tolstoy86
Anëtar Aktiv
Regjistruar: 10/04/2006
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 362
|
Re: Deskriminim Fetar Ne Shtetet Islamike?
Citim: Po citoj ato që tha RROLJA
PSE KA DISKRIMINIM FETAR NE SHTETET ISLAMIKE?
1. JANE SHTETE QE NJOHIN VETEM LIGJIN FETAR ?
2. JANE SHTETE QE JANE KOMPLETISHT FONDAMENTALISTA DHE SHNDERROJNE FENE NE DIKTATURE?
ETJ,ETJ
Kjo eshte pyetje qe shume mire mund tia dergosh me email ndonje lideri te ndonje shteti 'islamik'. Ketu nuk ka lidere shtetesh islamike, ka besimtare muslimane. Atyre mund ti pyesesh A e lejon feja islame diskriminimin fetar? A ka 'ligji fetar' ndonje fjali te vetme ku pervec se nuk denohet, urdherohet diskriminimi fetar..? A mund te shnderohet feja ne diktature???
Islamin e kane jetuar ne menyren me perfekte, profeti dhe muslimanet e asaj kohe. Mund te na pyesesh a ka pasur diskriminimin me te vogel fetar, qe ne ate kohe??
Per politikane, e shtete (me popullsi te krishtere apo te shume feve te tjera) ku ka racizem fetar e despotizem, te jap shembuj sa te duash.
Nqs nuk i je drejtuar besimtareve muslimane, kjo teme nuk ka pune tek temat fetare, keshtu sic e ke shkruar ti. Ka pasur plot lidere te korruptuar nga ana morale, por ne skemi ci bejme, islami i njeh dhe i quan Munafike, nqs pyet rreth 'doktrines islame', te pergjigjemi nga islami.
Tani, na sqaro pak shtetet 'islamike' ku ka diskriminim fetar, na jep shembuj. Ti na le te kuptosh qe ne cdo vend ka diskriminim fetar. Po e nis une, me nje kundershembull, Turqia eshte shtet me popullsi 99 % muslimane, kam miq kristiane qe studiojne ne stamboll. Me kane thene qe ka plot kisha, funksionale, dhe qe kane vite qe nuk kane pare dallimin me te vogel, meqe nuk jane muslimane..
edhe dicka te fundit, Rrolle apo Rrodhe, ka ca kohe qe cdo jave na del nga nje person me te njejten menyre te shkruari, qe ka nga 10 mesazhe max dhe qe nga i pari tek i fundit jane kunder islamit.. Cna thua ti, si i zgjuar qe je, se une per vete 'nuk e besoj qe ka aq budallenj sa te shkruajne me disa nick te ndryshme, per ti mbeshtetur mendimin njeri tjetrit, dmth vetvetes..'