Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > 13 Qershori
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

13 Qershori

Si perhere me 13 Qershor qe eshte festa e Shna Ndoit ne Laç mblidhen me mijra njerez. Aty gjendet edhe nje shpelle e fameshme e Shna Vlashit.
Historikisht qe ne kohet me te lashta ky vend quhet i shejte dhe ka shume njerez qe deshmojne mrekulli te ndodhura aty.
Ne kohen e komunizmit kur feja ishte e ndaluar aty shkonin shume njerez fshehurazi dhe faleshin e i luteshin Zotit. Kam pasur fatin te shkoj ne ate vend dhe as sot nuk di si ta pershkruaj sesi ndihesha ne ato çaste megjithese nje femije i klases se peste. Njerzit na rekomandonin te mos tregonim se ku po shkonim dhe te mos benim zhurme. Njerzit zinin cepe te ndryshme guresh dhe luteshin, disa qanin pa ze
Ne ate kohe Kishen e kishin prishur dhe aty gjendeshin vetem ca rrenoja.Kur po ktheheshim porosia ishte te mos i kallzonim askujna se ku kishim qene dhe perse.
Sot eshte ngritur nje kishe e bukur dhe madheshtore.
Neser edhe ketu ne Padova kremtohet kjo feste e madhe dhe vijne me mijra besimtare ne katedralen e SAN ANTONIO-s.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 13 Qershor 2009 02:22
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

Piktor te falenderoj per kete teme sepse me ktheve ne mendje nje dite shume te bukur te jetes time qe kam kaluar ne kete kishe .
Une jam mysylmane dhe pse nuk besoj shume ne kisha dhe xhamija nje dite 12 qeshori1997 komshija ime nga Laci (Diella ) me thote qe do iki ne lac sepse eshte feste dhe i thote mamit qe te shkjojme dhe ne dhe kshu te nesermen u nisen ,cudia me e madhe ate nate une pashe nje enderr qe kisha hyre ne kishe te tille dhe nuk kisha floke isha qerose por mbaja nje kapele te bardhe ne koke dhe per dore kisha nje femi ne mengjes kete enderr ja tregova mamit dhe me tha ske fjet se ishe shume e kenaqur qe po ikinin atje .....te tregoj mrekulline qe kam pare ate dite me qindra mijra njeres qe iknin atje pa dallim moshe te gjithe te gezuar qe ngjiteshin asaj rruge malore por nuk ndieja fare lodhje .
Hyme ne ate shpellen une me motren e vogel dhe kur kam dal kam dal me nje ndienje te lehte ne shpirt qe sdi ta shpjegoj sesi ....mbas shume vitesh vij nje here ne Padova me familjen time dhe hyj ne kateralen e Sant,Antoniosn ne koke kisha nje bandana te bardhe dhe per dore kisha cunin tim ate kohe 3 vjec kur po ndizja nje qiri perpara statujes mu kujtua endrra ishte hera e pare mbas shume vitesh qe kujtoja kete enderr......them qe sjam besimtare dhe sbesoj ne keto gjera ndoshta ishte koicidenze ndoshta sepse ishte ambienti i tille por qe nga ajo dite besimi im ne kishen e Lacit ka ndryshuar...

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 13 Qershor 2009 02:40
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 06:04 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
  Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > 13 Qershori

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen