Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kampionati Shqiptar > Kategoria e parë > Grupi A1 > S.K Tirana Vlerësimi i Temës: 3 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 7 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Ami-
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 19/12/2002
Vendbanimi: Venezia
Mesazhe: 569

Klubi i Tironës ish 17 Nëntori

Ftoj të gjithë tifozat historikë të Tironës të hedhin kujtimet e tyre në këtë forum. Unë jam një nga ata që para viteve 90' kur isha ende i vogël shkoja aty te cepi i Tironës dhe shihja Kolën, Muçën, Hodjën, Memën etj. Besoj se shumë prej jush i kujtojnë ato kohë ose edhe kohë përpara tyre apo të këtyre kohëve të tashme qe Tirona ka fituar më shumë kampionate se kurrë por që sipas meje nuk e kanë atë shijen që kishin atëherë.
Të ndertojmë së bashku historikun e K.F. Tironës

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 31 Dhjetor 2002 04:21
Ami- nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ami- Kliko këtu për të kontaktuar me Ami- (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Ami-'t! Kërko mesazhe të tjera nga: Ami- Shto Ami- në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ami- në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

S.K Tirana

Ekipi i mirenjohur i Kryeqytetit Shqiptar Sport-Klub Tirana u krijua me 16 Gusht 1920. Nje grup personash te nderuar Nika, Hoxha, Frasheri, Zajmi, Erebara, Fortuzi, Koja, Jakova, Pazari, Berisha, Gjitomi, Alizoti, Fekeçi krijuan Klubin Sportiv “Agimi”. Ndeshja e pare ne historine e ekipit Kryeqytetas ka qene kundra “Juventusit” te Shkodres ne vitin 1920. Ndersa ndeshja e pare nderkombetare e kesaj skuadre ka qene ne vitin 1925 kundra “Cernagorec te Cetines”. Nje tjeter ngjarje e rendesishme ne historine e ekipit ndodhi po ne kete viti dhe kjo ishte zgjidhja e Keshillit Drejtues se Klubit “Agimi”, qe u formua nga S. Stermasi, A. Koja, B. Toptani, A. Zajmi dhe I. Gjinali. Por emrin e vertete, qe ka dhe sot skuadra do e merrte 7 vjet mbas krijimit te saj me kembenguljen e A. Zajmi, A. Erebara, S. Stermasi dhe A. koja, duke e nderruar emrin nga “Agimi” ne “SportKlub Tirana”.
Vitet 1927-1930 shenuan per S.K Tirana nje mori ndeshjesh miqesore me skuadrat vendase. Historia do, qe Tirana te jete ekipi i pare ne historine e futbollit Shqiptar, qe eshte shpallur e para Kampione e Shqiperise ne vitin 1930, ku kampionati i pare filloj me 6 Prill te po ketij viti. Deri para Luftes se Dyte Boterore u bene 7 kampionate ku S.K Tirana fitoj 6 prej tyre. Tirana ishte ekipi i pare i Shqiperise, qe krijoj nje rendiment fiks te lojes, po ashtu nje pune te trajnerit teper te sakte dhe e para, qe mori nje trajner te huaj ne ambjentet e saj ne vitin 1934, trajneri i famshem hungarez Samo Singer
Por vitet te mbas luftes, me ardhjen e regjimit te ri, do te ishin vertete nje periudhe mbytese per skuadren teper te dashur S.K Tirana. Kampionati i pare i mbasluftes qe ai i vitit 1945, ku Tirana u mund denjesisht ne finale kundra Vllaznise, se Shkodres dhe mbas kesaj do fillonte periudha e zeze per ekipin. E trajtuar shume keq nga drejtuesit e larte te shtetit asaj do i ndrrohej emri padrejtesisht ne Mars te vitit 1946 nga S.K Tirana ne “17 Nentori” duke i dhene nje dhimbje te madhe si drejtuesve te ekipit, lojtareve dhe tifozerise se Bardh e Bluve. Drejtuesit e atehershem nuk u mjaftuan vetem me kaq per te mposhtur akoma me shume ekipin me te mire te momentit ne Shqiperi, por krijuan dhe dy ekipe te tjera duke i perngjare akoma dhe me shume “vellezerve” tane te Bashkimit Sovjetik. Pra u krijuan dy skuadrat me “pjellat” e tyre ajo e “Partizanit”(skuadra e ministrise se mbrojties) dhe “Dinamo”(skuadra e ministrise se puneve te brenshme). Edhe mbas gjithe kesaj drejtuesit e larte nuk ishin akoma te kenaqur nga “puna” e tyre “sport-dashese”, por i moren Tiranes dhe lojtaret e saj me te mire. Te gjithe keto nderhyrje bene, qe Tirana te binte ne qetesi per nje 10 vjecar te mire, por duke u munduar gjithmone te tregohej e denje brenda kufijve, qe drejtuesit i lejonin te shkonte, (1947-1957). Renditja e saj vazhdoj te ishte stabel rreth vendit te trete edhe per 20 vjetet e ardheshme, dhe duke bere me shume tifozerine e S.K Tiranes te kerkonte me shume per Kampionen e tyre te paharruar si ajo e paraluftes me drejtimin e te madhit Myslym Alla. Mbas nje periudhe teper te vuajtur nga shume faktore – Tirana arrin te shpallet Kampione e Shqiperise mbas plot 28 vjetesh diktature ndaj saj. Kjo arritje e shumedeshiruar erdhi ne Kampionatin e 22-te dhe ne ate te rradhes ne Kampionatin e 23-te. Sigurisht kjo ishte tejkalim i kufijve te “pjellave” “Partizani” dhe “Dinamo”, e ben gjithcka te mundur, qe Tirana te perjashtohej nga Kampionati i viteve 1966-67, kur e kishte siguruar titullin 3 jave me pare, e qe degjenerueshmerit ju dha “Dinamos”. Mbas rikthimit te saj nga perjashtimi i pa drejte, dhe mbas nje pritjeje teper te perzemert te tifozerise kryeqytetase Tirana arriti te shpallej Kampione e Shqiperise perseri per dy vjet rresht 1969-70, e duke hyre ne rekordet e historise se futbollit Shqiptar (1969 vetem 2 humbje, ’70 vetem 1 humbje), sigurisht duke treguar shpirtin e saj sportiv kundra kundeshtareve te saj dhe nivelin e larte ku qendronte. Por persekutimi ndaj skuadres te madhe do te vazhdonin edhe per nje 10 vjecar ne vazhdim (1971-80) dhe shfaqet teper lekundese ne rrezultatet e saj, duke ndryshuar renditje teper shpesh ne te gjitha postet, edhe pse djemte e S.K Tiranes nuk nguruan te fitojne gjate kesaj periudhe krize dy Kupa te Republikes se Shqiperise. Tirana rikthehet si Kampione e Shqiperise ne vitin 1981-82 dhe duke e fituar dhe tre here te tjera kampionatin midis viteve 1981-90 duke i bashkengjitur dhe tre Kupa te Republikes se Shqiperise. Pas nje periudhe disa dhjetra vjecare Tirana rimer emrin e saj te denje SportKlub Tirana ne Gusht te vitit 1991. Periudha e tranzicionit te ketyre viteve, me daljen nga komunizmi ndikoj te gjithe sportin Shqiptar dhe gjithashtu dhe Tiranen. Shumica e lojtareve ne te gjitha ekipet u larguan jashte Atdheut duke e bere Futbollin Shqiptar te kalonte nje krize 4 vjecare, deri kur ne 1995 S.K Tirana rishpallet perseri Kampione e Shqiperise me 12 pike diference nga vendi i dyte ne renditje. Tani po flasim per Tiranen momentale, qe kushdo simpatizant e dine sesi ajo po ecen ne Futbollin Shqiptare. S.K Tirana eshte nje nga ekipet me te forta momentale te Futbollit Shqiptar dhe nje nga ekipet me nje organizim fiks dhe pa luhatje. Rendimenti i saj eshte gjithmone konstant. Tirana e madhe vazhdon te na dhuroje akoma emocione e kujtime te paharrueshme, per kedo qe ndjehet brenda ne shpirt tirons. Po e mbyll kete historik te shkurter te Tiranes me shprehjen e mirenjohur nga tifozeria e ketij ekipi: Te duash “Tironen” eshte kenaqesi shpirterore, te urresh “Partizonin” eshte detyre morale.

Modifikuar nga i_lire datë 03/09/2003 ora 05:46

Mesazh i vjetr 21 Gusht 2003 07:22
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Sezoni 2002-2003 - Kampionet e Shqiperise

Skuadra dhe stafi i S.K Tirana

President:
Abdelrrahman Metwally El Sayed

Sekretar:
Shkelqim Muça

Trajnere:
Fatmir Frasheri
Krenar Alihmehmeti
Astrit Nallbani

Portjere:
Ndubuisi Egbo
Gerti Sharra
Isli Hidi

Mbrojtes:

Elvis Sina
Fjodor Xhafa
Nevil Dede
Gentian Hajdari
Rezart Dabulla
Alban Tafaj
Rudi Vata
Suad Liçi

Mesfushore:
Ervin Bulku
Ansi Agolli
Ardian Mema
Sokol Bulku
Florian Manastirliu
Saimir Patushi
Devi Muka
Redi Jupi

Sulmues:
Mahir Halili
Arjan Veraj
Indrit Fortuzi

Mjek:
Edi Gjika

Masazhator:
Ylli Skorovodi

Modifikuar nga i_lire datë 22/08/2003 ora 05:44

Mesazh i vjetr 21 Gusht 2003 11:17
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
mallim
Anetar i ri

Regjistruar: 10/08/2003
Vendbanimi: Hene
Mesazhe: 18

Pune t-bukur ke ba miku jem.

Te lumte!

Modifikuar nga i_lire datë 13/09/2003 ora 07:42

Mesazh i vjetr 22 Gusht 2003 11:27
mallim nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të mallim Kliko këtu për të kontaktuar me mallim (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: mallim Shto mallim në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto mallim në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Titujt:

Bashkangjitje: Kliko për të hapur këtë file në një dritare të re stema.gif
Ky file është shkarkuar 192 herë.

20 here Kampion i Shqiperise: 1930, 1931, 1932, 1934, 1936, 1937, 1965, 1966, 1968, 1970, 1982, 1985, 1988, 1989, 1995, 1996, 1997, 1999, 2000, 2003.

12 here Fitues i Kupes se Shqiperise: 1938, 1963, 1976, 1977, 1983, 1984, 1986, 1995, 1996, 1999, 2001, 2002.

Lojtaret me te medhenj: Selman Stermasi, Naim Kryeziu ("Roma" 1939-47, "Napoli" 1948-54), Sllave Llambi "Ambrosiana" (Inter) (1941-42), Riza Lushta ("Juventus" 1940-43, "Napoli" 1945-46), Skender Merja, Ali Mema, Panajot Pano, Fatmir Frasheri, Petrit Dibra, Shkelqim Muça.
Trajneret me te mire: Samo Singer, Myslym Alla, Selman Stermasi, Shyqyri Rreli, Enver Shehu.

Ngjyrat: Fanella shirita Bardh e Blu, te shkurtrat dhe corapet te bardha ose blu.
Ngjyrat rezerve: Fanella e te shkurtrat gri me shirita anesore te zij, corape gri.

Mesazh i vjetr 03 Shtator 2003 05:44
i_lire
^^i_lire^^

Kampionet kerkojne fitoren ndaj Lushnjes.

Për trajnerin e Tiranës, Sulejman Mema, zhvillimi i ndeshjes së javës së parë të kampionatit ndaj skuadrës së Lushnjes në fushën asnjanëse të qytetit të Beratit, nuk është një favor. Tekniku bardh e blu është i mendimit se kudo të luhej ky takim, bardh e blutë do të hynin në fushë me një qëllim të vetëm, atë të fitores. Kanë mbetur pak më shumë se 24 orë nga përballja midis të dy ekipeve dhe gjendja te kampionët është përmirësuar, pas rikthimit të lojtarëve nga kombëtarja kuq e zi. I vetmi shqetësim për njëshin e stolit bardh e blu është formacioni, i cili nuk është ravijëzuar ende. Për këto dhe më shumë, Mema ka dhënë sqarimet e tij në një deklarim për "Sportin Shqiptar". "Për Tiranën nuk është favor që takimin e javës së parë ndaj lushnjarëve do ta luajë në fushë asnjanëse, siç është ajo e Beratit. Këtë e them, pasi ekipi që unë drejtoj është në gjendje të luajë kudo dhe të arrijë objektivin",- shprehet trajneri i suksesshëm i kampionëve. Dje pasdite në drejtimin e tij ka qenë në dispozicion i gjithë grupi i lojtarëve, duke përfshirë të rikthyerit, por edhe të dëmtuarit. Trajneri Sulejman Mema është ende i paqartë në lidhje me formacionin që do të zbresë nesër në stadiumin "Tomorri", pasi, që nga dje dhe sot, ai do të shohë më mirë gjendjen e secilit prej lojtarëve. "Nuk mund të flas ende në lidhje me formacionin që do të hedh nesër në fushë, duke qenë se dua të shoh më mirë gjendjen fizike të secilit prej futbollistëve të rikthyer nga kombëtarja dhe atyre të dëmtuar. Gjatë stërvitjes që do kem sot (dje) dhe nesër (sot), do të krijoj edhe ide më të qartë për secilin. Në fushën e lojës do të zbresë ai lojtar që do ta meritojë dhe që i ka mundësitë për të vrapuar",- thotë trajneri i Tiranës. Në lidhje me kundërshtarin, Mema shprehet se e respekton, por nuk druhet, ndonëse presupozohet që Lushnja është ekipi pritës. Mema është në dijeni të gjendjes së mirë që po kalojnë "lagunarët" si përsa i takon stërvitjes, por edhe merkatos që ka bërë, duke filluar nga trajneri rumun, Aurel Cikleanu. "E respektojmë skuadrën myzeqare për përgatitjet ka bërë në këtë sezon të ri dhe besoj se ballafaqimi midis nesh do të jetë i vështirë. Ne kemi synimet tona për këtë ndeshje dhe do të mundohemi që gjatë 90 minutave të tregojmë në fushë një futboll korrekt",- sqaron Mema. Për të, marrja e tri pikëve në këtë takim është parësore, duke qenë se është dhe ndeshja hapëse e kampionatit dhe duhet që çdo gjë të shkojë për mbarë. Nëse arrihet ky objektiv, ai shprehet se më pas do të kërkohet edhe spektakli, për të kënaqur atë numër tifozësh që do të mbushin shkallët e stadiumit. "Parësore për ne është të fitojmë këtë ndeshje të parë të kampionatit të ri. Do ta kërkojmë golin që nga minuta e parë deri te e fundit. Një gjë është e sigurt: nëse e sigurojmë fitoren sa më shpejt, do të dhurojmë edhe spektakël në fushë, për të kënaqur sadopak tifozët që do të na mbështetin",- i ka dhënë fund deklarimit të tij trajneri i Tiranës, Sulejman Mema.
Devi Muka, Nevil Dede, Rezart Dabulla dhe Ansi Agolli janë lojtarët që i janë rikthyer stërvitjes me Tiranën, pas ndeshjeve të kombëtares shqiptare me atë maqedonase. Të katër futbollistët dje pasdite kanë qenë nën urdhrat e teknikut Mema. Ata janë shprehur se nuk kanë asnjë lloj dëmtimi dhe janë në dispozicion për ndeshjen ndaj Lushnjarëve nesër.
Ervin Bulku, kapiteni i Shpresave dhe mesfushori i Tiranës, është shprehur dje për "Sportin shqiptar" se e ka lënë pas dëmtimin në gju dhe do të rifillojë stërvitjen me grupin. 22-vjeçari u dëmtua në gjurin e majtë ndaj gjeorgjianëve në Ligën e Kampioneve dhe nuk pati mundësi të aktivizohej më ndaj GAK-ut dhe në finalen e Superkupës. Pas një kure intensive në sallë force, ai tashmë ndihet i gatshëm plotësisht për Tiranën.
Bardh e blutë, dje kanë zhvilluar seancën e tyre të parafundit në prag ndeshjen me myzeqarët. Në orën 17:00, në fushën "Skëndër Halili" kanë qenë të gjithë lojtarët në dispozicion. Sot paradite skuadra ka stërvitjen e saj të fundit dhe pasdite do të grumbullohet për t'u nisur drejt qytetit të Beratit.
Hotel "Turizmi" përfundimisht do të jetë streha e kampionëve sot në Berat. Pas shumë diskutimesh, drejtuesit e skuadrës e kanë parë të arsyeshme të qendrojnë më mirë në një hotel me lushnjarët, sesa të nisen e të udhëtojnë për dy orë nga Tirana për në Berat. Kjo mund t'i lodhte futbollistët dhe ndaj është parë e udhës që sot stafi bardheblu të udhëtojë dhe ta kalojë natën aty.
Kampionët, përpara se të nisen drejt Beratit, ku sot në do të luajnë ndaj Lushnjes në fushë asnjanëse, do të marrin edhe çmimet e fitimit të Superkupës. Një fakt të tillë e kanë konfirmuar vetë drejtuesit e skuadrës, pasi presidenti El Sajed e kishte lëvruar të gjithë shumën e nevojshme.

Mesazh i vjetr 03 Shtator 2003 05:48
i_lire
^^i_lire^^

Sa herë që Tirana shënon në ndeshjen e parë të kampionatit, është e sigurt që goli i parë do të jetë i sulmuesit Mahir Halili. U bënë katër vjet rresht që dibrani starton me gol veprimtarinë më të madhe futbollistike në vend. Tri sezone me parë ai kishte mundur të dërgonte topin në rrjetë dy herë ndaj Skënderbeut, dy herë ndaj Luftëtarit, një herë ndaj Apolonisë dhe së fundmi dopieta me Lushnjen. Në një farë mënyre, e çuditshme, por që është e vërtetë. Dibrani është bërë zot i fushave të futbollit shqiptar, falë golave të tij shpëtimtarë për bardheblutë. Në një deklarim për "Sportin shqiptar", Halili është shprehur i kënaqur për fitoren e thellë 6-0 të arritur ndaj Lushnjës si dhe për dygolëshin e tij. "S'ka sesi të mos jem i kënaqur për këtë dy golësh të shënuar. Jo vetëm se i fitoi skuadra, por edhe për një fakt domethënës. Ky është viti i katërt rresht që unë arrij të shënoj i pari në ndeshjet hapëse të kampionatit. Më parë një gjë të tillë e kisha bërë me Skënderbeun, Luftëtarin dhe Apoloninë në sezonin e kaluar. Tashmë që shënova dhe me Lushnjën, mund të them me plot gojën se jam unë fatsjellësi i Tiranës. Sa herë kam shënuar i pari, kemi fituar kampionat ose kupë",- shprehet numri 14 i kampionëve. Për sa i takon përmbledhjes së ndeshjes, Mahiri është shprehur se në minutat e para të lojës Tirana e kishte të vështirë të dilte në lojën e saj, si rrjedhojë e terrenit të rënduar. Më pas, ai mendon se dy golat në fund të pjesës së parë e bënë edhe më të lehtë fitoren e thellë 6-0. "Takimin nuk e kemi nisur ashtu siç duhej, pasi edhe terreni i fushës nuk ishte i mirë dhe e kishim të vështirë të ambientoheshim. Në disa momente u dhamë mundësi myzeqarëve të na rrezikonin, gjithsesi në fundin e pjesës së parë shënuam dy gola të shpejtë. Pjesa e dytë ka nisur edhe më e mirë për ne, pasi jo vetëm shënuam katër gola të tjerë, por e kemi dominuar të gjithë takimin. Ajo që duhet thënë, me aq sa pashë unë, është se Lushnja kishte një ekip me lojtar cilësorë, por kurrsesi nuk mund të përballej me ne. Tirana hëpërhë po gëzon një formë të mirë fizike, pasi vjen pas disa ndeshjeve të Ligës së Kampionëve, ku rivaliteti ishte mjaft i ashpër",- thotë më tej golashënuesi më i mirë i sezonit të kaluar. Pas këtij takimi të parë, bardheblutë kryesojnë klasifikimin, falë golevarazhit më të mirë. Mahir Halili është i mendimit se, deri në fund të kampionatit, Tirana do ta ruajë këtë pozicion, pasi është e vështirë të ketë ekip që ta ndalë. "Pas kësaj jave të parë, ne udhëheqim renditjen të parë falë golevarazhit më të mirë. Besoj se do të vazhdojmë në këtë rrugë të nisur deri në fund, pasi është e vështirë të na ndalë kush. I kemi të gjitha mundësitë të shpallemi për së dyti kampionë të Shqipërisë",- komenton "Këpuca e Artë". Për sa i takon fitimit të këtij trofeu, dibrani deklaron se në radhë të parë duhet të fitojë Tirana. "Në lidhje me fitimin e "Këpucës së Artë" edhe në këtë sezon, do të preferoja që më parë të fitonte ekipi kampionatin dhe më pas të mendoja për të. Ndërsa, për sa i takon se cilët do të jenë disa prej golashënuesve më të mirë, jam i bindur se së bashku me Fortuzin, Xhafën dhe Merkoçin do të përbëjmë sulmin e frikshëm të këtij kampionati",- përfundon idenë e tij dibrani Mahir Halili.

Mesazh i vjetr 03 Shtator 2003 05:50
i_lire
^^i_lire^^

Kur kanë kaluar 48 orë nga përballja me Lushnjën, trajneri i kampionëve Sulejman Mema bën të ditur se nuk e kishte menduar një fitore të thellë 6-0. Tekniku bardheblu shprehet se në pamje të parë takimi me myzeqarët dukej i vështirë për vetë përgatitjet që ata kishin bërë para fillimit të kampionatit dhe publicitetit që kishte bërë media. Ndërkohë, në fushë ndodhi e kundërta dhe "lagunarët" u shpartalluan thellësisht përballë një rivali si Tirana. "Që ishim të bindur për fitoren ndaj Lushnjes nuk diskutohet, por të fitonim me këtë rezultat të thellë, të them të vërtetën, nuk e prisja. Me aq sa ishim të informuar, dinim se përballë do të kishim një Lushnjë tejet të karikuar për vetë përgatitjet që kishin bërë, por në fushë ata nuk treguan gjë",- shprehet Mema. Këtë të shtunë, trajneri ka bërë edhe debutimin e tij në Kampionatin e 65-të Kombëtar, pas rikthimit në krye të skuadrës. Kjo ndeshje për të qe shumë e rëndësishme, për ta nisur me këmbën e mbarë kampionatin. "Për mua ky takim ishte deciziv dhe duhej fituar me çdo kusht. Të nisësh kampionatin me një fitore në transfertë, do të thotë moral i lartë, sidomos për futbollistët",- thotë ai. Në lidhje me komentin e gjithë 90 minutave, Sulejman Mema deklaron se skuadra e tij pavarësisht nga fitorja e thellë bëri gabime, sidomos në mbrojtje. Ndërkohë, sipas tij, minutat e para të lojës, nuk ishin në nivelin e kërkuar. "Ndonëse fituam me të tilla shifra, unë mund të them se skuadra gaboi në disa raste, duke i dhënë mundësi kundërshtarit të na rrezikonte. Fillimi i lojës nuk ka qenë në nivelin e kërkuar prej meje, si rrjedhojë e disa faktorëve të jashtëm dhe vetëm në minutat e fundit të pjesës së parë mundëm të zhbllokonim dy herë rezultatin. Në pjesën e dytë, me ndryshimet e bëra dhe me udhëzimet që dhashë, arritëm të shënonim edhe katër gola të tjerë. Për momentin, unë i gëzohem kësaj fitoreje, me idenë se në ditët në vazhdim na duhet të përmirësohemi ende, për sa i takon lëvizshmërisë",- thotë tekniku i suksesshëm i Tiranës. Në vazhdim të komentit të tij, Mema deklaron se skuadra që ai drejton këtë sezon ka shumë kualitete në përbërje, të cilat më pas bëjnë diferencën në fushë. Ai nuk harron të përmendë edhe dy golat në formë parabole, të shënuar nga Indrit Fortuzi. "Po ta shikosh ndeshjen me vëmendje, diferencat në fushë kishin të bënin te kualitetet që Tirana ka në përbërje. Çdo rast që na paraqitej, ne mundoheshim të shfrytëzonim në maksimum. Rasti i dygolëshit të Fortuzit ishte komplet intuitë e tij. Ndërsa golat e Halilit, Mukës apo dhe Bulkut ishin rrjedhojë trysnisë së ushtruar. Tashmë s'na mbetet gjë tjetër veçse, duke filluar që sot, të mendojmë për takimin e radhës, ku sërish do të luajmë në transfertë ndaj Flamurtarit",- ka përfunduar trajneri bardheblu, Sulejman Mema.

Mesazh i vjetr 03 Shtator 2003 05:50
i_lire
^^i_lire^^

Duro tek Tirana... ?!

Mesfushori kuqezi, Klodian Duro, mund të konsiderohet tani e tutje futbollist i Tiranës. Elbasanasi prej kohësh stërvitet me ekipin e drejtuar nga Mema dhe, duke parë që nuk po gjen një ekip jashtë Shqipërisë, ka vendosur t'i rikthehet kampionatit shqiptar të futbollit. Sipas burimeve afër futbollistit të kombëtares, Klodi duket se ka rënë dakord me presidentin El Sajed për t'u bashkur me Tiranën në këtë fillim sezoni. Por Duro ende nuk ka nënshkruar ndonjë kontratë me njëshin e bardhebluve. Nga drejtuesit e Tiranës bëhet e ditur se Duro sot do të takojë presidentin e Tiranës, për të saktësuar detajet e kontratës dhe kohëzgjatjen e saj. Kështu, Klodian Duro duket se do të jetë përforcimi i fundit i Tiranës, në këtë Kampionat të 65-të të Futbollit, që ka nisur të shtunën, me një fitore të thellë të bardhebluve kundër Lushnjes.

Mesazh i vjetr 03 Shtator 2003 05:51
i_lire
^^i_lire^^

Flamurtari 0 - 3 S.K Tirana

S.K Tirana
Flamurtari - Tirana 0-3
Shënues: Muka 6', Patushi 32', Fortuzi 80'

Flamurtari
Dine 5
Resuli 5
Daiu 5
Diamanti 5
Idrizi (Çela 63') 5
Sakaj 5
Çerçizi (Vito 30') 5
Veizi 5
Sejfullai 5
D. Xhafa 5
Serjani (Bubeqi 75') 5
Trajner: A. Bozhani

Tirana
Egbo 7
Sina 7
Dabulla (Hajdari 74') 7
Dede 7
Pinari 7
Muka (S. Bulku 74') 7
Fortuzi 7
Halili (F. Xhafa 55') 6
Agolli 6
Lici 6
Patushi 7
Trajner: S. Mema
Gjyqtarë: S. Jareci, L. Duka (Tiranë), Sh. Gega (Korçë)
Kartonë të verdhë: Serjani, Dede

Radiografia
4'- Halili ka shmangur dy mbrojtës vlonjatë dhe pason tek Lici. Ky i fundit gjuan në formë harku, por pret Dine pa vështirësi.
6'- Në një aksion pa shumë pretendime, pas pasimeve të shkurtëra të Halilit dhe Fortuzit, topi shkon te Muka, i cili gjuan dhe topi shkon në anën e majtë të portës së portierit Dine. 1-0 për Tiranën.
10'- Krosim i gjatë i Idrizit, pas një goditjeje dënimi. Xhafa kërcen mbi mbrojtjen tiranase, gjuan fort, por portieri Egbo fluturon dhe grushton topin jashtë vijës fundore.
17'- Xhafa, pasi ka marrë një pasim nga Idrizi, nuk shënon dot me kokë, ndonëse 3-4 metra përballë me Egbosë.
24'- Aksion model i vlonjatëve me një takim. Veizi shërben për Gjatën. Ky i fundit pason te Serjani, i cili gjuan tokazi, por jashtë.
32'- Patushi, pasi ka marrë një pas të shkurtër nga Sina, në ballë të zonës së rreptësisë vlonjate, gjuan fort. Topi përfundon në rrjetë. 2-0 për Tiranën.
38'- Mbrojtësit vlonjatë, të pavëmendshëm ndaj Fortuzit, i kanë krijuar atij hapësirë. "Zogu" ka gjuajtur shpejt dhe për pak ka shënuar golin e tretë.
42'- Gjuajtje e fortë e Vitos, nga 20 metra, por topi ka përfunduar jashtë vijës fundore.
54'- Aksion i shpejtë i Sinës nga krahu i djathtë i sulmit tiranas. Depërton në zonën vlonjate, gjuan, por topi përfundon jashtë.
67' - Topi qarkullon në mesfushë dhe nuk bëhet asnjë gjuajtje në portat respektive.
67' - Fjodor Xhafa ka humbur rastin më ideal për të shënuar golin e tretë. Pasi ka marrë një top të saktë nga shokët e tij, vetëm për vetëm me Dinen ka gjuajtur drejt portës, por topi është larguar nga vija fatale nga mbrojtësi Çela.
69' - Anesti Vito ka gjuajtur në një distancë prej 30 metrash në formë harku, por Egbo ka pritur me vështirësi, në trekëndëshin e majtë të portës së tij.
75'- Xhafa ka gjuajtur fort, por topi është devijuar nga Sina jashtë vijës fundore.
76'- Portieri vlonjat Dine ka shpëtuar portën mrekullisht nga gjuajtja e befasishme e Fortuzit, duke e grushtuar topin me një fluturim akrobatik.
80'- Fortuzi përfiton nga hutimi i mbrojtësve vlonjatë, merr një top të dhuruar prej tyre, shmang dhe portierin dhe shënon golin e tretë.
82'- Vito, i ndodhur brenda zonës kundërshtare, gjuan fort, por topi përfundon mbi tranversën e sipërme të Egbosë.
90'- Xhafa me një harkore nga 25 metra e ka detyruar portierin Dine të Flamurtarit të fluturojë në ajër dhe ta nxjerrë topin jashtë.

Thanë pas ndeshjes:
Sulejman Mema, trajner i Tiranës:
"Jam kënaqur nga loja e skuadrës sime. Megjithatë duhet të luanim më shpejt, pasi kam dhënë detyra të konsolidojmë më tepër skuadrën. Ekipi i Flamurtarit u shfaq i papërgatitur gjatë 90 minutave, pavarësisht se ka edhe problemet e veta. Kam vërejtje për 2-3 lojtarë të mirë, të cilët shfaqën shenja mendjemadhësie gjatë lojës. Flamurtari, në të ardhmen, mendoj se do ta marrë veten. Në fakt na u duk i vështirë, në bazë të traditës, por realisht loja kundër tyre na rezultoi mjaft e lehtë".
Ardi Bozhani, trajner i Flamurtarit:
"Eshtë një humbje jashtëzakonisht e rëndë. Superioriteti i Tiranës ishte i dukshëm. Ekipi im shfaqi shenja lodhjeje. Mendoj se këto dy javë do të të rikuperojmë diçka në këtë drejtim".

Të veçanta
- "Rrjedhje" e tifozerisë vlonjate. Nga 6 tribuna që ka stadiumi i Vlorës, vetëm në 3 prej tyre kishte sportdashës.
- Ora elektronike, e cila nuk funksionon prej 12 vjetësh, në ndeshjen e djeshme është kthyer në tribunë anësore për rreth 50 fëmijë, të cilët kanë rrezikuar të ngjiten në 10-12 metra lartësi.
- Trajneri Mema, pas ndeshjes, në konfidencë kolegësh, me dashamirësi e ka këshilliluar trajnerin e ri vlonjat Bozhani, të mos mbajë mbi shpatulla një ngarkesë me 40 lojtarë. "E mira për ty,- i ka thënë Mema Bozhanit,- do të ishte të stërvisje 20 lojtarë".
- Menaxheri i Tiranës, Florian Riza, në një bisedë të lirë në hollin e tribunës qendrore, ka shpallur parashikimin afatshkurtër se Tirana në 7 ndeshjet e para do të ketë vetëm fitore.

Komenti
Flamurtari e ka filluar kampionatin mjaft keq. Në dy ndeshjet e para ka pësuar vetëm humbje dhe ka një golaverazh negativ 1-5. Pra, sikurse shihet, nuk ka ku të shkojë më keq ky Flamurtari i këtij fillimkampionati. Në ndeshjen me Tiranën skuadra e kuqezinjve është paraqitur mjaft anemike, pa shpirt gare dhe me gjendje fizike për të dëshiruar. Flamurtari nuk arriti gjatë 90 minutave t'i kundërvihej Tiranës dhe, në momente të veçanta, kur loja ishte e ekuilibruar, tiranasit e kanë qarkulluar lirshëm topin me një takim. Bardheblutë kanë shënuar 3 gola, për faj të gabimeve në vendosje të mbrojtësve vlonjatë, të cilët, me lëvizjet e tyre krijonin hapësira të lira për kundërshtarin. Madje, golin e tretë ia kanë dhuruar vetë Fortuzit, i cili ka shënuar nga afër. Aksionet e vlonjatëve ndërtoheshin me vështirësi dhe thyheshin lehtë nga mbrojtësit Dede, Sina e Dabulla. Madje, në momente të veçanta, mbrojtësit tiranas kanë guxuar të ndërmarrin inkursione drejt portës së Dines. Kuqezinjtë, në pjesën e dytë, kanë korrigjuar skemën e pjesës së parë, që ishte 3-5-2, duke rreshtuar në momentet e kundërsulmit tiranas 4 dhe 5 mbrojtës. Mirëpo edhe këto lëvizje nuk kanë dhënë rezultat. Ndërrimet që bëri Bozhani me "veteranët" Bubeqi e Vito nuk kanë dhënë rezultat, pasi, siç dihet, futbolli nuk kërkon vetëm pasionin, por edhe moshën e gjendjen fizike. Trajneri i ri dhe i pasionuar Ardi Bozhani nuk mund të përballojë të stërvisë një "mal me lojtarë", për më tepër, i duhet të caktojë skuadrën dhe të përballojë vështirësitë që ka ajo në raport me problemet financiare.

Mesazh i vjetr 03 Shtator 2003 05:52
Ora tani: 01:26 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 7 faqe: [1] 2 3 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kampionati Shqiptar > Kategoria e parë > Grupi A1 > S.K Tirana

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] nuk lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar