Forumi Horizont
Trego 45 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arsimi (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=17)
-- Pse shkollat tona s'jane internacionale (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12803)

Postuar nga bakja76 datë 12 Dhjetor 2006 - 23:37:

pse shkollat tona sjan internacionale

ehapa kete teme sepse snaquhet shkolla qe kemi bere kjo per mu ashte ulje se ate here sjan tezotet atoqe qeverisin ateher eshte ekot qe profesoret tane kujtojn se na mesojne imohohey çdo jga

Postuar nga Fajtori datë 13 Dhjetor 2006 - 04:48:

Mendoj se shkollat duhen trajtuar nje nga nje dhe jo te gjitha njesoj. Une po marr nje rast ekstrem qe te kuptosh pse nuk njihet shkolla. Juridiku ne Shqiperi eshte si shkolle baleti, dmth e bejne ata qe nuk kapin shkolle tjeter, pra eshte nje nga fakultetet me te lehta. Nderkohe juridiku ne Itali apo Gjermani eshte shkolla me e forte. Pardje takova nje shok qe do bente provimin e shtetit italian ne juridik dhe ishte shume i stresuar. Eshte nje nga provimet me te forta ku kalojne vetem 25% cdo vit. Dhe ke te drejte ta besh vetem nje here ne vit. Ne Gjermani historia nuk eshte shume ndryshe, madje atje kane tituj shume te larte per ata qe mbarojne juridikun.

Tani, pavaresisht se juridiku eshte fakultet i vecante qe as shtetet europjane nuk i njohin njeri-tjetrit, sipas teje ka kuptim qe shqiptari te konkurroje ne kete fushe? Per mua jo. Sistemi europjan i juridikut perben motorin e gjithe shtetit, nderkohe qe Shqiperia ka gjykates me kurse 6 mujore.

Mora juridikun si shembull, por cdo fakultet ne Shqiperi eshte i kompromentuar deridiku nga korrupsioni. Askush nuk e di sa ke mesuar ti efektivisht ne shkolle. Ka njerez qe i marrin provimet me paqeta cigaresh. Atehere pse duhet te rrezikojne duke te dhene ty nje diplome te vlefshme ne perendim?

Natyrisht qe eshte dhe ceshtje politike, por nuk do shume te kuptosh qe diferenca ne program dhe pregatitje eshte problem i madh. Secilit mund ti duket sikur ka mesuar shume, por krahasimi behet ne ambjent nderkombetar ku cdo universitet fiton privilegjin e vet. Mesa duket universitetet shqiptare nuk kane prestigjin e duhur per tu konvaliduar. Dhe sidoqofte mos harro se kete problem nuk e ka vetem Shqiperia. Sa here qe ndryshon shtet do te hapen 1000 probleme per te konvaliduar diplomen, qofte dhe po ta kesh marre ne perendim.

Postuar nga Amici di Nessuno datë 13 Dhjetor 2006 - 08:35:

Dhe megjithate, ka shtete ne perendim, ne ate te largetin te pakten (north america) ku disa shkolla njihen. Po ama duhet ndjekur procedura e shtetit per te marre licensen. Procedure kjo qe ndiqet dhe nga ata qe mbarojne shkollen ne kete vend. Pra nuk jemi dhe aq keq.
Po qe ne shqiperi nuk ka me shkolle, kjo besoj se nuk diskutohet me. Madje dyshoj nese ka patur me pare.

Postuar nga Deb* datë 12 Qershor 2009 - 17:32:

Nuk eshte se nuk njihen fare shkollat jashte, por te duhet te japesh provime shtese per te marre diplomen e ketyre. Dhe une me ate po merrem.

Sa per juridikun ne Shqiperi sic e permendi Fajtori, jo vetem qe eshte shume e lehte si lende, por dhe nga me te korruptuarit. Qe te fitosh juridikun duhet te kesh sesben te njohur. Kisha shoqe te juridiku. Ato pall ariu benin tere vitin. Me shume pushim se mesim. Nuk e di a vazhdon e njejta situate.

