| Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 52 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- Sallaksit e forumit,apo nuk ka asnje??? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=13915)
Sallaksit e forumit,apo nuk ka asnje???
jame kurioz te di sa sallaks ka forumi yne ???
une personalisht
ha me te majten
loz me kemb te majte
punoj me te majten
d.m.th i bej te gjitha me te majten pervec se te shkruarit qe shkruaj me te djathten
po me ka gjet belaja se kur ulemi ne tavoline ,restorante ne festa,apo ne shtepi,nuk ha dote se nuk me le ai qe ha me doren e djathte...
pershendetje
per te lujt loz me te majten; futboll me te majten,volejboll me te majten,ping-pong me te majten (i avantazhuar tek kjo loje
)
per te ngrene kam pase ngrene me te majten (nderruar per arsye te rendesishme
)
per te mbajtur ndonje peshe te rende,perdor te majten
kom pase shkrujt me te majten,por me detyruan te nderroj dore (ma ngjiti doren e majte pas derrases se zeze zysha.perfundova me dore te nxire per ca dite)...qe atehere me te djathten...picir me sy per ca kohe 
ah,po.edhe per te qep ose arnu kam pase perdor te majten...perdor kohen e shkuar sepse tani nuk di mo a di me qep apo jo 
Une vet s'jam sallakse, por po e them timen..
Duhet ta kam lexuar diku, se t cpikur vet s'ka se si, qe perdorimi i te dyja duarve i ben sh trurit.. (nuk ka qene as nje nga artikujt e ns-6 , jam e sigurt).
Kjo per faktin e thjeshte se levizjet e pj se majte se trupit kontrollohen nga hemisfera e djathte trunore dhe levizjet e pj se djathte nga hemisfera e majte (pra, trupi yne nuk ka partishmeri!
).
Atehere i bie qe hemisfera e djathte e trurit ta kete me ne terezi se fqinnja e vet, sepse ka mbi patronazh pjesen "me dembele", te majten...
Per ta mbajtur ne forme njesoj si shoqen e vet, shkencetaret (mos me pysni kush) keshillonin nje ushtrim te thjeshte: lani dhembet me doren e majte! Po, po! E mos ju duket gje thjeshte ju q s'jeni sallaksa! Une perpiqem ndonjehere, por ia marr furcen "nga duart" se majtes se me acaron nervat si lan! "Mjere kush do te te marrre!" - me vjen t'i them
Pra, nderimet e respektet e mia gjithe sallaksave "t persekutuar" nga e djathta!
problemi im eshte se nga njeher ndihem si ufo,sepse kur me thone kthehu ne te djathten une kthehem ne te majten,,,
por para disa kohesh bera operacion gjurin e majte,meniskun,dhe qe prej asaj kohe(nga halli,apo nga frika)fillova te perdor dhe kemben e djathate per te lozur,jo si e majta por mire do te thosha,dhe shoket nga njeher cuditen kur lozim futboll si harrite te perdoresh kemben e djathte,,
UNE do te kisha deshire te dija si nga ana shkencore,apo mjeksore sesi shpjegohet kjo gje ose me sjelljen,karakterin e ketyre njerezeve.?????
nje nigerian nga fiset zulu nuk e di ku,nejse,me foli dicka per keta lloje njerzish.Por nuk i them per efektin mos ta kthejme temen ne teme bajate..
ju faleminderit ari
ah p.s NS-6,PER PING-PONG E mbaj raketen me dhemb dhe te fale 5topat e pare,pasandaj kemi sfide ne shah,dhe tenis ok????)
Re: Sallaksit e forumit,apo nuk ka asnje???
Pershendetje....teme e lezetshme 
Citim:
Po citoj ato që tha ari77labi
i bej te gjitha me te majten pervec se te shkruarit qe shkruaj me te djathten
...dhune psikollogjike :p

Po ne qe jemi te djathte duhet te hapim teme tjeter??? 

Kurse une anoj me shume nga te djathten, por e perdor edhe te majten pa problem.
Biles shpesh me pelqen te shkruaj me doren e majte sepse me pelqen shkrimi si femije 3 vjec ne hapat e para me stilolapsin 

Nga pune jam detyruar te te ushtroj edhe krahun e majte, dhe tani i perdor perthujase te dyja pa problem.
Nuk kam probleme te tilla sic thote Ari me siper.
brisi
brisi tani,nga fiste zulu them une ...kush i di emrat e fiseve te nigerianeve...
deri tani u beme 3
une
ns-6
brisi
aha... strange
Citim:
Po citoj ato që tha Lela_Dr
Po ne qe jemi te djathte duhet te hapim teme tjeter???![]()
? Une te gjitha i bej me te djathten...por duhet ta pranoj qe perhere kam pasur zili ato qe shkruajne me te majten se me dukeshin te vecante e pastaj kam enderr te shkruaj me te dyja duart, tip lodhet njera ke tjetren
se vdiqem duke shkruajtur shenimet.
Citim:
ah p.s NS-6,PER PING-PONG E mbaj raketen me dhemb dhe te fale 5topat e pare,pasandaj kemi sfide ne shah,dhe tenis ok????)

Citim:
Po citoj ato që tha NS-6
hmmm...shif se te isha si ty do rimendohesha edhe iher...apo do qe ti kthej une pastaj me perqindjen ne lojen tjeter?![]()
Citim:
Po citoj ato që tha tulipani
Po pra Lela po ne te djathtet duhet te hapim teme? Une te gjitha i bej me te djathten...por duhet ta pranoj qe perhere kam pasur zili ato qe shkruajne me te majten se me dukeshin te vecante e pastaj kam enderr te shkruaj me te dyja duart, tip lodhet njera ke tjetren
se vdiqem duke shkruajtur shenimet.
Megjithate nje gje qe e konstatoj dhe une eshte ajo gjeja ç'njerezore e tortures per nxenesit e vegjel qe shkruanin me te majten. Personalisht kam patur ne klase por di dhe raste te tjera qe i detyronin te kthenin me te djathten...me duket nje gje idiote duke qene se s'eshte nje handikap pse duhet ta ndryshosh tjetrin me zor? Shpresoj qe mos e bejne me kete budallallek ne ditet e sotme...dhe nje gje tjeter me duket se eshte e trashegueshme.
Sallaksit e forumit,apo nuk ka asnje???
Me mua behen 4 ne forum. Edhe une e kam patur te veshtire kur me detyruan te shkruaj me doren e djathte. Tani shkruaj me te dy duart, por me te majten fatkeqesisht jo aq mire. Te tjerat i bej me te majten.
Po une qe doren e majte e mbaj vetem per bukuri 
?
Re: Sallaksit e forumit,apo nuk ka asnje???
Citim:
Po citoj ato që tha shkodrani1972
Me mua behen 4 ne forum. Edhe une e kam patur te veshtire kur me detyruan te shkruaj me doren e djathte. Tani shkruaj me te dy duart, por me te majten fatkeqesisht jo aq mire. Te tjerat i bej me te majten.
Citim:
Po citoj ato që tha Eria
Po une qe doren e majte e mbaj vetem per bukuri?
Per te shkruar ,shkruaj me te djathten. Persa i perket kembeve gjuaj me te majten dhe gjuaj mire.E bukura eshte se se kisha vene re qe gjuaja me te majten,nje koleg ma vuri ne dukje ne nje ndeshje futbolli qe po zhvillonim mes kolegesh.
Citim:
ty nuk te besoj,sepse shkruan dhe mendon njesoj si ata qe shkruajne me te djatheten(te kam lexuar)me mjafton me 2lexime..ahaahahhahaah

!!
Citim:
Po citoj ato që tha Eria
Po pra po,ate doja te thoja dhe une,qe doren e majte e kam vetem per bukuri se nuk e perdor pothuajse fare :p!
Per mua te rroje e djathta!!
Citim:
epo tani ne keto momente me eshte bere mendja xurxull..

