Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 69 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Kuriozitete (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=164)
-- NGJYRA E SYVE... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=2991)
NGJYRA E SYVE...
Contrarily to what could seem, the colour of the eyes doesn't affect to the perception of the colours and, on the other hand, it has a surprising relationship with the acoustic perception.
The colour of the eyes depends on the content of melanin in the iris. People with blue eyes, and the albino ones that lack melanin have a bigger sensibility to the sound
ngjyra e syve
besoj se te pakten 50%e shqiptarve din nga 3 gjhuhe te huaja e me vjen keq per ty se s´paske asnje pergjigje ta paskan mar per mendjemadhesi dhe me te drejte
Hahaha, e bukur kjo e fundit, vetem me postimin e dyte juptova qe i pari ishte anglisht, ngaqe lexojme anglisht tere kohes, nuk na duket si gjuhe e huaj me, dhe nuk me beri fare pershtypje qe postuesi i pare kishte harruar te shkruante shqip...
qoft mallkue ai bij shqiptari
qe ket gjuh te perendis
trashgim qe na e la i pari trashgim sja len ai fmis
dhe atij ju thafte goja
......
.....
...
hej Maximus, pavaresisht se perdor gjuhen e popullit, Ti s'ke te drejte te gjykosh askend.
Personi me nick-name Darke, nuk eshte shqiptar, por qe pranon dhe pelqen te ndaje me ne momentet e lira, ndjenjat, shpirtin- si i thone ne turqisht Arkadash. Dhe ne sic e ka zakon shqiptari duhet te mirepresim mikun jo ta qisim nga dera.
permbahu pak dhe me embel here tjeter.
Maximuss,
perpiqu te njohesh njecik Darke para se te fillosh mallkimet.
Shendet.
Darke nuk eshte bir shqiptari. Eshte e huaj por e frekuenton forumin sepse i pelqen. Nuk mund te flase shqip por arrin te kuptoje tek tuk. Ju ftoj mos ta "mallkoni".
hej Maximus & Co. take care with my bodyguards ... look, a white monkey, a blond cat and a gondoliere... really really agressives
... so take it easy with what you say:p
to be shqiptar is in the soul, in the blood or in the tongue?
mire pra darke nuk eshte mallkuar sepse nuk eshte bir shqipetari keshtu qe e keni kapur kot me maximus. Hajde darke jepi ca leksione logjike truprojave te tu ( fillo njehere nga mbreti i kuq ne se e mbaj mend mire ).
Gezuar krishtlindjet te gjitheve
hej avokatet e darke
kujtoni se i kapni gjerat, por ta dini se e keni gabim
sepse ajo çfar une kam shkruar me pare nuk eshte drejtuar per darken edhe ne qoft se do te ishte, ne profilin e saj nuk shruan se asht e huj
ne te vertete ato fjale jane per ata qe veten e qujn shqiptar dhe pa turp
me njeri-tjetrin flasin greqisht,italisht,anglisht apo ku ta di un çfar tjeter.
ne rregull?????????
Citim:
Po citoj ato që tha Aljohin
Gezuar krishtlindjet te gjitheve
hej shume zhurme per asgje. Darke eshte nej goce qe nga deshira e saj per kulturen tone i eshte futur shqipes qe ta mesoje. dhe cfare dime ne vetem te shajme...
bravo ju qofte, ate patriotizmin tuaj keni se ku ta tregoni ne momente me te rendesishme sesa ce treguat ketu....
Pershendetje Kisha nje pyetje kush mundet te me pergjigjet. vajza me nick darke eshte e huaj apo shqiptare se ketu smerret vesh ca thone e huaj ca thone shqiptare. GRAZIE
Master ...speak for yourself honey !!!
i came here looking for myself...
PD: i am animals' tamer and you? master of what are you?
Im master of teaching the animals to be human .
Me duket se te gjitha mesazhet jane jashte teme dhe duhen fshire, pervec mesazhit te pare te Darke
Darke eshte shqiptare me shpirt
Po citoj ato qe tha The Patriot.
Pershendetje Kisha nje pyetje kush mundet te me pergjigjet. vajza me nick darke eshte e huaj apo shqiptare se ketu smerret vesh ca thone e huaj ca thone shqiptare.
Darke nuk eshte shqiptare me kombesi por me shpirt po.
Prandaj le te jemi pak me te hapur dhe te tregojme veten tone sa mikprites jemi.
Kemi se ku e tregojme patriotizmin tone te flakte.
flm anaz
me behet qejfi qe nje e huaj ka simpati per shqiperin dhe shqiptaret
pershendedje
ne rall te par gezuar**gezuar**gezuar 20004.Shendet,mbaresi ne cdo skaj,sidomos ne zemer.Tek Dark
GJITH TE MIRAT********
Hey darke how do u understand us when we speak in albanian???
Pershendetje
Hej The Master Darke di pak shqip dhe mund te kuptoje dicka.
Ajo ka shume deshire te mesoje shqipen dhe ndihet shume mire ne forum, i pelqen shume gjuha shqipe dhe kultura shqiptare dhe mundohet te mesoje sa me shume rreth saj.
Te pakten kete kam vene re une.
Darke ka nje bote shume te pasur dhe eshte shum mire qe ajo eshte ne forum.
E dini çfare?
Kohe me pare edhe une rashe ne te njejtin gabim tuajin.Duke lexuar disa postime te Darke mendova brenda meje qe eshte vertet mendjemadhesi dhe mungese respekti te jesh shqipetar dhe te shprehesh ne te gjitha postimet e tua ne gjuhe te huaj.
Them rashe per vete faktin qe nuk dija kombesine e Darke.Nga momenti qe erdha ne dijeni te ketij fakti mesova te njoh Darke dhe te kerkoj te kuptoj njeriun qe ''fshihet'' mbas atij emri.
Shqipetaret kane tradita e zakone,midis te cilave shquhen per mikepritjen!Le te nxjerrim ne pah per kedo qe viziton kete forum keto tradita....
Mos te kerkojme te behemi si ato plakat e liga qe marrin neper goje te gjitha e gjithçka.
P-s Do ti lutesha dikujt qe fshinte te gjitha postimet qe jane jashte temes fillestare,duke filluar nga ky!
Atehere dark bem mua te lumtur dhe kur di pak shqip pergjigjmu njehere ne shqip dhe insomnia une them se per ngjyren e syve ne nuk kemi ca te themi me ti po di ndoj gje thuaje .. dark me fal po nuk jam mesuar me te huajt une
Ngjyra e syve
Aha Darke me vjen keq por e ke filluar me titull ne shqip dhe vazhdon komentin me poshte ne anglisht. Duket qe e ke bere "copy" dhe "paste" nga ndonje sit e huaj. Nga ckuptova asnje me poshte nuk tha gje per ngjyrat e syve vecse ....kot.
Mua me pelqen gjyra e syve te mia , jane jeshile te perziera me gri. Te gjithe me thone: Ke sy te bukur.( jo per mburje).
Me vjen keq por ai me banim ne Ankara (maxi.. nuk me kujtojet te me fali) ma futi friken me ato mallkimet si te anadollakeve turq.
Iu respektoj te gjitheve.
Nuk i interesojne askujt ngjyra e syve ne kete teme.Nese lexoni mire eshte:
ForumiHorizont>Shkenca>Kuriozitete......dhe nuk behet fjale per komentet e ndryshme qe marrim lart e poshte!
Tung
ngjyra e syve
I dashur Isomnia! Cte keqe ka te harrojme pak ato verejtjet e " sekretareve" : Mjaft dolet nga tema!
Mu me pelqen qe ketu te gjithe flasim dhe shprehin ato qe ndjejne se jemi larg atdheut tone dhe dhembja eshte e njejte packa se ca dalin nga tema. Nuk ka asgje te keqe po qe se dhe ti pershkron ngjyren e syve te tu.
Te gjithe i respektoj.
Tung.
Kjo me duket na nxori farenga tema
Insomnia,
S`na e the qe s`na e the ngjyren e syve .
pershendedje
ngjyren e syve insomnia e tha jeshil me gri.kurse un e kam te thjeshte
Atehere,me duhet te mar pjese ne nje forum KINEZ.
percfar i perket fshirjes filloje ti,se asnjeri prej nesh s'ka cte thote me shume per syte pervec ngjyres se tij.
Pershendedje tanve dhe perseri,mbaresi ne ket vit te ri.
sa per mu thone se i kam jeshil po gjate veres theksohet edhe ma shume jeshilleku i tyne.....
plus qe thone se kam nji veshtrim shume djallezor i cili te prish menden krejt e e te hell dekun
Eliz...
E kam lexuar me kujdes forumin dhe e di qe darke eshte motra jote ( duhet te jete shume simpatike atehere ( perderisa ishte edhe bjonde ) ) dhe nuk thashe qe nuk eshte shqipetare por thashe nuk eshte bir shqipetari Pastaj po te lexosh postimet e mia ne lidhje me darke do e kutosh qe une e vleresoj dhe nuk do zemerohesha edhe sikur te ishte lindur dhe rritur ne lagjen time dhe te vazhdonte te fliste anglisht
Se fundi une distancohem nga politikat qe nje shipetar nuk duhet te flase asnje gjuhe tjeter ne nje forum shqipetaresh pervec se shqipes. ( Une jam qytetar i botes...... GOETHE )
Gezuar epifanine te gjitheve ( dhe viti i ri t'ju kete sjelle dhe te vazhdoje t'ju sjelle gezim dhe lumturi ).
syte
shyqyr,keka edhe nji shkodran ktu,jo per naj gja por edhe i bukur
Hej po darke nga vajti ????
Eshte duke medituar mbi ngjyren e syve tuaj ....
well you can hear a lot of things in this forum... some people say that i am from some place in southafrica... others say that i am a shqiptare who refuse my origings... but the reality is that i come from a misterious land, lost in space and time, where the animals know to talk, to sing, even to write poetry... oh and where people has dark skin too -i don't know if it is cause the sun or the arabian origins-... a nice place...
Revealed Secret:p
Re: syte
flm dorina...
ne fakt se konsideroj vedin te bukur po mund te thuhet i ''mire'' ose i ''pashem'' ose me ''prezence'' si thona na ne Shkoder. Edhe mu me bahet qejfi qe erdhi nji Shkodrane ma teper ne forum
Citim:
Po citoj ato që tha doriana ejlli
shyqyr,keka edhe nji shkodran ktu,jo per naj gja por edhe i bukur.Hika se u bana vone per pune.Vazhdim te kandshem.
O darke po fol nji fjale shqip !!!!!
forgive me... i can't
But people thone qe ti know shqip so fol nja 2 fjale pastaj vazhdo english se pastaj s'me ngelet hatri.
me syt nuk ka te bajn po hajt ma
mos e lutni shum se me dasht ajo e gjen disi mundsin e shkrun shqip
Darke ka shkruajtur titullin shqip
Me te ik petlla
People have been playing with marbles for thousands of years. The first marbles were probably either river stones ...........
.Mund ta shifni tek kuriozitete me titullim " Me te ik petlla"
teme e vecante
kjo qenka tema me interesante ne forum.tema e vetme qe vetem per temen nuk flitet (hartim i lire d.m.th)
p.s ate darke s`po e marr vesh se nga eshte megjithate e pershendes (F)
e po le ta kete shkruajtur titullin , une dua nji fjale shqip vetem per mua (jo ofendim ) plz...
Master & Co.
Nuk jam une problemi i kuriozitetit ketu, pavaresisht qe duket e çuditshme pas 47 mesazheve te postuara mbi origjinen time... Kjo eshte mbi sensibilitetin per tingujt dhe muziken qe varet nga ngjyra e syve.
... and full stop!
syte
perfekt.me fal dark po un megjithmend se kuptoj anglishten
dhe me bahet shum qefi qe ti egjete mundesin te shkruash shqip
Jam e mendimit tend qe syte pasqyrojn gjithcka e pamvarur nga ngjyra
prsh. dhimbje,gezim,lumturi,trishtim,zhgenjim,dashuri,na
ivitet,terheqje,inat
e shum ndjenja te ndryshme ose fjale qe nuk mund te shprehen dot me goj.ok. me duhet ta mbyll se u bana vone
yea yea eay eae aeaea eya ea eya e shyqyr mi se mu ngjir zeri duke te te kerkuar te flasesh shqip ... po cne me & co mua ti mi apo e kishe per companine e masterave hahahahhaahha thnx darke
ps. po ate foto nga e ke gjete ?
Citim:
Po citoj ato që tha ThE_MaStEr
ps. po ate foto nga e ke gjete ?
syte
tesh s'jam tu marr vesh asisend.por jam e bindur qe ka te bajn dicka me syte.ajo patjeter eshte duke u perqendruar.he mer djema se arrini dot ket gje?
mundesisht edhe me sy.he he.naten
Citim:hej maximus ta mshtes ate qe the se me te vertet po ha rrojn te flasin shqip pak kemi keto te huazuarat dhe keta duan te na nderrojn fare
Po citoj ato që tha maximuss
qoft mallkue ai bij shqiptari
qe ket gjuh te perendis
trashgim qe na e la i pari trashgim sja len ai fmis
dhe atij ju thafte goja
......
.....
...
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 69 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.