elsaaa
Grrrrrrrr

Regjistruar: 20/07/2003
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 2047
|
Citim: Po citoj ato që tha i/e paregjistruar
Hey FBI ishalla je bere me mire 
Them se forumi ka me shume persona te interesuar ne kete dege po jane dembela me shkrujt (ti kapi pak ne seder).
Edhe une jam kurioze per lendet dhe procesin e juridikut ne shqiperi, megjithate me habit fakti qe persona te ndryshem e marrin kete lloj diplome me lek. Si eshte e mundur?
Tesh per procesin e apelit ne gjykate federale:
Gjykata federale rishikon dhe vendos per ceshtjet ne te cilat eshte marre nje vendim ne nje gjykate me te ulet (district court). Gjithashtu gjykata e apelit merr vendim e bazuar vetem ne rekordin e ardhur nga gjykata me e ulet dhe jo nga deshmi ose fakte te reja. Pra funksioni i gjykates te apelit eshte te rishikoje vendimin e marre nga gjykatesi, ta krahasoje ate me ligjet ne fuqi dhe provat qe gjykatesi kishte ne dore kur vendosi per ceshtjen ne fjale.
Nese kjo gjykate vendos negativisht per ceshtjen e paraqitur, edhe pse ai qe humb teknikisht ka te drejten e apelit ne Supreme Court, ky vendim sinjalizon perfundimin e kesaj ceshtje. Edhe pse egziston nje gjykate me e larte, ceshtja nuk merret ne mbikqyrje nga Supreme Court pa pasur ne diskutim nje pike te kushtetutes.
Zakonisht personi qe ka humbur ka 30 dite per te hedhur vendimin ne apel me gjykaten federale. Avokati i apelantit (atij qe kerkon apelin) pergatit formularet per nje "petition for review" (peticion per rishikim). Kur formularet paraqiten ne gjykate, gjykata leshon nje urdher per paraqitjen e rekordit te ceshtjes ne fjale (nga gjykatat me te uleta).
Shteti ka 30 dite per te dorezuar kete rekord (ne te cilin do bazohet vendimi qe merret nga gjykatesit federale).
Kur rekordi merret, leshohet urdhri i dyte nga gjykata qe kerkon argumentet e avokatit te apelantit dhe te atij te shtetit ne formen e nje brief.
vijon se u lodha ....
si perfundim i ke fituar dokumentat....lol...me shkrive se kete muhabet degjon nga shqiptaret neper usa hahahha....dhe je shume i mire q ei ke shkruajtur......te perqafoj