Postuar nga AndreaPirelli datë 12 Qershor 2009 - 18:04:

Citim:
Po citoj ato që tha Debora*
Nuk eshte se nuk njihen fare shkollat jashte, por te duhet te japesh provime shtese per te marre diplomen e ketyre. Dhe une me ate po merrem.

Do marresh licensen?????

Postuar nga Deb* datë 12 Qershor 2009 - 18:47:

Citim:
Po citoj ato që tha turll

Do marresh licensen?????

Bachelor degree.

Postuar nga Deb* datë 12 Qershor 2009 - 18:55:

.............................

Postuar nga shelgu datë 12 Qershor 2009 - 19:47:

Ne perendim, ps USA nuk njihen edhe diplomat europiane. Madje ne NY nuk njihen ato te Floridas.

Puna eshte qe edhe ne nuk duhet te njohim diplomat e tyre dhe te krijojme nje ekuivalence.

Pse u dashka qe nje doktor amerikan te punoje ku te doje? OK le te punoje por duhet te mbroje diplomen dhe gjyhen e vendit ku do shkoje. Keto jane rregulla nderkombetare.

Ka edhe nje gje tjeter, ne USA (NY), Nota 10 e marre ne UTiranes, nuk eshte  e njevlefshme me te njejten note te marre ne Moske, apo ne Selanik, apo ne Rome, apo edhe ne Cikago. ka nje menyre vleresimi te indksuar, ne vartesi kjo te grades se universitetit ku e ke marre kete diplome.

Postuar nga AndreaPirelli datë 12 Qershor 2009 - 20:08:

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
Ne perendim, ps USA nuk njihen edhe diplomat europiane. Madje ne NY nuk njihen ato te Floridas.

?????????????????????????

Si gjithmon ia fut ndonjehere kot edhe ti po hajt mo ............. .
Ne amerike nuk eshte se nuk te njihet diploma, por qe te ushtrosh zanatin duhet te kalosh provimin e licenses. Provim te cilit i nenshtrohen edhe vete studentet qe mbarojne ne Ameriken e veriut. Eshte si puna e Mbrojtjes se Diplomes qe kemi ne ne shqiperi kur mbaron universitetin. Mund te mbarosh universitetin por po nuk dhe provimin e Licenses nuk behesh dot mjek psh .......... . Mjeksia e ka disi me te "thjeshte" si procedure, ndersa inxhinierite me te komplikuar ........... .

Postuar nga briseide datë 12 Qershor 2009 - 20:08:

Citim:

S'e dija!

Postuar nga shelgu datë 16 Qershor 2009 - 01:32:

Citim:

?????????????????????????

Si gjithmon ia fut ndonjehere kot edhe ti po hajt mo ............. .
Ne amerike nuk eshte se nuk te njihet diploma, por qe te ushtrosh zanatin duhet te kalosh provimin e licenses. Provim te cilit i nenshtrohen edhe vete studentet qe mbarojne ne Ameriken e veriut. Eshte si puna e Mbrojtjes se Diplomes qe kemi ne ne shqiperi kur mbaron universitetin. Mund te mbarosh universitetin por po nuk dhe provimin e Licenses nuk behesh dot mjek psh .......... . Mjeksia e ka disi me te "thjeshte" si procedure, ndersa inxhinierite me te komplikuar ........... .

Nuk e dime se kush ja fut kot.
Po te kesh mbaruar ne NJ nuk punon dot ne NY sepse duhet te mbrosh diplomen. Kjo dmth pikerisht qe nuk te njihet diploma. Edhe ne Paris po te kesh mbaruar po ashtu eshte. Ata te respektojne si profesionist, mund te japesh edhe leksione ne universitet(falas dhe nqs ke titull te pranueshem, por per te punuar nuk punon dot).

Deri sa nuk punon, nuk je ligjerisht i licencuar, nuk njihesh si profesionist, nuk e ve dot tek dera titullin etj etj.

Citim:
Po citoj ato që tha briseide

S'e dija!

Dhe jo vetem kaq. Kur mbaron psh DDS Ne NY, ka nje provim ne fund qe te jep mundesine per te punuar edhe ne vende te tjera vec NY. Shume studente nuk e japin kete,ose e japin pas disa vitesh atehere kur ju duhet per te punuar.

Postuar nga AndreaPirelli datë 16 Qershor 2009 - 01:39:

Citim:

Nuk e dime se kush ja fut kot.
Po te kesh mbaruar ne NJ nuk punon dot ne NY sepse duhet te mbrosh diplomen. Kjo dmth pikerisht qe nuk te njihet diploma. Edhe ne Paris po te kesh mbaruar po ashtu eshte. Ata te respektojne si profesionist, mund te japesh edhe leksione ne universitet(falas dhe nqs ke titull te pranueshem, por per te punuar nuk punon dot).

Deri sa nuk punon, nuk je ligjerisht i licencuar, nuk njihesh si profesionist, nuk e ve dot tek dera titullin etj etj.

Dhe jo vetem kaq. Kur mbaron psh DDS Ne NY, ka nje provim ne fund qe te jep mundesine per te punuar edhe ne vende te tjera vec NY. Shume studente nuk e japin kete,ose e japin pas disa vitesh atehere kur ju duhet per te punuar.

Po t'a lexosh me vemendje cfare kam shkruar .............. dhe jo vetem pjesen ku them ia ke futur kot ....... mund te krijosh nje ide me te qarte se cfare kam dashur te them ................ .

Postuar nga shelgu datë 16 Qershor 2009 - 01:41:

Une me vemendje e lexoj dhe nuk ja fut hic kot, po ti nuk i di keto pune mire.

Dhe vec kesaj do sikur te thuash ndonje gje si te mencur.

Tjeter dhe lexo me vemendje qe te mesosh dy gjera: jane inxhinerite qe e kane me te thjeshte dhe mjeksia e ka shume te komplikuar. Kur them shume, ndoshta eshte provimi me i komplikuar sepse intersohen shume organizma. Psh ka nje organizem qe eshte Shoqata e mjekeve te USA e cila per nje shtim te munurit te mjekeve ne USA duhet te jape aprovimin, ka edhe shume hallka te tjera deri sa arrin tek dhenja e provimit, i cili kerkon nje pune intensive deri tre vjecare, per nje student te shkelqyer shqiptar.

Ne rastin e inxhinerise, thjeshtesia qeendron pikerisht ne gjuhene matematikes qe perdor ajo dhe mbrojtja e diplomes shkon rreth nje vit perseri sepse te ha kohe shume pjesa e ligjshmerise, OSHA, dhe sidomos nomeklatura.

Postuar nga Deb* datë 16 Qershor 2009 - 01:58:

Nuk mund te flas me siguri, por per sa i perket mesimdhenies, di qe cdo shtet ketu ne usa, ka kushtet e veta qe nje student duhet te plotesoje per te marre certifikaten. Mund te te duhet te japesh provime shtese, por jo te mos njihet diploma. Kete nuk e kam degjuar. Kam lexuar gjithashtu qe ka dhe certifikata te caktuara qe te lejojne te japesh mesim kudo ne usa.

Postuar nga AndreaPirelli datë 16 Qershor 2009 - 06:23:

Citim:
Une me vemendje e lexoj dhe nuk ja fut hic kot, po ti nuk i di keto pune mire.

Dhe vec kesaj do sikur te thuash ndonje gje si te mencur.

Tjeter dhe lexo me vemendje qe te mesosh dy gjera: jane inxhinerite qe e kane me te thjeshte dhe mjeksia e ka shume te komplikuar. Kur them shume, ndoshta eshte provimi me i komplikuar sepse intersohen shume organizma. Psh ka nje organizem qe eshte Shoqata e mjekeve te USA e cila per nje shtim te munurit te mjekeve ne USA duhet te jape aprovimin, ka edhe shume hallka te tjera deri sa arrin tek dhenja e provimit, i cili kerkon nje pune intensive deri tre vjecare, per nje student te shkelqyer shqiptar.

Ne rastin e inxhinerise, thjeshtesia qeendron pikerisht ne gjuhene matematikes qe perdor ajo dhe mbrojtja e diplomes shkon rreth nje vit perseri sepse te ha kohe shume pjesa e ligjshmerise, OSHA, dhe sidomos nomeklatura.

Te gjitha ato qe thashe i kam nga eksperienca personale, jo nga thenie te te tjereve ........ .

Postuar nga shelgu datë 17 Qershor 2009 - 01:23:

Citim:

Te gjitha ato qe thashe i kam nga eksperienca personale, jo nga thenie te te tjereve ........ .

Paske hyre ne shkolle mo? U shyqyr. Te te gjej nje nuse une?

Postuar nga shelgu datë 17 Qershor 2009 - 19:31:

Citim:
Nuk mund te flas me siguri, por per sa i perket mesimdhenies, di qe cdo shtet ketu ne usa, ka kushtet e veta qe nje student duhet te plotesoje per te marre certifikaten. Mund te te duhet te japesh provime shtese, por jo te mos njihet diploma. Kete nuk e kam degjuar. Kam lexuar gjithashtu qe ka dhe certifikata te caktuara qe te lejojne te japesh mesim kudo ne usa.

Pikerisht.kete shpjegova pak me siper:

Qe te punosh ne nje shtet tjeter te USA-s duhet te plotesosh kushtet qe kerkon ai shtet. Shtete te ndryshme kane nivele te ndryshme dhe per pasoje edhe provime te niveleve perkatese.

Pra jo se nuk te njihet diploma "per se", por derisa nuk punon dot nuk je i licencuar, i ligjeruar, per ate diplome qe ti paraqit, nuk njihesh. Po te njihesh, punon

Ka diploma qe te lejojne te punosh kudo ne USA, por keto jane te mbrojtura nga provime perkatese. Kete shpjegova kur fola per DDS. NJe dentist qe ka mbaruar ne NY, qe te punoje ne NJ duhet te mbroje nje provim te caktuar, relativisht te lehte, por me nje kosto rreth 3000 G. Kjo eshte edhe arsyeja qe shume DDS nuk e marrin ate provim ose e marrin vetem kur duan te punojne ne Tri-state aera.

Po te kesh mbaruar DDS ne Paris ka nje provim te caktuar qe te mund te punosh ne USA. Por kjo do te varet edhe nga cila shkolle e Parisit ke dale. Po te kesh mbaruar Politeknikun, eshte provim me i lehte sepse duke qene se eshte shume shkolle e mire, njihen me mivel te larte shume kredite te marra atje.

Vec kesaj, ka edhe shume arsye te tjera qe pengojne, te themi mjeket, juristet dhe ka me pak pengesa per infermieret, ose mesuesit e matematikes.

-Varet nga interesat qe ka Amerika momentalisht. Sot ne USA ka shume nevoje per infermiere dhe mesues matematike, keshtu qe provimi i licencimit eshte relativisht i kapshem edhe per shqiptaret.

-Puna e juristit eshte shume me specifike. Nje jurist qe ka mbaruar ne Paris(perseri) edhe sikur te kete qene gjenim ai di mire ligjet e Frances. Keshtu qe ai duhet te kaloje neper shume provime qe te kete mundesi te mesoje dhe interpretoje ligjet amerikane.

Ka logjike ketu? Per cdo profesion ka pengesa ose leshime sipas nevojave amerikane.

