Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Nen lekuren e ...
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
agata
idealiste

Regjistruar: 21/02/2004
Vendbanimi: Utopial
Mesazhe: 2981

Nen lekuren e ...

Ju zgjoheni nje mengjes te bukur nen lekuren e...

Jeni ju te dashur forumista te zgjidhni se nenlekuren e kujt do te deshironit te zgjoheshit nje mengjes te bukur.. Ju mund te zgjidhni nje personazh qe njihet nga te gjithe, qofte ky ose kjo, nga rrethi i Kinematografise, Politikes, Artit apo Shkences... dhe te na tregoni se si e keni jetuar ju kete dite te jashtezakonshme...

ps :ju lutem tregohuni serjoz/e. dhe respektoni zgjedhjen e secilit..
(Temen do te doja ta hapja tek nen forumi i psikologjise, por...

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 19 Janar 2006 03:02
agata nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të agata Kliko këtu për të kontaktuar me agata (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të agata't! Kërko mesazhe të tjera nga: agata Shto agata në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto agata në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
agata
idealiste

Le réveil sonne, instinctivement je trouve le moyen d’éteindre la sonnerie tonitruante. L’instant qui suit, j’ai froid aux oreilles, je passe ma main dans les cheveux … Oh rage, je suis quasiment chauve, je m’assoie aussi sec dans mon lit, je regarde mes mains, mon corps, et lÃ_, je pousse un cri, un cri rauque, un cri sans ma voix ! Sous une sorte de longue tunique, je suis un homme, je ne sais pas encore quel homme je suis, je sais juste que je ne suis pas très jeune et quasiment chauve, les cheveux très courts sur les côtés.

Je regarde l’heure, il est 6 heures du matin. Dehors, il commence Ã_ faire jour, les volets sont restés ouverts. Mes narines picotent, ça sent la térébenthine, le vernis, le vieux bois, je connais cette odeur mais je ne saurais dire d’où. J’ai hâte de savoir qui je suis, en même temps, c’est la première fois que je suis un homme et j’ai peur !

Je tente de me repérer. Autour de moi, il y a des toiles posées sur tous les angles, je crois connaître ces formes, ces couleurs et puis soudain je tombe sur moi dans le miroir qui fait l’angle avec la porte. Je suis … Oh mince ! Je suis PICASSO !

Durant toutes les heures qui ont suivi, je me suis laissée imprégner par ma nouvelle identité, je suis devenue lui et non l’inverse, même si j’ai du y mettre un peu du mien sans fausse modestie ! Très vite j’ai ressenti une assurance débordante, je savais ce que je voulais sans préambule, et lÃ_, en l’occurrence, c’était mettre sur toile ma préoccupation première : la femme.

Instinctivement je savais où je voulais en venir avec mes pinceaux, le mélange des couleurs, les formes. J’ai été bouleversée de me voir faire et défaire une forme, sans l’once d’un découragement, de pouvoir modifier un mouvement pour un autre, sans éprouver la moindre perte mais plutôt un accomplissement, de trouver le ton juste d’une composition, celle qui correspondrait le mieux Ã_ l’ensemble du tableau et tout ceci avec une clairvoyante ténacité. Je me suis sentie terriblement Ã_ l’affût de moi-même, avec un ego surdimensionné peut-être, mais tellement vivant. Je n’oubliais rien de moi, je prenais tout jusqu'Ã_ obtention de mes intimes perceptions. Il s’aimait beaucoup en quelque sorte cet homme-lÃ_ ! Et moi par la même occasion.

- C’est lundi dans mon lit!!!
J’avais effectivement un peu de peinture bleue sur le visage. Un souvenir, une trace et plus encore, car ce matin-lÃ_, en ce lundi, en ce premier jour de la semaine, quelque chose venait de changer. J’avais retrouvé mes cheveux, j’étais bien telle que je suis. Pourtant il s’était passé quelque chose d’autre. Je sentais le désir profond d’être MOI sous toutes mes formes et mes couleurs... J’ai tant de choses Ã_ découvrir et qui sait, peut-être naître encore une fois.

Mesazh i vjetër 20 Janar 2006 05:03
agata nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të agata Kliko këtu për të kontaktuar me agata (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të agata't! Kërko mesazhe të tjera nga: agata Shto agata në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto agata në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cupka
madmoiselle!

Regjistruar: 20/06/2003
Vendbanimi: New York!
Mesazhe: 1505

frengjishten e ditkerke ezber!

...ose sic tha njeri ne estrade "ne france dhe fshatari me i humbur ta than fare frengjishten" lol.
po mua e shume te tjereve si do na veje halli meqe nuk e kuptojme kete gjuhen e qitapeve te tua?
Protestoj (paqesisht), qe kjo nuk eshte e drejte. Ti ke shkrojtur nje carcaf te tere dhe une (e shume te tjere si une) nuk kuptojme asgje dhe ne duam te kuptojme e te kuptohemi.

Ndonje pershkrim ne allbanisht ke?
Ato na trego!

Mesazh i vjetër 23 Janar 2006 19:36
cupka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cupka Kliko këtu për të kontaktuar me cupka (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cupka Shto cupka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cupka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Isra
.............

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: veçse në dorën e Zotit!
Mesazhe: 2053

edhe mua me vjen inat qe s'di frengjisht..

agata, perktheje , perndryshe iu hodha erzenit te riveje postimin e shejtonjes te besimi fetar, qe ishte nje histori fantastike edhe pse anglisht..

.PS
teme interesante

Mesazh i vjetër 23 Janar 2006 19:42
Isra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Isra Kliko këtu për të kontaktuar me Isra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Isra Shto Isra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Isra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Si ta kisha kuptuar une kete?, jam shume kurioz ta di permbajtjen po he?

Mesazh i vjetër 23 Janar 2006 19:45
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Kuriozi
Addicted to love

Regjistruar: 21/10/2005
Vendbanimi: In the Middle of a Heartbeat
Mesazhe: 276

Vetem nen lekuren time. Kjo e gjora imja lekure eshte deshmitare dhe njesiprovuesja e percjellesaj e shume gjerave te mija.
ajo eshte heroike per mua.
Tung

Mesazh i vjetër 29 Janar 2006 01:19
Kuriozi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Kuriozi Kliko këtu për të kontaktuar me Kuriozi (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Kuriozi Shto Kuriozi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Kuriozi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
caio
jurist

Regjistruar: 28/02/2005
Vendbanimi: Firenze
Mesazhe: 81

Me duket pak si Being John Malkovich

Mesazh i vjetër 29 Janar 2006 02:15
caio nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të caio Kliko këtu për të kontaktuar me caio (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: caio Shto caio në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto caio në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
agata
idealiste

Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani
Si ta kisha kuptuar une kete?, jam shume kurioz ta di permbajtjen po he?

Pershendetje te gjitheve.
Kur pashe qe kishin shkruajtur ne kete teme, erdha me vrap te lexoja imagjinaten tuaj, por u zhgenjeva pak. Te gjithe (perveç Kurjozit) keni kerkuar perkthimin e imagjinates time, (e cila ne realitet nuk eshte krejtesisht e imja, por nje ender e nje mikeje)
Po ju sjell perkthimin( te me falni per fjalorin tim te varfer)

Perkthimi
Pa pritur degjohet zilja e ores, instiktivisht, gjej menyren per te ndaluar zhurmen sherdhuese te ziles. Ngrihem, nje moment ndjeva nje flad te ftohte tek majat e vesheve, kaloj doren neper floke... Ohhh!! ç'fare tmeri, po thuaj jam pa floke.., nga shokimi bie perseri ne krevat; si e hutuar filloj te shikoj duar e mija, trupin tim, dhe... ne ate moment, uleras, bertas forte, por me nje ze jo timin! ohh Jam nje burre. Di vetem qe nuk jam shume i ri, e po thuaj jam tullaq, me floke shume te shkurtra anash.

