qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Trajneri i Egnatias mendon se forcën e laçianëve do ta provojnë edhe rivalët e tjerë
Branica: Barazimi në Laç s'është pak
Egnatia arrin të marrë vetëm dy pikë në dy takimet e para. E veçanta e këtyre dy javëve për të qëndron te golat e pakët të shënuar. Edhe pse me emra të shquar, sipas trajnerit Branica, disa prej tyre janë ende larg formës optimale fizike. Nëse ndaj Laçit u luajt mirë, kur dihen tashmë blerjet te Laçi, gjithsesi 2 pikët e deritanishme nuk janë një start që pritej. Në intervistën për "Sportin shqiptar", trajneri Branica analizon ecurinë e deritanishme të ekipit të tij.
- Dy pikë në dy takime. Një fillim zhgënjyes, apo jo?
- Vërtet që janë dy pikë, por mos harroni se, nëse ndaj gjirokastritëve gabuam, kjo s'mund të thuhet ndaj Laçit. E them këtë, pasi barazimin në Laç e quaj sukses dhe për këtë do të bindeni kur të shihni kundërshtarët tanë se ç'do marrin. Mos harroni se Laçi ka kryer një merkato të fuqishme.
- Mos vallë dëshironi të justifikoni dobësitë e ekipit tuaj?
- Çdo ekip ka dobësitë e veta, dhe asnjëherë s'e kam thënë se ne jemi pa asnjë gabim. Për shembull, unë jam i pakënaqur nga sulmuesit për formën e tyre fizike, të shfaqur në dy takimet e para. Më duhet gjithashtu të pranoj se kemi qenë pa fat me dëmtimet e futbollistëve. Konkretisht, ndaj Laçit, Simaku, Sufaj dhe Pipa luajtën me injeksione, shto këtu edhe Koten e Zenelin të dënuar. Me gjithë këto, nuk mund të justifikohem, pasi, po e përsëris, kishim përballë Laçin e përforcuar.
- Atëherë si e gjykoni konkretisht lojën e Egnatias ndaj Laçit, pavarësisht nga dëmtimet e deklaruara?
- Unë si trajner jam i kënaqur nga loja e ekipit. Nëse në pjesën e parë ishim të detyruar të frenonim vrullin e vendësve (kjo ndodh kudo) në të dytën reaguam dhe iu afruam dy-tre herë golit. Nëse nuk shënuam, kjo edhe për shkak të përgatitjes së pamjaftueshme fizike të sulmuesve. Ata erdhën me vonesë në ekip dhe janë pa fazë përgatitore, por shpresoj me stërvitje të kapin formën e kërkuar. Për repartet e tjera s'kam vërejtje, pasi ata kryen detyrat që u kisha ngarkuar.
- Flisni për sulmuesit, kur në stol keni 19-vjeçarin Kashari, autor i 5 golave në kupë. Ç'po ndodh me të?
- Mendoj se A2-shi dallon shumë nga ish-liga e dytë, ndaj më duhet t'u besoj lojtarëve me përvojë. Kashari është i ri dhe, që të jem realist, s'mund të aktivizohet para Jakupit, Ymerit e Simakut. Kampionati është i gjatë dhe Kashari do të ketë mundësi të luajë dhe kam besim te talenti i tij, përndryshe nuk do ta kisha rezervën e parë në sulm. Me Kasharin, Durin, Bilicën, etj., në stol, Egnatia ndihet më i sigurt.
- Përfundimisht, kur do ta shohim, sipas jush, fytyrën e vërtetë të Egnatias?
- Tifozët tanë duhet të kenë besim më të madh te ne. Unë dhe ekipi nuk do t'i zhgënjejmë. Egnatia do të luajë ndaj Tomorit në Rrogozhinë, ndaj shpresojmë të shënojë dhe fitoren e parë dhe bashkë me të edhe kthesën e shumëpritur. Ne kemi qenë, jemi e do të jemi pretendentët kryesorë për t'u ngjitur në A1. Ky është jo vetëm besimi im, por i gjithë stafit dhe i lojtarëve tanë.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Modifikuar nga qershor13 datë 02/02/2004 ora 16:37
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|