kurt
.........
Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021
|
si e ka thene NIETZSCHE, nena e moralit dhe respektit eshte frika. kjo existon shume ne kulturen tone, ose me mire po them ne experjencen e jetes time, shumica e shqiptareve qe kam njohur, (e kam fjalen per ata qe i kam njohur mire) rrespektonin friken me shume se asgje. nqfse u mundoje te behesh shume i llogjikshem me ata, ta merrnin per nje dobesi, ose u mundoheshin te te provokmojne anash e anash, deri sa nje dite kur te ik truni ata behen prap si pula te lagura. kjo cilesi e keqe me acaron shume dhe me zhgenjen shume nga njerezimi ne pergjithesi. si ja harrova emrin atij italianit famoz!!!! ne ate librin "prince" se nuk po me kujtohet emri!!!!. "ai thote je me i siguruar kur ta kane friken sesa kur vetem te dojne" tua tregoj nje history. ne qytetin ku jetoja mepare per shume kohe, ishte nje shoke i imi shkodran, ne jemi rritur bashke. ate e kishin frike te gjithe se ai ishte si i marre. po une di se ai nuk ishte i marre se jam rritur me te. po ai kudo qe shkonte e rrespektonin njerzit, por une e dija qe te gjithe ato njerz pa perjashtim e urrenin nga brenda, por kishin nje frike te madhe nga ky cun. une i takoja rradhe ata se jame i zene me pune, po kur u mblidhnim te gjithe bashke nganjehere dhe diskutonim gjera te ndryshme, sikur ai te thonte fluturoj gomari, ata thonin po po jam dakord me ty. ndersa une qe e dija qe me donin (se jam tip i lezetshem )me thonin se e kam gabim, me vinte per te qeshur nga nervat. nejse, me sollet do kujtime . pra e kam fjalen qe nese ta kane friken njerezit flij gjume pa merak, si luani ne jungel, por nese te duan, ata do te duan por po i erdhi rasti i interresve te tyre, ata do te te tradhtojne ty mepare se ate luanin, qe ne shpirt e duan te vdekur. personalisht, jam i kenaqur se sma kane friken, se kshtu i njeh njerezit me mire. sikur te friksohen, nuk do te shprehen lirisht para teje, dhe do vdesesh injorant.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|