Roi5
Roi de cour

Regjistruar: 05/09/2009
Vendbanimi: Aty ku ka dashuri..
Mesazhe: 109
|
Nje monolog.
Dëgjoja këmbanat dhe blegerimat e deleve , ato vinin nga shpati!
Deshëroja te ti shof por nuk i pashë ,errësira mi morri sytë !
Mendova se je dikund ne mes te tufes ? por jo!!
shpresova se do te gjej te ahu ? Erdha e të kerkova !!
dëshëroja te Të kisha pran meje të pëshpërisja ngadal TE DUA,sikur dikur ti me thoje, e zemra ime ndjente knaqsin e e shpirtit tend, kur me ledhatuje me ato duar te bukura princeze qe ma zgjatnin jeten!.
Por u treten ato knaqsi , e mbeten vetem kujtime renqethse ne memorin tim.
Oj perendi vallë pse keshtu ndodhë me mua të shkretit ?
Te ahu I vjeter gjeta shamin tende, mu te foleja jonë ,aty ku ma fale dashurin qe se kishaa kurrë më pare,e ku me the se do te ishe vetem e vetem e imja e e askujt tjeter , me puthe me rrefeve tregime te bukura dashurije , afer kroit te bukur ku gurgullimat e tij dhe zeri bilbilit me fuseshin ne gjum te thell e koka ime ishte e mbeshtetur ne gjoksin tend , atë botë zilin ma kishte vetë djelli !.
E tash? I flas varrit tend ! E ledhatoj por ai nuk me pergjegjet ,me pergjegjen yjet ata me thon se ti je vet jeta ti je pjes e qenies time!
Shpati levizte sikur donte te me thonte diqka per ty ,e erresira ulurinte nje emer ngadhnjimtar e te njohur ,qe vinte me mantelin valevites te eres ,e thuaj se dilte nga rerat e lëvizshëme te kujtimit tim.
Hëna ate natë nuk shendriti pash lotet ne syt e saj ,e yjet që më flisnin shumë per ty pushuan , Ishin te penduar pse nuk me zgjuan nga gjumi I rende ate nate vere , qjelli u terrua dhe filloi te lotonte! Qante edhe kroi!
E ahu thahej nga vaji im.!
Ata më ngushllonin por kot, zemra ime pikonte gjak vuante !
Oh zhurmat zhurmat më afrohen, deleve vien nga shpeti nuhas erene tyre .
e Tani ne ket drit hene do ti shkruaj disa rreshta,e le te mbesin fjalet e fundit qe I them ,dua te ju tregoj se une po vdes nga malli ! Ti Hënë , e ju yjet do të deshmojnë se une po vdes per dashurin time po po sonte dua te vdes por mos harroni se dua te varrosem pran ketij varri(ja mu këtu) se paku te kënaq shpirtin tim ne boten e amshushme….
Roi.