MURATINI
Anetar i regjistruar
Regjistruar: 11/02/2010
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 30
|
Citim: Po citoj ato që tha Fajtori
Nuk besoj se ka diçka qe nuk shkon tek to, por tek shoqeria shqiptare. Po flasim per 1 vend te vogel ku njihen te gjithe. Kanali klanor eshte me i gjere dhe me frytdhenes sesa kanali objektiv i agjensive. Referencat private jane te rendesishme, prandaj, agjensite dalin jashte loje. Kete e gjen kollaj tek pergjigjia e ADHD.
Nga ana tjeter Shqiperia nuk ka patur kurre boom ekonomik qe te lihet pas kraheve klani (mendimi im). Puna eshte gjetur gjithmone me miqesi dhe nderhyrje. Pardje me kerkoi nje person ne Shqiperi qe t'i gjeja pune. Personi eshte regjistruar neper ca agjensi por ka me shume besim tek klani sesa tek agjensite. Po ashtu dhe punedhenesi.
Shqiperia nuk eshte as vend metropolesh, as kozmopolit. Identiteti kombetar ruhet pikerisht duke i rezistuar ketyre faktoreve. Duke mbajtur shoqeri tradicionale. Pra duke gjetur pune nepermjet klanit...
Pra ti po thua qe ekziston loja e klanit akoma, pra e fiton punen me mik?!Shume e tmerrshme , por di te them qe jo ne te gjitha agjensit funksionon kjo loje , une di te them qe kam qene nje produkt i suksesshem i fakultetit tim (normal kam mesuar shume) dhe me vone aplikova te isha pjese e stafit te nje agjensie punesimi te cilen e kisha degjuar qe merresh me eventet e SIFE dhe aty u interesova se cfare bente....i dergova nje email dhe me kthyen pergjigje te nesermen , dhe une nuk njihja asnje mik qe tme ngrohte shpatullat , kisha vetem CV time , dhe sot e gjej veten ne Suedi duke punuar per nje agjensi prestigjoze si agjensia ne Shqiperi , por ama fillimet i kam tek ande-lm
gjithesesi realiteti ne Shqiperi eshte ai qe the ti ka akoma shume per te bere Shqiperia nga kjo ane .Eshte me te vertete shume e tmerrshme dhe i hidhur po ta mendosh !
Faleminderit qe ndave keto mendime me mua !
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|