ingmetalboy
without a trace
Regjistruar: 06/12/2004
Vendbanimi: wherever I may room
Mesazhe: 1008
|
Citim: Po citoj ato që tha cedrus
junouuatajemseingmen.
Ingu, nuk ka te beje me subjektin, pra me mua shkrimi i mesiperm, por me nje koncept themeltar ne cdo diskutim( shqyrtim fenomeni). Ky koncept duhet te ekzistoje jashte nesh, objektivisht pra. Cdo fenomen shqyrtohet dike perdorur mjete unike, standarte. Problemi i standartizimit te masave ka qene pika me e dobet e te gjitha shkencave nder kohe.
Mendoj qe kjo eshte e vlefshme edhe per filozofine.
Sa per kohen:
Ne studiojme ne shkolle, po ashtu duke rene ne ujdi me njeri tjetrin, femomenet duke perdorur nje metode te caktuar.
Psh. gjeometria si pjese e matematikes, deri ne nje nivel ne shkolla perdor konceptimin euklidiane Kjo eshte gjeometria aksiomatike, por jo gjithshka.
Ne nivelet me te larta te matematikes, (meqe kap calculusin po te them tek calk 3), shqyrtohet edhe gjeometria e gausit, ajo joEuklidiane.
Kjo psh e ka kendin e drejte me shume se 90 grade.
Ka edhe forma te tjera gjeometrish, te cilat jane konceptuale, marreveshje midis shkencetaresh per te zgjidhur nje problem te caktuar ku gjeometria e zakonshme nuk arrin dot.
Pra ne kete kuptim marreveshjet nuk kane asgje te keqe. Ky ishte edhe qellimi i futjes se atyre pikave i dashur Ing. Po lere te piren se do behesh impotent ngjo mua.
Ne fakt kur permenda idene e kohes si lineare desha te tregoja rendesine qe ka ky fakt per algjebren e cila me sa di une beson se nqs do te vazhdosh grafikun e numrave pozitive ke per te arritur plus infinit dhe jo boshtin negativ te grafikut.
Kurse ideja tjeter ka te beje me 3D/4D debatet dhe menyren se si nqs imagjinon materialet ne 4D mund te thuash se une ne 1990 dhe une ne 2010 jemi e njeta gje por e tendosur ne kohe dhe jo dy gjera te ndryshme. Kjo theory eshte baza per te imagjinuar triple integrals and most of the differential equations, te cilat megjithese perciptazi permenden dhe studiohen ne matematike ne gjimnaz. Boooom. i make my case.
Uh po se desh harrova rofsh qe behesh merak dhe une te ngjoj ty gjithe dite, por alkooli nuk ja jep te gjitheve njelloj byrazer.