| Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 60 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- Mentaliteti shqiptar ndaj femres.... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=5576)
Mentaliteti shqiptar ndaj femres....
ç'mendoni per mentalitetin tone??
eshte ai i kohes?
Jane femrat tona te lira, te vleresuara?
Te pagezoj per temen...
Mentaliteti shqiptar eshte bere nje forme e hapur per te komunikuar me nje ton prekatarie me shoqerine e hapur. Pa marre parasysh racen, kombin, gjinine, etj, etj... Eshte konvergjent ne cdo fushe te jetes, dhe eshte begatuar goxha shume ne aspektin e pergjithshem shoqeror... Une kam mendime te mira, dhe shpresoj se kemi nje fat te vecante, dhe jemi duke u rreshtuar ne nje mentalitet suprancaional, qe leme gjurme te pashlyeshme...
Mentaliteti ndaj femres eshte permiresuar, dhe shkon kah parimi i shoqerise se organizuar, qe eshte e afte te luftoje dezorganizimin e brendshem deri ne palce. Eshte hapur nga ndjenjat e ngurta, dhe eshte avulluar shtresa kompleksive... Dhe ketu ka pretendime te mira ndaj mentalitetit femror...Thjesht eshte gjetur nje rruge e perbashket mes dy gjinive, ku lidhen dy botra shoqerore.......etj etj
Me respekt Plloshtani
anetar i ri
pershndetje te gjithve jam nje anetar i ri ne ket forum dhe doja tju pershndetje gjithve
dhe buja safe 
Re: Mentaliteti shqiptar ndaj femres....
Citim:
Po citoj ato që tha erzeni_be
eshte ai i kohes?
Aman o aman.....Mysybet vajtiiiii....
puc-puc Ela..
Me civilizimin e shoqerise ndryshon dhe mentaliteti
Mentaliteti shqiptare ndaj femres?-mendoj se ka ndryshuar formen.
N.q.s me pare femra konsiderohej prone tani konsiderohet placke.
Megjithate meqenese shoqeria jone do te vazhdoje te zhvillohet mentaliteti do te ndryshoje gjithmon edhe me shume.
pershendetje!
pershendetje
Jam dakort me parafolesen...
Nuk mund te them se nuk ka ndryshuar, por meshkujve shqiptare i duhet akoma nje rruge shume e gjate per te bere...qe te kuptoje se femra duhet te jete e lire, ne kuptimin e plote te fjales...
(ps: mjere brezi jone qe jetoj kete epoke... edhe sa duhet te presim?)
Citim:
eshte ai i kohes?
Ahh,dhe diçka.
Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Shqiperia, traditat kulturore > Mentaliteti shqiptar ndaj femres....
Shikoni ku jemi....
Valle duhet ta shikojme nen-kendveshtrimin e ''traditave''?

Hajt pra ti thyejme nese eshte keshtu :p
miredita!!
persa i perket mentalitetit shqipetar mendoj qe jemi shume te mbyllur,shume gjera nuk arrijme ti bejme perdorim te kultures tone...por kjo ndodh jo per fajin tone por te vendit ku kemi lindur dhe rritur.......
MENTALITETI DO SHUME KOHE TE NDRYSHOJE
PO MEGJITHESE DHE NE SHQIPETARET KEMI BERE GOXHA PERPARIME
JU PERSHENDES TE GJITHEVE
Mentaliteti i shqiptareve ndaj femrave,
them se ka ndrushuar pak,por perseri mentaliteti i femres vleresohet me pak sesa i meshkujve,edhe pse ne Shqiperi femra ka arritur ne ne pune te larta deri ne qe qeveri perseri femra ne familje nuk ka aq shume rendesi sesa mashkulli.
Nese dikur femra konsideroheshe nje "objekt" tani kjo ka ndryshuar dhe ne mentalitetin bashkekohor ka marre konsideraten "subjekt".
Mentaliteti i femres ka ndryshuar po ashtu edhe koha, nuk kemi pse tia hedhim fajet ne kete kohe qe po jetojme meshkujve, femres edhe ne shqiperi i jane dhene mundesi qe ajo te ec vet ne jete, ne disa raste menaliteti i vet femres se i qenit femer ne te menduar e pengon ate jo vetem te ngjit nje hap me lart por ajo nuk mundet as ta hedhi nje hap drejt. NUk e di por nese behet ndonje satistik ne nje pyetesor ku mund ti pyesje meshkujt se a do ta doje partneren tende ta kishe nenhyqem dhe ti te ishe ai qe te vendosije per cdo gje? ju siguroj se shumica do thoshte jo sdo me pelqente. pasi sa me shume e integruar te jete femra ne shoqerin e soteme aq me shume ndiheme dhe perkrahje do i beheshe partnerit te saj. hej dhe a e mendoni sa letesira do ket ky fakt. nese jo ja po ua them une "Shume"! shpresoj se te me keni kuptuar qe te dyja gjinit.
Citim:
Po citoj ato që tha 100%Tironce
Mentaliteti i shqiptareve ndaj femrave,
them se ka ndrushuar pak,por perseri mentaliteti i femres vleresohet me pak sesa i meshkujve,edhe pse ne Shqiperi femra ka arritur ne ne pune te larta deri ne qe qeveri perseri femra ne familje nuk ka aq shume rendesi sesa mashkulli.
Hey baby te pershendes
dhe une ty fort
(call me )
Eshte per te ardhur keq, por eshte e verte qe mentaliteti i shqiptarit po ndryshon ne hapa shum te ngadalta.
Mantalitetet kan dryshuar shum sigurisht,, por perseri ndikojne disa idena negative ndaj femres. Ndejta 1 muaj ne tirana edhe shum thashatheme,,, ideja e shumices te meshkujve
po shkove tek GREEN MOON je ****
po shkove tek ROZAFA je****
po shkove tek CANON je ****
po shkove tek BUDA je*****
po shkove tek BALCKSTONE je***
po dole ne pubs pike je******
hey zot po kto pubs jan atje ku dreqin me shku ne hane
ok mu ne fact sme interresonte shum sepse nuk jetoj atje me shofin 1 here ne vite 2 vite 4 vite nuk i dihet,,,, po me vertet me vjen keq per femrat qe jetojne atje sepse behen me fjale me i ra rruges 2 here rrjesht...
Dreqe mos u anko
Dreqe mos u anko , ne shkoder asht ma keq se ne tirane

Re: Dreqe mos u anko
Citim:
Po citoj ato që tha Ajrori
Dreqe mos u anko , ne shkoder asht ma keq se ne tirane
![]()
Amor per zoten spo tallem,,,, ne fact edhe une mendova te njejten si ty thash mos shkojne femra si shiten ner kto pubs edhe pyta,,,,,,,,, por jo atje kishin nje ide qe femrat skane $ edhe shkoj ner pubs me gjete meshkuj me $,,,,,,, per ket pune mu sma plasi hic ika ner kto disko,,,, kur me niste kush pije ju kthesha edhe une me pije me iken gjith ato pare tuj qeras meshkujt hey zot si ne amerike nuk bahet fjale me i ble une nje djalit pije, ju pin dreqi ne bark.
Ajror prandaj ika une prej shkodret ne tirane se thash ma te celivizum tiransit o zottttttt samething,,,,,,, makere ne velipoje ban qefe ska vende te caktume ku me shku
Citim:
Po citoj ato që tha dreqja shkodrane
Amor per zoten spo tallem,,,, ne fact edhe une mendova te njejten si ty thash mos shkojne femra si shiten ner kto pubs edhe pyta,,,,,,,,, por jo atje kishin nje ide qe femrat skane $ edhe shkoj ner pubs me gjete meshkuj me $,,,,,,, per ket pune mu sma plasi hic ika ner kto disko,,,, kur me niste kush pije ju kthesha edhe une me pije me iken gjith ato pare tuj qeras meshkujt hey zot si ne amerike nuk bahet fjale me i ble une nje djalit pije, ju pin dreqi ne bark.

Citim:
Po citoj ato që tha Unstoppable
Ja paske ba si burrat
Po a thu s'kishte kene ma easy dhe ma cheap thjesht mos me e pranu dhe me jua kthy mbrapsht pijen shoqeruar me nji buzeqeshje te shtirur sa per miresjellje ?
Anyway , mendimi jot
Have fun today shkodrane![]()
Re
Dreqe , 

Po te vish ndonjehere ne Tirane , do te te jap me qejf ndonje birre
Kur te vish me bej nje zile.
(
Po ma refuzove , heeee , e di vete ti pastaj )
Re: Re
Citim:
Po citoj ato që tha Ajrori
Dreqe ,
Po te vish ndonjehere ne Tirane , do te te jap me qejf ndonje birre
Kur te vish me bej nje zile.
(Po ma refuzove , heeee , e di vete ti pastaj )
O njerez, nuk do ndryshoje mentaliteti shqiptar ndaj femres persa kohe shoqeria jone vuan nga probleme ekonomike, politike e ngecje e permarimit shoqeror.
Po te shkosh ne Tirane, femrat ne pergjithesi bejne jete te pavarur pasi vete mentaliteti ne kryeqytet ka ndryshuar fale investimeve qe jane bere duke krijuar mundesi me te madhe per pune, shkollim, defrim etj etj.
Ndersa ne qytete te tjera dhe sidomos fshatra, femra ende mban ate pozite si ne mesjete: Kafshe pune qe perdoret edhe per shumim!
Pra nuk mund te zhvillohet mentaliteti i mashkullit shqiptar po nuk pati rritje te mireqenies ekonomike dhe emancipim me te madh te politikaneve tane me te tilla ceshjte, gje e cila per mua nuk do ndodhe edhe per nje 15 vjecar te mire.
Jam plotesisht dakord me Eneid-in.
Po sa do te vuaj akoma kjo femer shqiptare??!!!
Vajzat martohen me cunat me leke (jo te gjitha e mos te ma marri njeri me ters) e si perfundim nuk mund ti thojne burrit nje "vaffanculo" sepse pastaj po ta lej ska ku te iki ose te tjera qe duke e ditur qe burri i tradheton nuk ngrejne gisht sepse nuk kane indipendenc ekonomike.
Goca cdo gje arritet me force inteligjenc e dinakeri sepse me keto meshkujt e sojit tone skena per te arritur ti gdhendim ndonjehere (dhe ju cuna mos u prekni shume me cfare po shkruaj por pak e vertete eshte)
Pershendetje
Mentaliteti ndaj femres ka ndryshuar dhe nuk eshte me ai i pari!
Ky eshte nje fakt pozitiv!
Perkrah cdo lloj enisiative qe ka te beje me emancipimin e femres ne Shqiperi!
Pershendes te gjitha vajzat e forumit!
Kjo teme mund te jete nje nga temat me te medhaja per te biseduar. Megjithate po jap nje mendim te thjeshte dhe te shkurter.
Mentaliteti i meshkujve shqiptar ndaj femres ka ndryshuar por ai ndryshim nuk eshte shume pozitiv. Personalisht kam njohur shume njerez nga vende te ndryshme te shqiperise. Kam pare si mendojne dhe arsyetojne. Mentaliteti ka te beje dhe me kulturimin e njerezve. Mosha e vjeter eshte ne nje nivel mjeran (te pakten shumice) dhe eshte ajo shtrese qe ka edukuar ate rini qe ne shohim sot. Dhe qe vazhdon te kontriboje ne mendimet e shume te rinjve. Nqs nje grua eshte mesuar te trajtohet ne nje fare menyre, asaj i duket normale. Dhe ashtu do ta mesoje dhe djalin e saj. Per mendimin tim ndryshimet ne shoqerine tone nuk jane bere sepse jemi ngrejtur kulturisht, por thjesht ne facade. Duhet pune dhe vullnet te ndryshosh. Shume shqiptareve i mungon. Dhe kjo eshte fatkeqesi per kombin ton.
Me respekt
Dyrrahu
Vende - vende
Edhe une jam dakort qe ne nje pjese te konsiderueshme te territorit Shqiptar, mentaliteti ndaj femres ka ndryshuar. E shohim kete ndryshim ne ne kryeqytet dhe ne disa qytete te tjera te medha, si ne veri, qender dhe ne jug. Por te vjen vertet shume keq kur sheh qe ne disa qytete apo fshatra femra trajtohet brutalisht, si ne kohen e baba qemos. Per kete po ju jap nje shembull. Para ca kohesh kete vit, isha per vizite ne nje zone te thelle malore andej nga veriu. Duke udhetuar me furgon neper ato rruget e ngushta te malit, kalojme nje cift te rinjsh burre e grua. Burri hipur ne kale dhe gruaja perpara terhiqte kalin nga freret. Sec mu kujtua filmi "Komisari i drites" dhe nuk u permabjta duke i thene "O Don Pali zbrit nga kali dhe ler nusen te hipi mbi te". Nuk e imagjinoni reagimin e tyre. Gruaja me ate veshtrim gjynafqareje ndersa burri gati te na hidhej ne fyt. Me erdhi vertet keq dhe njekohesisht turp per ate skene te tille. E pra ky eshte realiteti. Ne disa zona, sidomos ne ato te thella malore ku nuk ka hyre akoma shekulli XX jo me ai i XXI, nuk e imagjinojne dot femren me te drejta te barabarta me burrin apo me lart tij. Gruaja ne ato ane shikohet vetem si kafshe pune. Zor se do te ndryshojne ndonjehere mentalitetin ndaj femres ata njerez qe ju ka rene rrisku te jetojne ne ato ane andej.
slowly but surely...
pershendetje!
Ka ndryshuar.Kete mund ta thoni vetem ju qe banoni ne Tirane apo qytetet e tjera te medha,pa hajde njehere nga Burreli,s'ekziston pabi as diskoteka vetem te nje lokal te lulishtja mund te hyne vajzat.E mjera ti po dole rruges vetem ose mbasi te erret.na rrofte shkolla se eshte i vetmi vend qe te ben te dalesh nga shtepia,perveç pazarit kur duhet te blesh ndonje gje.Vendi po nuk pati zhvillim ekonomik s'ka per te pasur as zhvillim kulturor.
Citim:
eshte ai i kohes?
Re: Re: Mentaliteti shqiptar ndaj femres....
Citim:
Po citoj ato që tha GANGOO
Mbase dhe teper, do thoja.
Mbase aspak, serish do te shtoja.

dashuria dhe lotet
me pelqen pergjigja e dido dhe e mbeshtes plotesisht
Re: Re: Mentaliteti shqiptar ndaj femres....
Citim:
Po citoj ato që tha GANGOO
Mbase dhe teper, do thoja.
Mbase aspak, serish do te shtoja.

dashuria dhe lotet
sa bukur qe qesh
Re: dashuria dhe lotet
Citim:
Po citoj ato që tha fush krujsi
sa bukur qe qesh
po te bejne te qeshesh cfare te beshdashuria dhe lotet
skam nevoj me te pa imagjinoj
Mentaliteti ka ndryshuar shume.
Ndryshimet shoqerore , ekonomike dhe politike kane bere qe te ndryshoje komplet mentalieti.
Emigracioni ka bere punen e saj.
Femrat tona janë të lira aq sa janë të pavarura ekonomikisht
mirë do të ishte që femra jonë të filloi të mëvetësohet ,mashkujt nuk janë zyra e shperndarjes së të drejtave e të lirisë së tyre
Citim:
Po citoj ato që tha dido
Ka ndryshuar.Kete mund ta thoni vetem ju qe banoni ne Tirane apo qytetet e tjera te medha,pa hajde njehere nga Burreli,s'ekziston pabi as diskoteka vetem te nje lokal te lulishtja mund te hyne vajzat.E mjera ti po dole rruges vetem ose mbasi te erret.na rrofte shkolla se eshte i vetmi vend qe te ben te dalesh nga shtepia,perveç pazarit kur duhet te blesh ndonje gje.Vendi po nuk pati zhvillim ekonomik s'ka per te pasur as zhvillim kulturor.
Citim:
Po citoj ato që tha Debora*
''Mashkullit vetem ikja i dihet, per ardhjen mos pyet...'' Me nje fjale ai ka te drejte te qendroje jashte sa te doje sepse eshte mashkull, kurse femra jo.
Ka qe akoma e shohin gruan si prone e tyre. ......
mentalitetin ne e krijojme... varet si i krijon mardheniet me mashkullin; sme ka ndodh deri tani ta ndjej kete mentalitet qe thuhet ketu
Citim:
Po citoj ato që tha turll
![]()
![]()
............. Kush mund t'i japi pergjigjen e merituar ketyre dy statementeve ???????????????
![]()
![]()
duke degjuar te tjere ,plus dhe nga (
)
kam arit ne konkluzion qe mentaliteti Shqiptare ndaj femres esht pak a shume ky...
gocat qe te vogla s'rrini pa ja thith tyten alabakut t'lagjes...
ne ke lagje e ke pas shtepine ti cuno ti ke qene alabaku
loool
tashi ka dale ne mode tu thithin drogen tek maja e hajdarit ne fakt 
e di ca me kujtove me kete qe the
para 2 vjetesh kishim ne pune 1 italian qejfli si zakonisht mo e sla femer ne zyre pa e provu pa e gjujt por qe si ecte nejse..... kur binte muhabeti per Shqiperine ai thoshte femrat shqiptare jane prostituta dhe meshkujt jane vrases .... i them pse ke kete pershtypje si te dukem une apo filania etj etj e i jepja emrat e shoqeve te zyres me thoshte qe ka e perjashtime por ne ne Itali keshtu i njohim.
Pra dua te them qe dhe ti po infektohesh mbase ske faj se ato/ata qe jane andej i kane lene nam te mire vetes
shejtone, e di si esht muhabeti jot...
ja se po i bej nje lidhje te vockel 
te vrasesh 1 apo 2 persona te quajne bandit e denohesh (marim ktu dhe femren pra ajo qe 2 meshkuj ne jete e shkreta ja din t'gjith lagja
)... te vrasesh njeqindmije vete te bejne perandor dhe hero (prostituta apo kurva ne kte rast)
ti ç'do preferoje burgun apo perandoren... valli te isha femer te dyten 
kshu dhe femra (ne pergjithesi)... kur fillon e i iken mosha o i rrudhosen bythet nga celulitet, rin e vret mendjen sa palla ka thyer ne jete, pse kaq pak... sa dede kam qene, pra me kte dileme deri ne vdekje
femrat Shqiptare ato brenda kufirit jetojne me ate metoden... qefi ma ka por bytha s'ma mban, kur kalojne kufirin perfitojne per kohen qe kan humb ne memedhe 
p.s. me duket se u bome lomsh, Deb compreso 
ca je tu fol kalove nga lufta ne gjirin persik te nderzimi artificial
... per ca po flisja une ca po thua ti... nejse mendimi yt ka lloj lloj njerzish e lloj lloj mendjesh
une per vete shof culon time per sa kohe e kam ne terezi sma ndjen hic se ca thone te tjeret
| Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 60 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.