i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610
|
Flamurtari 0 - 3 S.K Tirana
S.K Tirana
Flamurtari - Tirana 0-3
Shënues: Muka 6', Patushi 32', Fortuzi 80'
Flamurtari
Dine 5
Resuli 5
Daiu 5
Diamanti 5
Idrizi (Çela 63') 5
Sakaj 5
Çerçizi (Vito 30') 5
Veizi 5
Sejfullai 5
D. Xhafa 5
Serjani (Bubeqi 75') 5
Trajner: A. Bozhani
Tirana
Egbo 7
Sina 7
Dabulla (Hajdari 74') 7
Dede 7
Pinari 7
Muka (S. Bulku 74') 7
Fortuzi 7
Halili (F. Xhafa 55') 6
Agolli 6
Lici 6
Patushi 7
Trajner: S. Mema
Gjyqtarë: S. Jareci, L. Duka (Tiranë), Sh. Gega (Korçë)
Kartonë të verdhë: Serjani, Dede
Radiografia
4'- Halili ka shmangur dy mbrojtës vlonjatë dhe pason tek Lici. Ky i fundit gjuan në formë harku, por pret Dine pa vështirësi.
6'- Në një aksion pa shumë pretendime, pas pasimeve të shkurtëra të Halilit dhe Fortuzit, topi shkon te Muka, i cili gjuan dhe topi shkon në anën e majtë të portës së portierit Dine. 1-0 për Tiranën.
10'- Krosim i gjatë i Idrizit, pas një goditjeje dënimi. Xhafa kërcen mbi mbrojtjen tiranase, gjuan fort, por portieri Egbo fluturon dhe grushton topin jashtë vijës fundore.
17'- Xhafa, pasi ka marrë një pasim nga Idrizi, nuk shënon dot me kokë, ndonëse 3-4 metra përballë me Egbosë.
24'- Aksion model i vlonjatëve me një takim. Veizi shërben për Gjatën. Ky i fundit pason te Serjani, i cili gjuan tokazi, por jashtë.
32'- Patushi, pasi ka marrë një pas të shkurtër nga Sina, në ballë të zonës së rreptësisë vlonjate, gjuan fort. Topi përfundon në rrjetë. 2-0 për Tiranën.
38'- Mbrojtësit vlonjatë, të pavëmendshëm ndaj Fortuzit, i kanë krijuar atij hapësirë. "Zogu" ka gjuajtur shpejt dhe për pak ka shënuar golin e tretë.
42'- Gjuajtje e fortë e Vitos, nga 20 metra, por topi ka përfunduar jashtë vijës fundore.
54'- Aksion i shpejtë i Sinës nga krahu i djathtë i sulmit tiranas. Depërton në zonën vlonjate, gjuan, por topi përfundon jashtë.
67' - Topi qarkullon në mesfushë dhe nuk bëhet asnjë gjuajtje në portat respektive.
67' - Fjodor Xhafa ka humbur rastin më ideal për të shënuar golin e tretë. Pasi ka marrë një top të saktë nga shokët e tij, vetëm për vetëm me Dinen ka gjuajtur drejt portës, por topi është larguar nga vija fatale nga mbrojtësi Çela.
69' - Anesti Vito ka gjuajtur në një distancë prej 30 metrash në formë harku, por Egbo ka pritur me vështirësi, në trekëndëshin e majtë të portës së tij.
75'- Xhafa ka gjuajtur fort, por topi është devijuar nga Sina jashtë vijës fundore.
76'- Portieri vlonjat Dine ka shpëtuar portën mrekullisht nga gjuajtja e befasishme e Fortuzit, duke e grushtuar topin me një fluturim akrobatik.
80'- Fortuzi përfiton nga hutimi i mbrojtësve vlonjatë, merr një top të dhuruar prej tyre, shmang dhe portierin dhe shënon golin e tretë.
82'- Vito, i ndodhur brenda zonës kundërshtare, gjuan fort, por topi përfundon mbi tranversën e sipërme të Egbosë.
90'- Xhafa me një harkore nga 25 metra e ka detyruar portierin Dine të Flamurtarit të fluturojë në ajër dhe ta nxjerrë topin jashtë.
Thanë pas ndeshjes:
Sulejman Mema, trajner i Tiranës:
"Jam kënaqur nga loja e skuadrës sime. Megjithatë duhet të luanim më shpejt, pasi kam dhënë detyra të konsolidojmë më tepër skuadrën. Ekipi i Flamurtarit u shfaq i papërgatitur gjatë 90 minutave, pavarësisht se ka edhe problemet e veta. Kam vërejtje për 2-3 lojtarë të mirë, të cilët shfaqën shenja mendjemadhësie gjatë lojës. Flamurtari, në të ardhmen, mendoj se do ta marrë veten. Në fakt na u duk i vështirë, në bazë të traditës, por realisht loja kundër tyre na rezultoi mjaft e lehtë".
Ardi Bozhani, trajner i Flamurtarit:
"Eshtë një humbje jashtëzakonisht e rëndë. Superioriteti i Tiranës ishte i dukshëm. Ekipi im shfaqi shenja lodhjeje. Mendoj se këto dy javë do të të rikuperojmë diçka në këtë drejtim".
Të veçanta
- "Rrjedhje" e tifozerisë vlonjate. Nga 6 tribuna që ka stadiumi i Vlorës, vetëm në 3 prej tyre kishte sportdashës.
- Ora elektronike, e cila nuk funksionon prej 12 vjetësh, në ndeshjen e djeshme është kthyer në tribunë anësore për rreth 50 fëmijë, të cilët kanë rrezikuar të ngjiten në 10-12 metra lartësi.
- Trajneri Mema, pas ndeshjes, në konfidencë kolegësh, me dashamirësi e ka këshilliluar trajnerin e ri vlonjat Bozhani, të mos mbajë mbi shpatulla një ngarkesë me 40 lojtarë. "E mira për ty,- i ka thënë Mema Bozhanit,- do të ishte të stërvisje 20 lojtarë".
- Menaxheri i Tiranës, Florian Riza, në një bisedë të lirë në hollin e tribunës qendrore, ka shpallur parashikimin afatshkurtër se Tirana në 7 ndeshjet e para do të ketë vetëm fitore.
Komenti
Flamurtari e ka filluar kampionatin mjaft keq. Në dy ndeshjet e para ka pësuar vetëm humbje dhe ka një golaverazh negativ 1-5. Pra, sikurse shihet, nuk ka ku të shkojë më keq ky Flamurtari i këtij fillimkampionati. Në ndeshjen me Tiranën skuadra e kuqezinjve është paraqitur mjaft anemike, pa shpirt gare dhe me gjendje fizike për të dëshiruar. Flamurtari nuk arriti gjatë 90 minutave t'i kundërvihej Tiranës dhe, në momente të veçanta, kur loja ishte e ekuilibruar, tiranasit e kanë qarkulluar lirshëm topin me një takim. Bardheblutë kanë shënuar 3 gola, për faj të gabimeve në vendosje të mbrojtësve vlonjatë, të cilët, me lëvizjet e tyre krijonin hapësira të lira për kundërshtarin. Madje, golin e tretë ia kanë dhuruar vetë Fortuzit, i cili ka shënuar nga afër. Aksionet e vlonjatëve ndërtoheshin me vështirësi dhe thyheshin lehtë nga mbrojtësit Dede, Sina e Dabulla. Madje, në momente të veçanta, mbrojtësit tiranas kanë guxuar të ndërmarrin inkursione drejt portës së Dines. Kuqezinjtë, në pjesën e dytë, kanë korrigjuar skemën e pjesës së parë, që ishte 3-5-2, duke rreshtuar në momentet e kundërsulmit tiranas 4 dhe 5 mbrojtës. Mirëpo edhe këto lëvizje nuk kanë dhënë rezultat. Ndërrimet që bëri Bozhani me "veteranët" Bubeqi e Vito nuk kanë dhënë rezultat, pasi, siç dihet, futbolli nuk kërkon vetëm pasionin, por edhe moshën e gjendjen fizike. Trajneri i ri dhe i pasionuar Ardi Bozhani nuk mund të përballojë të stërvisë një "mal me lojtarë", për më tepër, i duhet të caktojë skuadrën dhe të përballojë vështirësitë që ka ajo në raport me problemet financiare.