Forumi Horizont Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »
Trego 52 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dashuria (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=48)
-- Besoni ne dashuri te perjetshme (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18362)

Postuar nga dylan datë 25 Maj 2011 - 16:33:

Besoni ne dashuri te perjetshme

Lexojme cdo dite tema te ndryshme per dashurine .Tradhti ,genjeshtra ,urrejtje e tjera tjera et cfare jam kurioze te di ehste cfare mendojn antaret e forumit A KA DASHURI TE PERJETSHMe

a mund te doje njeriu dike perjetsisht apo eshte vetem nje tip mendimi ,tip eluzioni po qe nuk ndoll ne te vertet

Postuar nga lule datë 25 Maj 2011 - 21:15:

dylan...

1-pa mor mendimiin tat.

2-pa me tregu, pse e urren Kanadan, s'jap menim

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 25 Maj 2011 - 22:28:

Mahh..

Jam pak ne medyshje..
Dashurine e gjen te "perjetezuar" neper vargjet e poeteve.. nje shpirt poeti ka fatin e madh ta perktheje deshiren, shpresen, endrren qe karakterizon fillimin e cdo dashurie ne fjale qe mbeten aty, te palevizshme, e qe me pas mund te rilexohen nga shpirtra te tjere te virgjer qe gjejne ne ato vargje ushqim per nje dashuri te re marramendese.
Por nese largohemi nga poezia me duket pak me e veshtire ceshtja.. ka shume pak gjasa qe dashuria te ngelet e tille perjetesisht. Nje dashuri e pakonsumuar mund te ngelet e perjetshme, ne raste te tjera ose mbaron, ose transformohet.. i vihet emri pasion, mirekuptim, dashamiresi.. ne pritje qe fjala dashuri te kultivohet e rikthehet serish me vone.. Jane te pakte ata qe ia arrijne. Vetem kujt ka mbijetuar dhjetvjecare e dhjetvecare bashkejetese do i besoja fjalen.. Te dashurohesh e ridashurohesh me te njejtin person, duke zbuluar ane te reja te panjohura me pare tek tjetri dhe tek vetja, e te te pelqejne ato qe zbulon e te kesh kuriozitetin te zbulosh akoma me shume, edhe pse kane kaluar vite.
Kjo do ishte idealja.
Ne pritje te historive si kjo, une vazhdoj te ngelem ne medyshje.

Postuar nga Antip@tre@ datë 26 Maj 2011 - 01:14:

nuk ka asgje te perjetshme
sa do ta idealizojm nedjenjen dhe pasionin
vjen nje dit qe shuhet ashu sic u ndez
dhe nga dashuri maramendse smbetet vec
nje dashuri si per nji pjestar familje dhe respekti
ne vija te trasha kjo
per mos kaluar ne detaje

Postuar nga Deb* datë 26 Maj 2011 - 01:20:

Jo nuk besoj, por qe mund te biesh ne dashuri perseri me te njejtin person po.

Postuar nga dylan datë 26 Maj 2011 - 06:27:

Citim:
Po citoj ato që tha fleurs de l'orne
dylan...

1-pa mor mendimiin tat.

2-pa me tregu, pse e urren Kanadan, s'jap menim

Hahaha mendimin tim se kam tamam mendjen e paster qe tee shprehem tamam si duhet
Poo ket her do shprehem me pak fjale qe besoj qe ka dashuri tee perjetshme dhe pse ndoshta me Kalimin e nje kohe smund tee jet ndoshta aq e fort
Heren tjeter. Pergjigje me tee ghat fleur me fal ket rall

Postuar nga lule datë 26 Maj 2011 - 12:56:

Citim:
Po citoj ato që tha dylan

Hahaha mendimin tim se kam tamam mendjen e paster qe tee shprehem tamam si duhet
Poo ket her do shprehem me pak fjale qe besoj qe ka dashuri tee perjetshme dhe pse ndoshta me Kalimin e nje kohe smund tee jet ndoshta aq e fort
Heren tjeter. Pergjigje me tee ghat fleur me fal ket rall

ok jam dakort me piken 1

tani po pres piken 2 ..pse e urren kanadan oj cuc , se mqite thinjat!:p
ma thuj ktu, ose kalo maton ke zona franceze

Postuar nga SmoKer datë 26 Maj 2011 - 13:04:

Eshte si te thuash se a beson ne genies .. !

Postuar nga dylan datë 26 Maj 2011 - 16:35:

Citim:

ok jam dakort me piken 1

tani po pres piken 2 ..pse e urren kanadan oj cuc , se mqite thinjat!:p
ma thuj ktu, ose kalo maton ke zona franceze

hahhahah fleur
ne rall te par ka nje kohe te shpifur se ta merziten jeten dimri i tmerrshem
e ne rall te dyt se di just dont like it pa ndonje arsye tammam konkrete

per temen me duhet me komentu acoma skam mbaru

Postuar nga dylan datë 26 Maj 2011 - 16:51:

te komentoj dhe nje her per piken nje

une besoj qe ka dahsuri te perjetshme ,besoj qe ka njerez qe sarrijne te dashurojne dy her me te njejten force,besoj qe ka njerez qe jan te dahsuruar ne nje njeri perjetsisht .Dhe pse jeta mund ti coje te mos perfundojne apo mos te jetojne me at njeri gjate gjithe jetes per arsye te ndryshme se sdon fati apo accident apo rrezik apo ku di une ,po qe e jetojne gjithe jeten e tyre duke menduar dhe dashuruar po at person .Dhe pse mund takojne gjate jetes dashuri tjera mund te jetojne apo kalojne po e mbajne nje dashuri si te vecante te paharueshme ,tjeter se ndoshta smund te jet e njejte kur se jeton me personin po mbrenda shpirtit te njeriut ajo dashuri jeton gjithmone

kshue mendoj une personalisht
sdi u shpreha qarte apo jo
po besoj qe ka dahsuri te perjetshme

Postuar nga lule datë 26 Maj 2011 - 18:48:

dylan per piken e pare, j'ai bien compris,qu'est-ce que...je voulais.
donc tu habites la bas...3 bien ma belle

Piken e dyte kushdo e shpreh si e ndjen, ti pate menyren tende.
Ishe absolutisht e qarte.

Postuar nga dylan datë 27 Maj 2011 - 03:21:

Citim:
dylan per piken e pare, j'ai bien compris,qu'est-ce que...je voulais.
donc tu habites la bas...3 bien ma belle

Piken e dyte kushdo e shpreh si e ndjen, ti pate menyren tende.
Ishe absolutisht e qarte.

ok me behetq efi qe dikush me ka kuptu ca mendoj te pakten

Postuar nga Deb* datë 27 Maj 2011 - 03:46:

Citim:
te komentoj dhe nje her per piken nje

une besoj qe ka dahsuri te perjetshme ,besoj qe ka njerez qe sarrijne te dashurojne dy her me te njejten force,besoj qe ka njerez qe jan te dahsuruar ne nje njeri perjetsisht .Dhe pse jeta mund ti coje te mos perfundojne apo mos te jetojne me at njeri gjate gjithe jetes per arsye te ndryshme se sdon fati apo accident apo rrezik apo ku di une ,po qe e jetojne gjithe jeten e tyre duke menduar dhe dashuruar po at person .Dhe pse mund takojne gjate jetes dashuri tjera mund te jetojne apo kalojne po e mbajne nje dashuri si te vecante te paharueshme ,tjeter se ndoshta smund te jet e njejte kur se jeton me personin po mbrenda shpirtit te njeriut ajo dashuri jeton gjithmone

kshue mendoj une personalisht
sdi u shpreha qarte apo jo
po besoj qe ka dahsuri te perjetshme

Dashuria e pakonsumuar mund te kthehet ne fiksim te perjetshem. Nese do u jepej mundesi ta jetonin ate dashuri te enderruar mundesia e zhgenjimit do ishte me e madhe mendoj une.

Postuar nga Endri datë 27 Maj 2011 - 19:34:

Citim:

Dylan, perderisa ato nuk jane se bashku. Do te thote qe nuk deshiron te dashurosh me te njejtin person. Neqoftese une nuk jam me nje vajze. Une e fshij nga memoria. Sepse aty do te thote qe dahsuria u humb. Dhe une shikoj te ardhmen time.

Postuar nga lule datë 18 Korrik 2011 - 00:22:

Dashuri e perjetshme per mua quhet vetem ajo prinderore.

Tjeter s'njof.

Postuar nga dylan datë 18 Korrik 2011 - 00:27:

temen e kam te ngaterruar ne ket rast smund jap pergjigje hhahah

dhe spe mendoj gjithe at qe dashuria e perjetshme existon
besoj qe nje nejri qe e ke dashur ehste e veshtir ta harrosh nje dit
sikur kam then me siper njeriu ecen jeta ecen gjerat ndryshojn po personi jeton diku mbrenda teje smund ta harrosh

Postuar nga Vizioner datë 21 Gusht 2011 - 23:16:

Dashuria nuk ka fe...

Postuar nga Vizioner datë 12 Maj 2012 - 12:02:

Besoni ne dashuri te perjetshme

...Vetem ai/ajo qe beson ne nje jete mbas nje jete (mbas vdekjes), beson dhe kesoj gjerash.

Mendoj; Nuk ka dashuri (cfare eshte kjo njehere!? ) te perjetshme por, Respekt - Reciprok te perjetshem.

Vetem ai, eshte baza e nje lidhje-jetegjatesie te qendrueshme.

Postuar nga dylan datë 12 Maj 2012 - 17:27:

no koment disa thon qe dashuria per ca persona te vecante smbaron kurr ndersa une them ,cdo gje mbaron ne dit mund te ngelet ndonje kujtim i bukur qe te kujtohet her pas here nje lloj ndjenje e ndoshta ajo esht si tip dashurie
have no idea po mendimi im besoj cdo gje ka nje mbarim

Postuar nga shelgu datë 12 Maj 2012 - 19:31:

Une mendoj qe ka dashuri te perjetshme vetem se ndryshon forme.

Postuar nga dylan datë 12 Maj 2012 - 21:41:

e cilat jan format si i pershkruan ti

Postuar nga shelgu datë 12 Maj 2012 - 23:16:

Citim:
e cilat jan format si i pershkruan ti

Po fjala dashuri eshte shume e varfer per te pershkruar te gjitha format e saj.

Mendoj qe shqipja nuk ka fjale sa duhet per keto gjera.

Megjithate thuhet qe dashuria romantike zgjat deri dy vjet e jo me teper.
Dashuria mbetet dhe merr forme tjeter.

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 13 Maj 2012 - 01:30:

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu
Une mendoj qe ka dashuri te perjetshme vetem se ndryshon forme.

Postuar nga dylan datë 13 Maj 2012 - 01:31:

Citim:

Po fjala dashuri eshte shume e varfer per te pershkruar te gjitha format e saj.

Mendoj qe shqipja nuk ka fjale sa duhet per keto gjera.

ato format cilat jan ato si kuptoj un

Postuar nga SHKODRA4001 datë 13 Maj 2012 - 03:16:

POPULLI SHQIPTAR E KA PAS DASHURIN E PERJETSHME VETEM TEK NENA PARTI.........por edhe ajo e la ne rruge!

Postuar nga dylan datë 13 Maj 2012 - 07:05:

kush thot qe dahsuron perjetsisht rren si qeni po kush donken sot ma fut s e ta futa fundjady persona q ei ben nje nen ja fusin njeri tjetrit s akrahu jo nje njeir qe ste lilldicka ne ot me te
imagjino bashkeshortet nej fjalegoje sduan ta shofin njeri tjetrin me sy e normal persye faqe bota vazhdon

Postuar nga shelgu datë 14 Maj 2012 - 04:38:

Citim:
kush thot qe dahsuron perjetsisht rren si qeni po kush donken sot ma fut s e ta futa fundjady persona q ei ben nje nen ja fusin njeri tjetrit s akrahu jo nje njeir qe ste lilldicka ne ot me te
imagjino bashkeshortet nej fjalegoje sduan ta shofin njeri tjetrin me sy e normal persye faqe bota vazhdon

E mora vesh qe ishte me te futme po nuk e kuptova.

Dulan ,na i trego pak ma hollsishem keto te kripurat maj. pash Zotin.

Postuar nga dylan datë 15 Maj 2012 - 03:35:

Citim:

E mora vesh qe ishte me te futme po nuk e kuptova.

Dulan ,na i trego pak ma hollsishem keto te kripurat maj. pash Zotin.

ste kam kuptu

Postuar nga bruni22 datë 15 Maj 2012 - 14:49:

Citim:

jo me teper!?
un paskam thy rekordin ateher 2 vjet e 6 dit jo 7 shtat se te shtunen mbaroj (nderroj form)

Postuar nga shelgu datë 15 Maj 2012 - 16:40:

Citim:
Po citoj ato që tha bruni22

jo me teper!?
un paskam thy rekordin ateher 2 vjet e 6 dit jo 7 shtat se te shtunen mbaroj (nderroj form)

Perjashtimet vertetojne rregullin.

Postuar nga Deb* datë 16 Maj 2012 - 01:12:

Citim:
Po citoj ato që tha bruni22

jo me teper!?

Provo te martohesh se mbase thyen ndonje rekord tjeter lol.

Postuar nga bruni22 datë 16 Maj 2012 - 02:30:

Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Provo te martohesh se mbase thyen ndonje rekord tjeter lol.

sa te mar divorcin

Postuar nga dylan datë 16 Maj 2012 - 03:03:

n dahsuri te pejetshme smund te ket divoc ca flisni dhe ju

Postuar nga Ana1 datë 17 Maj 2012 - 08:25:

Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
,

... mund te biesh ne dashuri perseri me te njejtin person po.



Me pelqen!

Postuar nga shelgu datë 17 Maj 2012 - 23:06:

Citim:
Po citoj ato që tha Ana1



Me pelqen!

Ana po keto katrore si i ben kaq te bukur me? Te gjithe njesoj te barabarte?

Postuar nga dylan datë 17 Maj 2012 - 23:20:

Citim:
Po citoj ato që tha Ana1



Me pelqen!

ashtu poe mendoja dhe une cik em par si behen

e per at cfare ke shkru me pelqen un i jap pergjigje kshu ana me at qe bie ne dashuri per her te dyt i takon qe ska ikur ajo dahsuri kurr perndryshme sbe provoje nje rats te dyt po nejse

Postuar nga shelgu datë 17 Maj 2012 - 23:21:

Citim:

ashtu poe mendoja dhe une cik em par si behen

e per at cfare ke shkru me pelqen un i jap pergjigje kshu ana me at qe bie ne dashuri per her te dyt i takon qe ska ikur ajo dahsuri kurr perndryshme sbe provoje nje rats te dyt po nejse

Si ethe kete me se vallahi nuk ta kuptova fare. Interesante.

Postuar nga dylan datë 17 Maj 2012 - 23:26:

Citim:

Si ethe kete me se vallahi nuk ta kuptova fare. Interesante.

me anen e kisha po i tregoja qe te biesh nje her te dyt ne dashuri me nje person
i takon te jet qe ato ndjenjate heres se par nuk kishn ikur asnjeher,perndryshe se di si do provonte nje rast te dyt
psh vet e besoj kshu se di mundet gabim jam

Postuar nga eliz datë 18 Maj 2012 - 00:36:

Jo,s`besoj se e ke gabim Dylan.Edhe une te njejten gje mendova kur e lexova.Mendova qe thjesht s`ka ndalur se dashuruari ate personin deri ne ate moment.

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 18 Maj 2012 - 02:18:

Te marrte e mira o shelg!

Postuar nga dylan datë 18 Maj 2012 - 03:16:

oooooooooooooo me ka shku mendja me u feju eeeeeeeeeeeeeeeeeeehahhaha kohe se kisha kendu ket keng mir qe me erlli ne tru dhe nje her

Postuar nga Ana1 datë 18 Maj 2012 - 04:54:

Citim:

Ana po keto katrore si i ben kaq te bukur me? Te gjithe njesoj te barabarte?

Epo, tani ne mungese te , ngasim , ose . Faleminderit shelgu

Postuar nga Deb* datë 18 Maj 2012 - 05:16:

Gjete burre dylan?

Postuar nga cecilia datë 18 Maj 2012 - 10:32:

Nje gje ka te perjetshme. Vdekje!

Postuar nga shelgu datë 18 Maj 2012 - 18:55:

Citim:
Po citoj ato që tha cecilia

Edhe vdekja eshte dashuri, ne nje fare menyre Cec.
Filozofija e mbijeteses eshte diskutuar shume, por se fundi konkluzionet konvergojne ne vdekje. Cudi! Vdekja eshte shkaterrim, mosekzistene, humbje dhe prape vete jeta eshte ndertuar ne menyre te tille qe njeriu te kerkoje vdekjen ne nje kohe te caktuar.

kam njohur nje plak qe rrojti shume mbi 110 vjet. I vdiq djali, nusja, djali tjeter, pastaj plaka, pastaj nje nip. Sigurisht ata do te vdisnin se ju erdhi koha, por i shkreti plak qe i shikonte thuaj. Kjo eshte vuajtja me e madhe e njeriut, me keq se vdekja.

Dashuria e perjetshme eshte sigurisht aty. Kush do e sheh.

Postuar nga dylan datë 19 Maj 2012 - 03:00:

dashuria per prinderit dhe femijet ehste e perjetshme pavarsisht cdo gjeje qe mund te ndolle ne jet ,kto dy dashuri jan te perjetshme tjeter dashuri te perjetshme sbesoj se ka

tani varet ke njeriu quan dashuri po ne menyren si e shikoj mendoj konceptoj une sbesoj te ket dashruri tjeterr te perjetshme pervec ktyre
kto si mohon kurr smund ta besh sikur ne lle te te fusin te gjalle acoma do i duash mendosh

Postuar nga RAIMONDI datë 19 Maj 2012 - 10:06:

Citim:
Po citoj ato q� tha cecilia

Por vdekja nuk eshte e perjeteshme , eshte e per...vdekshme dhe meqe eshte e pafund , duhet quajtur e perhershme

Kur thua e perjeteshme dmth qe t e jetoje gjithmoene....Te kete jete , por vdekja nuk ka jete --aty jeta nuk ekziston

Postuar nga cecilia datë 19 Maj 2012 - 12:09:

Citim:
Po citoj ato që tha RAIMONDI

Por vdekja nuk eshte e perjeteshme , eshte e per...vdekshme dhe meqe eshte e pafund , duhet quajtur e perhershme

Kur thua e perjeteshme dmth qe t e jetoje gjithmoene....Te kete jete , por vdekja nuk ka jete --aty jeta nuk ekziston

Te kuptoj se cke dashur te thuash Raimond.
Une u nisa nga fakti i asaj tjetres qe,jeten tone ne vetvete e kemi te perkoheshme kurse vdekjen padiskutim te perhershme. Sa te na mbyllin kapaket,sdo shofim me kurre driten e diellit.
Te pershendes!

Postuar nga dylan datë 19 Maj 2012 - 17:33:

dikur i isha betu dikujt qe do ta doja perjet ,dhe ja keta ste le te realizosh cfare deshiron te ndal ne rrug kshu qe veshtir te ket dashuri te perjetshme psh femrat per nje mashkull kur ka mujera meshkuj neper rrug ose mashkujt per nje femer kur i ngjiten tjerat si rriqna pas

Postuar nga RAIMONDI datë 19 Maj 2012 - 21:34:

Citim:
Po citoj ato që tha cecilia

Te kuptoj se cke dashur te thuash Raimond.
Une u nisa nga fakti i asaj tjetres qe,jeten tone ne vetvete e kemi te perkoheshme kurse vdekjen padiskutim te perhershme. Sa te na mbyllin kapaket,sdo shofim me kurre driten e diellit.
Te pershendes!

ok Dakort ,te pershendes dhe une --por di gje ti ku e ka shpine Dylan ?

Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »
Trego 52 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.