RAIMONDI
Veteran ne forum
Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492
|
Propzoj te vendosin emrin tim --looooooooooooool se te pakten jam patriot pa kompromis----Ndersa Malua ishte tip dhjakonari
-----Ne fakt c'eshte e verteta Ismailit nuk i takon emri atje -------jo per ate qe thone keta qe nuk ka kontribut akademik, c'ka edhe kjo eshte nje faktor ne fakt qe duhet marre parasysh,------ por Malua ka bere dicka tjeter qe nuk e meriton te jete atje .
-------Malo iku nga Shqiperia ne momentin me delikat per Atdheun ,kur Shqiperise po i suleshin ushtrite e fqinjeve dhe lufta ballkanike po afrohej ........
.....Ismaili krisi iku dhe e la Shqiperine .......te vetmuar dhe te pa organizuar perballe sulmeve ushtarake te fqinjeve. qe u turren ne Shqiperi duke vrare e duke djegur dhe ikja e Malos ne Itali ju dha dore te lire atyre
sepse Ai ishte personalitet dhe simbolizonte shtetin shqiptar
Ai iku, dmth Shqiperia nuk kishte me shtet .--Dhe hyne pastaj serbi dhe greku e ben masakra ne Shqiperi...........
----------.Kjo eshte gjeja me e ulet qe ka bere ai .
Sic duket do kete qene nen ndikimIN e gruas se tij greke
Pervec edhe dickaje tjeter qe e akuzon Fan Noli , dhe qe eshte fakti se sipas Nolit, Ismaili ka shitur Camerine tek greket per tu zgjedhur depudet ne parlamentin turk
DMTH qe ne kohe te Turqise , Ismaili e ka lejuar qe Cameria te konsiederohej vilajet i Grekeve , se per te shitur direkt nuk e shiste dot se ishte pjese e Turqise
---Sic ben Sala sot dhe sic beri Zogu dje
Mire do ishte qe emri i tij te mos ishte atje, por tani qe eshte nuk mund te hiqet
---------Ismaili mund ta kishte emrin ne ndonje institucion kombetar , por per Vloren direkt ai nuk beri gje
Per Vloren me shume ka Bere Noli, i cili erdhi nga AMERIKA dhe ngriti gjithe popullin e Jugut per te mare pjese ne Luften e Vlores....
----------Dhe pastaj perseri Noli ngriti Vloren kunder barbarit Zog------Noli e nisi revolucionin demokratik nga Vlora , me fjalimet e tij brilante per Avni Rustemin ne varrimin e Avniut ne Vlore .............Noli i madh ishte atehere personifikimi shpirtit heroik vlonjat
............Dhe ne fund fare, ketu ne USA , Noli tha :...Kur te vdes te me varrosni me nje kenge labe .................
.............Dhe populli i Vlores i ngriti Nolit kenge Labe te shkelqyer, te dale nga shpirti dhe zemra e tij....
---Ndaj ai Universitet e meriton emrin e NOLIT te Madh--------Emri i tij do ishte atje ne buze te detit si Mburoja me e mire MORALE dhe INTELEKTUALE e Patriotizmit shqiptar
----------Jeta e tij ne politke, ne qeverisje, ne kulture, ne muzike ,ne religion, dhe ne mergim, si dhe me nje humor teper fin,
ai do te ishte nje SHEMBULL BRILANT FRYMEZIMI I PATRIOTIZMIT MODERN TE SHKALLES ME SIPERORE TE MUNDESHME , -Shembull i cili do frymezonte gjeneratat e te rinjve ne shekuj......
By the way --Une kam lexuar letren origjinale me shkrimin e Nolit ne Muzeun e Ersekes ku Noli thoshte se ishte Kolonjar....
..Dhe s'kish si te ishte ndryshe : ---jashtezakonisht patriot dhe po ashtu intelektual....... ...patjeter qe do ishte Kolonjar
Si thone kot Kolonje e bukur Kolonje .....
I perjetshem qofte kujtimii Nolit
-------- Mu kujtua tani nje perkethim gjenial i Nolit nga Shekspiri tek Komedia e Keqkuptimeve ,
qe mua me pelqen shume, ku dy vajza qe jane allau te ruajt flasin per njerin qe ka ngateruar adresen ,qe me duket se jam une ---loooooool hahahahaha u dhiva ....ku thuhet keshtu ;
Amorja thote : ...Une e mallkoj ai me do serish
Ja pret Nqo .,,,, Ah lutja ime force te tille te kish looooooool
Ne anglisht eshte keshtu :
I hurl him curses, still he gives me love
Ah that my prayers to have such a move
Pra sic duket perkethimi i Nolit qendron shume me lart se origjinali i Shekspirit
Modifikuar nga RAIMONDI datë 13/03/2011 ora 11:13
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|