really love a woman
To understand her - you gotta know her deep inside
Hear every thought - see every dream
N' give her wings when she wants to fly
Then when you find yourself lyin' helpless in her arms
Ya know ya really love a woman
When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one
Cuz she needs somebody to tell her that it's gonna last forever
So tell me have you ever really - really really ever loved a woman?
To really love a woman
Let her hold you - til ya know how she needs to be touched
You've gotta breathe her - really taste her
Til you can feel her in your blood
N' when you can see your unborn children in her eyes
Ya know ya really love a woman
You got to give her some faith - hold her tight
A little tenderness - gotta treat her right
She will be there for you, takin' good care of you
Ya really gotta love your woman...
Brian Adams.
Ju pershendes te gjitheve
Love doesn't ask why
It speaks from the heart
And never explains
Don't you know that
Love doesn't think twice
It can come all at once
Or whisper from a distance
Pershendetje Mendimtar!
Mendimtar i lexova te gjithe postimet e tuaja, dhe me ka cuditur fakti per nje dicka. Mendoj qe jeni shume i ndjeshem si njeri deri sa kete teme e keni kapur nge te gjirha anet dhe e keni zberthyer mire. Ndoshta eshte dhe mosha qe ju flisni ne kete menyre, sepse me bere cudi fakyi se si jeni njohur ju me shoqen e jetes ne "chat". Por ndoshta te jap pak te drejte qe e keni bere kete njohje ne kete menyre se ju nuk jetoni ne Shqiperi, po jetoni ne Europe. Po perseri me cudit fakti se ne cilin qytet te Europes jetoni ju qe keni arritur te njiheni me ane te chatit. Po pati mundesi mund te me japesh pergjigje? Por te vleresoj vetem per nje dicka qe jeni teper i zgjuar me siguri keni mbarua per "Psikologjin e njerezve". Ndoshta gabohem, por punen e mjekut keshillues e bekeni mire.
Nese mua me duhet ndonje mendim per nje dicka! A mund te kerkoj ndonje keshille nese mundem, por me nje kushte se mos te behet e fejuara xheloze. Sikur te jetoshit ne Londer do tju kerkoja per te pire nje kafe thjeshte per shoqeri.
Me gjithate te pershendes dhe e fejuara jote paska qene me fat.
Amanda.
hello mendimtar
Ju flisni shume bukur,
bravo jeni nje njeri shume i zgjuar.
Ju falenderoj per vleresimin tuaj!
Goca!
Nuk jam ndonje element, jam thjesht nje mashkull i dale heret nga shtepia, i rritur mes hallesh e veshtiresish te jetes mergimtare, i zgjidha me pune e djerse, gjeta edhe kohen e mundesine te rritesha profesionalisht, dhe me nje fjale, si te thuash, ndjej nje fare autokontrolli dhe nje stabilitet mendimesh, dhe nga ato nuk leviz edhe sikur bota perbys le te kthehet! Nuk dua te jap shume keshilla, sepse njeriu qe jep keshilla te tjereve mbi dashurine, eshte thjeshte hipokrit! Dashuria eshste nje teme qe flitet gjithmone ne njejes, dhe ajo ka mikro e makro mjedisin perkates rrethues, i cili ndikon ne mbare ose keq arritjen e dashurise, se bashku me karakterin e personit! Pra jane linja komplet te ndryshme, e keshillat lejohen vetem kur thuhen ne vija te pergjitheshme! Ja, psh, une them qe dashurise se vertete fali çdo gje ajo te kerkon, çdo gje...perveç vetes tende! Kjo sepse ne rast falimentimi, duhet te keshe veten prane, dhe forcen qe ke brenda qe te rindertosh jeten nga e para! Leket, makina, rrobat, koha etj edhe ribehen, ama nese bie ne depresion dhe e humb vetveten, aty Zoti te shpetofte, andaj dhe duhet force, dashuri dhe sy ne dashuri, kam fjalen per syrin e mendjes qe duhet te rrije hapur perjete! Dua te njoftoj tere miqte e mij, qe une po bej nje diskun tim, kam bere dy kenge, degjojini po deshet e me ndihmoni te realizoj tekstin ne shqip:
Jeten jeto: http://www.germuesi.com/jeten_jeto.wma
Tirana's Dance Summer Night
http://www.germuesi.com/tiranadance.wma
Une dhe e fejuara ime!
Jam 30 vjeçar e jeta me dha shume, por nje dashuri aq te zjarrte dhe me zemer qe kam per te fejuaren time, edhe pse akoma nuk jemi takuar, nuk e kisha provuar kurre! Kot nuk i thone: Njeriu jeton se pari me zemer e pastaj me trup! Ne do me zemer, do te duash edhe ne reale, zemra perbledh tere ajken tone, trupi eshte thjesht skllav i zemres dhe trurit, zbaton urdhetar, andaj dhe mua nuk me pelqen shume konsumizmi ne kete teme, se ne ke nje zemer e nje mendim, edhe trupi duhet t'i ndjeke ato! Duket pak joreale, ama eshte e verta, e bukur por e rende dhe e veshtire! Nese doni, po ju tregoj ca foto dhe kengen: Jeten jeto, ia kam kushtuar asaj, dmth te tera mundimet, hallet, veshtiresite dhe sakrificat, ne fund kurorezohet me gjetjen e dashurise se vertete, dmth qetesise se brendeshme, ndjenjes se paster, impenjimit serioz per te krijuar familje, femijet etj!
dicka mbi dashurine
Ja dhe pikat e shiut s`vonuan, por filluan se reni sikur ti drejtonte dikush. A thua se lart ne qiell ishte nje vajze e bukur me sy gri qe qante. Kur zhdukej dielli,kur venitej buzeqeshja,kur shuhej dashuria.
Lotet e kesaj perendeshe lagnin token e thare ashtu sikur dashuria lag shpirtin e thare nga ndjenjat. Ne nje cast meditimi munda te gjej energjite e nevojshme per te vene fantazine ne levizje.
VALLE SI DO TE QE JETA PA DASHURI?
Ndoshta si nje kopeshti bukur pa lule,si nje bukuri pa kuptim apo ndoshta si nje njeri pa shpirt.Dashuri ti ndjenje madheshtore qe ngre peshe shpirtrat njerezor,qe shprish endrrat feminore,ti8 qe i jep kuptim gjithckaje.Valle nga ke lindur dashuri?!
Nga thellesia e deteve, bardhesia e bores apo nga brishtesia e ndjenjave?Mos u trem dashuri nag shpirtrat mekatare se perreth teje ke engjejt e tu qe te mbrojne,ke zemrat e dashuruara qe te jane falur ty teresisht,ke bekimin tend qe buron nga natyra. Ndaj trokit ne cdo zemer, portat e te cilave do ti gjesh gjithmone hapur dhe do te shohesh se do te gjesh kenaqesi kudo.gezona shpirtrat e mos na lendo sepse tani me shume se kurre kemi nevoje per frymen tende,ngrohtesine tende,per pranine tende. Aty ku shkel ti celin lulet,gezohen zemrat,qesh shpirti.
U largova nga dritarja dhe dola jashte. Shiu kishte pushuar,me ne fund perendesha e diellit kish pushuar se qari duke mundesuar keshtu lindjen e diellitte zemrave.dashuria me dukej se me vinte rrotull.Emri i saj me mbeti mes buzeve. U perpoqa te dilja nga vetvetja.per tu bere sic isha ne realitet,te dilja nga lekura ime delikate, te dilja nga ajo guacke dhe te zgjasja krahet drejt dashurise prej fluture drite. U permenda
Fjalet mekanike qe me dilnin me zor nga goja, u nderprene nga tronditja e forte qe ndjeva ne trupin tim.Dicka po vallezonte brenda meje. Mos ishin valle hapat e dashurise?
Nuk e di,por gjeja e fundit qe pashe me syte e fantazise ishte nje gonxhe trendafili. SAPO KISH CELUR...
dashuria....
dashuria per enderrimtaret romantike eshte nje gje misterioze qe te con ne dalldisje te vertete.
Gjithsej 9 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 » Trego 430 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.