Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 61 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Politika Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=45)
-- Per Arturm, natyrisht! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18756)
Per Arturm, natyrisht!
Duke besuar se je ai qe ke qene deri dje.
Si te duket puna e deritanishme e qevrise? Si e justifikon nderhyrjen e kusheririt te Gjiknurit ne serverin e tatimeve ? Dy fjale per ish-kompleksin Jon.
Po ne te tjeret te pergjigjemi ne teme te re ?
Citim:Maj rradhen Ad.
Po citoj ato që tha AngelDevil
Po ne te tjeret te pergjigjemi ne teme te re ?
Re: Per Arturm, natyrisht!
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Si te duket puna e deritanishme e qevrise? Si e justifikon nderhyrjen e kusheririt te Gjiknurit ne serverin e tatimeve ? Dy fjale per ish-kompleksin Jon.
Puna keq, skadoi kontrata. Qe thua ti ky dhe keta kopile perfitojne incentivat dhe pastaj ciao ciao. Me mbajti 3 muaj si shume te tjere. Tani nuk kam as incentivat.
Asnjehere nuk eshte heret. Moti i mire shihet ne mengjes.
Gabimi numer 1 eshte shtyrja e statutit te Nepunesit Civil. Megjithate ishalla nuk e shtyjne edhe per 6 muaj te tjere.
Taksa progresive, ishte premtuar heqja e taksave per 95% te shqiptareve por e verteta eshte se behet fjale per rreth 40% dhe keta variojne nga 2,5 - 10 % takse qe do te thote perfitojne realisht rreth 50% e tyre dhe keta jane a nuk jane 20 000 vete. Po te shtojme ketu rritjen e akcizave, nafte, kafe, cigare dhe pije energjike etj del qe do tua marri dhe ate qe u premtoi ketyre 20 000 veteve qe mburret por te gjithe popullit.
Dyfishimi i takses se shtepise baneses etj nje tjeter peshe ne xhepat e shqiptareve. Do mjaftonte shtimi per shtepite e dyta e treta dhe sidomos supertakse per vilat e atyre qe kane shtepia ne qytet.
Rritja e rrogave vetem policise perveçse tregon frike, tregon per shtet policor.
Persa i perket nderhyrjes ne sistemin e taksave online, ajo qe me shqeteson eshte emri arturm emri i gjiknurit jo damianit dhe kapacitetit te tij te nderhyje ne tatime. Mund te ishte kushdo vetem kusheriri jo. Kjo eshte ndyrje edhe pa qellim.
Me zhgenjeve ketu tek thua mire bene qe e shemben kompleksin. Perse te mos e sekuestronin, perse te mos strehonin te pastrehe apo me e rendesishme eshte lungomarja se copa e bukes apo streha. Ne asnje vend te botes nuk ndodh keshtu.
Dukej qarte se behej fjale per hakmarrje vizive ndaj shembjes se rrethrrotullimit te ZZ, hakmarrje primitive.
Si mund te prishet nje kompleks i tere pa u arrestuar e denuar asnjeri.
Tani qeveria kerkon te veje duart edhe tek drejtesia kur nuk e ka vene akoma ne prove ate. Vijini ju drejtoret, ministrat, gjykatesit prokuroret dhe avokatet, kapeni shtetin se keshtu do e luftoni korrupsionin. Jo per gje por keto gjera na i keni mesuar ju tash 8 vite apo keto vlenin vetem per Salen e qevrine e tij e jo per Ramen dhe qevrine e tij dhe ato pasardhese.
Piktor, nuk kwm shume kohe tani te te jepja dhe une nje pergjigje rreth atyre qe ke komentuar ti mbas pergjigjes qe te ka dhne Artum, por, dicka vura re ose m sakte, te bie direkt ne sy se, Artum te eshte pergjigjur si asnjanes-Realisht, kurse ti akoma si partiakdhe tendenzios
Me vjn shume keq.
Vizioner je i mirepritur kur te kesh kohe.
Re: Per Arturm, natyrisht!
Citim:
Piktor!
Per punen e taksimit eshte e kote qe te diskutojme akoma, kemi diskutuar shume here ketu. Taksimi i sheshte eshte (dhe ka qene) gjithmone nje "mase e kufizuar" qe e kane perdorur shtete te ndryshme ne situata te ndryshme, POR ASNJEHERE nuk ka qene i perhershem (sic e beri Sala per dy mandate). Jo me kot SHUMICA e shteteve kane nje taksim proporcional.
Eshte thjesh matematike Piktor, nuk jane njelloj 10% e faturimit te Vodafonit ne shqiperi me 10% te taksimit te dikujt qe ka nje pike te thjeshte shumice. Nuk jane njelloj 10 mije leke ne 100.000 leke te ardhura me 10.000.000 leke ne 100.000.000 milion te ardhura.
Kaq, u mbyll muhabeti.
Per Gjiknurin, ta them sinqerisht, nuk jam ne dijeni kush eshte dhe si eshte (po deshe me beso po deshe jo). Me duket se eshte me origjine nga zona jote dhe ndoshta ti e di me mire historine e tij. Me sill elemente dhe te te them si e gjykoj/mendoj.
Sa per kompleksin Jon, mos u bej "furbo" duke e futur muhabetin ne "shpirtmiresi/beneficence". Ka sa te duash prona te shtetit me te cilat mund te behet bamiresi. Ai ishte nje perbindesh urbanistik dhe duhej shkaterruar. Gjithashtu edhe pergjegjesit per ndertimin e tij (jo me kot te futa edhe Gjiken ne mes) kushdo qofshin duhen denuar.
Mos hajde te me japesh leksione qe "kjo nuk ndodh ne asnje vend te botes". Nuk e di sa kohe ke ti ne Itali por une kete "mostro" qe po te tregoj ketu ne link e kam jetuar vete kur isha ne Bari.
http://it.wikipedia.org/wiki/Punta_Perotti
Edhe ai nuk u perdor per bamiresi por u hodh ne ere me dinamit, sepse ne disa situata nuk mund te behet "amnisti" per qellime "madhore" si thua ti.
Impakti me ambientin eshte aq mostruoz sa duhet patjeter ti zhdukesh.
Jo po ik dhe nderto nje "perle" ne mes te Pompei-t dhe pastaj thuaj "nuk po e prishim, po jua japim te pastreheve".
Per sa i perket punes tende, per fat te keq tani te gjithe punedhenesit sillen keshtu. Madje edhe po paten efektivisht nevoje, nuk te bejne kontrate te perhereshme sepse kane frike se "nuk i dihet". Te uroj fat (eshte e vetmja gje qe mund te urohet ne Itali se meritat nuk vllejne (dhe as kane vlejtur ndonjehere)
Eh more arturm po atij pallati ne ndertim e siper i jane dashur 10 vjet ti vejne dinamitin dhe sot shteti italian u detyrohet 50 000 000 euro ndertuesve.
Ndersa pallati qe po them une ishte i kompletuar dhe me familje brenda dhe u prish me dy muaj qeveri.
Nga taksa progresive perfitojne 40% e 350 000 veteve qe punojne ne shtet. Keta kane takse te pershkallzuar dhe realisht perfiton 50% e tyre pra:
350 x 40= 140 pjestoje per 2 del rreth 70 000 buxhetore qe perfitojne realisht nga 5 deri ne 2,5 % takse me pak. Po ta indeksosh me naften, kafen, cigaren e alkolin del me kepuce te kuqe. Shto ketu tu shtosh taksen per banesen e dyqanin etj po rrjep edhe keta qe perfitojne nga taksa progresive rrjep edhe ata qe nuk hyjne fare tek kjo ulje qe jane 50% e tyre plus te papunet etj .
Taksa progresive ka efekt vetem tek 2% e 350 000 qe marrin rroga te majme dhe nuk e ndiejne aspak rritjen e çmimeve. Ah po 5% me shume u merret.
Eshte shume heret per te folur.
Besoj se nuk mjafton nje muaj apo edhe nje vit.Ndruyshimet e para duken gjithmone kur ka ndryshim qeverrie. Puna eshte se si do vazhdoje
Kot pyes ne fakt se e di mire.
Do te ndodhe e njejta gje
Ne poste do te vendosen militantet dhe ndonje i sakte sa per te mos marre mesysh.
Ndryshimet e qeverrisjeve do te jene shume te vogla per sa kohe Shqiperia eshte nje tranzit droge dhe krimesh te tjera. Ata qe luajne parane e madhe dine qe ta fusin cdo qeverri ne shinat e tyre.
Nuk kam aspak shprese, sepse se pari duhet te goditet krimi i cili i ka zene frymen vendit.
Kur flas per krimin duhet filluar qe nga vjedhja e korentit e deri tek hedhja e plehrave neper rruge dhe duke perfunduar tek krimi i organizuar.
Duhet shtuar qe sistemi i drejtesise nuk mund te funksionoje sepse ka pasiguri jete.
Citim:
Eh more arturm po atij pallati ne ndertim e siper i jane dashur 10 vjet ti vejne dinamitin dhe sot shteti italian u detyrohet 50 000 000 euro ndertuesve.
Ndersa pallati qe po them une ishte i kompletuar dhe me familje brenda dhe u prish me dy muaj qeveri.
Citim:
Nga taksa progresive perfitojne 40% e 350 000 veteve qe punojne ne shtet. Keta kane takse te pershkallzuar dhe realisht perfiton 50% e tyre pra:
350 x 40= 140 pjestoje per 2 del rreth 70 000 buxhetore qe perfitojne realisht nga 5 deri ne 2,5 % takse me pak. Po ta indeksosh me naften, kafen, cigaren e alkolin del me kepuce te kuqe. Shto ketu tu shtosh taksen per banesen e dyqanin etj po rrjep edhe keta qe perfitojne nga taksa progresive rrjep edhe ata qe nuk hyjne fare tek kjo ulje qe jane 50% e tyre plus te papunet etj .
Taksa progresive ka efekt vetem tek 2% e 350 000 qe marrin rroga te majme dhe nuk e ndiejne aspak rritjen e çmimeve. Ah po 5% me shume u merret.
Citim:Me gjej ndonje mesazh timin qe une paskam mbrojtur prishjen e mbikalimit. Serish nese flasim ndershmerisht sot jam shume i bindur se bene mire qe u prish duke pare realitetin se me nje rrethrrotullim te thjeshte problemi i trafikut aty eshte i zgjidhur. Thjesht do ishin shpenzuar ca leke me teper e nje bunker ne hyrje te Tr. Pa harruar se ishte ne ndertim e siper dhe nuk ju cenua prona askujt, firma mund te zhdemtohet ne çdo kohe.
Po citoj ato që tha arturm
Punta Perotti eshte nje rast i mirefillte ku shteti ja fut shtetit, ose si mund te quhet ndryshe "konflikt kompetencash" (komuna ka dhene nje leje duke u bazuar vetem tek ligji regional dhe pa patur parasysh ligjin nacional, dmth ka dhene nje leje qe nuk mund/duhej ta jepte) e natyrisht ne kete rast ndertuesit dalin "te lare" sepse, duke pasur nje leje ndertimi (te leshuar paligjshmerisht nga komuna) ata jane ne rregull me ligjin.
Duke qene se jemi ne teme o Piktor, a me indikon ndonje post tendin ku ke folur me te njejtin "indinjim" ne rastin kur Berisha prishi mbikalimin tek Zogu i Zi ne Tirane?
Tek rasti i Vlores akoma nuk e ka thene fjalen e fundit gjykata (dhe kush e di kur do ta japi), ndersa ne rastin e mbikalimit te Tiranes (qe u ndertua me leket e bashkise dhe u prish, 2 milione dollare, me leket e shtetit) eshte marre vendim deri nga gjykata kushtetuse kunder Berishes.
Ato leke, si te ndertimit dhe te prishjes, me dhimbsen mua o Piktor jo leket e Lulit apo te "banoreve hallexhinj" te pallatit.
PAVARSISHT NGA TE GJITHA UNE JAM I PARIMIT QE NE KETO RASTE DUHEN BERE VEPRIMET PASI TE JETE SHPREHUR GJYKATA
Citim:Ehe me argumento kush do paguaje dhe sa do paguaje. Une di se çfare do paguaje ky popull, naften, kafen, alkolin, cigaret pijet energjike, taksat e shtuara te shtepise etj.
Rregjimi i taksave nuk ka si qellim kryesor taksimin e rrogave e pensioneve o Piktor por ka qellim taksimin e bizneseve, dhe ti e di kete.
Kaq, mundohu ta mbledhesh mendjen per kete pune.
P.s. sikur Berisha te mos ta kish bere si Zogu qe i la arkat bosh, ndoshta nuk do te nevojiteshin gjithe keto taksa
Ka nje ndryshim "te vogel" midis nesh.
Ti "kunder Rames" hap tema, ndersa "kunder Berishes" vetem pergjigjesh neper tema, ndersa une kam hapur tema kunder te dyve per ato gjera qe nuk me pelqejne.
Te them te drejten desha te hapja nje teme kunder Rames edhe per ceshtjen e armeve kimike ndonje muaj me pare , por kur pashe forumin "te fjetur" qe prej gushtit me humbi dheshira.
Magjithate, per temen tende, sic e shikon ketu poshte Piktor, me duket se qenkemi dakort.
Citim:
PAVARSISHT NGA TE GJITHA UNE JAM I PARIMIT QE NE KETO RASTE DUHEN BERE VEPRIMET PASI TE JETE SHPREHUR GJYKATA
Citim:
Ehe me argumento kush do paguaje dhe sa do paguaje. Une di se çfare do paguaje ky popull, naften, kafen, alkolin, cigaret pijet energjike, taksat e shtuara te shtepise etj.
Di se taksimi progresiv nuk shkon me teper se 15 % dhe keta jane ca drejtore bankash e ca politikane qe ua ka qejfi te deklarojne kaq te ardhura dhe askush nuk mund te vertetoje te kunderten.
Citim:
Bosh bosh, por per me hedh ne ere pallate ja paska pa lene. Mos me thuaj se i mori tek Fmn se akoma me keq se mori borxh per ti hedhur ne ere.
Citim:Qeveria arturm, qeveria, punen e saj, çdo qeveri ka nevoje per kritikuesit e saj.
Ka nje ndryshim "te vogel" midis nesh.
Ti "kunder Rames" hap tema, ndersa "kunder Berishes" vetem pergjigjesh neper tema, ndersa une kam hapur tema kunder te dyve per ato gjera qe nuk me pelqejne.
Te them te drejten desha te hapja nje teme kunder Rames edhe per ceshtjen e armeve kimike ndonje muaj me pare , por kur pashe forumin "te fjetur" qe prej gushtit me humbi dheshira.
Magjithate, per temen tende, sic e shikon ketu poshte Piktor, me duket se qenkemi dakort.
P.s. Si duket paske shkuar ne Tirane ne oret e vona te nates ose heret ne mengjes qe te eshte dukur zgjidhje e duhur rotonda (provoje nje here andej nga ora 7.30-8.00 dhe flasim pastaj.
Citim:Po patjeter qe muhabet do bejme.
Piktoro, me duket se dashke me bo muhabet.
Ta thashe njehere, taksimi eshte i rendesishem per bizneset dhe jo per buxhetoret/rrogetaret (per mua per rrogat mund ta linin akoma 10%).
Sa per shifren 15%, eshte normale. Nuk mund te kalohet nga nje sistem (10%) tek tjetri duke e rritur brenda vitit direkt 23/33/43% (morra shembull nga Italia).
Rritja behet graduale.
Piktor, mund te mos jesh dakort por argumentet u dhane ne fushate elektorale dhe ai morri votat per ate pune, fli i qete deri ne zgjedhjet e tjera.
E ku e di ti qe nuk e kam sponsorizuar une me Vizion ate operacion![]()
Per kritika ndaj qeverise ketu me ke, bujrum.
http://www.respublica.al/opinion/20...m-paraardheses.
Ja si e ka kuptuar rilindjen qeveria e re. Me gjej nje element fillestar demokratik arturm me veprimet e kesaj qeverie.
Pyetja eshte ku ndryshon kjo qeveri nga me e perparshmja ne kete aspekt?
Citim:
Pyetja eshte ku ndryshon kjo qeveri nga me e perparshmja ne kete aspekt?
Per kenaqesine e Piktorit.
Sot degjova nje oferte te Edi Rames per te ofruar investuesve te huaj prona me qera 1 euro ne menyre te perhereshme.
Me vjen keq se jam tallur me Salen per keto budallalleqe, por me duket se po fillon ta imitoje edhe gjatoshi ne keto budallalleqe???!!!
Po filloi edhe Rama qe ta beje si Sala, qe e jepte Shqiperine me 1 euro e pastaj i kerkonte 3 milione dollare per konsulence me ane te goces (Mone Kukaleshes) se vet, dhe pastaj priste qe te vinin investimet ne vend, i ka hypur kalit mbrapsh me duket.
Citim:Ndryshim esencor sipas mendimit tend, ku ministri i brendeshem inkurajon policet per te vrare apo gjobitur.Ku ne rruget e Shqiperise shikon postoblloqe policie me bllok ne dore per te gjobitur shoferet dhe asnje postobllok per te kontrolluar makinat me njerez te armatosur dhe me maska.
Ndryshimi esencial Piktor, ne diference nga qeveria e mepareshme, eshte tek kualiteti i ndryshimeve (mendoj une). Nuk me duket se po mbushen institucionet me alabake/militante te rendomte/bathoras/te pashkolluar/te forte/ish-bodygard etj, si beri Berisha (te kujtoj vetem Mulin e MPB-se apo Kulicin. Natyrisht kjo nuk eshte absolute, por tendenca eshte kjo.
Natyrisht, mund te diskutohet mosha relativisht e re, por le te mos e paragjykojme dhe te presim ne se do kete rezultate.
Re: Per kenaqesine e Piktorit.
Citim:Konsulencat duhen dhe behen ne çdo vend te botes dhe ato paguhen. Adresimi i tyre eshte çeshtje e qeveritareve dhe ne asnje vend te botes nuk ndodh ndryshe.
Sot degjova nje oferte te Edi Rames per te ofruar investuesve te huaj prona me qera 1 euro ne menyre te perhereshme.
Me vjen keq se jam tallur me Salen per keto budallalleqe, por me duket se po fillon ta imitoje edhe gjatoshi ne keto budallalleqe???!!!
Po filloi edhe Rama qe ta beje si Sala, qe e jepte Shqiperine me 1 euro e pastaj i kerkonte 3 milione dollare per konsulence me ane te goces (Mone Kukaleshes) se vet, dhe pastaj priste qe te vinin investimet ne vend, i ka hypur kalit mbrapsh me duket.
Re: Per kenaqesine e Piktorit.
Citim:
Keto lloj investimesh te perhershme me 1 dollan jane si shume pordhe me rigon.
Kush mund te besoje nje gje te tille? Eshte shume naive.
E para ai nuk ka fuqi ta beje kete gje.
E dyta edhe sikur te kete, nuk e lene pikerisht ata qe realisht bejne politiken shqiptare
Re: Re: Per kenaqesine e Piktorit.
Citim:
Konsulencat duhen dhe behen ne çdo vend te botes dhe ato paguhen. Adresimi i tyre eshte çeshtje e qeveritareve dhe ne asnje vend te botes nuk ndodh ndryshe.
Thuaj ishalla vijne investitoret e huaj pa pak rendesi ka ku adresohen dhe ketu duhej te ishim plotesisht dakort, pavarsisht nga emri apo pergojimi i tij.
Citim:
Ndryshim esencor sipas mendimit tend, ku ministri i brendeshem inkurajon policet per te vrare apo gjobitur.Ku ne rruget e Shqiperise shikon postoblloqe policie me bllok ne dore per te gjobitur shoferet dhe asnje postobllok per te kontrolluar makinat me njerez te armatosur dhe me maska.
Me makina qe mbushen me lloj lloj droge me tone, kuintale dhe kg dhe kapen rastesisht ne dogana dhe ne shtetet e huaja.
Nuk ka kualitet ndryshimesh pa rezultate. Nuk mud te kete perderisa ne vend qe te merren me rendin dhe te mbrojne qytetarin merren me deklarata pompoze ne tv apo Fb.
Arturm sapo jam kthyer nga Shqiperia. Asgje nuk ka ndryshuar persa i perket rendit dhe qarkullimit. Makina qe ecnin me shpejtesi te madhe mes bulevardit, neper kryqezime dhe parkime aman o zot. Njerez te thjeshte si une qe mezi gjenin nje vend per te parkuar pasi ndiheshin keq ku te parkonin pasi u dukej absurde te parkonin ne trotuare. Ecja me syte tek kilometrazhi dhe me dukej vetja breshke para te tjereve qe fluturonin si leoparde. Me ndaluan pikerisht mua dhe jo ata. Shyqyr thuaj qe isha ne rregull dhe nuk me gjobiten si nje mikun tim vetem pse ndaloi per nje minute dhe policja shefe ne vend qe ti thoshte largohu se eshte e ndaluar dhe je ne kundravajtje as qe donte ta degjonte qytetarin por mendjen e kishte tek realizimi i planit nr te gjobave apo sasine e parave qe duhej te grumbullonte per shtetin.
Tjetra mesa degjova une kishte te bente me energjine aforfe.
Une kam nje shtepi dhe e perdor pak ate. Mirpo zoterijte qeveritare thone se duhet te paguaj energjine aforfe dhe jo ate qe konsumoj. Pra tani me duhen edhe 500 euro ne vit me shume qe te mbaj shtepine atje.
Citim:Nuk u merzita aspak arturm, as u zhgenjeva siç na mbanin me shprese dikur partizanet po te them dhe une se Shqiperia nje dite do te behet e qe te behet duhet pune dhe kohe. Edhe ata premtuan se do hame te gjithe ne, me luge floriri dhe do kishim begati. Kujt i plasi se politikanet tane hane vertet me luge te florinjta sot. Kujt i plasi se qeveritaret e kane rrogen e larte. Nga dje pabukesa sot na dolen te shendoshte dhe te mirepaguar saqe u rriti taksat nuk do ua rrise aspak rrogat popullit deri ne vitin e fushates elektorale biles thuhet se jane te mbipaguar. E pastaj do vazhdojme te jetojme me enderra se keto shkojne per te lare borxhin qe na la Saliu. Na e bene borxhin gogol. Thua se jemi i vetmi vend ne bote me borxhe.
Situata nuk paska ndryshuar fare.
Atehere pse merzitesh?
Duhet te merzitem une qe prisja te ndryshonte, po per ty mire ishte (dhe si rrjedhim mire eshte, apo jo?)
Sa per faturimin afrofe eshte nje plage ne shqiperi, por mos prit te zgjidhet sot me neser, sidomos pas situates qe kane lene BerishDollapsat, o Piktor.
Citim:
Arturm sapo jam kthyer nga Shqiperia. Asgje nuk ka ndryshuar persa i perket rendit dhe qarkullimit. Makina qe ecnin me shpejtesi te madhe mes bulevardit, neper kryqezime dhe parkime aman o zot. Njerez te thjeshte si une qe mezi gjenin nje vend per te parkuar pasi ndiheshin keq ku te parkonin pasi u dukej absurde te parkonin ne trotuare. Ecja me syte tek kilometrazhi dhe me dukej vetja breshke para te tjereve qe fluturonin si leoparde. Me ndaluan pikerisht mua dhe jo ata.
Citim:
Po citoj ato që tha BRUNI11
problemi esht kush esht me i bukur. sala apo rama!
po i hidhja nje sy diskutimeve mes arturm è piktor è me beri pershtypje arturm! qe ja ve fajin (rotondes) sikur mbikalimi do kishte zgjidhur rrjedh'shmerin è trafikut!!
jo mbikalim te bejn aty arturm po te bejn ku ta di un!? se trafiku as njeher nuk ka per tu zgjidhur. me kujtohet shum mir ajo rotond arturm se vetem aty kam par per her te par policin rrugor gjoja per te ndihmuar trafikun (pamvarsi'sht qe è dh..e me keq)
per fat te keq kan te drejt ato qe thon "nuk do behet kurr shqiperia" kshu nuk ka si behet shqiperia jo rama o berisha po edhe dreqi ta marri qeverisjen aty nuk ka ca u ben! nuk me intereson ca ka ber te mir sala apo rama. dicka è pamundur mos è ken ber. po ajo qe me vjen keq esht se sot ne 2014 nuk jemi akoma ven di "civilizuar" esht vertet per te ardhur keq se civilizimin nuk ta ben e majta apo è djathta. po duhen vite è vite impenjim.
hmm! ...duan edhe europ shqiptaret ee?
Citim:Kshu per pallosh ja merr ne kthese Piktori, Doktorit. Fjale e rrena kane te dy sa te dush, por me i shkathet me duket Doktori ne oratori por Piktori e kompenson me bukurshkrim.
mos è vri mendjen piktor se kemi gjera me te rendesi'shme per te diskutuar... problemi esht kush esht me i bukur. sala apo rama! kto te tjerat nuk jan problem se rregullohen shpejt..
Citim:
Kshu per pallosh ja merr ne kthese Piktori, Doktorit.
Citim:Duhet me pyet specialistet dmth femnat se per mu asnjeri as tjetri nuk ka pashi. Megjithese edhe ketu kam dyshime dmth tek specialistet se kajher ja fusin kot dhe bretkoci u duket princ.
nuk è kishim per permasa...po kush esht me i pashem
![]()
pysim shejtanen?
Sot dolen kriminelet ne Proteste (kundra qeverise qe ka vetem pese muaj ne qeverisje), duke terhequr dhe ca te verber nga pas!
Dolen per te mbrojtur BEMAT e tyre ne keto 23 vjet e aq me shume ne tete vitet e fundit!!!
Kriminelet u hodhen ne sulm,-metode e njohur per vetmbrojtje!
Dhe, sic dolen, u larguan per 20 minuta me bisht nder shale.
Por, sido qe te veprojne, nuk kane ku te fshihen, litari po i ngushtohet!
Me vjen keq per te verberit qe i ndjekin nga pas akoma, duke u shfrytezuar ne mbrojtje te interesave te tyre kriminale.
Citim:
pysim shejtanen?![]()
![]()
Citim:
Nuk u merzita aspak arturm, as u zhgenjeva siç na mbanin me shprese dikur partizanet po te them dhe une se Shqiperia nje dite do te behet e qe te behet duhet pune dhe kohe. Edhe ata premtuan se do hame te gjithe ne, me luge floriri dhe do kishim begati. Kujt i plasi se politikanet tane hane vertet me luge te florinjta sot. Kujt i plasi se qeveritaret e kane rrogen e larte. Nga dje pabukesa sot na dolen te shendoshte dhe te mirepaguar saqe u rriti taksat nuk do ua rrise aspak rrogat popullit deri ne vitin e fushates elektorale biles thuhet se jane te mbipaguar. E pastaj do vazhdojme te jetojme me enderra se keto shkojne per te lare borxhin qe na la Saliu. Na e bene borxhin gogol. Thua se jemi i vetmi vend ne bote me borxhe.
Qe thua ti po flisja me nje mikun tim, simpatizant i thekur i Ps dhe qe ka nje urrejtje patollogjike per Berishen.
I them se ja Rama te rriti çmimet e naftes, cigares dhe duhanit - edhe Berisha i ka pas ngrejt mu pergjigj.
Ore i them do te marri me zor leket e energjise tani e tutje. - epo duam te bejme shtet me tha.
Po do kesh 50 mije lek me pak ne muaj or mik se deri tani ke pagu sa ke pagu tani do te marre nje te pesten e rroges.
Hajt se me mire do te behet se jane me te mire se Zhozi e ata qente e tjere.
Po Jozefina çfare te ka bere ty e pyes.
A thuhen ato fjale qe tha ajo turp per nje femer.
E kote te vazhdoja me tej arturm ky popull meriton kete qeveri dhe ta gezoje. Nga keta nuk kam asnje shprese se nje dite do nderrojne mendje. Jane politizuar ne ate menyre qe siç e thashe ne nje teme tjeter nuk dine te dallojne shapin nga sheqeri dhe nuk hane aspak pyka. Kur nuk hane pyka ca qe jane me te zgjuar e me shkolle prej ketyre si ky miku im as mos ki aspak shprese.
Per bese jane te gjithe politikane.
Citim:
pysim shejtanen?
Citim:
opsss!!! i them edhe un nganjeher gjerat pa i menduar mir! ...è dhen ashtu ajo pergj... edhe meret per keq! è kisha fjalen è pyesim per bukuri! (jo se esht nevoja te sqaroj shejtanen) po me shum per te tjeret. se è di qe ajo nuk me keq'kupton![]()
Citim:
Po ky i pergjigjet vetes se vet???!!!
Mblidh mendjen Bruni, andej nga ana ime i thone "mendja e kokes kokerr gruri, vjen zogu, ta cukit, dhe iken"
Per fat te keq ketu brenda ka shume qe u ka ndodhur nje gje e tille, ti je "i ri" dhe eshte e mira te besh kujdes,
Piktoro u lodhet me protesten?
Hmmm
Mqs jemi tek protesta...sa veta mendoni se ishin ne ate miting...Kini parasysh qe sipas PD-se (ne lajme) kishte rreth 150.000 pjesmarrresh, dhe nga nje veshtrim I kamerave, populli mbushte rrugen nga Lana (Blvd Bajram Curri) deri tek Kryeministria, jo me shume apo pak...
P.S. (Post Scriptum, se mos dale ndonje dhe me akuzon per anembajtje partiake, dhe ku I dihet, ben vaki )
Bazuar ne Google maps une ate zone e llogarita afersisht 5000 m2 sip, dhe duke supozuar se ne nje miting njerezit rrine ngjeshur dhe cdo njeri zen rrethn 0.24 m2 sip...nr I pjesmarresve me del rreth 21.000 duke perfshire dhe trotuarin psh...llogaritja nuk eshte teper e sakte, por pothuaj rreth atij numri
Citim:
Mblidh mendjen Bruni, andej nga ana ime i thone "mendja e kokes kokerr gruri, vjen zogu, ta cukit, dhe iken"
Per fat te keq ketu brenda ka shume qe u ka ndodhur nje gje e tille, ti je "i ri" dhe eshte e mira te besh kujdes,
![]()
Citim:Pershendetje arturm.
Psh Piktor.
Politika prandaj eshte politike, qe te behen te gjithe politikane.
Mendoj se nje handicap i sistemit aktual eshte barazia e votes. Vota ime vlen njelloj me ate te Varkes apo te Lules, ose vota jote eshte e barabarte me ate te me Enveristit ketu ne forum.
Kjo nuk eshte e drejte, mendoj se dikush qe voton duhet te jete, jo inteligjent se mund edhe te mos jesh i tille, por te pakten I INFORMUAR.
Por edhe e kunderta eshte e rrezikshme, sepse po te kish me shume peshe vota e "inteligjenteve/informuarve" kundrejt te tjerereve do krijohej nje lloj diktature "intelektuale", dhe kjo do ishte po ashtu e demshme.
Prandaj thuhet qe ky sistem nuk eshte me i miri, por per fat te keq akoma nuk ka nje me te mire.
Kthehemi tek muhabeti yne.
Une Piktor, nuk besoj se Rama do beje mrekullira ekonomike.
Nuk e kam besuar Berishen per kete gje dhe nuk kam pse besoj Ramen.
Kjo per nje arsye te thjeshte, sepse mundohem te jem realist.
Shqiperia eshte nje vend i vogel dhe nuk mund/duhet te beje gjera te medha. Shqiperia mbahet, dhe do mbahet, akoma per shume dhjetvjecare ne saje te emigrimit. Kaq.
E vetmja gje qe kerkoja/kerkoj une nga nje Qeveri, eshte qe te krijoje nje minimum shteti ligjor dhe nje minimum infrastrukture materiale dhe teknollogjike.
Keto shpresa deri tani me Berishen nuk mu realizuan. Shpresoj tek Rama, jo qe te beje mrekullira se nuk i ben dot, por te pakten ta sjelli vendin ne binaret nga te cilet e nxorri Berisha duke filluar qe nga 1990.
Po krijoi nje minimum shteti ligjor, nje minimum administrate kompetente dhe te qendrueshme, dhe nje minimum infrastrukture per 4 vjet, bravo i qofte, perndryshe le te iki se nuk e ka sjelle zoti.
Diferenca midis ne te dyve eshte se ti, pa e kuptuar, po sillesh si ai qe merrje si shembull ne tregimin tend.
Kush eshte alternativa jote ndaj Rames? Berisha (sepse une tjeter alternative nuk shof, dhe nuk ka).
Atehere kot qe flasim.
Nqs ne PD. me humbjen e zgjedhjeve do te kishte nje analize dhe riformim te partise, atehere ti mund te propozoheshe me nje alternative te re, perndryshe cfare po na thua? Te kthejme Berishen? Nuk e di, ma sqaro kete.
Une mendoj qe nje analize te punes se Rames mund ta bejme nga fundi i vitit, le te shofim.
Rama ka nje mandat 4 vjecar, le ta leme te punoje, natyrisht duke e kritikuar nqs nuk vepron drejt, por natyrisht UNE NUK DO JEM KETU DUKE TE MBROJTUR TY RAMEN NQS POPULLI E HEDH ME VOTE PAS 4 VJETESH. NDOSHTA EDHE UNE S'JA JAP VOTEN TIME PAS 4 VJETESH (ashtu si nuk ja dhashe per mandatin e 4 per Kryetar Bashkie)
Po iku, duhet te qerrohet nga politika dhe t'ja leje vendin nje tjetri, perndryshe, nqs do humbi dhe do beje akoma gam gam ne opozite, une do kem te pakten kurajon qe mos te flas me per te.
Citim:Pak engjellushke. Eshte akoma shpejt te flitet per protesta te mirefillta.
Po citoj ato që tha AngelDevil
Piktoro u lodhet me protesten?
Citim:
Pershendetje arturm.
Po e nis me Berishen.
Te ishte per mua Berisha nuk kishte kandiduar me, duke dhene doreheqjen para zgjedhjeve.
Tani vajten si vajten punet, Berisha eshte nje kapitull i mbyllur si kryeminister.
Pas nje pritje te gjate (8 vitesh) tashme kemi km e ri.
Ky eshte e tashmja dhe e ardhmja e vendit. Atij i kemi dorezuar fatet e vendit.
Tani jo per moral jo per premtime elektorale etj. kur flet per 4 je gabim. minimumi 8 e biles une i jap edhe nja 4 te tjere.
Po ndalem ketu te 12. Ndryshe ndodh ose ndonje mrekulli natyrore ose perçahet me Meten te mos arrihet ky numer magjik ose ose por nuk besoj aspak ndonje proteste mbare popullore.
Te tjerat jane pordhikalhane. Nuk varet as nga vote jote e ndonje tjetri, as nga kritikat e mia e te kujtdo. Thjesht te vetepermbahemi e ta gezojme per jete e mot.
Citim:Nuk eshte faji im qe nuk e kupton se Berisha nuk behet me kryeminister.
1) Kapitulli Berisha nuk eshte mbyllur (vetem Zoti e mbyll ate)
2) Uroj/shpresoj qe Rama mos ti kaloje ne asnje menyre 8-at
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 61 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.