Forumi Horizont Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »
Trego 26 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- Ju si thoni? Jepni mendimin tuaj!!! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16601)

Postuar nga Piktor datë 18 Nëntor 2008 - 00:22:

Ju si thoni? Jepni mendimin tuaj!!!

Po degjoja nje kenge dhe nder te tjera thoshte keshtu:
...
me mire gjalle e i pavlere,
se i vdekur e me nder,
me mire ne shtepi te rritet dreqi
sesa thate te mbetet djepi...

Postuar nga Gjergj Kastrioti datë 18 Nëntor 2008 - 00:31:

Te jesh a te mos jesh, kjo eshte ceshtja...

Te vdesesh, te flesh...

Postuar nga ~Enigme~ datë 18 Nëntor 2008 - 00:46:

Te jesh o Gjergj te jesh pse te mos jesh :p Puna eshte se vlerat e nderet nuk maten njesoj ne syte e njerzimit. Cfare eshte me vlere per ty nuk eshte per mua...
Njeriu duhet te kontriboje maksimumin, te mare shance, te jete nxites jo vetem per permiresimet ndaj vetes por edhe ndaj rrjetit shoqeror, te jete i angazhuar...plot me deshira qofshin ato te pavlera  ne syte e dikujt tjetri. E akoma me shume duke bere te gjitha keto me pasion te gjeje balancen per te sjelle vazhdimesine e jetes.

Postuar nga Gjergj Kastrioti datë 18 Nëntor 2008 - 01:44:

Enigme, ok, por besoj ti e vure diskutimin ne nje aspekt me soft... mbi vlera pikerisht te diskutueshme sikurse le te kuptohet nga postimi yt.
Ndersa besoj se ka disa vlera te tjera te padiskutueshme, esenciale, te cilat nuk kane te bejne me "shpiritin luftarak" , mbi deshiren per te ndryshuar e permiresuar, mbi ambiciet etj...
Patjeter qe gjithsecili peshon me kandarin e vet, dhe kur behet fjale per jeten tende... normal qe gjerat ndryshojne
Ndersa une psh (te ishte per mua) do kisha shfarrosur nga faqja e dheut disa persona qe per mua kane mangesi te medha! Arixhinjte (ciganet, gabelet... quajini si te doni) psh nuk behen njerez, ktheja nga te duash... me te mire, me te keq...jooooooo ne jete te jeteve ata ashtu do te mbeten... cigane! Ata ose duhet te izolohen dhe te mos interferojne ne jeten civile dhe te sofistikuar... ose ... nuk e di, nuk jam kaq i keq sa per te thene te shfarrosen... ama ata jane tjeter specie humane! Nuk jane Homo Sapiens... jane Gabi Sapiens

Peace!

Postuar nga Gjergj Kastrioti datë 18 Nëntor 2008 - 01:55:

Por realisht... teksti i kenges ( qe nuk e di se per cilen behet fjale ) mund te arrij te kuptoj se flet per nje familje shqiptare... ku ka probleme dhe ku femijet jane te prapte.
E imagjinoj... cuni sherrxhi... zihet perdite, here shkon here s'shkon ne shtepi, e ema e perdale, i ati i alkolizuar dhe bixhozxhi...

La famiglia del Mulino Bianco

Postuar nga Piktor datë 18 Nëntor 2008 - 02:06:

Kenga skenderbe ka te beje me familjen shqiptare dhe natyrisht zakonet dhe traditat e saj.
Por meqe bente thirrje per te ruajtur vlerat une nuk i shoh te arsyeshme sepse vlersoj jeten me shume se çdo gje por...
...por teorikisht mund ta miratoj kengen por realisht nuk besoj se mund ta aprovoj vetem se ne raste te veçanta (shume te renda).

Postuar nga AndreaPirelli datë 18 Nëntor 2008 - 02:26:

Moriremo tutti ............. .

Postuar nga Katilesha datë 18 Nëntor 2008 - 04:37:

Citim:
Po citoj ato që tha Gjergj Kastrioti

Ndersa une psh (te ishte per mua) do kisha shfarrosur nga faqja e dheut disa persona qe per mua kane mangesi te medha! Arixhinjte (ciganet, gabelet... quajini si te doni) psh nuk behen njerez, ktheja nga te duash... me te mire, me te keq...jooooooo ne jete te jeteve ata ashtu do te mbeten... cigane! Ata ose duhet te izolohen dhe te mos interferojne ne jeten civile dhe te sofistikuar... ose ... nuk e di, nuk jam kaq i keq sa per te thene te shfarrosen... ama ata jane tjeter specie humane! Nuk jane Homo Sapiens... jane Gabi Sapiens
Peace!

Pse kaq i ashper ti?

Postuar nga IQVLORA datë 18 Nëntor 2008 - 16:32:

Re: Ju si thoni? Jepni mendimin tuaj!!!

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Po degjoja nje kenge dhe nder te tjera thoshte keshtu:
...
me mire gjalle e i pavlere,
se i vdekur e me nder,
me mire ne shtepi te rritet dreqi
sesa thate te mbetet djepi...

Aman o Piktori,ku i ke gjetur keto vargje me qafsh?Te lutem na i trego!
Une i perkthej keshtu keto vargje:''Shko ne pune,hajde ne shtepi,ha si qen,shko ne tualet,fli gjume e perseri cohu e perserit ritualin.Atehere cfare na dallon nga kafshet?
Kam njohur dikur ne nje fshat nje njeri te quajtur Rakip D.Rakipi po punonte me shat nje dite nje siperfaqe toke prej rreth 1/2 Ha.Ishin vitet 60.Iu afrova me nje kusheririn tim dhe mbasi e pershendeta e pyeta.Rakip a e punon dot sot te gjithe kete sip toke.Jo me tha ai,por po te kisha nja dy rrumbullake misri po.Pra rakua donte dy buke misri fshati dhe ja dilte mbane.Cfare dua te them?Njerez qe jetojne vetem per te ngrene pse i duhen shoqerise? Ata bejne hije mbi dhe aq sa bente hosteni i bujkut i ngulur perpendikularisht.

Postuar nga lost_soul datë 18 Nëntor 2008 - 22:37:

Citim:
Po citoj ato që tha Gjergj Kastrioti

Peace!

Une besoj qe ti je me Lega Nord. Edhe ata keshtu thone: Qe te gjithe albanesi di merda, ciganet, gabelet dhe ekstrakomunitaret e tjere, duhet shfarosur, shporrur apo izoluar se ata kurre nuk mund te behen njerez, apo te jene te sofistikuar.

Peace!
(... dhe kur sloganet bosh, behen modus operandi)

Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »
Trego 26 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.