Edhe une jam sallakse...por kur isha e vogel me detyruan te shkruaja me te djathten. Levizjet e tjera i bej te gjithe me krahun e majte.
Si shpjegohet qe ne Amerike ka shume mengjerashe. Ka te beje edhe ketu me demokracine apo me zgjuaresine e Amerikaneve. Nje pyetje qe nuk e kam zgjidhur akoma............
Sallaksit jane me te zgjuar se te tjeret ?Amerikanet jane me te zgjuar se popujt e tjere e si rrjedhoje ka me shume mengjarashe amerikane?
C`lidhje kane keto me te qenit sallaks?Kotka po me cudit 
A do ishte mire te ishe futbollist sallaks?
Citim:
Po citoj ato që tha eliz
Sallaksit jane me te zgjuar se te tjeret ?Amerikanet jane me te zgjuar se popujt e tjere e si rrjedhoje ka me shume mengjarashe amerikane?C`lidhje kane keto me te qenit sallaks?Kotka po me cudit
A do ishte mire te ishe futbollist sallaks?
Ne nje grup njerezish qe perdorin doren e djathte,kemben e djathte sigurisht do dallohej dikush qe perdor te majten,si te qenit ndryshe.Por a jane dhe me te zgjuar?S`kam hasur diku te lexoj dicka te tille.Eshte interesante te dinim dicka me shume. 
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
Si shpjegohet qe ne Amerike ka shume mengjerashe. Ka te beje edhe ketu me demokracine apo me zgjuaresine e Amerikaneve. Nje pyetje qe nuk e kam zgjidhur akoma............
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
Diku kam lexuar qe njerezit qe kane aftesine te perdorin te dyja duart me lehtesi, kane funksionim me te mire te trurit ne te dy anet, d.m.th hemisferat e tij, por nuk e di sa e vertete eshte. D.m.th jane me te shpejte ne te menduar dhe vepruar.
Citim:
deri tani u beme 3
une
ns-6
brisi
aha... strange

)
Citim:kercimtare...interesante kjo qe solle,thank u derri mac..
Po citoj ato që tha Balerina
Nje numer i konsiderueshem artistesh kane qene sallakse si Mikelanxhelo, Rafaeli, Rubens...dhe Niceja ishte sallaks, Aristoteli, Rachmaninoff, Schumann, Beethoven, etj. Sallakseve i punon ana e djathte e trurit me mire, e cila eshte ana e intuites, ndjenjes dhe emocionit, filozofise, dhe zakonisht ata qe e kane anen e djathte te trurit te stervitur jane "risk-takers".
Ndersa ata qe perdorin doren e djathte, thuhet se kane anen e majte te trurit me te zhvilluar, e cila eshte ana e llogjikes, fakteve, matematikes dhe shkences, etj.
Me duket qe Amerikanet, i detyrojne femijet te mesohen te shkruajne edhe me te majten qe femija te mesohet te perdore te dyja anet e trupit, ne menyre qe te stervise te dy anet e trurit dhe te jape 100%, aq sa ka potencial.
Citim:
Po citoj ato që tha bleta punetore
ari qenka dhe Michelangelo me shoke ne ket grup (lexo Balerinen... interesante!).... po nuk ju hyn sh ne pune, se keta s'bejne pjese ne forum!:p![]()
![]()
(shife kur te rrahe gjoksin neser... pranohen baste!)
Citim:
kercimtare...interesante kjo qe solle,thank u derri mac..
por kemi dhe kete ..qe jemi te mire deri kur nuk na shkelni ne kallo,po na rate ne qafe..ka marr fund,behemi shume te keqinj
Citim:
me duket se falimentove, shiko per ndonje biznesin e ri
eshte bere keq eh??

ore,mysafir te rinje na na vine dhe rregjistrohen,po asnje sallaks nuk qenka?????cudi...
po ajo balerina nuk na solli me argumente filozofik,dhe psikologjik,rreth "mengjarasheve"
:p :p
ns..6
me thane qe je kthyer i djathte tani????apo llafe..

Une shkruaj me doren e djathte por dhe me doren e majte shkruaj pa problem...
Peshat e renda i mbaj me shume me doren e majte, tastjeren e PC e perdor me shume me te majten, Kur pi kafe,çaj apo dhe gjera te tjera goten e mbaj me doren e majte, per te ngrene haj me te djathten por ka raste per qejf dhe me te majten (sidomos kur dua te perkedhelem si femijet
)...
Ketu ne Turqi kam shume shoke dhe shoqe sallaks...
Ja dhe 1 prej tyre...

Citim:
ore,mysafir te rinje na na vine dhe rregjistrohen,po asnje sallaks nuk qenka?????cudi...
po ajo balerina nuk na solli me argumente filozofik,dhe psikologjik,rreth "mengjarasheve"
:p :p
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
.Si eshte me shendet engjelli i vogel mami SEXI?Eshte rritur ngapak? [/B]

faktikisht,per mua eshte gje e shpifur te shkruash me dore te majte,me duket sikur rrutullohesh i teri rreth dores,dhe stilolapsit,,,
Ne fakt ata qe jane sallaks kane me shume probleme ne te shkruajtur dhe per vete menyren e shkrimit tone dmth nga e majta ne te djathte. Nese do te shkruanin si arabet ose si vendet e azise dmth nga e djathta ne te majte besoj s'do ishte kaq e komplikuar 
Citim:
Mehraba SEXI!Nuk me mendoja qe jetoje ne Turkey,ne nje vend me civilizim islamik.Ne cilen pjese te Turqise e bene jeten.Po qe kendej nga brigjet e Egjeut eshte bukur.Si eshte me shendet engjelli i vogel mami SEXI?Eshte rritur ngapak?

Citim:
Akoma ska bere 3 muajsh ne bark IqVlora...ka akoma 6 muaj te rritet, pastaj te shikoj nenen![]()

...harruat ta uroni: me nje sallaks...se c'iu pa pastaj! :p 
Citim::
Po citoj ato që tha bleta punetore
...harruat ta uroni: me nje sallaks...se c'iu pa pastaj! :p![]()

Citim:
.Ah moj durrsake topolake.Une jam me i moshuar nga ju dhe nuk me lejohet te pyes a te eshte rritur b.... nje young lady,sepse ndoshta me keqkupton.Sidoqofte i uroj SEXI-t nje shtatezani te mbare e te shendeteshme,qe edhe engjelli i vogel te lind i bukur e i shendosh mbi 5 kg!![]()
![]()
![]()
.

mask jo po kostume,dhe pozicion po
rri pak me nga e majta,dhe me pelqejne shume kemishat
e zeza ajo qe do marre se kam mbi 200 mije kemisha per ti hekurosur

Citim:
mask jo po kostume,dhe pozicion po
rri pak me nga e majta,dhe me pelqejne shume kemishat
e zeza ajo qe do marre se kam mbi 200 mije kemisha per ti hekurosur![]()
![]()
![]()
:p:p:p

Citim:
Hahahaha ehe me fal se ngatarrova terminologji, por per gjuhe te kemi ty, se ne te tjeret kemi ca si mangesira ne te shprehur:p:p:p
Por mendoj se duhet te te rrine shume mire kemishat ty!!!!!!
Po ca jane 200 kemisha per nje si ty o Ari, qe rrin me gote perpara gjithe diten![]()
:p
ore ketu futen e dalin
si kapistalli me kalin
po nuk paska asnje "mengjarash"
????
Thone se njerzit qe preferojne anen e majte, jane shume te sukseshem dhe te talentuar. Une shkruaj me te djathten, dhe cdo gje me vjen per mbare ne anen e djathte. Njehere qe dogja doren e djathte isha si invalide. Nuk mund te beja asgje dhe ndjehesha shume keq. Njerzit qe preferojne anen e majte jane me te privilegjuar, sepse mund te perdorin shume normalisht anen e djathte, thjesht preferojne te majten. Dmth jane te sakte me te dyja duart 
p.s. terminologjia "mengjarash" nuk me pelqen, nuk e di pse e shoqeroj me dicka perbuzese. Kam harruar pse konsiderohej si ofenduese.
Ari, pershendetje 
Donika dhe te mendosh qe une per here te pare kete fjali e kam degjuar nga Ari, as qe ja dija kuptimin.
Normalisht ne kohen tone, c'do person qe mund te ishte pak ndryshe nga te tjeret ishte si tip invalidi ne syte e te tjerve me sa mbaj mend une.
Sepse kam pasur nje kusheri sallaks, dhe prenderit bene c'mos t'i mesonin me shkruajtur me te djathten. Edhe pse akoma shume veprime i kryen me te majten.
| Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 52 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.