Shikoj oren, eshte ora 6 e mengjesin, jasht sapo ka fillon te zbardhe dita, "volet" kishin qendruar hapur, Narina ime fillon te me djege, nuhas eren e terebentines, te acetonit, esencen se drurit te vjeter, e njoh kete arome por nuk jam ne gjendje te them nga.. Mezi pres te shoh cili jam; ne te njejten kohe eshte hera e pare qe ndodhem nen lekuren e nje mashkulli dhe kam frike..!

Filloj te hedh syte neper dhome per t'u mesuar me ambjentin qe me rrethon. Rreth meje gjenden nje numer i madh tablosh te vendosur ne te gjitha cepet, me duket sikur i njoh format e tyre, ngjyrat, dhe pa pritur gjendem perballe nje pasqyre, e cila formon nje cep me porten. UNE Jam...
Oh e tmershme...! un jam PICASSO!!!
Pergjate gjithe atyre oreve qe rrodhen, e lash veten te drejtohesha nga identiteti im i ri, u bera ai, dhe jo e kunderta, edhe pse me duhej te s'forcohesha pak, per t'ju thene te verteten! Shume shpejte ndjeva nje siguri te jashtezakonshme, e dija cfare duhej te beja, pa pasur nevoje te me tregonin, dhe menjehere si evidente, isha mjeshtri i piktures, preokupimi im i pare: ishte te pikturoja format e femres.

Instiktivisht e dija cfare duhej si parim, perzirja e ngjyrave, dhenia e formave. Ndjehesha e tronditur, te shikoja veten duke dhene e ri dhene forme, duke mos patur frike te modifikoja nje xhest nga nje tjeter, pa ndjere as me te voglen humbje stili, por me teper nje kompletim, per te gjetur tonin e duhur per kompozimin, ate qe i korespondonte sa me mire pergjithesise se tablos, e kjo me nje pikepamje te qarte e te sigurte. U ndjeva tmersisht "aflue" nga vetja ime, me nje ego mbi dimensjone ndoshta, por aq shume e gjalle.
Ne nje fare menyre, ky mashkull e adhuronte shume veten, e un nga i njejti okazjon gjithashtu.

E hene, u zgjova ne krevatin tim!!!
Kisha pak boje ngjyre blu ne ftyren time, nje kujtim nje shenje, e me shume akoma, sepse kete mengjes, kete te hene, ne kete dite te pare te javes, diçka sapo ndryshoj. Kisha perseri floket e mija, e ndjehesha aq shume mire per cfare isha, Megjithate kishte ndodhur diçka tjeter. Ndjeja me gjith shpirt deshiren te isha Une, me format e ngjyren qe kam...kam kaq shume gjera per te zbuluar e kush e din lindur akoma edhe nje here.

Ps: pres imagjinatat e juaja

Mesazh i vjetër 30 Janar 2006 01:51
PARIS
beautiful pain

Regjistruar: 16/12/2005
Vendbanimi: AIR&TRAIN
Mesazhe: 623

Talking

Vetem nen lekuren time!
Me vjen keq qe asnje personazh s`i afrohet modestise sime!

Mire u lexofshim!

Mesazh i vjetër 30 Janar 2006 02:16
PARIS nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të PARIS Kërko mesazhe të tjera nga: PARIS Shto PARIS në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto PARIS në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Isra
.............

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: veçse në dorën e Zotit!
Mesazhe: 2053

nen lekuren e Zhana d'arke...
sot kam deshiren te behem nje burrneshe..si kjo e lartpermendura..
se di as vete sepse!!!

Mesazh i vjetër 30 Janar 2006 13:34
Isra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Isra Kliko këtu për të kontaktuar me Isra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Isra Shto Isra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Isra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 01:58 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Nen lekuren e ...

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar