Ana
Whatnot
Regjistruar: 18/02/2003
Vendbanimi: Ja ketu
Mesazhe: 405
|
A egziston lumturia? Filozofikisht.
Meqe m'u duk ca e varfer ne tema rubrika e filozofise, mendova te hap dhe une nje teme, nje nder temat e lendes se filozofise kur kam qene ne gjimnaz ka qene: Lumturia.
Dhe Lumturine ne shkolle e kemi trajtuar te lidhur me konceptin e kohes, perderisa filozofikisht e tashmja nuk e gziston, atehere dhe lumturia e tashme nuk e gziston, ajo eshte vetem nje impuls nervor ne kohen e kaluar, i futur ne kujtesen tone, ose pritja e lumturise ne te ardhmen ( expectations, se nuk po ia gjeja fjalen e sakte shqip).
Per ata qe cuditen qe e tashmja nuk egziston, po shtoj arsyetimin filozofik, se sa themi " e tashme" ka kaluar nje ose dy sekonda, pra ajo e tashme u be e kaluar, dhe po i njejti arsyetim behet dhe per lumturine, madje e tashmja kalon aq shpejt, saqe nuk kemi kohe ta perceptojme lumturine ashtu sic duhet, ndaj ajo gjithnje mbetet nje kujtim ne te shkuaren dhe ne na duket sikur lumturia nuk arrihet kurre.
Si perfundim "lumturia" si koncept filozofik nuk arrihet kurre, lumturi absolute, si perkufizim nuk ka.
Keto jane ato qe na kane thene kur kam qene une ne gjimnaz,.........................shume vite me pare.
Po nga ju me te rinjte, a kemi ndonje koncept me te ri ne kete drejtim, apo keto qe permenda une?