Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Dashuri në tokë të huaj....Poezi
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Roi5
Roi de cour

Regjistruar: 05/09/2009
Vendbanimi: Aty ku ka dashuri..
Mesazhe: 109

Dashuri në tokë të huaj....Poezi

Këtu do të mundeni të lexoni disa nga rreshtat e mi.
Lexim të këndshëm..

Mesnata..

Mesnata me morri ne gjirin e saj,
Me rrembeu dhe me futi ne gjum,
Me beri te lumtur sa u zhgreha ne vaj,
Nje vaj knaqesije i lumtur isha une..!

Rrembem pash perendin ne Mesnat
Me puthe e me shterngo si nje femije
Lerem te ledhatoj flokun tend te arte
Keshtu une do ta gjej vetem qetesin

Vargjet e mia seq mi morri lumi,
Lumi i pa meshire rreket i turbulluar
Me la ne mendime pa laps e pa shpres
Vujta shume se nuk kish te ndaluar.

O lume i trazuar me merr edhe mua
Me hudhne nje det te larget shume
Pasi une edhe ashtu do vuaj
Pa as nje shpres me rrembe o lume..

Ne gjirin tend une isha nje mbret,
Ne mesnat kendoja si gjeli mengjesit..
Po pres mos prap diqka do te thuash
Peseri te me rrembesh , Oh te me rrembesh!

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 08 Tetor 2009 20:47
Roi5 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Roi5 Kliko këtu për të kontaktuar me Roi5 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Roi5 Shto Roi5 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Roi5 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Roi5
Roi de cour

DO TE VI.

Une me shpirt e me zemer u mundova
Qe te jem aty aafre teje ate nate me shi
Nuk mendova kurr se rruga ishte e gjate
E nuk do mundem me kohe te vi te ty.

Po me prit o vash se une nuk do harroj
Do te kthehem nje dite dhe fort te perqafoj
Do te jem pran pragut te deres sate
Dhe emrin tende fuqishem do ta thrras

E nese ti me degjon o e dashure mua
Vrapo eja sa me pare deren ta hapesh
Kur te me pash mua shpresoj se do me njohesh
Nga lodhja floku ngjyren nuk e ka te kafet.

Te marr e te puthi ne ball e te shterngoj pa mas
Te knaqem shume me ty sikur dikur bashke
Te shiqoj e te mos ngihem ty duke te pare
Te them ngadal ne vesh se kam pas shume mall

Ditet e mia larg tjeje o e madhja dashuni
Jan si muajt ne terr ku nuk ka sa qiri
Tani jam ketu afer teje dhe nuk do ik askund
Do te jem me ty gjer sa jetes ti jap fund.

Mesazh i vjetr 08 Tetor 2009 20:51
Roi5 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Roi5 Kliko këtu për të kontaktuar me Roi5 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Roi5 Shto Roi5 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Roi5 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Roi5
Roi de cour

Yjet

Yjet sonte me flasin
Ata me tregojne per ty
Me thon se e kan takuar
Nje princez me lot ne sy

Polari me thot mua!
E pyta se qfar ka?
Me tregoj se ti kishe ikur,
Dhe me nuk kishte per te pa!!

E sa mall ndjeva une
Nuk di si ta tregoj,
Shpirit dhe zemra me iken
Dhe une mbeta pa goj.

I thash yllit te bukur
Se a mundesh ti tregosh
Se une gjindem larg
Por zemra po e shoqeron

Te lutem o yll thuaj
Se me te vertet e dua
Se nje dite ne do te bashkohemi
Dhe kurr s,do largohemi.

Mesazh i vjetr 08 Tetor 2009 21:09
Roi5
Roi de cour

SI TE TE QUAJ TY

Qe nga jeta jote me dhe jete
Qe doren zgjate e me nxore ne drite
Qe ninullash me perkundje ne djep.
Ishe ti qe me dhe kete jet.

Gjthshka rreth meje ka nje emer
Po per mua s’kane aspak rendesi
Nje drejtesi dua te te beje ty
Me thuaj ç’emer meriton ti.

Ti qe dhembsurine ua rrembeve perendive
Dhe mbi mua, krijese e vogel, e derdhe
Ti, qe vdekjen perballe e sfidove
Me thuaj kush te krijoi, nga erdhe.

Ç’mbretereshe a perendi je ti
Qe gjithe bota te bie ne gjunje
Ç’force te mbinatyrshme ke
Qe si nje zot vepron tek une.

E dashur, e ngrohte, e drejte, me e dhimbsura
Nuk di emrin si te ta ve
U mendova pakez dhe belbezova
Te paren fjale te njerezimit “NENE”.

Mesazh i vjetr 08 Tetor 2009 21:11
Roi5
Roi de cour

Mendoja se perplasja e gjetheve te thara jashte ne kopsht, ishin feshferima e hapave te tua. Ishte nje zhurme kaq e çuditshme dhe e huaj sa qe dukej sikur kishte ardhur nga nje planet tjeter, sikur kishte pershkuar galaktika te panumerta, dhe vinte e derdhej ne kopsht porsi sfera te brishta kristali qe druhen se mos thyen, duke leshuar tinguj mistike kembanash te largeta dhe rreze te emeraldta heneze. Korrier I padukshem qe rreshqet mes zhurmave te nates dhe nje magnetizmi qe te çorienton. E une, ketu brenda ketyre mureve, jam si nje pelhure e holle qe tulatet ne mes dy luftrash te vrullshme, njera brenda dhe tjetra jashte meje. Nuk ka rendesi se cila prej tyre fiton… ashtu keshtu e di qe I humburi ne kete mes jam une. A thua se jam nje peshore qe mbart ne nje ekuiliber fantastik te shkuaren dhe te ardhmen time. E une dua te shkel me plot force ne anen e te ardhmes e ta ndryshoj, e te rris aty endrrat, por druhem se mos e prish kete ekuiliber te perkryer e me pas nuk do te jem me ne gjendje qe ta kthej perseri ashtu siç ishte me pare. Erresira aty jashte uleret nje emer te larget, por kaq ngadhnjimtar e te njohur, veshur me mantelin valevites te eres dhe me magjine e nje kohe te shkuar. A thua se del nga rerat e levizshme te kujtimit.
Dhe gjithe ky univers I vogel sillet si nje meteor rreth mureve te koshiences time, ne kete ore pritjesh dhe pagjumesie. Pritje per nje emer qe me duhet ta therres diku atje ne erresire, qe ndriçon diku atje mes te panjohures. Pritje per nje henez te vogel qe te sjelle qe pertej driten. Po, po, pritje per nje zhurmez kaq te mirepritur hapash qe I njoh. Pritje…..pritje…..pergjim…perkushtim ketij momenti te paperseritshem qe ndez zjarre te fuqishem brenda meje, e qe mua me duhet ti shuaj me lote.
Mbreme ti nuk erdhe….. Po sot a do te vish valle???? E ne mos ardhsh dot as sot, atehere te pres ne enderr.
Shihemi sonte ne enderr pra…… Do te vish……..??????????

Mesazh i vjetr 08 Tetor 2009 21:17
Roi5
Roi de cour

Vaj e vaj.

Vaj kur lindem!
Vaj e vaj kur te vdes!
Ne mes te dy vajeve e vetmja shpres
Dashuria do te mbes....

Mesazh i vjetr 08 Tetor 2009 21:24
Enya
Shpirt # 1

Regjistruar: 12/02/2006
Vendbanimi: Orange, CT
Mesazhe: 4096

Citim:
Po citoj ato që tha Roielia
Mendoja se perplasja e gjetheve te thara jashte ne kopsht, ishin feshferima e hapave te tua. Ishte nje zhurme kaq e çuditshme dhe e huaj sa qe dukej sikur kishte ardhur nga nje planet tjeter, sikur kishte pershkuar galaktika te panumerta, dhe vinte e derdhej ne kopsht porsi sfera te brishta kristali qe druhen se mos thyen...

Pritje per nje emer qe me duhet ta therres diku atje ne erresire, qe ndriçon diku atje mes te panjohures. Po, po, pritje per nje zhurmez kaq te mirepritur hapash qe I njoh. 

Roiela, me shplodhe me keto rjeshta qe ke shkruar. Me mberthyen si ndonje magnet dhe me cuan atje ku ti pergjoje hapat e dikujt; po aty une pergjoja hapat e dikujt tjeter duke ndjekur vallezimin e gjetheve te vjeshtes ne shpirt. Kete panorame me dha shkrimi yt, nje forme arti e lexueshme lehte.

Mesazh i vjetr 08 Tetor 2009 22:24
Enya nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Enya Kliko këtu për të kontaktuar me Enya (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Enya Shto Enya në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Enya në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Roi5
Roi de cour

Citim:
Po citoj ato që tha Enya

Roiela, me shplodhe me keto rjeshta qe ke shkruar. Me mberthyen si ndonje magnet dhe me cuan atje ku ti pergjoje hapat e dikujt; po aty une pergjoja hapat e dikujt tjeter duke ndjekur vallezimin e gjetheve te vjeshtes ne shpirt. Kete panorame me dha shkrimi yt, nje forme arti e lexueshme lehte.

Te faleminderit Enya, Qe lexon dhe pelqen rreshtat e mi.
Te pershendes une Roi..

Mesazh i vjetr 09 Tetor 2009 10:02
Roi5
Roi de cour

Malli i mergimtarit.

Shkretetire e ndarjes ty do te quaj,
Me largove pa meshire nga njerzit e mi
Mesues i par i vuajtejes mergim te quaj
Me lot ne faqe po shkruaj per atedhe.

I merguar ne nje vend askundi
Me vaj ne buz emra te dashur thrras
Si nje kallir ne ver po digjem i shkreti
Nuk kam me lote por ne zemer kam vaj.

Oh Nene Lokja ime ku je ti me thuaj
Syri yt i njom nga loti, po qan per mua
E rraskapitur nga malli per femijet e tu
Mos vdis te lutem edhe nje her pa te perqafu.

Ato duar tua te cilat me pastruan mua
Ato rrudha te ballit te erdhen e kurr su shuan
Jan nga malli per femijet gyrbetqare
Qe i mashtroi jeta por si zogje shtegetar

Me lejo te shkruaj une per ty kete dite
Me lejo te them o sa mall kam per ty
Kur dola nga shtepija ti mua me the
Ketu eshte sofra jote, o bir ketu ke le.

Kurr atedheun nuk mund ta harroj
Pregdheljet tua ende i kojtoj me mall
Ato fusha te gjera te cilat kam kaluar
O Nene e Dashur pse kaq shume po vuaj

Do te vi nje dite e badh dhe te ti do te vi
Do te knaqem ne prehrin tend loti do ta fshi
Do te shof buzen tende se si buzeqesh
Vetem ti o e dashura nene mua me jep shpres.

Mesazh i vjetr 09 Tetor 2009 10:12
Roi5
Roi de cour

Nje monolog.

Dëgjoja këmbanat dhe blegerimat e deleve , ato vinin nga shpati!
Deshëroja te ti shof por nuk i pashë ,errësira mi morri sytë !
Mendova se je dikund ne mes te tufes ? por jo!!
shpresova se do te gjej te ahu ? Erdha e të kerkova !!
dëshëroja te Të kisha pran meje të pëshpërisja ngadal TE DUA,sikur dikur ti me thoje, e zemra ime ndjente knaqsin e e shpirtit tend, kur me ledhatuje me ato duar te bukura princeze qe ma zgjatnin jeten!.
Por u treten ato knaqsi , e mbeten vetem kujtime renqethse ne memorin tim.
Oj perendi vallë pse keshtu ndodhë me mua të shkretit ?
Te ahu I vjeter gjeta shamin tende, mu te foleja jonë ,aty ku ma fale dashurin qe se kishaa kurrë më pare,e ku me the se do te ishe vetem e vetem e imja e e askujt tjeter , me puthe me rrefeve tregime te bukura dashurije , afer kroit te bukur ku gurgullimat e tij dhe zeri bilbilit me fuseshin ne gjum te thell e koka ime ishte e mbeshtetur ne gjoksin tend , atë botë zilin ma kishte vetë djelli !.
E tash? I flas varrit tend ! E ledhatoj por ai nuk me pergjegjet ,me pergjegjen yjet ata me thon se ti je vet jeta ti je pjes e qenies time!
Shpati levizte sikur donte te me thonte diqka per ty ,e erresira ulurinte nje emer ngadhnjimtar e te njohur ,qe vinte me mantelin valevites te eres ,e thuaj se dilte nga rerat e lëvizshëme te kujtimit tim.
Hëna ate natë nuk shendriti pash lotet ne syt e saj ,e yjet që më flisnin shumë per ty pushuan , Ishin te penduar pse nuk me zgjuan nga gjumi I rende ate nate vere , qjelli u terrua dhe filloi te lotonte! Qante edhe kroi!
E ahu thahej nga vaji im.!
Ata më ngushllonin por kot, zemra ime pikonte gjak vuante !
Oh zhurmat zhurmat më afrohen, deleve vien nga shpeti nuhas erene tyre .
e Tani ne ket drit hene do ti shkruaj disa rreshta,e le te mbesin fjalet e fundit qe I them ,dua te ju tregoj se une po vdes nga malli ! Ti Hënë , e ju yjet do të deshmojnë se une po vdes per dashurin time po po sonte dua te vdes por mos harroni se dua te varrosem pran ketij varri(ja mu këtu) se paku te kënaq shpirtin tim ne boten e amshushme….

Roi.

Mesazh i vjetr 09 Tetor 2009 10:14
Ora tani: 13:19 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Dashuri në tokë të huaj....Poezi

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar