Forumi Horizont | Trego 46 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Kinematografia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=127)
-- 20 years old.doc (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18352)
20 years old.doc
20 Years Old from Borin Leka on Vimeo.
http://vimeo.com/borin/20years
Bravo djema. Sikur 10 ne vit te prodhohen si ky film do krijohen filizat e nje shoqerie te re.
wow
very cool plako.
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Bravo djema. Sikur 10 ne vit te prodhohen si ky film do krijohen filizat e nje shoqerie te re.
Difekti im eshte qe merrem ndonjehere me njerez qe s'ia vlejne, apo me lufte kunder brezit te vjeter, nderkohe qe brezi i ri dhe revolucioni shoqeror behet me nje rini qe shikon para dhe thejsht nderton te ardhmen e vet duke injoruar brezin te vjeter dhe sistemin e kalbur aktual.
Fjali pak e gjate, por ndoshta me kupton. Dje ia tregova kete dokumentar nje prej atyre qe vertet shajne Shqiperine kot (nuk jam une i tille, nqs se ke kuptuar). Brenda 20 minutave kuptoi se Shqiperia ka dhe njerez ndryshe, se shoqeria eshte komplekte dhe ka fije shprese ne brezin e ri etj.
Kshu qe dhe njehere bravo djema.
....Se qiellin s'e shohim te gjithe njesoj...
Jam kureshtare ta ndjek dokumentarin deri ne fund. Flm qe e solle ketu Gibbs!
Me pelqen ky kendveshtrim
Citim:
Difekti im eshte qe merrem ndonjehere me njerez qe s'ia vlejne, apo me lufte kunder brezit te vjeter, nderkohe qe brezi i ri dhe revolucioni shoqeror behet me nje rini qe shikon para dhe thejsht nderton te ardhmen e vet duke injoruar brezin te vjeter dhe sistemin e kalbur aktual.
Fjali pak e gjate, por ndoshta me kupton. Dje ia tregova kete dokumentar nje prej atyre qe vertet shajne Shqiperine kot (nuk jam une i tille, nqs se ke kuptuar). Brenda 20 minutave kuptoi se Shqiperia ka dhe njerez ndryshe, se shoqeria eshte komplekte dhe ka fije shprese ne brezin e ri etj.
Kshu qe dhe njehere bravo djema.
Ky forum nuk eshte vend ngjyrash per disa aresye. E para se ka lloj lloj njerezish te cilet prishin diskutimin me ide pa lidhje ose teori politike, nacionalizem, ksenofobi, etj. Se dyti sepse mosha mesatare ketu eshte over 30, dhe kjo moshe kerkon stabilitet, pershtatje, jo revolcione. Se treti, ketu jemi 90% emigrante, dhe sic jam shprehur here tjeter, emigrantet jane faktor konservator, dhe sidoqofte nuk mund te kryejne revolucione nga larg.
Sidoqofte ajo qe vlen per tu gjetur ketu jane tek tuk njerez qe gjenden ne te njejtat linja mendimi, qe neser mund te bashkohen dhe te krijojne dicka me te madhe. Apo qofte dhe idete qe hidhen, apo stimulohen (sic duhet te jete ky dokumentar). Ne fund jemi ne qe bejme ambjentin ku jetojme, duke zgjedhur cfare lajmesh te besojme, cfare filmash te shikojme, ke te pergezojme dhe ke te injorojme.
"Dhe keshtu, duke i ekuilibruar forcat, nxjerrim derrin perpara udheheqesit" (Gjuetia e fundit)
Citim:
Ky forum nuk eshte vend ngjyrash per disa aresye. E para se ka lloj lloj njerezish te cilet prishin diskutimin me ide pa lidhje ose teori politike, nacionalizem, ksenofobi, etj. Se dyti sepse mosha mesatare ketu eshte over 30, dhe kjo moshe kerkon stabilitet, pershtatje, jo revolcione. Se treti, ketu jemi 90% emigrante, dhe sic jam shprehur here tjeter, emigrantet jane faktor konservator, dhe sidoqofte nuk mund te kryejne revolucione nga larg.
Sidoqofte ajo qe vlen per tu gjetur ketu jane tek tuk njerez qe gjenden ne te njejtat linja mendimi, qe neser mund te bashkohen dhe te krijojne dicka me te madhe. Apo qofte dhe idete qe hidhen, apo stimulohen (sic duhet te jete ky dokumentar). Ne fund jemi ne qe bejme ambjentin ku jetojme, duke zgjedhur cfare lajmesh te besojme, cfare filmash te shikojme, ke te pergezojme dhe ke te injorojme.
"Dhe keshtu, duke i ekuilibruar forcat, nxjerrim derrin perpara udheheqesit" (Gjuetia e fundit)![]()
Citim:
Po citoj ato që tha lorie
hahaha, ok e bukur kjo.![]()
jam kurjoze per
sqarim. Por s'dashke te prishesh temen keshtu gjej gjekundi tjeter dhe me sqaro ca do t'thuash.
Citim:
"Dhe keshtu, duke i ekuilibruar forcat, nxjerrim derrin perpara udheheqesit" (Gjuetia e fundit)![]()
Kam deshire te le opinionin tim reth dokumentarit. Ne rradhe te pare ju pergezoj per insiativen dhe realizimin interesant.
Eshte mese e arsyeshme qe here do perdredh buzet e here do qesh nga sikleti me mentalitetin qe prezantohet ketu, pak rendesi ka nese eshte minorance apo jo. Ajo qe mua me shtyn te shkruaj eshte pikerisht klecka sapo mbarova se pari kete dokumentar.
Nese ka varferi dhe konflikte domosdo qe do te sjellin arsimin e dobet por dhe vete mbartja e arsimit te keq do te nxise varferine.
Dokumentari sjell ne pah renien e nivelit kulturor, ngritjen e krimeve, apo mentalitetin e nje grupi specific. Puna eshte se prisja me shume nga dokumentari, prisja te beheshe stimulues dhe nxites nga keta bashkemoshatare qe vertet jane ne kerkim te ndryshimit. Por s'di pse ndjeva justifikimin e pasivitetit te nxitur nga korupsioni. Ndryshimi fillon me ne. Nuk mund te jesh ne maje pa mare shkallet nje e nga nje. U larguam nga vendi tone per te kerkuar me te miren pervec mentalitetit te permendur. Pikerisht ketu ne kete forum ka nga edhe nga ata qe ecin e cajne perpara duke jetuar ne Shqiperi ose nga ata qe studiuan jashte dhe sollen frymen e re ne vendin tone.
Problemi arsimor mendoj se eshte pikerisht hala e problemit por nuk e pashe gjekundi. U permend shkarazi por nuk u trajtua si thelb.
Si mund te trajtohet zhvilimi i nje rryme arti pa patur artikujt kryesore? Pa patur vende pune qe te mos shperngulet rinia? Programe per te nxitur arsimin? A u analizua nje here buxheti i qytetit, te kuptohet si qarkullojne parate dhe ne cilat aspekte hidhen per mirembajtjen e Korces? Cfare behet per permiresimin e shkollave?
Nuk mund te ndertohen biznese dhe idera te reja pa patur vrullin dhe vullnetin brenda vetes tone dhe pa patur arsimin e duhur. Thene kjo nuk mund te kerkohet ndryshimi me justifikime dhe llafe.
Gjithsesi per ata qe krijuan kete dokumentar ju uroj edhe nje here vullnet dhe vazhdim te mbare!
Citim:sigurisht
Po citoj ato që tha ~Enigme~
Gjithsesi per ata qe krijuan kete dokumentar ju uroj edhe nje here vullnet dhe vazhdim te mbare!
![]()
Citim:isoj dhe une..
Po citoj ato që tha kurti
e pashe videon dhe nuk jam aq impressed sa ti fajtor me lorien
nuk kam nevoje ta shoh videon edhe njehere, i know exactly what you're talking about
Si ketu edhe ne faqen Vimeo ku ishte video vihet re e njejta gje. Njerezit fillojne te filozofojne e pretendojne se filmi duhet te tregoje kete e jo ate, se mungon filan gje, se nuk eshte kushedi cfare etj.
Se pari, thuhet qarte se eshte film @very low cost@. Se dyti, kujtoni se nuk i shikojne te tjeret mosperputhjet ne film? Psh ajo vajza ankohet se piktura ne Korce behet vetem me pejszhe, pastaj flasin per shokun e tyre dhe kur e takojne ai po pikturon... nje pejsazh.
Me kete dua te them, filmi nuk eshte veper per oren e letersise ne gjimnaz. Transmeton copa shume me te thjeshta se analizat intelektive qe duan te perfshijne gjithcka. Eshte vetem nje cope jete, nje kendveshtrim i atyre qe e kane bere, dhe une e pergezoj se eshte kendveshtrim ndryshe, qe ka pasionin per ta treguar, pa financime dhe interesa ekonomike, me xhirime gati amatoriale, thjesht per t'ju treguar dicka ndryshe nga ajo e televizioneve.
Para ca kohesh bera nje montazh 3 minuta me nje ide te caktuar per te stervit veten. Doja te kapja diferencen mes te kuqes dhe jeshiles nga aktiviteti frenetik i lypjes ne nje semafor. Ajo qe ndodhi eshte se kur ia tregova shqiptareve filluan te bejne komente te tipit "na e shpife, ca jane keta kshu, Shqiperia nuk ka vetem jevgj, etj". Aty zbulova nje problem te madh shqiptaresk. Jane aq bosh artistikisht sa presin nga cdo film dhe veper artistike te jete e plote, te perfaqesoje gjithe Shqiperine, apo Korcen ne kete rast. Kete e konfirmova dhe nga komenti i njerit qe ka lene poshte videos.
Se fundi, a vlen vertet te merremi me kaq shume analiza per nje eksperience vizuale? Jo per gje por kam frike se do vije ndonje tjeter duke prit kushedi se cfare e do thote ne fund s'me pelqeu.
Citim:deri diku justifikim i bukur, por akoma eshte faji jot dhe i lorit me rragimin tuaj orgazmic, thashe me vete do jete ndonje kryeveper megjithmend.
Si ketu edhe ne faqen Vimeo ku ishte video vihet re e njejta gje. Njerezit fillojne te filozofojne e pretendojne se filmi duhet te tregoje kete e jo ate, se mungon filan gje, se nuk eshte kushedi cfare etj.
Se pari, thuhet qarte se eshte film @very low cost@. Se dyti, kujtoni se nuk i shikojne te tjeret mosperputhjet ne film? Psh ajo vajza ankohet se piktura ne Korce behet vetem me pejszhe, pastaj flasin per shokun e tyre dhe kur e takojne ai po pikturon... nje pejsazh.
Me kete dua te them, filmi nuk eshte veper per oren e letersise ne gjimnaz. Transmeton copa shume me te thjeshta se analizat intelektive qe duan te perfshijne gjithcka. Eshte vetem nje cope jete, nje kendveshtrim i atyre qe e kane bere, dhe une e pergezoj se eshte kendveshtrim ndryshe, qe ka pasionin per ta treguar, pa financime dhe interesa ekonomike, me xhirime gati amatoriale, thjesht per t'ju treguar dicka ndryshe nga ajo e televizioneve.
Para ca kohesh bera nje montazh 3 minuta me nje ide te caktuar per te stervit veten. Doja te kapja diferencen mes te kuqes dhe jeshiles nga aktiviteti frenetik i lypjes ne nje semafor. Ajo qe ndodhi eshte se kur ia tregova shqiptareve filluan te bejne komente te tipit "na e shpife, ca jane keta kshu, Shqiperia nuk ka vetem jevgj, etj". Aty zbulova nje problem te madh shqiptaresk. Jane aq bosh artistikisht sa presin nga cdo film dhe veper artistike te jete e plote, te perfaqesoje gjithe Shqiperine, apo Korcen ne kete rast. Kete e konfirmova dhe nga komenti i njerit qe ka lene poshte videos.
Se fundi, a vlen vertet te merremi me kaq shume analiza per nje eksperience vizuale? Jo per gje por kam frike se do vije ndonje tjeter duke prit kushedi se cfare e do thote ne fund s'me pelqeu.
Si mund te rrish pa reaguar ketu
Faktikisht do e kisha te veshtire te analizoja videon nga fillimi deri ne fund. Te vetmen gje qe do beja do ishte :
"BRAVO njerez te rinj qe me ato pak mundesi qe keni prokupoheni per te ardhmen tuaj".
Por duke lexuar me poshte antaret me rradhe reflektova akoma me teper dhe u binda plotesisht se shoqeria Shqiptare nuk mund te eci perpara nqs nuk shikon & kritikon mentalitetin e vjeter.
Fajtori si gjithmon ben nje analize perfekte te videos. Ai jo vetem qe analizon pikepamjet e te rinjve me persosmeri ai i inkurajon qe Shqiperia ka nevoje per njerez te tille...