Postuar nga AndreaPirelli datë 17 Qershor 2009 - 23:15:

E para punes: ne qofte se e kishe fjalen per certificata kursesh apo shkollash dy vjecare qe mbijne ne cdo kthese rruge ...... mund te kesh te drejte ...... njifet ne Miami dhe s'njifet ne Jacksonville ................
Une e kisha fjalen per Profesione ..... Doktor, Veteriner, Dentist, Inxhinier ......... . Dhe dolem po aty tek ajo qe thashe une. Mund te mbarosh shkollen, japesh provimet, por po nuk dhe PROVIMIN E LICENSES ....... nuk mund te punosh pavaresisht se ku e ke bere shkollen.
Per disa nga keto profesione, edhe ne shqiperi te kesh mbaruar shkollen, mjafton te japesh Provimin e Licenses dhe mund te ushtrosh profesionin me te drejta te plota. Nuk e di per juridikun, po di per profesionet mjekesore.

Postuar nga shelgu datë 18 Qershor 2009 - 04:22:

Ore lexoi me vemendje ato qe kam shkruar.

Edhe kur mbaron dentist (DDS i thone llafit), ne NY edhe mbasi e ke dhene provimin e licences qe quhet Bord Examination, pra si provimi i shtetit ne Shqiperi, prape nuk punon dot ne NJ. Per te punuar ne NJ duhet te japesh nje tjeter provim  cili kushton rreth 3000 Dollare, dhe pergjithesisht studentet qe mbarojne ne NY nuk e marin kete test, por vazhdojne te punojne dentiste ne NY.

Po te kesh mbaruar dentist, edhe mbasi e ke dhene bord examination ne Filadelfia, New Jersey, apo kudo ne USA, duhet te japesh nje provim tjeter qe te punosh ne New York.

Shqip dhe shkoqur. 

Kurset jane pa fare vlere se pas cdo dy apo tre vitesh, kjo varet nga lloji, duhet te perseritesh provimin.

Nuk e kam fjalen per dy vjecare une jo, por per graduation school, dentis dhe mjek dhe jurist.

Tani te te gjej nje nuse, si thua, se kemi vajza te mira ketej. Paske hyre dhe ne shkolle.

Suksese de.

Dhe meso degjove, mos na turpero fiorumin, se te shikoj qe je si kokeforte, apo ben sikur s'kupton se te bije hunda. Edhe kjo nuk eshte mire te le aguridhe. Degjo me te vjetrit kur te flasin se per mire e kane. Apo jo mo IQ Bej ?

Postuar nga AndreaPirelli datë 18 Qershor 2009 - 04:35:

Kur shkoja une ne shkolle ........ ti i bije akoma maces me luge ........

Postuar nga shelgu datë 18 Qershor 2009 - 05:12:

Citim:

Te shikoj sa bukur shkruan.

Ore mos u bej kokeforte, meso se pa shkolle nuk gjen dot nuse, Oj ky!

Postuar nga AndreaPirelli datë 18 Qershor 2009 - 06:02:

Citim:

Te shikoj sa bukur shkruan.

Postuar nga Tulipani datë 18 Qershor 2009 - 23:38:

Citim:

turll per ate zot cfare e ke ate qe pi perhere, nga ai uji-kafe qe e bejne ne filxhane 1/2 kg andej nga kontinenti tjeter?

ps. mos i permend cedrus macet se vdiska per to :p

Postuar nga shelgu datë 19 Qershor 2009 - 03:27:

Citim:
Po citoj ato që tha Tulipani

turll per ate zot cfare e ke ate qe pi perhere, nga ai uji-kafe qe e bejne ne filxhane 1/2 kg andej nga kontinenti tjeter?

ps. mos i permend cedrus macet se vdiska per to :p

Hidhu nga tema e IQ Beut, lere Turllin te pije.

Ore vertet c'e ke ate? Se kafe nuk e ke de, mos me thuaj mua. Kafeja ne USA pihet me kembe dhe me vrap madje.

Tulip, do ta kete nga keto te egrat qe e ka bere dopjo.

Flori e kemmi djalin 

Postuar nga Katilesha datë 19 Qershor 2009 - 03:57:

Citim:

...........................

Hahahahahahahahaaaaaaaaaa o Zot sa shume kam qeshe sonte neper forum...uh mas dekshi kurre..

Postuar nga AndreaPirelli datë 19 Qershor 2009 - 05:21:

Citim:
Kafeja ne USA pihet me kembe dhe me vrap madje.

Shume me thashetheme merresh ti ..................... ke qene ndonjehere ne amerike???? Ne qofte se po, ke dale ndonjehere nga shtepia ??????????

Postuar nga Deb* datë 19 Qershor 2009 - 05:37:

Eshte e vertet turll vetem ne Usa nuk pihet kafja ashtu. Eshte tere ajo cup njehere. Ne Europe qe e pijne me shume express, po.

Postuar nga shelgu datë 01 Korrik 2009 - 16:22:

Meqe ishim tek kafja, kam pi sot nje kafe turke qe akoma e ja ndjej aromen.

Postuar nga Deb* datë 21 Korrik 2009 - 01:06:

Sapo degjova per njeren qe ka bere njehsimin e diplomes se Shqiperise, dhe i eshte njohur. Nuk ka nevoje te japi provime shtese. Ka mbaruar per gjuhe-letersi. U habita.
Ndonje ide? Eshte e vertete qe disa diploma njihen pa qene nevoja te japesh provime shtese?!

Postuar nga AndreaPirelli datë 21 Korrik 2009 - 02:43:

Citim:
Sapo degjova per njeren qe ka bere njehsimin e diplomes se Shqiperise, dhe i eshte njohur. Nuk ka nevoje te japi provime shtese. Ka mbaruar per gjuhe-letersi. U habita.
Ndonje ide? Eshte e vertete qe disa diploma njihen pa qene nevoja te japesh provime shtese?!

Moj ti, nuk ta mbushin mendjen ato qe te them une ty???????? Njera e tjetra thote ...........

Postuar nga Deb* datë 21 Korrik 2009 - 03:06:

Citim:

Moj ti, nuk ta mbushin mendjen ato qe te them une ty???????? Njera e tjetra thote ...........

E di turll po dua informacion pikerisht per kete dege qe ka mbaruar ajo. A njihet plotesisht diploma apo jo. Nuk po flas per te marr licensen. Jam shume kureshtare. :p

Postuar nga shelgu datë 21 Korrik 2009 - 06:05:

Citim:

E di turll po dua informacion pikerisht per kete dege qe ka mbaruar ajo. A njihet plotesisht diploma apo jo. Nuk po flas per te marr licensen. Jam shume kureshtare. :p

Rrena rrena debore.

Ajo cuca qe te ka than ty mos asht ka Elbasani?

:p

Postuar nga AndreaPirelli datë 21 Korrik 2009 - 06:58:

Citim:

Nuk e di mire si eshte puna e mesuesve atje tek ju, po ketu tek une, ne qofte se nuk merr licensen nuk jep dot mesim ne shkolle publike (aty ku ka dhe leke) ....... ne te kundert, diploma te njihet, shko bej evaluimin, paguaj 100$ a sa eshte, dhe shko jep mesim ne shkolle private ........... por ama do paguhesh me 9$ ora ........... zgjidh e merr.
Nuk eshte se nuk njihen diplomat ne kete vend. Behet edhe konvertimi i tyre (i notave po te duash) por problemi eshte, ne qofte se profesioni kerkon license, shtatembedhjete diploma te kesh ti, edhe nga Harwardi, prap duhe te japesh provimin e Licenses.
Pranej, ul koken meso .......... boll u hallakate ne forum, se nuk te jep License Cedrusi ....... .

Postuar nga shelgu datë 21 Korrik 2009 - 16:24:

Citim:

Nuk e di mire si eshte puna e mesuesve atje tek ju, po ketu tek une, ne qofte se nuk merr licensen nuk jep dot mesim ne shkolle publike (aty ku ka dhe leke) ....... ne te kundert, diploma te njihet, shko bej evaluimin, paguaj 100$ a sa eshte, dhe shko jep mesim ne shkolle private ........... por ama do paguhesh me 9$ ora ........... zgjidh e merr.
Nuk eshte se nuk njihen diplomat ne kete vend. Behet edhe konvertimi i tyre (i notave po te duash) por problemi eshte, ne qofte se profesioni kerkon license, shtatembedhjete diploma te kesh ti, edhe nga Harwardi, prap duhe te japesh provimin e Licenses.
Pranej, ul koken meso .......... boll u hallakate ne forum, se nuk te jep License Cedrusi ....... .

Hak llaf, edhe une keshtu i thashe ne MP, po ma ktheu me inat.

Une per te miren e saj e kisha.

Postuar nga Deb* datë 21 Korrik 2009 - 17:41:

Citim:

O turll me ate po merrem une, konvertimin e diplomes. Po mua as diploma nuk me eshte njohur plotesisht. Nga disa kredite qe me nevojiteshin me duhet te jap dhe klasa te tjera, qe te plotesoj kreditet e caktuara te shkolla ku kam vajtur. Nese bachelorin e merr me 120 kredite une i bie te dal me 160 kredite. Prandaj po pyes une. Pse disave u'a japin direkt, dhe te tjerve u kerkojne me shume kredite sec duhet. E di qe pa lisence nuk fillon pune edhe sikur te kesh diplome.

Postuar nga AndreaPirelli datë 21 Korrik 2009 - 18:01:

Citim:

O turll me ate po merrem une, konvertimin e diplomes. Po mua as diploma nuk me eshte njohur plotesisht. Nga disa kredite qe me nevojiteshin me duhet te jap dhe klasa te tjera, qe te plotesoj kreditet e caktuara te shkolla ku kam vajtur. Nese bachelorin e merr me 120 kredite une i bie te dal me 160 kredite. Prandaj po pyes une. Pse disave u'a japin direkt, dhe te tjerve u kerkojne me shume kredite sec duhet. E di qe pa lisence nuk fillon pune edhe sikur te kesh diplome.

Mos nigjo shume llafet e njerezve, sepse edhe genjejne per t'u dukur ....... Ka nje board qe ben evaluimin e diplomes, nuk behet me mik. Ndoshta do duhet te marresh kurse teper, ose edhe te besh nje vit shkolle, sepse ka lende qe nuk i keni bere ne shqiperi, ose kane te tjera kerkesa ketu. Beje dhe ate sa me shpejt.
Ne qofte se do me u bo zysh ......mos ju ndaj Licenses, merr ato 70 mije ne vit, dy muaj pushim ene te Prada mbaje frymen.......

Postuar nga Deb* datë 21 Korrik 2009 - 18:16:

Citim:

Mos nigjo shume llafet e njerezve, sepse edhe genjejne per t'u dukur ....... Ka nje board qe ben evaluimin e diplomes, nuk behet me mik. Ndoshta do duhet te marresh kurse teper, ose edhe te besh nje vit shkolle, sepse ka lende qe nuk i keni bere ne shqiperi, ose kane te tjera kerkesa ketu. Beje dhe ate sa me shpejt.
Ne qofte se do me u bo zysh ......mos ju ndaj Licenses, merr ato 70 mije ne vit, dy muaj pushim ene te Prada mbaje frymen.......

Ato dy muaj pushime me pelqejne shume.

Postuar nga shelgu datë 22 Korrik 2009 - 00:32:

Citim:

Merr lesh 70 mije pa master po rri urte ti se do te martoj me zor me ndonjeren.

Postuar nga AndreaPirelli datë 22 Korrik 2009 - 02:07:

Citim:

Merr lesh 70 mije pa master po rri urte ti se do te martoj me zor me ndonjeren.

Ne ca katuni jeton ti mi/me lal????????????

Postuar nga shelgu datë 22 Korrik 2009 - 06:00:

Citim:

Ne ca katuni jeton ti mi/me lal????????????

E ca t'bojm na katnaret, kshu e kemi.

Nje mesues me kolegj merr jo me shume se 45000$ ne NY or Turll.

Ne vende te tjera si FL edhe me pak. PO te kesh Master arrin deri ne 60 por jo me shume si fillim. Nejse

"Mali tim me i larte."

Kotka mire e thashe me kete shprehjen e gjyshit tim?

Postuar nga kotka datë 22 Korrik 2009 - 07:12:

Citim:

E ca t'bojm na katnaret, kshu e kemi.

Nje mesues me kolegj merr jo me shume se 45000$ ne NY or Turll.

Ne vende te tjera si FL edhe me pak. PO te kesh Master arrin deri ne 60 por jo me shume si fillim. Nejse

"Mali tim me i larte."

Kotka mire e thashe me kete shprehjen e gjyshit tim?

mire e the mire vetem mos harro te thuash nga nje shprehje ne cdo post pls

Postuar nga kotka datë 22 Korrik 2009 - 07:18:

Citim:

po po njihen

Postuar nga dylan datë 22 Korrik 2009 - 16:08:

Citim:
Po citoj ato që tha kotka

po po njihen

Ku njihen kotka ?

Postuar nga kotka datë 22 Korrik 2009 - 16:33:

Citim:
Po citoj ato që tha dylan

Ku njihen kotka ?

ne qendrat e evaluimit te dipllomave dhe po ta njehe ndermarja edhe pagesa nuk eshte e keqe edhe po qe se nuk merr lishence, flas per inxhinjera

Postuar nga shelgu datë 22 Korrik 2009 - 18:30:

Citim:
Po citoj ato që tha kotka

ne qendrat e evaluimit te dipllomave dhe po ta njehe ndermarja edhe pagesa nuk eshte e keqe edhe po qe se nuk merr lishence, flas per inxhinjera

"Gjo bithe", i thone kesaj andej na Gjinokastra.

Sigurisht qe ka qendra per evaluimin e diplomes

Ky eshte edhe tel ne USA  800.771.4723

Qendra quhet Foreign Credential Evaluations and Services dhe kjo eshte vetem njera prej tyre. Ne disa shtete si Boiston ka qendra qe kane fuqi vetem per ate shtet.

Puna eshte se ne keto raste ty te njihet diploma nga nje organ akademik, por jo nga nje proferional. Pra, mund te marresh vleresimin maksimal te pikeve nga keto qendra, qe ne fakt eshte thjesht nje pre-evaluation, por cdo ndermarrje e shikon ate evaluim ne forme te tille qe nuk ka pergjegjesi ligjore per ta njohur.

Po te kene nevoje te marrin ne pune duke te intervistuar dhe duke te mbajtur per ca kohe ne probation, pastaj i ve vulen vetes. Mund te te flakin ne rruge, mund te te japin nje gjysem rroge, ose edhe mund te te sugjerojne: OK qenke i afte, bej edhe kete licence per menaxhim, ose kete tjetren per HR dhe te trajtojne ne menyren qe trajton gjithmone oferte-kerkesa, pra tregu i lire i punes.

Pergjithesisht ne USA merresh ne pune pa kontrate pune te neneshkruar nga te dy palet(perjashto vendet qe kane Union), keshtu qe punedhenesi mund te te thote nje mengjes(me delikatese) Me vjen keq qe nnuk do te shikoj dot diten e neserme, vendi jot u suprimua.

Dhe perfundon perseri ne rruge. Zura e papunesise te ndihmon per disa muaj me pak dollare dhe mbetesh force e lire pune sic kane mbetur sot 10 % e amerikaneve

Trego 45 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.