Forumi Horizont | Trego 10 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arsimi (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=17)
-- Studentat qe studiojne per DREJTESI (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=11431)
Studentat qe studiojne per DREJTESI
Do doja te dija kush studion per Drejtesi ketu. E hap kete teme sepse dua qe te kemi shkembime eksperiencash. Kush shkruan ne kete teme ju lutem qe kur te prezantoheni per here te pare te thoni universitetin, vendin & degen per te cilen studioni.
Po e filloj vete i pari.
London Metropolitan University.
London
LLB Business Law.
Rrespekte ! ! !
Une e filloj juridikun part-time ne Gusht, por punoj ne gjykaten federale te apelit nese te intereson te dish US appellate procedures.
New York Law School
NY
S'kam vendosur degen por ka mundesi qe do jete nje nderlidhje e human rights me family law, immigration and such.
Good Luck
cool
do doja te dija se cfare funksioni kryen ti tek gjykata e apelit atje & si ka mundesi qe e ke gjetur ate pune kur ti thua se do fillosh unin. ne gusht?
ma merr mendja se do jesh shume e zgjuar :-)
une kam qejf qe te marr nje Law Qualifying Degree se pastaj e kam rrugen e hapur si avokat, jurist etj etj.
do me pelqente te mi tregoje & procedurat e apelimit atje
ja kalofsh mire
ketej verdalle jam une :-)
Procesoj rekordet gjyqsore atje une, dhe nuk thashe qe jam avokate prandaj fillimi i shkolles ne Gusht nuk ka lidhje me procesin e punes qe bej tani.
Ndersa punen e kam gjet me mik
(shaka), me anen e shkolles ku kam bere B.A., kam dhene provimet e duhura dhe disa intervista dhe kam filluar (sic bejne te gjithe ktej).
Jam kurioze te di procesin per juris degree ne londer. Sa vjet shkolle pas universitetit? Licenca a merret me provim ne fund te shkolles? apo eshte pjese e diplomes te shkolles?
ne cil vit je ti?
Paske zgjedh fushen me lek ti. Ktej corporate dhe bussiness law eshte me fitim-pruresi...
ndersa per procedurat e apelit eshte vone sonte, po do ti them kur te kem kohe. Mbase mund te diskutojme si funksionon drejtesia ktu ne usa ne krahasim me europen (sipas eksperiencave tona dmth)?
naten
ma ban hallall qe nuk te kam shkru por qe te marten pasdite e deri sot ne mengjes kam qene shuuuuummmmeee semure. tani e kam marre pak veten e ndihem me mire.
sa per procesin e juris degree do ta them me vone se hala nuk me ka ardhuar koka ne vend :-)
une jam ne vitin e 1-re & dega qe kam zgjedhur me pelqen (ne fillim isha ne ankth se nuk dija nese kisha zgjedhur degen e duhur) por eshte shume voluminoze dmth duhet vetem te lexosh lexosh e lexosh pa harruar & analizimet qe duhet te ju besh ceshtjeve.
e kam hapur kete teme me shprese se do te shkruajne shume veta & ne menyre per te shpresuar qe te behet nje vend per shkembim eksperiencash por mesa duket vetem ti e une deshirokemi nje gje te tille.
Do doja te dija se cfare lendesh bejne studentat qe studiojne ne shqiperi?? prandaj shkruani o popull mos i kurseni fjalet se drejtesia fjale do.
Keila tani po iki te fle (a me jep leje :-) )
bye bye
Hey FBI ishalla je bere me mire
Them se forumi ka me shume persona te interesuar ne kete dege po jane dembela me shkrujt (ti kapi pak ne seder).
Edhe une jam kurioze per lendet dhe procesin e juridikut ne shqiperi, megjithate me habit fakti qe persona te ndryshem e marrin kete lloj diplome me lek. Si eshte e mundur?
Tesh per procesin e apelit ne gjykate federale:
Gjykata federale rishikon dhe vendos per ceshtjet ne te cilat eshte marre nje vendim ne nje gjykate me te ulet (district court). Gjithashtu gjykata e apelit merr vendim e bazuar vetem ne rekordin e ardhur nga gjykata me e ulet dhe jo nga deshmi ose fakte te reja. Pra funksioni i gjykates te apelit eshte te rishikoje vendimin e marre nga gjykatesi, ta krahasoje ate me ligjet ne fuqi dhe provat qe gjykatesi kishte ne dore kur vendosi per ceshtjen ne fjale.
Nese kjo gjykate vendos negativisht per ceshtjen e paraqitur, edhe pse ai qe humb teknikisht ka te drejten e apelit ne Supreme Court, ky vendim sinjalizon perfundimin e kesaj ceshtje. Edhe pse egziston nje gjykate me e larte, ceshtja nuk merret ne mbikqyrje nga Supreme Court pa pasur ne diskutim nje pike te kushtetutes.
Zakonisht personi qe ka humbur ka 30 dite per te hedhur vendimin ne apel me gjykaten federale. Avokati i apelantit (atij qe kerkon apelin) pergatit formularet per nje "petition for review" (peticion per rishikim). Kur formularet paraqiten ne gjykate, gjykata leshon nje urdher per paraqitjen e rekordit te ceshtjes ne fjale (nga gjykatat me te uleta).
Shteti ka 30 dite per te dorezuar kete rekord (ne te cilin do bazohet vendimi qe merret nga gjykatesit federale).
Kur rekordi merret, leshohet urdhri i dyte nga gjykata qe kerkon argumentet e avokatit te apelantit dhe te atij te shtetit ne formen e nje brief.
vijon se u lodha ....
Pershendetje
pershendetje,
Une kam mbaruar per drejtesi ne shqiperi, dhe po mendoj te bej nje konvalidim te dipllomes ne Itali.
Po nuk e kam idene se si funksionon ne Londer dhe SHBA.
Me behet qejfi qe keni hapur kete teme.
Une jam serenidita
www.hermesnews.org
Citim:
Po citoj ato që tha i/e paregjistruar
Hey FBI ishalla je bere me mire
Them se forumi ka me shume persona te interesuar ne kete dege po jane dembela me shkrujt(ti kapi pak ne seder).
Edhe une jam kurioze per lendet dhe procesin e juridikut ne shqiperi, megjithate me habit fakti qe persona te ndryshem e marrin kete lloj diplome me lek. Si eshte e mundur?
Tesh per procesin e apelit ne gjykate federale:
Gjykata federale rishikon dhe vendos per ceshtjet ne te cilat eshte marre nje vendim ne nje gjykate me te ulet (district court). Gjithashtu gjykata e apelit merr vendim e bazuar vetem ne rekordin e ardhur nga gjykata me e ulet dhe jo nga deshmi ose fakte te reja. Pra funksioni i gjykates te apelit eshte te rishikoje vendimin e marre nga gjykatesi, ta krahasoje ate me ligjet ne fuqi dhe provat qe gjykatesi kishte ne dore kur vendosi per ceshtjen ne fjale.
Nese kjo gjykate vendos negativisht per ceshtjen e paraqitur, edhe pse ai qe humb teknikisht ka te drejten e apelit ne Supreme Court, ky vendim sinjalizon perfundimin e kesaj ceshtje. Edhe pse egziston nje gjykate me e larte, ceshtja nuk merret ne mbikqyrje nga Supreme Court pa pasur ne diskutim nje pike te kushtetutes.
Zakonisht personi qe ka humbur ka 30 dite per te hedhur vendimin ne apel me gjykaten federale. Avokati i apelantit (atij qe kerkon apelin) pergatit formularet per nje "petition for review" (peticion per rishikim). Kur formularet paraqiten ne gjykate, gjykata leshon nje urdher per paraqitjen e rekordit te ceshtjes ne fjale (nga gjykatat me te uleta).
Shteti ka 30 dite per te dorezuar kete rekord (ne te cilin do bazohet vendimi qe merret nga gjykatesit federale).
Kur rekordi merret, leshohet urdhri i dyte nga gjykata qe kerkon argumentet e avokatit te apelantit dhe te atij te shtetit ne formen e nje brief.
vijon se u lodha....
pershendetje koleg
une studjoj ne universitetin e shkodres dega juridik viti 4.
kam disa ide qe sebashku me disa studente te tjere qe studiojne per drejtesi te krijojme dicka te cilen mendoj se eshte shume e domosdoshme ne Shqiperi.
Me kontaktoni me mesazh privat ose nepermjet faqes
www.ztudenti.com
Ju faleminderit
Agroni
Trego 10 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.