Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 72 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Matematikë dhe Gjeometri (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=9)
-- Nje pyetje llogjike. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17900)
Nje pyetje llogjike.
Ne nje mbledhje jane te ftuar 100 biznesmen. Sa duarshtrengime do te kemi?
99!
JO.
Mundesisht dhe rrugen qe ndjek!
(99+1) X 49.5 = 4950
Cfare jane keta nr BUCS?
Shpjegoje pls.
I pari do takoj 99 te tjere
I dyte 98, sepse e ka takuar te parin
I treti 97, e keshtu me rradhe….
Po ti mbledhesh te gjithe numrat nga 99 deri te 1 do te japi 4950
Rruga me e shkurter eshte formula e Gaussit, qe perdora me lart
Nje menyre tjeter.
Te gjitha kombinimet dyshe te nje bashkesie me 100 veta pra C(n, k)
ose C(100, 2) = 100! / (2! * 98!) = 4950
Mire e kane keta me siper, zgjidhje e drejte, por teorike. Do te ishte e drejte praktikisht po te ishte pyetja per futjegishtbythje, se biznesmene hesapi.
Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
Mire e kane keta me siper, zgjidhje e drejte, por teorike. Do te ishte e drejte praktikisht po te ishte pyetja per futjegishtbythje, se biznesmene hesapi.
![]()
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
bisnesi me te futme eshte, keshtu qe nuk e ke keq....
kush ta "fut" me mire ai eshte me i dashuri dhe me i qeshuri... ai ta shtrengon edhe doren me shume dhe nga dy here e tre here biles
(4 x 6 + 5 + 2 - 7) / 3 = 8
10100
AngelDevil Jo.
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
(4 x 6 + 5 + 2 - 7) / 3 = 8
5 * 1/2 - 1/4 + 6 = 8 1/4 ??
tung iher se kam pune tashi.
Citim:
5 * 1/2 - 1/4 + 6 = 8 1/4 ??
tung iher se kam pune tashi.
Një kërmilli i kishte ndodhur një fatkeqësi e jashtëzakonshme.
Një fëmijë e kishte gjetur, e kishte marë në dorë, kishte luajtur pak dhe pastaj e kishte hedhur në një pus të thatë, 12 metra të thellë. Zoti i ndihu që të bjerë gëlldumb brenda pa ndonjë plagosje serioze. Ndonse thellësia ishte gjigante për përmasat kërmillore, kujtimi për të dashurën që e priste e trishtuar jashtë pusit e bëri të mbledhë forcat e të marrë rrugën e kthimit.
Ditën e parë u ngjit 3 metra, por kur ra nata u tremb dhe u kthye 1,5 metër pas. Pastaj fjeti. Kështu ditën e dytë, të tretë e me rradhë: 3 metra përpjetë, 1,5 metër tatëpjetë, gjumë. Për sa ditë ia mbrriti të takohej me të dashurën që e priste me mall tek gryka e pusit?
7
Citim:
7
Citim:
Po citoj ato që tha fleurs de l'orne
E ke gjet,, po jo aq te shqyrtuar !
Ps veprimet qe zhvillove,, si ke paraqitur .
Tung !
Citim:
Ne cfare klase je ti? Mund te pyes?
Citim:
Mi jep veprimet qe kryen e te del 7?
7 me doli edhe mua
Citim:
...
Provojme nje tjeter ..
Veshtiresia 10/10
Plotesoni ekuacionin e meposhtem me keto kater veprime matematikore +, -, /, x qe ekuacioni te jete i vertete. Veprimet duhen kryer nga e majta ne te djathte. Mund te gjeni te dy zgjidhjet e mundshme?
5 ____ 1/2 ____ 1/4 ____ 6 = 8 1/4
(____ kjo viza dmth ku vini ato kater veprimet matematikore )
Flm.
Citim:
Ne diten e 7 kemi 9+3 = 12.
Gjeni min{Im(z^5)/(Im(z))^5}, per cdo numer kompleks zEC\R.
Ja gjejeni njehere kete ju te dy
Citim:
Po citoj ato që tha cecilia
Ja gjejeni njehere kete ju te dy![]()
Citim:
Ja te shohim dicka tjeter
Cilat numra duhet te zevendesojne pikepyetjet qe kto kater bashkesi te kene lidhje mes tyre?
7 15 6 11 5 7 ? ?
2 6 5 13 8 20 ? ?
a. b. c. d.
Kam mbaruar degen e Shkencave Fillozofike dhe me pelqen shume dhe Matematika sigurisht.
Cecilia love![]()
Citim:
Ja gjejeni njehere kete ju te dy![]()
Citim:
Shi shi kjo.
Ku i paske msu ti numrat kompleks mi..
Une s'e zgjidh dot kete, se i kam harru
S'qekeni gjo s'pranoj mo te futem ne kshu temash
Kapeni zgjidhjen:
Eshte mire qe ne rastin konkret te perdoret trajta trigonometrike e numrit kompleks .
Le te jete z=r*(cosx + i*sinx), ku x i takon intervalit (0, pi)U(pi, 2pi). Shihet se detyra ne fjale eshte ekuivalente me gjetjen e minimumit te funksionit sin5x/(sinx)^5 ne intervalin (0, pi)U(pi, 2pi).
Citim:
S'qekeni gjos'pranoj mo te futem ne kshu temash
![]()
Kapeni zgjidhjen:
Eshte mire qe ne rastin konkret te perdoret trajta trigonometrike e numrit kompleks .
Le te jete z=r*(cosx + i*sinx), ku x i takon intervalit (0, pi)U(pi, 2pi). Shihet se detyra ne fjale eshte ekuivalente me gjetjen e minimumit te funksionit sin5x/(sinx)^5 ne intervalin (0, pi)U(pi, 2pi).![]()
meqe jemi ke llogjika :
kemi 1 autobus qe ecen me 60 km/h , qe duhet te kaloje 1 tunel te gjate 60 km , autobusi ka 60 pasagjere .
pitja eshte: sa vjec o shoferi i autobusit?!
Citim:
Po citoj ato që tha al74
meqe jemi ke llogjika :
kemi 1 autobus qe ecen me 60 km/h , qe duhet te kaloje 1 tunel te gjate 60 km , autobusi ka 60 pasagjere .
pitja eshte: sa vjec o shoferi i autobusit?!
jo po nga 0 deri 99 vjec ...o Deb matematika o shkenc e sakte jo hamendje
provoje edhe i here me ket ndihmen : pasagjeret majtas jan meshkuj e ata djathtas prape meshkuj du formulen e sakte jo bjeri ti bime
Citim:
Po citoj ato që tha al74
pasagjeret majtas jan meshkuj e ata djathtas prape meshkujdu formulen e sakte jo bjeri ti bime
![]()
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
me leje ...ato majtas te martuar jane ...
me leje se mos quhet no njoni Orfeu aty ...spo e them rezultatin se me merzitet Debora se ajo e nisi
Citim:
me leje se mos quhet no njoni Orfeu aty ...spo e them rezultatin se me merzitet Debora se ajo e nisi![]()
C'eshte kjo shkence e personalizume ktu
Citim:
Po citoj ato që tha al74
jo po nga 0 deri 99 vjec ...o Deb matematika o shkenc e sakte jo hamendje
provoje edhe i here me ket ndihmen : pasagjeret majtas jan meshkuj e ata djathtas prape meshkujdu formulen e sakte jo bjeri ti bime
![]()
Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Sa autobus koti. Pa femra, vetem me meshkuj. Me siguri shoferi ka qene ndonje plak, se te rinjte kane heq dore sa s'kane pare ndonje femer ne te..![]()
Al duhet te japi me shume informacion. Po qe autobus ushtarak hapen pyetje te tjera. Cfare lloj armatimi kane me vete? Pa kete informacion s'mund te gjendet mosha.
Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Al duhet te japi me shume informacion. Po qe autobus ushtarak hapen pyetje te tjera. Cfare lloj armatimi kane me vete? Pa kete informacion s'mund te gjendet mosha.![]()
Citim:
hahahah Deb se ke iden sesa po qesh me dalte per hajer o Zot me lot po qesh hahaha ti dashke me dit dhe armatimin moj shoqe hahahaah bomba e granta kishin me duket ja te presim Al car do ma thote hahahahah
Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Sa autobus koti. Pa femra, vetem me meshkuj. Me siguri shoferi ka qene ndonje plak, se te rinjte kane heq dore sa s'kane pare ndonje femer ne te..![]()
Shi, she se mendova qe shoferi mund te jete dhe si Klodi.
Amon Al mos na lodh me se boll me lodhen problemat e shkolles se cunit.
Deb a u dorzove ?
Vallahi nje autobus vetem me meshkuj cik e veshtire. Po te kishte ndonje femer do e kisha me te lehte per ta gjetur.
ka te drejte Debi pak kemi probleme te tjera ne u dashka me u marr me autobuzin tat leqe me paske zbrit dhe orfeun nuk pergjigjem
Citim:
Po citoj ato që tha Deb*
Vallahi nje autobus vetem me meshkuj cik e veshtire. Po te kishte ndonje femer do e kisha me te lehte per ta gjetur.![]()
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 72 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.