Forumi Horizont Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »
Trego 85 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- Renia e Mitit te Narcizit!? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18142)

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 17:34:

Renia e Mitit te Narcizit!?

Rënia e mitit të Narcizit Erald Gibbs

Në kapitullin e 4 të librit “Instrumentat e Komunikimit” që titullohet “Për mekanizmat” (Narcizi si narkozë), McLuhan hedh poshtë domethënien e vjetër të mitit të Narcizit duke i dhënë atij një domethënie të re të lidhur ngushtë me një aspekt të përvojës njerëzore .
Siç thotë McLuhan narcosis vjen nga gregjishtja dhe do të thotë mpirje , topitje . Këtu fillon edhe argumenti logjik që shtron McLuhan . Narcizi i ri e ngatërroi shëmbëlltyrën e tij për atë të një personi tjetër. Kjo lidhet me zgjatimin e vetvetes me anë të pasqyrës që solli një mpirje të perceptimit deri në atë masë sa u shndërrua në një servomekanizëm i shëmbëlltyrës së zgjatuar.
Narcizi i ishte përshtatur zgjatimit të vetvetes duke u shndërruar kësisoj në një qark të mbyllur. Pra domethënia e këtij miti sipas McLuhanit është se qëniet njerëzore ndjehen të magjepsura para çdo zgjatimi të vetvetes , të riprodhuar me çfarëdo materiali tjetër , mjafton që të mos jetë vetja .
Pra miti i Narcizit s’ka të bëjë fare me idenë se ai ra në dashuri me diçka që e pandehu si veten e vet . Natyrisht që ai do të qe ndjerë krejt ndryshe sikur ta dinte që ajo shëmbëlltyrë që shihte s’qe gjë tjetër veçse një zgjatim apo përsëritje e atij vetë . Fakti që prej kohësh ne e interpretojmë historinë e Narcizit si historinë e një njeriu që bie në dashuri me veten , meqë pandeh se pasqyrimi që shihte ishte ai vetë , ka mundësi të jetë një dëshmi e paragjykimeve që karakterizon kulturën tonë , intensivisht teknologjike dhe narkotike.
Studiues të mjekësisë si Hans Seyle dhe Adolphe Jonas e përforcojnë idenë e McLuhanit kur argumentojnë se çdo zgjatim i vetvetes , si kur jemi të sëmurë dhe kur jemi të shëndetshëm , s’janë veçse përpjekje për të ruajtur ekuilibrin . Ata e shohin çdo zgjatim si një vetamputim dhe thonë se trupi e përdor aftësinë apo strategjinë e vetamputimit atëherë kur aftësitë e tij perceptuese s’arrijnë dot të zbulojnë apo të shmangin shkakun e irritimit . Me fjalë të tjera gjatë tensionit fizik që vjen si pasojë e çdo ngacmimi apo stimuli të tepërt sistemi nervor qendror për t’u vetëmbrojtur reagon duke zbatuar një strategji vetamputimi apo duke izoluar organin , shqisën ose funksionin e prekur .
Shëmbëlltyra e Narcizit përbën një lloj vetamputimi apo zgjatim që ndodh si rezultat i një trysnie irrituese që ushtrohet ndaj tij . Si i tillë ai prodhon një mpirje të përgjithshme ose një shok që nuk të lë të njohësh gjërat ashtu siç janë . Shoku shkakton një mpirje të përgjithshme ose rrit vështirësitë e çdo lloj perceptimi . Viktima duket sikur ka fituar imunitet ndaj dhimbjes ose ndjenjave .
Këtë domethënie të re të mitit të Narcizit McLuhan e përdor për të analizuar efektet që patën te njeriu media të tilla si radio , televizioni apo kinemaja , madje edhe paraja , e cila me shfaqjen e saj rriti trysninë e ngarkesës dhe përshpejtimin e shkëmbimeve të mallrave . Kjo çoi në shpikjen e rrotës si një zgjatim i këmbëve , që qe shkak i drejtpërdrejtë i trysnisë dhe përshpejtimit të shkëmbimeve si pasojë e shfaqjes së parave dhe shkrimit .
McLuhan kundërshton gjithashtu dhe Paul Lazersfeld në lidhje më natyrën dhe efektet e radios . Ai shprehet se injoranca e profesor Lazersfeld për këto >ështje nuk përbën një të metë të tij personale , por një paaftësi tejet të përhapur .

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 18:08:

*******Narcizi i ishte përshtatur zgjatimit të vetvetes duke u shndërruar kësisoj në një qark të mbyllur. Pra domethënia e këtij miti sipas McLuhanit është se qëniet njerëzore ndjehen të magjepsura para çdo zgjatimi të vetvetes , të riprodhuar me çfarëdo materiali tjetër , mjafton që të mos jetë vetja .
Pra miti i Narcizit s’ka të bëjë fare me idenë se ai ra në dashuri me diçka që e pandehu si veten e vet . Natyrisht që ai do të qe ndjerë krejt ndryshe sikur ta dinte që ajo shëmbëlltyrë që shihte s’qe gjë tjetër veçse një zgjatim apo përsëritje e atij vetë . Fakti që prej kohësh ne e interpretojmë historinë e Narcizit si historinë e një njeriu që bie në dashuri me veten , meqë pandeh se pasqyrimi që shihte ishte ai vetë , ka mundësi të jetë një dëshmi e paragjykimeve që karakterizon kulturën tonë , intensivisht teknologjike dhe narkotike.*****

Jo keq si paragjykim ..kurse un mendoj kete ne lidhje me Narcizmin..

Narcisismi eshte nje difekt psikologjik serioz dhe ne kohet e tanishme mund ta quaj si virus ( ktu psh ka plot te tille) ..njeriu nuk shef me nga syte..mendje madhesia e ben qe te mos shohi larg hundes se tij.. jane njerez qe spranojne kritika madje ,madje dhe tte ofendojne duke i dhen te drejt vetem vetes se tyre.

Fatkeqesi po ja qe ndodhin..!

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 18:13:

Narcisismi eshte nje difekt psikologjik serioz dhe ne kohet e tanishme mund ta quaj si virus ( ktu psh ka plot te tille) ..njeriu nuk shef me nga syte..mendje madhesia e ben qe te mos shohi larg hundes se tij.. jane njerez qe spranojne kritika madje ,madje dhe tte ofendojne duke i dhen te drejt vetem vetes se tyre.

Fatkeqesi po ja qe ndodhin..! [/B][/QUOTE] Keta njerez fakteqesisht qe permendet juve, sot permbejne mese shumicen e popullsise dhe deshmojne qarte qe shoqeria shqiptare vuan nga semundje psikopatologjike te shumengjyrshme do te thoja....Njerezit jane ne kufijte e paranojes vetem flasin flasin flasin mjaftojne te bejne zhurme dhe e quajne veten fitimtare. te gjitha debatet televizive apo dhe rrugore kane ne baze sulmin moral ndaj kunderhstarit duke i vene atij ne dukje defektet e tij biologjike duke u marre me pamjen emrin apo mbiemri duke perjashtuar cdo lloj racinaliteti ne stuhine e pallavrave qe leshojne ))

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 18:18:

Citim:
Po citoj ato që tha Erald Gibbs

Fatkeqesi po ja qe ndodhin..!

Keta njerez fakteqesisht qe permendet juve, sot permbejne mese shumicen e popullsise dhe deshmojne qarte qe shoqeria shqiptare vuan nga semundje psikopatologjike te shumengjyrshme do te thoja....Njerezit jane ne kufijte e paranojes vetem flasin flasin flasin mjaftojne te bejne zhurme dhe e quajne veten fitimtare. te gjitha debatet televizive apo dhe rrugore kane ne baze sulmin moral ndaj kunderhstarit duke i vene atij ne dukje defektet e tij biologjike duke u marre me pamjen emrin apo mbiemri duke perjashtuar cdo lloj racinaliteti ne stuhine e pallavrave qe leshojne )) [/B][/QUOTE]

.....edhe duke mos pare veten ne pasqyre ...sido qe t'jet e thyer ..prape pasqyron dicka !!

