Forumi Horizont Forumi Horizont > Arti & Kultura > Muzika > Mehedin PËrgjeqaj-meda
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
shaban cakolli
Anetar i ri

Regjistruar: 26/08/2008
Vendbanimi: Gjermani
Mesazhe: 23

Mehedin PËrgjeqaj-meda

Bashkangjitje: Kliko për të hapur këtë file në një dritare të re images.jpg
Ky file është shkarkuar 10 herë.

MEDA
Mehedin Përgjeqaj,u lind në Hajvali të Prishtinës.I ati i tij Hasani,rrjedh nga një familje e Lumbardhit të Deqanit.Pasi Hasani kreu shkollimin në Prishtinë,u punësua në Minjerën e Kishnicës dhe iu nda një banesë në Hajvali,ku Hasani disa kohë veproi dhe jetoj në Hajvali.Ai ka tre fëmijë dy djem dhe një vajzë.Këngën e kanë traditë të përcjellur brez pas brezi:Ka kënduar babai i Hasanit(gjyshi i Medes),ka kënduar dhe ka qenë këngëtar i shquar babai i Medes Hasani.Ne vitet 80-ta,Meda dhe Shemsedini dy vëllëzërit si dy zogj pëllumbash nisën këngën e tyre burimore dheshumë shpejt u u bënë të dashur për artdashësit e këngës.Atë botë ata ishin më të pranishmit në Radio dhe Televizion,atëherë RTP.Si shumëshqiptarë atë botë nga dhuna e imponuar e pushtuesit edhe familja Përgjeqaj u detyrua të merr rrugën e mërgimit dhe u vendosen në Bad Krosingen të Gjermanisë,ku shpejt iu njoh statusi dhe u integruan në shoqërinë gjermane.Ata filluan dikush me punë dikush në shkolla,kurse Meda u përcaktua për ruajtëjen dhe kultivimin e traditës sonë kulturore.Ai iu kthya këngës fillimisht folklorike,ku me ëndje këndonte për legjendarin tonë Adem Jasharin,UÇK-në,e të cilat ngjallën shumë simpatinë e tij tek artdashësit mërgimtarë.Më pas Meda zgjodhi muzikën"Tallava",të cilën e kultivoi me mjeshtri të rrallë dhe përfitoj dashamirët e këngës.Ai sot është shumë i dashur dhe i kërkuar për publikun.Ka më së shumëti inçizime dheka shpërnda më së shumëti këngët e tij.Ka marrë pjesë në festivale,koncerte,dasma,e mbrëmje rinore.Të gjithë e duan Meden,ai është këngëtar, veprimtarë dhe humanist,ka ndihmuar gjithkund skamnorët dhe të dëmtuarit nga lufta.Muaj më parë Meda me kontributin e tij ka ndërtuar katër shtëpi për të dëmtuarit nga lufta.Meda,ka agjencionin e vet Produkcioni Muzikor"DUKAGJINI" në Bad Krosingen të Gjermanisë,ka rregulluar një standart të mirë jetese në Kosovë dhe Gjermani.Në fillim gushti Meda u martua me një vajzë që ai ka zgjedhur në Suedi,një mërgimtare shqiptare mjaft e bukur dhe e emancipuar.Meda bëri dasmë në "HOTEL GRAND" në Prishtinë në përcjellejen e estrades Kosovare,si sinjal që tregon se Meden e duan të gjithë.

SHABAN CAKOLLI

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 27 Gusht 2008 01:10
shaban cakolli nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shaban cakolli Kliko këtu për të kontaktuar me shaban cakolli (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të shaban cakolli't! Kërko mesazhe të tjera nga: shaban cakolli Shto shaban cakolli në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shaban cakolli në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 22:30 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Arti & Kultura > Muzika > Mehedin PËrgjeqaj-meda

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar