Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Filozofia > T'ju rrespektojne se ju duan apo se ju kane friken ?
Gjithsej 5 faqe: [1] 2 3 4 5 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
lezhjani-82
I Pavdekshem

Regjistruar: 02/01/2005
Vendbanimi: Eternity...
Mesazhe: 4813

T'ju rrespektojne se ju duan apo se ju kane friken ?

A mendoni se rrespekti i fituar(percaktuar) ngaqe njerizet ju kane frike eshe i barabarte me rrespektin e fituar neqoftese njerezit ju duan(pelqejne) si person.

Disa njerezve ju pelqen qe te tjeret ta rrespektojne per arsye se kane frike nga ai, ndersa disa te tjere mendojne se rrespekti i fituar ngaqe do dhe te duan eshte me i forte dhe i qendrueshem.
Ndersa une mendoj se sido qe te jete nje person qe ka njerin rrespekt eshte e rralle qe te kete edhe tjetrin.
Si mendoni Ju?

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 22 Gusht 2007 23:50
lezhjani-82 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lezhjani-82 Kliko këtu për të kontaktuar me lezhjani-82 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lezhjani-82't! Kërko mesazhe të tjera nga: lezhjani-82 Shto lezhjani-82 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lezhjani-82 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
RAIMONDI
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492

-Me4 dy fjael do thoja :----

---------------------NJERIU INTELIGJENT ----TE RESPEKTON  PER AQ SA KE NE TRU  --dmth te pret sipas  veshjes dhe te precjell sipas mendjes---

-----------------injoranti-,dhe mediokri - te respekton  vetem po qe se te ka friken -------nderyshe nuk te respekton---

Mesazh i vjetër 20 Tetor 2007 22:47
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SmoKer
heavy ...

Regjistruar: 11/02/2005
Vendbanimi: Kabul- a great city , in which to live ,play and w
Mesazhe: 2511

Un them te dyten , le te shohim mendimet e te tjereve! Nuk ma do mendja se do kete njeri per te paren, gjithsesi te shohim.

Mesazh i vjetër 20 Tetor 2007 22:52
SmoKer nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SmoKer Kliko këtu për të kontaktuar me SmoKer (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: SmoKer Shto SmoKer në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SmoKer në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
briseide
Shtrige

Regjistruar: 12/02/2007
Vendbanimi: Rrefime memece
Mesazhe: 4388

Citim:
Po citoj ato që tha RAIMONDI

-----------------injoranti-,dhe mediokri - te respekton  vetem po qe se te ka friken -------nderyshe nuk te respekton---

Do ta shtoje edhe prindin ne kete kategori?

Mesazh i vjetër 20 Tetor 2007 23:06
briseide nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të briseide Kliko këtu për të kontaktuar me briseide (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: briseide Shto briseide në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto briseide në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
RAIMONDI
Veteran ne forum

Citim:
Po citoj ato që tha briseide

Do ta shtoje edhe prindin ne kete kategori?

--Shtriga --------te them te drejten une kur isha adoleshent  nuk i degjoja prinderit fare  dhe zihesha perdite--se nuk me linin te mbaja floke te gjate (--me conin ne mes te nates te qethesha-)--te vishesha si doja --te bridhja nga  ma donte qejfi--te vija naten vone ne shpi-se doja te rija ne plazh deri naten vone--te lozja kumarr e plot gjera qe neve edoleshenteve atehere na dukeshin --"TRIMERIRA"-------troc muhabeti eshte ajo kontradita e brezave ------------dhe mua me ngriheshin nervat kur me benin moral----se ishte edhe koha e dulles  dhe pleqte na flisnin me shume se kishin frike nga sjellja jone  e cregullt-sidomos kur degjonim kenge te huaja angleze dhe italiane-(--se une kisha zakon te keq qe e hapja zerin ne maje--)----------por une kisha nje te mire vetem ---qe mesoja   ne shkolle  --------dhe kjo i zbuste prinderit e mij- --------d m th atehere kisha nje lloj frike nese mund te quhet qe ata te mos e mernin vesh---

Por ne lidhje me respektin ndaj tyre -----------i respektoj  sepse i dua -----lidhja e gjakut --me kane bere koken---------eshte dicka qe nuk futet fare ne ato --DY KATEGORI QE KAM PERMENDUR------------SEPSE  NE LIDHJEN TIME ME PRINDERIT E MIJ----------ESHTE ZEMRA AJO QE ME LIDH-------PRA DASHURIA----  QE BEHET ME E FORTE KUR NJE NGA PRINDERIT KA NDERUAR JETE---------

Mesazh i vjetër 22 Tetor 2007 02:19
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
vanesajaems
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 04/04/2007
Vendbanimi: United States
Mesazhe: 161

i dua njerzit e vendit tim.....por njerez si ti rajmond ...te ndershem dhe me koken plot....me bejne krenare te jem shqiptare....

Mesazh i vjetër 22 Tetor 2007 03:21
vanesajaems nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të vanesajaems Kliko këtu për të kontaktuar me vanesajaems (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: vanesajaems Shto vanesajaems në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto vanesajaems në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
RAIMONDI
Veteran ne forum

Citim:
Po citoj ato që tha vanesajaems
i dua njerzit e vendit tim.....por njerez si ti rajmond ...te ndershem dhe me koken plot....me bejne krenare te jem shqiptare....

flm

Mesazh i vjetër 22 Tetor 2007 03:25
ingmetalboy
without a trace

Regjistruar: 06/12/2004
Vendbanimi: wherever I may room
Mesazhe: 1008

Nuk ka respekt ne frike.

Mesazh i vjetër 22 Tetor 2007 04:44
ingmetalboy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ingmetalboy Kliko këtu për të kontaktuar me ingmetalboy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ingmetalboy Shto ingmetalboy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ingmetalboy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021

si e ka thene NIETZSCHE, nena e moralit dhe respektit eshte frika. kjo existon shume ne kulturen tone, ose me mire po them ne experjencen e jetes time, shumica e shqiptareve qe kam njohur, (e kam fjalen per ata qe i kam njohur mire) rrespektonin friken me shume se asgje. nqfse u mundoje te behesh shume i llogjikshem me ata, ta merrnin per nje dobesi, ose u mundoheshin te te provokmojne anash e anash, deri sa nje dite kur te ik truni ata behen prap si pula te lagura. kjo cilesi e keqe me acaron shume dhe me zhgenjen shume nga njerezimi ne pergjithesi. si ja harrova emrin atij italianit famoz!!!! ne ate librin "prince" se nuk po me kujtohet emri!!!!. "ai thote je me i siguruar kur ta kane friken sesa kur vetem te dojne" tua tregoj nje history. ne qytetin ku jetoja mepare per shume kohe, ishte nje shoke i imi shkodran, ne jemi rritur bashke. ate e kishin frike te gjithe se ai ishte si i marre. po une di se ai nuk ishte i marre se jam rritur me te. po ai kudo qe shkonte e rrespektonin njerzit, por une e dija qe te gjithe ato njerz pa perjashtim e urrenin nga brenda, por kishin nje frike te madhe nga ky cun. une i takoja rradhe ata se jame i zene me pune, po kur u mblidhnim te gjithe bashke nganjehere dhe diskutonim gjera te ndryshme, sikur ai te thonte fluturoj gomari, ata thonin po po jam dakord me ty. ndersa une qe e dija qe me donin (se jam tip i lezetshem )me thonin se e kam gabim, me vinte per te qeshur nga nervat. nejse, me sollet do kujtime. pra e kam fjalen qe nese ta kane friken njerezit flij gjume pa merak, si luani ne jungel, por nese te duan, ata do te duan por po i erdhi rasti i interresve te tyre, ata do te te tradhtojne ty mepare se ate luanin, qe ne shpirt e duan te vdekur. personalisht, jam i kenaqur se sma kane friken, se kshtu i njeh njerezit me mire. sikur te friksohen, nuk do te shprehen lirisht para teje, dhe do vdesesh injorant.

Mesazh i vjetër 19 Janar 2008 14:04
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ESHI
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/11/2003
Vendbanimi: USA
Mesazhe: 840

Per mendimin tim , rrespekti i "vertet" nuk imponohet nga ndjenja e frikes. Rrespekti vetem fitohet nga vetite qe e bejne personin uncial. Rrespekti eshte nje ndjenje qe lind ne base rreciproke e cila mvaret nga karakteret e njerezve. Une mund te kem "frike " nje person por kjo nuk do te thote qe e rrespektoj ate person. Nqse une e rrespektoj dike per c'faredo lloj arsyeje, nenkuptoj qe pres nga ky person te me pergjigjet me te njejten monedhe. Nqse une nuk marr ate pergjigje atehere i ve vizen ati personi. Me pak fjale gjicka mvaret nga karakteri i personit dhe dipllomacia qe perdor ai per te fituar rrespektin rreciprok.

Mesazh i vjetër 19 Janar 2008 23:48
ESHI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ESHI Kliko këtu për të kontaktuar me ESHI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ESHI Shto ESHI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ESHI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 01:55 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 5 faqe: [1] 2 3 4 5 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Filozofia > T'ju rrespektojne se ju duan apo se ju kane friken ?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar