Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Djali im i vogel dhe breshka
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750

Djali im i vogel dhe tartaruka

Vitin e kaluar kur ishim me pushime,im bir i vogli gjete nje breshke te sapolindur ngjate nje vizite ne Kalane e Kanines.E muarem ne shtepi dhe u kujdesem per te.Kur u kthyem ne Londer ai e saolli me vehte picolinen duke e futur ne xhep.I bleme nje akuarium rreth 80 cm te gjate 40 te gjere e 20 cm te thelle.per te kujdeseshim djali une dhe gruaja.E shikonim breshken si pjestar te shtepise.Cdo dite ajo ushqehej me gjethe sallate te fresket e me copa frutash te prera ne feta.Akuariumin e veshem me letra te errta,sepse ajo duke pare tejdukshmeri kerkonte te dilte.Nje dite djali e pa duke kerkuar te dilte dhe tha se ajo stresohet po nuk ja izoluam driten.Nga dita ne dite ajo rritej dhe nuk trembej nga ne.Kur ei kruanim koken apo gushen ajo rehatohej.Kur donte te dilte e te shetiste jashte, ngrihej duke vendosur kembet ne murin anesor te qelqit.Vetem se nuk kish goje te na fliste qe me nxirrni pak jashte ju lutem.Dhe ne e nxirrnim ate sa here ishte kohe e pershtateshme gjate dimrit dhe pranveres ne gardenin mbas shtepise sone. Ajo ish e kenaqur.Tani ne behar e nxirrnim dite per dite,por duke qene e vogel ajo fshihej nen ndonje barishte,ose tek fundi i nje peme midis filizave te saj.Ne gjenim dhe e fusnim ne folen e saj duke e perkedhelur nga pak.Dje une shkova te takoja nje mik ne Central London dhe e lashe jashte vogelushen,prej ores 13-15.Ne oren 4 e kerkova ta fusja brenda,por nuk e gjeta.Mendova se do te jete fshehur dhe do te dali.Kur erdhi djali dhe gruaja pyeten per te se nuk e pane ne akuarium.Ju thashe se me eshte fshahur e nuk po e gjeja dot.Ata hodhen gjithcka permbys,por asgje.Gruaja u merzit me mua,duke me thene pse e lashe jashte kur u largova.Djali gati sa nuk qante.Ai tha u kujdesem nje vit te tere dhe ne fund e humbem.Une mendoj se ma kane vjedhur shoket e zezakeve qe kemi komshij.Keta kerma jane fytyra te ndyra,me plot kuptimin e fjales kafshe.Djemte e medhenj kur e moren vesh qeshen dhe thane se breshke ishte.
Sot kur erdhi nga shkolla djali e mora me te mire duke i thene se te gjen babi nje tjeter kur te shkojme ne Vlore,dy po deshe i thashe.Nuk me vjen keq se e moren me tha por kam frike se mos ajo po vuan tani qe ne bisedojme!Me erdhi keq per te dhe i thashe se keta nuk i trajtojne keq kafshet edhe pse jane fytyre qener vete.A nuk i ke pare se si i vene qente te ndeshen me njeri tjetrin me tha?I kam pare iu pergjigja,por ajo eshte e vogel dhe nuk do t'i bejne keq.Ai vazhdonte te ishte i prekur per ftin e pikolines se tij.Une te garantoj se ajo nuk po vuan.Ajo ndoshta nuk eshte e lumtur per momentin,por do te jete e lumtur sapo te mesohet me njerzit e zes.Sikur u qetesua pak duke i premtuar edhe se do ta merrja per gjah te gjuante me cifte.Me vjen shume keq per te,sepse iai e donte shume ate kafshez te vogel,ishte i lidhur me te.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 16 Qershor 2009 20:52
IQVLORA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të IQVLORA Kërko mesazhe të tjera nga: IQVLORA Shto IQVLORA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto IQVLORA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AngelDevil
Shejtone

Regjistruar: 02/05/2009
Vendbanimi:
Mesazhe: 14611

Smile

sa keq me vjen IQVlora.

Me kujtove nipin tim.... kur kishte ditelindjen i bleva 1 breshke uji te vogel e ai u afeksionua shume mbas saj. Vellai im se ku shkon me pushime ca dite dhe e le breshken pa i hedhur uje te akuariumi dhe normal qe ngordhi. Nipi im qe qante e une sdija cti thoja dhe i them nuk ka ngordhur por duhet ta cojme te doktori ta sheroje dhe sa te behet me mire do e sjell ne shtepi.... ai e pushoj te qaren por tani sa here me takon me pyet a u sherua breshka... dje i thashe per 1 jave vjen ne shtepi ...do i blej 1 breshke tjeter vetem ate mos e shof me lot ne sy

Mesazh i vjetër 17 Qershor 2009 02:01
AngelDevil  nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AngelDevil Kliko këtu për të kontaktuar me AngelDevil  (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AngelDevil Shto AngelDevil  në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AngelDevil  në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Tulipani
< ArtHolic >

Regjistruar: 12/01/2007
Vendbanimi: Secret Garden
Mesazhe: 4717

Pervec dashurise se madhe qe ke si gjithmone per racat e tjera ... IQvlora me vjen keq per breshken.

personalisht kam nje papagall, 2 kanarina, 5-10 peshq te ngordhur qe nga femijeria

plus

1 breshke te ngordhur jo timen qe e kam peng se ndihem fajtore mos i kam bere gje duke qene se e kisha ne kujdestari, nje qen i nje shoku ngordhur se fundmi qe e doja shume ...

kafshet keshtu jane, ca humbin ca ngordhin se jane delikate ... zevendesojani me nje kafshe tjeter ndoshta. Femijet duhet te kene nje kafshe afer, kam pershtypjen se rriten me te dashur.

Mesazh i vjetër 17 Qershor 2009 03:17
Tulipani nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Tulipani Kliko këtu për të kontaktuar me Tulipani (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Tulipani Shto Tulipani në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Tulipani në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
briseide
Shtrige

Regjistruar: 12/02/2007
Vendbanimi: Rrefime memece
Mesazhe: 4388

Citim:
Po citoj ato që tha Tulipani

personalisht kam nje papagall, 2 kanarina, 5-10 peshq te ngordhur qe nga femijeria

Kot s'jetoke ne Secret Garden ti Tule :p

IqVlora me vjen keq....pfffff kam dhe une nje peng,mund te them vetem qe kam qare aq shume...kane kaluar 15 vjet e akoma e kujtoj.

Mesazh i vjetër 17 Qershor 2009 04:28
briseide nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të briseide Kliko këtu për të kontaktuar me briseide (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: briseide Shto briseide në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto briseide në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
IQVLORA
me pushime

Faleminderit vajza,jeni shume te mira!

Dje
Sapo u kthye nga shkolla la canten dhe shkoi ne garden,duke besuar se mos picirikja e tij e vogel kish dale ku ish fshehur dhe do ta ndiqte mbas sa here e shikonte djalin.Me erdhi keq per te.Nuk me kish shkuar kurre ne mend se ai ish kaq i dashuruar mbas asaj krijese te vogel ardhur nga vendlindja jone Shqiperia.Syte e tij mbushur me lot dje me kane prekur.Ne te treve na mungon vertet ajo kafshe zvaranike, e cila trembej kur e merrnim nga akuariumi pa uje ku qendronte.Picirukja baby hapte kembet e saj te vogla per tu mbrojtur duke kujtuar se do te rrezohej.Sa e leshoja ne toke ne garden ajo e lumtur fillonte te ecte rreth e rrotull gardenit,duke keputur ndonje gjethe te njome prej barishteve e lakrave qe rriten ne kopesht.Kur lodhej ose kish vape ajo strukej ne ndonje cep,poshte ndonje barishteje dhe ja fuste gjumit.Ajo priste ta merrte ai qe ishte lidhur me te ta perkedhelte e ajo te nxiirrte komplet koken ne ''shenje falenderimi''.
Djali vazhdon te jete i deshperuar,sepse ka frike se mos ajo po vuan ne duar te huaja..U mundova perseri t'ja heq mendjen duke i thene se kur te shkojme ne Shqiperi do t'i siguroja te bente qitje reale me pushke,sepse i pelqejne armet.Me pistolete nuk duame tha,sepse vertete beri qitje me pistolete,atje ku gjeti edhe piciruken.Dua qitje me karabine mod 56 dhe AK 47 me tha.Ja premtova.Keto dreq arme ai i njeh nga PS3.Per hubjen e little turtle jam fajesuar une ,bile gruaja ka dy dite qe me flet maja-maja.Hej dreq.Kur kthehemi nga puna une beje kafe per vete dhe per te.Keto dy dite me ka thene qe nuk i pihet,keshtu edhe une nuk e shijoj kafen e mbasdites.

Tulipan nuk te merzitem qe me ironi,por me dashamiresi me kritikon!
Te lutem ndiq keto realitete qe po te tregoj me sinqeritet.
Dje dola qellimisht ne garden dhe po shikoja gjoja per te gjetur piciruken.Kthehem menjehere,por cte shoh nje thengjill ne dritaren ngjitur me murin e shtepise time po hapte dhembet duke pare nga une.Me ate shikim ai donte te thoshte-kerko ti kerko se une ja kam gjetur vendin.
Po te jape shembuj per te te mbushur mendjen ne ligesine dhe pisllekun dhe injorancen e tyre.Jane afrikane.E jema eshte si tip priftereshe.Mblidhen kryesisht te rinj dhe falen duke bere tamam si cakenj me te thrrura te pakuptueshme me ze te larte per rreth dy here ne dite me nga 1 ore.Vetem se nuk ndezin zjarr si ne dokumentaret qe ne kemi pare ne TV.Hane si qente dhe here mbas here i flakin mbeturinat e ushqimit qe hane edhe ne kopeshtin tim.Kane tre qen te medhenj sa tre kuaj te cilet kryejne jashtqitjen ne gardenin e tyre(qe eshte ngjitur me timin) dhe nuk i pastrojne.Po te dalesh jashte vjne ere e qelbur.Deren me te cilen dalim ne garden dhe dritaret e shtepise nuk i hapim dot,sepse mizat e grumbulluara nga dogs shit na hyjne brenda ambjenteve te shtepise.Pra deres se tyre bejne ushtrime me shtanga duke hedhur lloj lloj pislleqesh pa u merakosur fare se besdisin te tjeret.me e keqja eshte se ata qe falen rrijne bashke me djemte e gjitopnes sime javge.Keta hale qe falen jane te gjithe hajduter e drogdealer.Fucking their pray!Si njeri normal e kam takuar nenen e ketyre gabelve dhe i kam thene :''Te lutem pastro gardenin nga dogs shit,sepse po rrijme mbyllur brenda e nuk hapim as dyer e as dritare nga mizat qe grumbullohen nga papastertite e qenve tuaj''.Ajo me thote qe une jam nje prind i vetem dhe nuk me degjojne.Po une apo fqinjet e tjere nuk ua kemi borxh te durojme kete gjendje.Pra i akm dale borxhit tri here.Ajo vet nuk i pastron,sepse eshte prifteresne.Edhe fqinji tjeter eshte nje portugez qe ka qen,por e mbane drite kopeshtin dhe qenin.Pra e kemi ne mes te dy familjet.Shtepia eshte detached house.Jam vene ne pozite.Po t'i raportoj nuk diskutohet qe ua tregojne qefin me ligj,i cili nuk i fal keta funderina.Une jam prind dhe mendoj per djemte e mij qe vijne shume here edhe ne oret e vona te nates e nga keta felliqesira pret cdo gje.
Nuk me ka ndodhur ndonjehere keshtu ne keto 10 vjet qe banoj ketu.Eshte nje proekupacion e kokecarje per mua.
Tulipan, tani gjykome mua per ato qe ju me kritikoni.Imagjinojeni situaten time si prind ju lutem.Une ju tregova me zemren ne dore nje hall te till.Nqse me tregon ndonje zgjidhje do te te falenderoja!
Respekte

Mesazh i vjetër 17 Qershor 2009 14:58
IQVLORA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të IQVLORA Kërko mesazhe të tjera nga: IQVLORA Shto IQVLORA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto IQVLORA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Tulipani
< ArtHolic >

Regjistruar: 12/01/2007
Vendbanimi: Secret Garden
Mesazhe: 4717

Iqvlora ti e di per cfare te kritikoj une per pergjithesimet qe ben. Ndersa ne vecanti s'po mohoj qe mund te ndodhin dhe gjera te tilla por me cdo race. Nese jeni te sigurt mund dhe te shkoni ti pyesni me djalin tuaj mos e kane pare ata. Por jo me mendjemadhesi e perbuzje ama , nese e kane marre ata keshtu s'do t'jua kthejne kurre.

Ndryshe vleresoni mundesine ti bleni nje kafshe te ndonje lloji tjeter, keshtu e kujton me pak per momentin... krahasimet s'jane gje e mire te pakten per mendimin tim e aq me shume ngushellime te tipit do te coj ne Shqiperi te besh qitje. Ditet e para keshtu jane, por femijet duhet ta kuptojne qe mund te humbasin dhe gjerat qe duan, i bejne te rriten. Gjithsesi mos i merrni shume per baze une s'kam qene ndonjehere prind mund dhe te gabohem.

ps. Bris keshtu si thua ti dukem sikur kam pasur kopesht zoologjik :p

Mesazh i vjetër 17 Qershor 2009 18:48
Tulipani nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Tulipani Kliko këtu për të kontaktuar me Tulipani (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Tulipani Shto Tulipani në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Tulipani në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Mesazhe: 10706

Shqip: tartaruka = breshke.

Jo vetem qe nuk besoj se "tartaruka" ekziston ne ndonje dialekt, por edhe po te ekzistonte do ishte mire flitej shqip.

Mesazh i vjetër 17 Qershor 2009 19:18
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Ore po c'i kini keto breshka ne shtepi? Merr ore nje mace te te gjeje rehat shpirti.

Jo po si ca qe shikoj ketu qe kane nga dy qen ne shtepi dhe flene ne nje krevat. Njeri ka nje gjarper dhe shkon blen minj te gjalle se ashtu i ka qejf gjarpri.

Pse i ngaterroni gjerat. kafshet shtepiake jane te caktuara dhe kane vendin e tyre.

Qeni rri perjashta i behet nje kolibe dhe atje rri i kenaqur. Detyren e ka te jete roje dhe jo brenda ne shtepi. Breshka eshte kafshe e ndyre, mender zotrise suaj, se ha cdo gje. Mja na e shpifet tani. Mesoni edhe femijet me te tilla gjera.

IQBej, Merri djalit nje macok te madh dhe e meson si njeri. Mos me breshka e me papagallovina si kjo tjetra. Traditen .

Mesazh i vjetër 17 Qershor 2009 19:43
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ingmetalboy
without a trace

Regjistruar: 06/12/2004
Vendbanimi: wherever I may room
Mesazhe: 1008

IQVLORA
Me vjen keq per djalin tend mbasi e di se sa shume femijet lidhen me kafshet e tyre. Une mbaj mend kur kam qene 7-8 vjec sa shume jam merzitur kur na iku macia nga shtepija (sic mesova me vone mbas 15 vjetesh e kishin hequr prinderit te shkreten mbasi do te vinin kolltuket e rinj ne shtepi ehhh nejse). Por eshte i vogel akoma dhe do te behet me mire se shpejti. Por kujdes se mos e llastosh ashtu dashur pa dashur se ju prinderit e di une beheni me tolerante me femijet e vegjel.

Persa i perket atyre komshinjve shko ankohu mbasi disa njerez nuk mesojne ndryshe.

Mesazh i vjetër 17 Qershor 2009 22:03
ingmetalboy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ingmetalboy Kliko këtu për të kontaktuar me ingmetalboy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ingmetalboy Shto ingmetalboy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ingmetalboy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
IQVLORA
me pushime

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Shqip: tartaruka = breshke.

Jo vetem qe nuk besoj se "tartaruka" ekziston ne ndonje dialekt, por edhe po te ekzistonte do ishte mire flitej shqip.

Po ke te drejte,por mu duk e arsyeshme ta quaja ne gjuhen italiane,sepse breshke me dukej jo fjale e pershtateshme.Une zakonisht shkruaj vetem ne shqip.Shume mire bete qe ndryshuat!Por lexojeni se cfare thote cedrusi.Po jo mor cedro nuk eshte aehtu si thua ti.Ajo mbahej sikur te ishte thelleze.Ushqehej vetem me gjethe sallate organike,brokoli e fruta.Siper kafazit i kisha vendosur edhe nje llampe neon e cila e ndihmonte simbas instruksioneve qe nxirrte im bire nga interneti,sepse keshtu i forcohej koraca picirukes nga se moti ketu eshte per ibret.Ne darke picirukja futej poshte shushullave dhe ne mengjez bente zgjimin gjithmone ne te njeten ore,07:30-08:00.Nxirrte koken e vogel dhe e kthente per te pare nese dikush do ta perkedhelte.Mbas gjysem ore dilte nga shushullat dhe drejtohej ku ishte vendi i ushqimit.Nqse gjethet nuk ishin te fresketa,ajo nuk ju afrohej fare.Mbasi ja plotesonim deshiren ajo hante dhe shkonte pinte pak uje me ate gojen e vockel.Njehere kish kerkuar te dilte,por se kujtuar njeri per te.Duke qendruar pingul me paretet e akuariumit me dy kembet e para mbeshtetur ne qelq ajo ish permbysur e kish rene me kembet perpjet.Njehere na u fsheh dhe e gjetem te furur ne nje shapke qe e mbajme ne kopesht per te levizur kur dalim nga dhoma e ndenjies.
Tulipan ke te drejte se nuk i njeh mire se kush jane ata qe kercejne rrotull zjarrit.Per t'i gjuajtur ata ka CCTV ne cdo rrugice e kthese,por ata perseri shmangen.Sigurisht qe do ti gjej nje kafshe tjeter,por me dyfekun dua t'i heq mendjen per momentin.
Cedro ce dua macokun te mbush shtepine me qime ne mars?
Ing faleminderit!Me thne ete drejten nuk e llastojme shume,por me rezultatet e larta ne mesime ,ku ne matematike dhe anglisht doli i pari i shkolles dhe ne shkenca i dyti,ai ka bere vend vetes qe t'i plotesojme disa deshira.Dje psh i bleme nje loje per PS3 qe kushtoi £ 32.
Kush eshte prind e di se si trajtohet i vogli,megjithese ai nuk e pranon qe eshte me i vogel
Faleminderit te gjithve!

Mesazh i vjetër 18 Qershor 2009 00:18
Ora tani: 19:48 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Djali im i vogel dhe breshka

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar