Forumi Horizont | Gjithsej 10 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » Trego 94 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ditari (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=179)
-- *Mistere* (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18375)
*Mistere*
S'di nese hyn ne *mistere* apo ne *Buqete Lulesh te fresketa*.. po nje gje eshte e sigurte, jane mendimet qe luhatin , apo prekin nje pjese te shpirtit, qofte dhe per disa momente..lexime mendimesh, si nje fllad qe pershkon trupin..apo si nje ajri qe eshte aq i domosdoshem per shpirtin.
Nje qe eshte e sigurte, keto pjeseza, e tinguj, per mua do mbeten te paharrueshme, dhe *testamentin* e ashtuquajtur ne "thenjza" un po e sjell ne keto faqe..nje dite qe mos jem me ketu, dua te jesh ti qe te vazhdosh me keto mrekulli.
Diçka eshte e sigurte X qe je i paarritshem.
Po e filloj me mrrekullin e fundit:
Shpirtja ime..Lane Moje.
Zeljko Joksimovic- Lane Moje
http://youtu.be/GdAdBRsn0Ok
Në albumin e Soznickajas
Mister jeni, madame, per mua sa me s'ka.
Me zemer te ftoht' akull, shikim te pervelimshem.
Kush ju dashuron ju, ai eshte budalla,
Por kush s'ju dashuron – me budallai nga te gjithe.
Pushkin
Eshte vertet per te qeshur
se intuita s'me gaboi...hiç, po hiç fare ama .
Për A.B.
Ç'vargje nxitimthi t'i thur asaj?
Tradhtar t'vertetes, kurre s'i kam dale.
“Je me e bukura!”, them kohe kur s'kam
Dhe kur kam kohe – te njejtat fjale.
Pushkin
Po kur s'ke kohe, do e gjesh ate ?
Konteshes Galicina
(per oden “Liria”)
Bir i natyres kam qene une,
Lirise nje kenge ia kam kushtuar,
Mbushur plot lavde te pafundme,
Se zemren time ma kish pushtuar.
Fati e solli t'ju njoh nje dite -
Dhe?... I dobet ka lindur i ziu njeri!
Besen ia dhashe vetem lirise...
Te jap zinxhirat, me bej skllav ti!
Pushkin
Vajza
Te paralajmerova: Ki kujdes nga ajo vajze!
E dija, pa kuptuar, ajo mendjen do te mare.
I pakujdesshmi mik, s'besove ç'te thashe ty:
Kur je prane saj s'sheh tjeter veç ate dhe t'sajet sy.
Fillon te dehet shpresa dhe deshira per tradhti,
Ndersa shpirti merr flake si te ishe prape i ri.
Gjithe embelsine e fatit, gjithe lumturine pastaj,
Perunjshem, dashurisht do t'ia ofrosh asaj.
Por kryeneçja koken menjane kthen, te shperfill.
Sikur te mos jesh aty, s'degjon e s'te sheh hiç.
Pushkin
Sigurisht qe me pelqejne kishe dyshime ti?
Nje fjale ,nje bisede e vogel dhe merr shume pikpyetje , aq shume , sa t'ben te mendosh, ç'fare udhekryqesh te presin e ç'fare drejtimi, te maresh..?!!!
Pse kto mendime me turbullojne , keto momente, pse kaq tundime?
u desh nje fjale, per t'me bere te kaloj kete situacion!
Te jet nje prove thua?
Pse, pse, pse , pse?!! im tired! oui, nous avons tous notre vie.
Heshtja, eshte diçka qe e urrej te dikush,, edhe se vet e kam te paevitueshme... dhe te domosdoshme..
Mbase po vjen ora , qe duhet te hesht ..edhe se per shume shkaqe, jam e detyruar mos e bej.
Pse duhet te bej editim/modifikim ,,apo te bej interesanten .. kur mendimet i kam aq te qarta, edhe kur e di, qe me lexohen ne ajer?!!
s'kam kohe per te humbur jo.
Dhe pak ore, zbulohet diçka teper e rendesishme, gjithashtu dhe tundimi i nje pikepyetje qe me ka stresuar , per shume kohe.
Mu kujtua biseda jon e fundit.
çuditem, sa ndryshe jan gjerat tani,, mundohem te gjej arsyen, justifikimin apo ndryshimin e pesuar gjate kesaj kohe.
Duhet ti bindem instiktit & intuites time , apo tendes??
Ja ç'po mendoja tani, pas nje grumbujsh mendimesh qe me verviten ne koke,,,kto momente..e relaksuar ne maximum sot , pas nje dite te bukur ..ndaj besoj edhe ne kthjellesin ne vendimet qe mar.
Te jesh ketu, dmth qe jeton ne boten virtuale, del jashte saj, ( ktu) ke len diçka brenda, nje tip gjurme..se pjesen me te bukur e gjen aty ku do vesh. Ktu lind dhe ndryshimi, midis asaj qe ben, dhe qe te pret...
Te jetosh nje jet reale, eshte Sfide..nese nuk je e realizuar ...te adoptosh nje jete virtuale eshte nje pjes Sfide..se e ke nen kontrroll vet.. ( pa harruar qe ndodh , ndonjeher te ben te vuash, me shume se ne realitet). Grusht i fuqishem, po te cilin arrin ta evitosh, me nje te klikluar ne kryqin e kuq lart..nje her e mire!
Motivuar nga nje moment ( dje dhe sot) ne nje bisede abstrakte e mbushur & plot me hipoteza.
Gjithsej 10 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » Trego 94 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.