Kurse kurti priste ndonje film 3D mundesisht me ndonje realizator te huaj...por jo mer kurt se realiteti Shqiptar ai eshte...the qe ajo vajza s'ishte gje,prape gabon rendshem, ishte hera e pare qe po shikoja nje vajze aq te thjeshte, e pa suvatuar ne surrat... ajo kishte nje bukuri te papare...po normale nuk shifet perpara 90% e vajzave te tjera me minifund & taka qe me mjes...hajde te besh diferencen midis atyre qe s'kane buke ne shtepi dhe shqetesimi i vetem eshte se "cdo vesh ne darke per te shkuar ne pub" & midis pakices sic ishte ajo vajza qe proekupohen per te ardhmen e tyre...e sidomos kur ka pak art brenda...
Edhe nje gje tjeter nqs ne nuk pranojme kete video si nje hap drejt ndryshimit atehere ne do ngelemi njesoj...dhe mbi te gjitha individualista ne maximum. Shyqyr kurt qe kemi arritur ne dicka, te tjeret pak n'a interesojne, aq me pak shoqeria Shqiptare.
Losti me sa mbaj mend foli per pergjegjesira, po pikerisht ata vetem mundimi qe kane realizuar copeza jete nga e tyre tregon pergjegjesi...shqetesimi i tyre eshte me i madh se shumica e te rinjeve Shqiptare qe "shqetesohen" se ku do dalin e te pine kafen...ehe sa diference qe ka!
Thoni cte doni ju njerez por sa per informacion ai dokumentar i bere vetem me 700 mije leke te vjetra eshte kandidat ne Berlin dhe potencial ama
Re: jam kurjoze per
Citim:
sqarim. Por s'dashke te prishesh temen keshtu gjej gjekundi tjeter dhe me sqaro ca do t'thuash.![]()
Citim:
sigurisht![]()
Per low budget nuk ishte keq, por ideja qe ka deshur te percjell nuk ishte shtjelluar mire.
E paraqet Korcen ne fillim si qytet me tradita te vjetra qytetare, por cfare pash ishin ca femije rrugesh me fjalor te ulet, shitesit e tregut qe natyrisht vetem kulture nuk pasqyronin. Ka kapur me shume anet negative se positive. Une qe s'kam qene asnjehere ne Korce krijova jo nje imazh te mire per Korcen me kaq sa pashe.
Cfare mesazhi mund ti lejme nje te huaji qe kur ky qytet me tradita te vjetra kulturore e qytetare ka arrit ne kete gjendje, c'mund te pritet nga qytetet e tjera te Shqiperise?
E vetmja ane pozitive ishte qe duan artin, muziken.
Me beri pershtypje kur e pyet njerin nga femijet nese i pelqen Korca. Femilja tundi koken majtas, djathtas per te pohuar. Del ne pah nje karakteristike e Shqiptareve qe kushdo i huaj qe e shikon behet konfuz. Sikur e mohoj do mendoj, pse e pyet pse te pelqen?
Jam ne kundershtim me veten ta blej apo jo bileten per ne shqipri
Vidioja no doubt qe esht realiteti shqiptar me nje infektim mendor prej shum vitesh dhe nje paralel kohor i analizimeve rinore.
Me beri pershtypje fakti qe disa ishin te lumtur akoma me jetesen ne shqipri me ato mundesi sa kishin te nxirnin leke dhe te mbanin familjen, se dija qe egzistonte akoma shkembimi i te dashurave ndermejt meshkujve (U SHOKOVA) !!! Femijet ashtu te veshur me ato roba dhe te pakrehur broke my heart!!!
pash zotin o Deb a ne Paris ke lind e je rrit ?
Citim:
Po citoj ato që tha al74
pash zotin o Deb a ne Paris ke lind e je rrit ?
Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Al e pranoj qe te gjitha anet negative qe u pasqyruan aty jane realitet i jetes ne Shqiptari, por nese pretendon te japesh te mirat e te keqijat e jetes se nje qyteti duhet te kishte me shume balance. Do thuash nuk ka?![]()
..Per mendimin tim eshte dokumentar mjaft i arrire...dhe mjaft domethenez ehste nje antiteze e dokumentareve qe behen vetem per te promovuar nje dicka ..kur kam pa dokumentarin e vjeter per korcen qe keta djemt e kane futur pak ne fillim e pashe te plote dokumentarin dhe me la nje shije mjaft te keqe nje propagande e gjalle per korcen..dhe kur shkova ta shihja vete u zhgenjeva mjaft athere...korca ishte shume ndryshe nga dokumentari i pare...kur pashe kete te dytin ah thashe po ketu e gjej veten ...njs juve sju mbushet mendja ...Beneto bashke me Borinin kane zgjedhur nje menyre origjinale per ta sjelle kete realitet theres permes sarkazmes dhe ironise jashte cdo klisheje te shemtuar qe jemi mesuar ta shohim neper media...
brezi i ri shqiptar, fryma e re ne pergjithesi, si jashte dhe brenda shqiperise ka nje dhoj gayety, jo ne kuptimin e keq te fjales gay, (qe mos te keqkuptohet ndonje injorant) por kopjaca ne koshience which strives so desperately per modernizim in some abscure lame unoriginal ways.
kjo shikohet ne mendimet e shumices per ket dokumnetar qe nuk i mungon vlera...
Citim:
Po citoj ato që tha al74
varet nga kendveshtrimi Deb . une e shoh si nje shtyse per tu permiresuar , shoh enuziazem ne ato njerez qe ti i sheh te paedukate .
realiteti shqiptar ky eshte . ja psh : e dije ti qe Hygoja paska thene qe eshte me bukur te mbijetosh?! - une jo.
nuk eshte e thene qe tu japim nje kreher femijeve apo rroba te bukura qe te dale nje realitet i genjeshtert. perndryshe mund te behej dokumentari tek Blloku e te terhiqnim turizmin seksual.
me syrin tim ky dokumentar ka per qellim reflektimin ne rradhe te pare te vete neve , rizbulim vlerash e jo te behen shabllone metropolitanesh te huaja.
Ne kete teme pikat mbi "i", i ka vene kurti per mendimin tim.
Kjo video ka ato vlera qe ka, po ato komentet shume entuziaste te fillimit, jo revolucione e me the te thash, na e rriten pritshmerine shume.
Sidoqofte, Korca ngelet qyteti me ekzotik ne Shqiperi.
Citim:
Po citoj ato që tha cecilia
Losti me sa mbaj mend foli per pergjegjesira, po pikerisht ata vetem mundimi qe kane realizuar copeza jete nga e tyre tregon pergjegjesi...shqetesimi i tyre eshte me i madh se shumica e te rinjeve Shqiptare qe "shqetesohen" se ku do dalin e te pine kafen...ehe sa diference qe ka!
Citim:me aq sa njoh une ktu, jane njerz qe dijn te jetojn, njerz me shije, nuk eshte nevoja te jesh millioner te jetosh nje stil jete modeste, dhe per kte me pelqejn shume korrcaret, jane njerz kavaljera dhe easy going.
Po citoj ato që tha lost_soul
Re: Re: jam kurjoze per
Citim:
Po citoj ato që tha al74
po ja Fajtori thekson faktin qe emigrantet jane konservatore e nuk di pse e ka te rrenjosur kte konkluzion. po ja ato 30 e mbi vjecaret nuk eshte se dolen sot rrugeve te kurbetit po kerkuan ndryshimin ketu e gati 20 vite perpara. kur them kerkuan ndryshimin kam parasysh rrebelimin ndaj nje realiteti qe u rrinte ngushte asokohe . mund te thuash qe jane disi nostalgjike per endrra qe ju thyen me dysh por kursesi konservatore.
![]()
Citim:
Po citoj ato që tha al74
varet nga kendveshtrimi Deb . une e shoh si nje shtyse per tu permiresuar , shoh enuziazem ne ato njerez qe ti i sheh te paedukate .
realiteti shqiptar ky eshte . ja psh : e dije ti qe Hygoja paska thene qe eshte me bukur te mbijetosh?! - une jo.
nuk eshte e thene qe tu japim nje kreher femijeve apo rroba te bukura qe te dale nje realitet i genjeshtert. perndryshe mund te behej dokumentari tek Blloku e te terhiqnim turizmin seksual.
me syrin tim ky dokumentar ka per qellim reflektimin ne rradhe te pare te vete neve , rizbulim vlerash e jo te behen shabllone metropolitanesh te huaja.
Edhe
kurti, ka mundesi mos perdoresh krahasime pa ndonje lidhje per entuziazmin qe shpreh une, please.
Thanks.
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Ne kete teme pikat mbi "i", i ka vene kurti per mendimin tim.
Kjo video ka ato vlera qe ka, po ato komentet shume entuziaste te fillimit, jo revolucione e me the te thash, na e rriten pritshmerine shume.
E kisha per pergjegjesi kur ne kuptimin e obligimeve ne jete. Obligimet te cilat ndikojne direkt ne jeten e te tjereve. Nje makinist treni, nje qe punon ne banke, nje polic, nje kamarier e kudo tjeter ka obligime ndaj njerezve qe i sherben. Kur ke obligime, do te maresh vendime, me te cilat jo te gjithe do te jene dakort, mund te maresh shuplaka, prandaj ke edhe pergjegjesi mbi supe.
Kur nje person nuk ka asnje obligim ne jete, eshte plotesisht i lire, prandaj edhe fantazia i fluturon e papenguar, sepse ka kornize tjeter te menduari.
Mire o al, si te duash ti.
Bejeni revolucionin shoqeror.
Keni Gorbacovin qe ju udheheq.
Citim:ja ke fut kot al74
Po citoj ato që tha al74
vetem budallai nuk ka detyrime ne jete por jo sepse nuk do po aq ia pret rradakja. prandaj jane te lumtur si Selmon Pejska apo Shkurta e pazarit pa korniza e mendime fare .![]()
Re: Edhe
Citim:lorie ok.
kurti, ka mundesi mos perdoresh krahasime pa ndonje lidhje per entuziazmin qe shpreh une, please.
Thanks.
oh sure
mund te mos e kesh me qellim te keq, por prape mua me tingellon innapropriate. Ndaj mund te biem dakort per fjalor te paster midis nesh?
Re: oh sure
Citim:oh double sure:d
Ndaj mund te biem dakort per fjalor te paster midis nesh?![]()
Citim:
ja ke fut kot al74.
edhe aty ku shkon kunder menditmit te hygos qe ka thene vetem mbijetimi ka rendesi, ajo eshte ideja e egzistencialisteve, "jeto deri sa te jete e mundur, pa harruar qe vetvrasja eshte nje apsion available. ka nje lloj burrnie ajo ide, qe edhe zoti nese egziston, duhet ti coje ne parajse njerz si kta.
edhe kte mendimin tend qe po citoj e ke gabim komplet. dhe nuk ka nevoje per diskutim shume se me kte parudhe ecen gjithe bota pothuajse, 'kush nuk ka detyrime dhe pergjithesime ne jete, eshte "idiot"
jeta eshte plot e komplikuar dhe e veshtire per cilindo natyrisht, dhe ai njeri e thjeshteson jeten, dhe ja arrin ktij qellimi dhe ndjehet mire, eshte taman artist.
meqe tek tema e debateve
(se i kam qejf shume) dhe meqe me permende besimin tim Kurto, po hedh tek ajo tema e argumentave ,nje video te nje debati intelektualesh mbi atheism versus christianity. Ka argumenta dhe kunder-argumenta shume interesante qe te dy palet bejne duke permendur argumenta nga biologjia, astronomia, fizika kuantike, filozofia, psikologjia dhe eksperienca personale. Shikoje se do t'pelqeje, edhe lostit dhe fajes dhe te tjereve mendoj.
Ishte kjo komshija ime kur kam qene e vogel. Kishte nja 1 jave qe ishte shume semure as ne pune nuk shkonte, rrinte gjithe kohes shtrire ne krevat. Vendosin ti vine shoqet e punes ti bejne vizite per ta pare. Kur e merr vesh kjo, i futet puneve me themel sic e ka zakon nje grua e mire shqiptare, mbaron dhe ndersa i priste shtrihet pertoke por jo ne krevat qe te mos beje krevatin rremuje...
jo kshu kot mu kujtua s'ka shume lidhje, me erdhi ne mend tek sa po pyesja veten se ca do mendojne te huajt per ne... them do shokohen, s'do i zere gjumi naten.
Nuk di ta mbyll me 'jam krenare qe jam shqiptare' si eshte zakoni apo ta mbyll me ate qe dua vete: sa rehat ndihem kur ca gjera te lezetshme per ti pare s'duhet ti perkthej nga ndonje gjuhe tjeter
Citim:
Po citoj ato që tha Tulipani
Ishte kjo komshija ime kur kam qene e vogel. Kishte nja 1 jave qe ishte shume semure as ne pune nuk shkonte, rrinte gjithe kohes shtrire ne krevat. Vendosin ti vine shoqet e punes ti bejne vizite per ta pare. Kur e merr vesh kjo, i futet puneve me themel sic e ka zakon nje grua e mire shqiptare, mbaron dhe ndersa i priste shtrihet pertoke por jo ne krevat qe te mos beje krevatin rremuje...
Trego 46 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.