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 18:23:

Citim:
Po citoj ato që tha fleurs de l'orne
Keta njerez fakteqesisht qe permendet juve, sot permbejne mese shumicen e popullsise dhe deshmojne qarte qe shoqeria shqiptare vuan nga semundje psikopatologjike te shumengjyrshme do te thoja....Njerezit jane ne kufijte e paranojes vetem flasin flasin flasin mjaftojne te bejne zhurme dhe e quajne veten fitimtare. te gjitha debatet televizive apo dhe rrugore kane ne baze sulmin moral ndaj kunderhstarit duke i vene atij ne dukje defektet e tij biologjike duke u marre me pamjen emrin apo mbiemri duke perjashtuar cdo lloj racinaliteti ne stuhine e pallavrave qe leshojne ))

.....edhe duke mos pare veten ne pasqyre ...sido qe t'jet e thyer ..prape pasqyron dicka !! [/B][/QUOTE]
po po por kujt it thuash P

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 18:25:

Citim:

.....edhe duke mos pare veten ne pasqyre ...sido qe t'jet e thyer ..prape pasqyron dicka !!

po po por kujt it thuash P [/B][/QUOTE]

Jeto, provo, meso dhe ndrysho (nese duhet sigurisht )

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 18:28:

Citim:

po po por kujt it thuash P

[/B][/QUOTE]
ke te drejte por kur e para eshte paksa e pamundur ketu imagjino te trejat qe vijne prapa

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 18:48:

Citim:

ke te drejte por kur e para eshte paksa e pamundur ketu imagjino te trejat qe vijne prapa [/B][/QUOTE]

Akoma me mosbesime ti?

Njeriu arrin cdo gje nese ka inisiative

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 18:52:

Citim:

ke te drejte por kur e para eshte paksa e pamundur ketu imagjino te trejat qe vijne prapa

Akoma me mosbesime ti?

Njeriu arrin cdo gje nese ka inisiative [/B][/QUOTE]
pikerisht por jo brenda disa minutave duhet pak kohe

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 18:58:

Citim:

Akoma me mosbesime ti?

Njeriu arrin cdo gje nese ka inisiative

pikerisht por jo brenda disa minutave duhet pak kohe [/B][/QUOTE]

Ne fakt duhet nje jete

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 19:00:

Citim:

pikerisht por jo brenda disa minutave duhet pak kohe

Ne fakt duhet nje jete [/B][/QUOTE]
ehe ke te drejte por ne duam ta bejme me shpejte

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 19:05:

Citim:

Ne fakt duhet nje jete

ehe ke te drejte por ne duam ta bejme me shpejte [/B][/QUOTE]

Ather tregohu me optimist me veten

Trego natyren , forcen, vullnetin qe te karakterizon dhe me shume intelegjencen..( jam e sigurt qe do te ndihmojne keto karaktere)

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 19:10:

Citim:

ehe ke te drejte por ne duam ta bejme me shpejte

Trego natyren , forcen, vullnetin qe te karakterizon dhe me shume intelegjencen..( jam e sigurt qe do te ndihmojne keto karaktere)

[/B][/QUOTE] Flm mos je gje psikologe PP??

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 19:12:

Citim:

Flm mos je gje psikologe PP?? [/B][/QUOTE]

Si mendon ti?

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 19:15:

Citim:
Flm mos je gje psikologe PP??

Si mendon ti?

[/B][/QUOTE]
hmmm me ler te mendohem tani o psikologe ose po studion marrdhenie me publikun ..ose ose ke mbaruar ndonje lice artistik e gjeta ???

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 19:17:

Citim:

Si mendon ti?

hmmm me ler te mendohem tani o psikologe ose po studion marrdhenie me publikun ..ose ose ke mbaruar ndonje lice artistik e gjeta ??? [/B][/QUOTE]

Deri diku, i ke ren ne te..sdua te tregoj, mendoj qe citimet qe bej e mendimet qe jap , te tregojn natyren apo nivelin qe kam

Te flm per vlersimin je i mrekullueshem

Ti regjizor? apo e ke ven kshu kot?!?

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 19:20:

Citim:

hmmm me ler te mendohem tani o psikologe ose po studion marrdhenie me publikun ..ose ose ke mbaruar ndonje lice artistik e gjeta ???

Deri diku, i ke ren ne te..sdua te tregoj, mendoj qe citimet qe bej e mendimet qe jap , te tregojn natyren apo nivelin qe kam

Ti regjizor? apo e ke ven kshu kot?!? [/B][/QUOTE]
eh te them te drejten nuk jam i mirefillte jam regjizor montazhi ne departamentin e Gazetarise te universitetit te tiranes qe udheheq studentet e Ateljes se TV...ma kane dhene par anje jave kete Post dhe t ethem te drejten me lumturon Ndihem si nje regjizor i vertet )))

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 19:24:

Citim:

Ti regjizor? apo e ke ven kshu kot?!?

eh te them te drejten nuk jam i mirefillte jam regjizor montazhi ne departamentin e Gazetarise te universitetit te tiranes qe udheheq studentet e Ateljes se TV...ma kane dhene par anje jave kete Post dhe t ethem te drejten me lumturon Ndihem si nje regjizor i vertet ))) [/B][/QUOTE]

Urimet me te sinqerta..shpresoj te te realizohet endrra dhe projekti qe ti enderron

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 20:10:

Citim:

eh te them te drejten nuk jam i mirefillte jam regjizor montazhi ne departamentin e Gazetarise te universitetit te tiranes qe udheheq studentet e Ateljes se TV...ma kane dhene par anje jave kete Post dhe t ethem te drejten me lumturon Ndihem si nje regjizor i vertet )))

Urimet me te sinqerta..shpresoj te te realizohet endrra dhe projekti qe ti enderron [/B][/QUOTE]
eh ishalla kshu them dhe une por e kam ne dore vete 80% ) Ti shume faleminderit por akoma sme the se cfare ben??

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 20:40:

Citim:

Urimet me te sinqerta..shpresoj te te realizohet endrra dhe projekti qe ti enderron

eh ishalla kshu them dhe une por e kam ne dore vete 80% ) Ti shume faleminderit por akoma sme the se cfare ben?? [/B][/QUOTE]

Te tria bashke ato permende ti

lol detaje te thashe sjap dot me shume ke plot pergjigje tek tema Pytje_pergjigje qe i kam then pa dashje .

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 20:43:

Citim:

eh ishalla kshu them dhe une por e kam ne dore vete 80% ) Ti shume faleminderit por akoma sme the se cfare ben??

lol detaje te thashe sjap dot me shume ke plot pergjigje tek tema Pytje_pergjigje qe i kam then pa dashje .

[/B][/QUOTE]
ou? Shiko shiko sa burokracira qe ka ketu ok do te inevestigoje eshte gjeja qe di te bej me mire :p

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 20:48:

Citim:

ou? Shiko shiko sa burokracira qe ka ketu ok do te inevestigoje eshte gjeja qe di te bej me mire :p [/B][/QUOTE]

Hmmmmmmmm ne fakt ke filluar

me keto tema qe hap ti, qe me pelqejn.. domosdo do e nxjerresh dicka .

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 20:52:

Citim:

ou? Shiko shiko sa burokracira qe ka ketu ok do te inevestigoje eshte gjeja qe di te bej me mire :p

me keto tema qe hap ti, qe me pelqejn.. domosdo do e nxjerresh dicka . [/B][/QUOTE]
morra vesh disa gjera por shume pak dhe thjesht mund te aludoj per disa pista...nje gje eshte e sigurt qe je shume afer shkencave te komunikimit.....por se ku??? Me pelqejne gjagjezat...sepse nuk nxitohem ti jap pergjigje

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 21:23:

Citim:

me keto tema qe hap ti, qe me pelqejn.. domosdo do e nxjerresh dicka .

morra vesh disa gjera por shume pak dhe thjesht mund te aludoj per disa pista...nje gje eshte e sigurt qe je shume afer shkencave te komunikimit.....por se ku??? Me pelqejne gjagjezat...sepse nuk nxitohem ti jap pergjigje [/B][/QUOTE]

Lodhja te fal dhe kenaqesi ..saher ta kam perserit sot?

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 21:25:

Citim:

morra vesh disa gjera por shume pak dhe thjesht mund te aludoj per disa pista...nje gje eshte e sigurt qe je shume afer shkencave te komunikimit.....por se ku??? Me pelqejne gjagjezat...sepse nuk nxitohem ti jap pergjigje

[/B][/QUOTE]
aq here sa dhe une ty :p

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 21:29:

Citim:

aq here sa dhe une ty :p [/B][/QUOTE]

Derisa tmarosh se invetsiguari dmth

pjese e gazetaris kjo?

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 21:36:

Citim:

aq here sa dhe une ty :p

pjese e gazetaris kjo?

[/B][/QUOTE]
Do ta gjej gjagjezen ne nje te ardhme jo shume te larget

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 21:44:

Citim:

pjese e gazetaris kjo?

Do ta gjej gjagjezen ne nje te ardhme jo shume te larget [/B][/QUOTE]

Hahahaahha ashtu mendon?

Ok ja lem kohes

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 21:50:

Citim:

Do ta gjej gjagjezen ne nje te ardhme jo shume te larget

Hahahaahha ashtu mendon?

Ok ja lem kohes

[/B][/QUOTE]
po po do ja leme kohes

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 22:04:

Citim:

Hahahaahha ashtu mendon?

Ok ja lem kohes

po po do ja leme kohes [/B][/QUOTE]

Po syt pse i mbulon?

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 22:06:

Citim:

po po do ja leme kohes

Po syt pse i mbulon?

[/B][/QUOTE]
hahaha cfare pyetje po biem shi dhe po pastroj qerpiket PPP

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 22:14:

Citim:

Po syt pse i mbulon?

hahaha cfare pyetje po biem shi dhe po pastroj qerpiket PPP [/B][/QUOTE]

E rendesishme eshte te mos ndalosh se beri pyetje.

"ALBERT AJNSHTAJN"

He de se ne temat filozofike jemi

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 22:17:

Citim:

hahaha cfare pyetje po biem shi dhe po pastroj qerpiket PPP

"ALBERT AJNSHTAJN"

[/B][/QUOTE]
po ke te drejte por vetem ti ben pyetje une jo ather komunikimi eshte linear ku marresi eshte marres dhe dhenesi eshte dhenes , nje komunikim i shendoshe eshte athere kur marresi kthehet ne dhenes dhe dhenesi ne marres dhe komunikimi eshte dylinear....
PS: me dy fjale ti nuk u pergjigjesh pytjeve

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 22:21:

Citim:

"ALBERT AJNSHTAJN"

po ke te drejte por vetem ti ben pyetje une jo ather komunikimi eshte linear ku marresi eshte marres dhe dhenesi eshte dhenes , nje komunikim i shendoshe eshte athere kur marresi kthehet ne dhenes dhe dhenesi ne marres dhe komunikimi eshte dylinear....
PS: me dy fjale ti nuk u pergjigjesh pytjeve [/B][/QUOTE]

Se pashe pytjen ?
Ah ke tema pytje_pergjigje

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 22:24:

Citim:

PS: me dy fjale ti nuk u pergjigjesh pytjeve

Se pashe pytjen ?
[/B][/QUOTE]
pse kshu funksionon??? sa driteshkurter qe jam...kete duhet te kisha bere qe ne fillim, megjithate ishte nje ndihme shume bujare nga ana e juaj ne raste te tilla do tjua shperblej natyrisht

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 22:30:

Citim:

Se pashe pytjen ?

pse kshu funksionon??? sa driteshkurter qe jam...kete duhet te kisha bere qe ne fillim, megjithate ishte nje ndihme shume bujare nga ana e juaj ne raste te tilla do tjua shperblej natyrisht [/B][/QUOTE]

Njeriu i mire duket ne nje dite te veshtire , kur te ndiehem vertet keq, shpresoj te kem ndihmen tuaj .

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 22:33:

Citim:

pse kshu funksionon??? sa driteshkurter qe jam...kete duhet te kisha bere qe ne fillim, megjithate ishte nje ndihme shume bujare nga ana e juaj ne raste te tilla do tjua shperblej natyrisht

Njeriu i mire duket ne nje dite te veshtire , kur te ndiehem vertet keq, shpresoj te kem ndihmen tuaj . [/B][/QUOTE]
edhe une shpresoj qe mos te vije dita qe te ndihmoj, se do te thote qe ti je ndjere keq nje dite me pare...

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 22:38:

Citim:

Njeriu i mire duket ne nje dite te veshtire , kur te ndiehem vertet keq, shpresoj te kem ndihmen tuaj .

edhe une shpresoj qe mos te vije dita qe te ndihmoj, se do te thote qe ti je ndjere keq nje dite me pare... [/B][/QUOTE]

ore harrove qe do mcoje atje?

per ate e kisha ( shaka)

sa per te ngritur cik moralin..

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 22:40:

Citim:

edhe une shpresoj qe mos te vije dita qe te ndihmoj, se do te thote qe ti je ndjere keq nje dite me pare...

per ate e kisha ( shaka)

[/B][/QUOTE]
ah po ne Albanopolis patjeter qe do te coj eshte nje vend i mrekullueshem...paqesor dhe mikprites

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 23:06:

Citim:

per ate e kisha ( shaka)

ah po ne Albanopolis patjeter qe do te coj eshte nje vend i mrekullueshem...paqesor dhe mikprites [/B][/QUOTE]

Ste duket se re ne kontraditke me pershkrimin qe mbere me pare?

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 23:08:

Citim:

ah po ne Albanopolis patjeter qe do te coj eshte nje vend i mrekullueshem...paqesor dhe mikprites

[/B][/QUOTE]
ndoshta por per sigurine e njerezve edhe na duhet te propagandojme :p mdonjehere ama ehste e justifikueshme

Postuar nga lule datë 05 Dhjetor 2010 - 23:10:

Citim:

ndoshta por per sigurine e njerezve edhe na duhet te propagandojme :p mdonjehere ama ehste e justifikueshme [/B][/QUOTE]

Aahahhahahahahahha sa i kendshem instikt i jot vertet qe duket propogandues

a do fuknsionoj thua? se un smanipulohem kollaj !!!

Postuar nga RIP Gibbs datë 05 Dhjetor 2010 - 23:14:

Citim:

ndoshta por per sigurine e njerezve edhe na duhet te propagandojme :p mdonjehere ama ehste e justifikueshme

[/B][/QUOTE]
ehe mire qe ma the McLuhan thote se: i njejti mesazh i dhene me mediume te ndryshem ka efkete te ndryshem

Postuar nga lule datë 06 Dhjetor 2010 - 01:22:

Citim:

ehe mire qe ma the McLuhan thote se: i njejti mesazh i dhene me mediume te ndryshem ka efkete te ndryshem [/B][/QUOTE]

Qe dmth ?

Postuar nga RIP Gibbs datë 06 Dhjetor 2010 - 01:39:

Citim:

ehe mire qe ma the McLuhan thote se: i njejti mesazh i dhene me mediume te ndryshem ka efkete te ndryshem

Qe dmth ?

[/B][/QUOTE]
Do te thote se mesazhi dhe impakti i tij varet nga mediumi me te cilet trasmetohet ne kete rast ky medium qe po perdorim eshte nje medium i nxehte sepse perdoret fetem nje shqise te lexuarit pra shikimi nese te njejtin mesazh ta paraqes ne video dhe audio kalojme ne nje media tjeter me perkufizim te larte qe ehste media e ftohte ku nuk le vend per interpretime te tjera

Postuar nga lule datë 06 Dhjetor 2010 - 01:43:

Citim:

Qe dmth ?

Do te thote se mesazhi dhe impakti i tij varet nga mediumi me te cilet trasmetohet ne kete rast ky medium qe po perdorim eshte nje medium i nxehte sepse perdoret fetem nje shqise te lexuarit pra shikimi nese te njejtin mesazh ta paraqes ne video dhe audio kalojme ne nje media tjeter me perkufizim te larte qe ehste media e ftohte ku nuk le vend per interpretime te tjera [/B][/QUOTE]

Nuk mendon qe dhe kjo eshte dicka teper interesante, dhe origjinale dhe pse virtuale?
hedh poshte cdo lloj medium sepse pergjigjet jane te direkta , te sinqerta, dhe origjinaliteti sfidon cdo gje..edhe pse jane virtualle

Postuar nga RIP Gibbs datë 06 Dhjetor 2010 - 01:50:

Citim:

Do te thote se mesazhi dhe impakti i tij varet nga mediumi me te cilet trasmetohet ne kete rast ky medium qe po perdorim eshte nje medium i nxehte sepse perdoret fetem nje shqise te lexuarit pra shikimi nese te njejtin mesazh ta paraqes ne video dhe audio kalojme ne nje media tjeter me perkufizim te larte qe ehste media e ftohte ku nuk le vend per interpretime te tjera

Nuk mendon qe dhe kjo eshte dicka teper interesante, dhe origjinale dhe pse virtuale?
hedh poshte cdo lloj medium sepse pergjigjet jane te direkta , te sinqerta, dhe origjinaliteti sfidon cdo gje..edhe pse jane virtualle [/B][/QUOTE]
po ke te drejt eme duket shume interesante dhe cdo kujt qe ka fantazi dhe ka harxhuar nje pjese te femijerise me libra i duket e tille por origjinalitetin e saj e sfidon sot Imazhi, Tv , pamja levizese...duhet ta pranojme gjuha e videos eshte ne mesataren qe mund te kuptoje njerezimi prandaj i pershtatet cdo shtrese ehste e varfer dhe e vrullshme nuk ngelet aty zhduket, ndersa fjala e shkruar eshte aty mund ti rikthehesh por ndryshon me pak se imazhi. Imazhi ehste fast-thinking, ndersa shkrimi i shkruar ehste nje bote e tere.

Postuar nga lule datë 06 Dhjetor 2010 - 01:55:

Citim:

hedh poshte cdo lloj medium sepse pergjigjet jane te direkta , te sinqerta, dhe origjinaliteti sfidon cdo gje..edhe pse jane virtualle

po ke te drejt eme duket shume interesante dhe cdo kujt qe ka fantazi dhe ka harxhuar nje pjese te femijerise me libra i duket e tille por origjinalitetin e saj e sfidon sot Imazhi, Tv , pamja levizese...duhet ta pranojme gjuha e videos eshte ne mesataren qe mund te kuptoje njerezimi prandaj i pershtatet cdo shtrese ehste e varfer dhe e vrullshme nuk ngelet aty zhduket, ndersa fjala e shkruar eshte aty mund ti rikthehesh por ndryshon me pak se imazhi. Imazhi ehste fast-thinking, ndersa shkrimi i shkruar ehste nje bote e tere. [/B][/QUOTE]

Ps dhe kur mos jemi on , i rikthehesh e i lexon.., un videot se kam iden per cfare sherbejn?!? maksi shef personin qe ti kontakton..po kjo s'eshte gjithcka,, rendesi ka germat qe hidhen .

Postuar nga RIP Gibbs datë 06 Dhjetor 2010 - 01:57:

Citim:

po ke te drejt eme duket shume interesante dhe cdo kujt qe ka fantazi dhe ka harxhuar nje pjese te femijerise me libra i duket e tille por origjinalitetin e saj e sfidon sot Imazhi, Tv , pamja levizese...duhet ta pranojme gjuha e videos eshte ne mesataren qe mund te kuptoje njerezimi prandaj i pershtatet cdo shtrese ehste e varfer dhe e vrullshme nuk ngelet aty zhduket, ndersa fjala e shkruar eshte aty mund ti rikthehesh por ndryshon me pak se imazhi. Imazhi ehste fast-thinking, ndersa shkrimi i shkruar ehste nje bote e tere.

Ps dhe kur mos jemi on , i rikthehesh e i lexon.., un videot se kam iden per cfare sherbejn?!? maksi shef personin qe ti kontakton..po kjo s'eshte gjithcka,, rendesi ka germat qe hidhen .

[/B][/QUOTE]
Normal fjala e shkruar ehste per ata qe duan vete ta zgjidhin mozaikun e nje imazhi te padukshem..... dhe jo ta gjejne gati

Postuar nga lule datë 06 Dhjetor 2010 - 02:01:

Citim:

Normal fjala e shkruar ehste per ata qe duan vete ta zgjidhin mozaikun e nje imazhi te padukshem..... dhe jo ta gjejne gati [/B][/QUOTE]

hahahhaahhahahhha sa i bukur eshte misteri vdes ti ngjis shkallet nje e nga nje...madje dhe me sy mbyllyr...

smendo se dolem nga tema ?

Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »
Trego 85 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.