qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Egnatia dhe Ferko mbajnë premtimin.
Rrogozhinasit i rikthehen kreut të renditjes pas fitores së paralajmëruar ndaj Bylisit.
"Egnatia nuk do të pësojë më humbje." Kjo ishte deklarata e trajnerit të Egnatias, Alfred Ferko, dhënë për "Sportin shqiptar" në prag të sfidës me Bylisin. Egnatia fitoi 1-0 në fushën e Bylisit dhe trajneri Ferko e mbajti premtimin e dhënë. Kështu, pas dy humbjeve në Berat, rrogozhinasit iu kthyen përsëri fitoreve. Ndërkohë, të ndihmuar edhe nga barazimi i Laçit në Berat me Tomorin, ata u rikthyen në krye të tabelës dhe tani mund të thuhet se kalimi në Grupin A1 është i sigurt. Por le t'i kthehemi fitores tepër të rëndësishme që Egnatia ka arritur të dielën ndaj Bylisit. Pas dy humbjeve, Egnatia iu drejtua pushimit të detyruar të grupit dhe dyjavëshi që pati në dispozicion duket se i mjaftoi trajnerit Ferko për t'i vënë pikat mbi "i". Sfida ndaj Bylisit, edhe për vetë trajnerin Ferko ishte, si të thuash, thikë me dy presa. Pas dy humbjeve radhazi në stolin e skuadrës, dukej shumë e vështirë që presidentët Dranga e Ibrahimi t'i lejonin vlonjatit edhe humbjen e tretë. Kujtojmë këtu se trajneri Haxhia u largua nga stoli vetëm për një humbje, ndërsa trajneri tjetër Gjyla për një barazim. Në këto kushte, alternativa e vetme për Egnatian në takimin me Bylisin mbetej fitorja. Loja e zhvilluar në fushën e Patosit ishte një sfidë e fortë dhe e hapur. Ballshiotët, edhe pse realisht nuk besonin për daljen në A1, ishin mobilizuar të luanin edhe për t'i bërë nder Tomorit, fakt të cilin e kishin bërë të ditur publikisht. Ndërsa Egnatia besonte shumë te forcat e saj dhe në fund ia arriti qëllimit. Golashënuesi më i mirë i skuadrës, kavajasi Altin Simaku, i cili fitoi edhe 11-metërshin, u shpreh kështu për suksesin e arritur në Patos: "Nuk mund të gabonim më. Një humbje ndaj Bylisit, por edhe një fitore e mundshme e Tomorit ndaj Laçit, do të na e vështirësonte shumë kalimin në grupin A1. Këtë gjë e kishim shumë mirë parasysh kur hymë në fushë, ndaj nuk mund të bënim gjë tjetër veçse të fitonim. Por më tepër se tri pikët e fituara ndaj Bylisit, tek Egnatia u rikthye besimi, i cili ishte tronditur në javët e fundit, sidomos te tifozeria e saj. Sigurisht, merita kryesore shkon për sponsorin tonë, Ferdinand Ibrahimi, e presidentin Izet Dranga. Ata jo vetëm që janë tepër korrektë në shlyerjen financiare për futbollistët, por ditën të sjellin në ekip një grup lojtarësh me të vërtetë profesionistë." Rezultatet e Egnatias pa dyshim që është edhe shpërblimi më i mirë për punën e bërë nga trajnerët Branica, Gjyla, Ferko, veçanërisht Petrit Haxhia. Ky i fundit ndoshta theu edhe rekordin, duke arritur të sigurojë 12 fitore radhazi për Egnatian. Me pak fjalë, tek Egnatia të gjithë kanë meritat e tyre. Kësisoj, kur punohet me seriozitet, disiplinë e profesionalizëm, ashtu siç punohet në Rrogozhinë, edhe sukseset nuk do të mungojnë. 15 maji, dita kur Egnatia do të presë Laçin në ndeshjen e fundit të kampionatit, do të kthehet në një festë të vërtetë për rrogozhinasit. Ëndrra do të bëhet realitet, Egnatia do të luajë në grupin A1.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|