RAIMONDI
Veteran ne forum
Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492
|
--------Nje sqarim :---Shprehja qe i vihet Shqiperise qe thone se Bismarku ka thene :-- Shqiperia eshte nje shprehje gjeografike ......--
-------NUK ESHTE PER SHQIPERINE DHE NUK E KA THENE BISMARKU-------------Kjo shprehje eshte shtremberuar me qellim nga politologet serbe ,
---------sepse ne fakt shprehja i adresohet ITALISE dhe eshte thene nga Princ Klemens von Metternich-icili ka qene Minister i jashtem i Austrise rreth viteve 1830--
------Ky mbahet si diplomati me i talnetuar i kohes--qe me idete e tij i dha forme politikes se jashtme te Evropes.-----Menyra inteligjente e te berit politike t eMewternikut studiohet edhe sot nga shkencat politike --Kisingeri ka mbrojtur disertacinoiin e tij duke folur per aftesite brilante te Metrnikut si burre shteti, etj ----
----Me Kapitullimin e Frances se Napoleonit , Meterniku e largoi Austrine nga aleanca me Napoleonin dhe me gjenialitetin etij ai harriti qe ti japi Austrise rolin e Albirtit per fatet e Evropes------
------------Ne kete kohe Austria ANEKSOI VERIUN E ITALISE --LOMBARDINE & VENECIEN -------dhe per te justifikuar kete anexim ai nxori shprhejen e Famshme qe :---ITALIA ESHTE NJE SHPREHJE GJEOGRAFIKE----
-----------Pra kjo shprehje eshte per Italine e asaj kohe , joper Shqiperine.--Bismarku atehre i tha Abdyll Frasherit , qe nuk ka komb shqiptar, ka vetem ca fise-------
---Ne keto qe ke shkruajtur ketu ti Fajtor ti ngateron konceptin e Atdheut me njerezit qe drejtojne sot , qe vertet jane pjese e Atdheut ashtu sic jam edhe une edhe ti, por ne jemi pjese e Atdheut por jo atdheu vete, sepse ne pergjithesi kur flitet per Atdheun ai barazohet me te kaluaren , me lufterat per liri qe kane bere popujt , ndaj dhe te gjithe Hymnet e Atdheut te cdo vendi flasin per luften e popujve per liri-------
--Ty nuk te ndoqi Atdheu or vella ? Ty te ndoqi Reforma ekonomike kriminale qe perdori Sala ne fillim te viteve 1990,qeshkateroicdo gje dhe e coi ne zero--------pra te ndoqen ata qe jane ne krye , jo Atdheu-------ATDHEU ESHTE VENDI YNE ME EMRIN SHQIPERI Q E KEMI ATJE dhe ME HISTORINE E TIJ,
-----Histori e krijuar ne shekuj nga luftrat e pafundme qe kane bere shqiptaret per ta MBROJTUR ATE VEND QE QUHET SHQIPERI--dhe kjo histori e mbartur nga Kenget, vallet , poezite gojore te popullit tone eshte trasheguar brez pas brezi duke krijuar ate folklor te fuqishem i cili mban gjalle ne kujtesen tone, ne mendjen tone dhe qe RRENJOS THELLE NE ZEMRAT TONA---......TE KALUAREN TONE TE MUNDIMSHME POR ABSOLUTISHT HEROIKE & TE LAVDISHME PER POPULLIN SHQIPTAR DHE PER KETE VEND KU KEMI VARRET E TE PAREVE DHE QE QUHET ...SHQIPERI
---------Dhe mos i ngatero gjerat kot, ato qe kam thene une nuk kane asnje lidhje me nacionalizmin --ato kane lidhje me Patriotizmin qe eshte nje ndjenje ne themel te formimit te cdo kombi-------Sa per Evropen e bashkuar qe thua ti , EVROPA DO JETE E BASHKUAR POR CDO SHTET DO KETE INDIVIDUALITETIN E TIJ-----
-------dhe mos fol per keta ketu ne NY qe s'paskan nacionalizem , se po tua thuash ketyre ketu keta ............TE VRASIN PA ASNJE HEZITIM--Per kete mos kij asnje dyshim.
--Per te tjerat qe thua ti nuk po futem -----sipas meje je kompelt gabim dhe i ngateron gjerat., Ti ngateron konceptet me elementare te shtetit, Atdhuet , shtetformimit, bashkimit europian etj etj
-------------Nuk e di nese i ngateron me qellim apo eshte ky nje defekt ne formimin tend kulturor , nuk po futem fare, eshte pune per ty --
-----Nje gje po te them ,me kete menyre te ARSYETUARI QE KE TI NE LIDHJE ME KOMBIN TEND , NE CDO SHTET SADO DEMKRATIK QE TE ISHTE , TY DO TE TE QUANIN ....ARMIK I SHTETIT
----------Por natyrisht menyra se si e justifikon ti armiqesine, dhe agrsivitetin e pashembullt ndaj kombit tend eshte shume diletante dhe e argumentuar ne menyre qesharake dhe kjo eshte gje shume e mire
---------- Po te flisje ti ne kete menyre ne nje auditor te huanj --do shkatkoje vetem te qeshura dhe keqardhje ------Te gjitha keto qe te thashe me siper ti thashe pa asnje ndjenje Armiqesie apo tendence
-------Ajoqe thua ti Cecilia ne lidhje me ate qe kur nuk te ushqen babai dhe te ushqen gjitoni -------
-------Une po i pergjigjem me dy fjale :--- Vetem qeni leh per ate qe i japin buken, por njeriu eshte njeri,------- Ka perosnalitetin dhe dinjitetin e tij kombetar , historine dhe te kaluaren e vendit te tij qe e mbajne ate te lidhur me vendin e te parve te tij, dhe edhe kur shkon e ha buke ne vend te huaj --ate buke nuk e ha si qeni, per meshire, --POR E FITON ME PUNEN E TIJ TE NDERSHME PUNE QE ESHTE SHUME HERE ME E RENDE SE SA puna qe bejne vendasit atje --
----SO,NE QE JEMI KETU JASHTE BUKEN QE HAME KETU E HAME SE E MERITOJME ME PUNEN TONE TE PERDITSHME,QE ESHTE SHUME HERE ME EFEKTIVE SE E KETYRE VENDASVE DHE PAGUHET SHUME HERE ME PAK SEC E MERITOJME -------------ndaj nuk ka asnje arsye qe ne te kthehemi nga njerez ne ...........kafshe shtepiake ------Perkundrazi !!!-
----------Ne duhet te ndjekim shembullin e rilindasve , te cilet megjithse jetonin ne dhe te huaj ne Turqi, Greqi, Rumani, biles ata ne Turqi kishin edhe poste t e larta atje , i ushqente Turqia , etj ---------ZEMRA & SHPIRTI I TYRE DIGJEJ PER DITE PER SHQIPERINE ---------MENDJA E TYRE PUNONTE VETEM PER .....MEMEMDHEUN,--------------ATJE KU BALTA ESHTE ME E EMBEL SE MJALTA -kur thoshte Naimi, me te cilin sipas Uran Butkes gjyshi im kolonjar , nga Babai e kish kusheri dhe nje e dashura ime me thoshte mua kur i krija floket lart . qe Mondi ti i ngjan atij, Naimit --hahahahahahahaha --ishte ajo shtriga qe me shante me kerdiste ----por i ngjaja me termend
--------Ndersan e lidhje me ate qe thoni ju :--meqense une qe jam kaq patriot pse nuk vete te jetoj atje ...--------Une vete te jetoj atje po s'kam me se, por kjo nuk do te thote qe une te urrej Atdheun tim, e te bej propagande kudner tij ----se Atdheun tim une nuk e hedh dot poshte ,KURRE
-------Sikur te gjithe shqiptaret t e jene kunder Shqiperise ,une kurre nuk kthehem kunder Shqiperise, se gjyshet e mija e kane rrenjosur Shqiperine thelle ne zemren time ,ashtu sic e kishte rrenjosur tetua e Nolit dashurine per Shqiperine ne zemren e Nolit -
---Gjyshja ime Kolonjare me tregonte kur greket erdhen ne fshatin tone fshataret luftunan kudner tyre me cte kishin , dhe burrat pothuaj u vrane ne lufte dhe ngeli vetme njeri , ai ishte me mbiemer Prodani ,nga fisi i burit te Anita Takes , dhe i gjeneral Muhamet Prodanit.--Fustanella e tij ishte bere shoshe nga Plumbat , por ai i vetem i mbajti greket deri sa fshataret harriten te terhieqen te gjithe duke shkuar drejt Vlores --dhe edhe ai shpetoi aty,.-------Greket kryenin masakra nese gjenin ndonje kolonjar aty.........
...............Pastaj erdhi ENVERI ....... Ne 1949 , greket sulmuan perseri , por gjeneralet e Kolonjes , Muhamet Prodani , Petrit Dume, etj ishin aty ne kufi .......Greket sulmuan , por kesaj radhe TRUPAT SHQIPTARE I VUNE PERPARA SI DHENTE , dhe po i drejtoheshin Janines , por ENVERI I KTHEU trupat tona , sepse Mehmet Shehu kishte vendosur te pushtonte Janinen.
-------Enveri i terhoqi trupat tona sepse AI e dinte qe pas trupave greke fshihej ANGLIA , dhe oficeret angleze ishin ne ndihme te ushtrise greke......Ne vitet 80-te, une isha ne fshat ne Gramoz, kur greket benin provokacione, mamaja mori ne telefon gjyshen dhe i tha :Merre Mondin dhe Hajde urgjent ne Vlore......
Prolog ..... une isha ne Greqi dhe policia me kapi, por kur pane pashaporten u cuditen me mbiemrin tim,se une kam nje mbiemer te njejte me nje kryeminister grek , qe kishte qene edhe luftetar i revolucionit grek.---Ne fakt ai kryeminister ishte arvanitas ,dhe rastesisht une kam te njtin mbiemer me te.--Policet me thane :ti je grek, je kusheri me filanin qe e mbajne si hero ne Greqi--JO i thashe , nuk jam grek,jam shqiptar ---Ata qeshen dhe me lane , megjithate une u ktheva prape ne Shqiperi .....pastaj erdha ketu, se ngela pa pune
--Miqesia miqesi dhe shoqeria shoqeri, historia duhet thene sic eshte dhe seicli ka shtetin e tij ,ATDHEUN E TIJ ...