JaM_VlOnJaTe
kush tha qe kam?
Regjistruar: 07/07/2003
Vendbanimi: ketu, ku tjeter?
Mesazhe: 353
|
Nuk e kuptoj pse duhet te perdorim dhune ndaje femijeve kur ka rrugedalje tjeter...? Jam dakort qe liria e femijeve duhet te jete e kufizuar deri diku, por prape nuk bindem me disa nga ju kur thone, qe dhe kur i rreh e ben dicka te tille sepse kishe te drejte, apo sepse ashtu femija meson me shume. Perkundrazi. Kur je mizorr ndaj femijes tend, kjo tregon qe s'ke pike respekti ndaj tij. Dhe qe te rrahesh femijet e tu s'do te thote qe i edukon me mire. Kam vene re qe kur nje person ben nje gabim dhe te tjeret e qortojne rrepte/e rrafin, ata e bejne prape ate gabim dhe kete here me te madh akoma. Ju do thoni pse? Sh. thjeshte, sepse here e pare qe e beri nuk e kuptoi ku ishte gabimi. Pse mos tu shpjegojme diferencen ndermjet te keqes dhe te mires, dhe keshtu ata kane per ta kuptuar dhe heres tjeter do kene me sh. kujdes akoma.
Ne pergjithesi prinderit(shqipetar zakonisht) i trajtojne femijet e tyre sikur ata s'dine ca bejne dhe gjithmone mundohen ti bejne te ndihen keq.
Mua personalisht prinderit e mi kurre s'me kane qelluar, dhe ata kurre s'kane qene fanatiker. Me linin te fishja apo blija c'fare te doja. Eshte e vertet qe nuk me linin te veja neper disko. Por te them te drejten s'ishte gje e keqe. Sepse kur ata me jepnin ate liri qe une po te doja vishja te shkurtra, ose te shkurtra faare, atehere dhe une ndihesha(akoma ndihem)qe dhe une drejtoj jeten time. Dhe nese nuk veja ne disko ata me lini te beja festa per ditelindje psh., kuptohet dhe te veja tek te tjeret, dhe ksh diskot s'me hynin sh. ne sy, nuk me mungonin fare.
Zakonisht kur femijet i mbajne te mbyllur, dhe nuk i line te bejne asgje, ata dalin sh. here me keq se ata te tjeret qe kane pasur lirine e tyre qe ne mengjes. Sepse pasi kane jetuar kaq vite brenda, pa bere asgje qe vertet duan te bejne, kur vene ne moshe me te rritur shperthejne. Hapen si vaji ne lakra, kur themi ne. E kane pasur ate etje per te bere gjera me kohe, dhe tani bejne gabime akoma me te medhaja nga ata femijet e tjere.
Me respekt JV