Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Feja krishtere > Cilesite e Zotit në Bibel!!!!!!l
Gjithsej 4 faqe: [1] 2 3 4 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
El_Fatih
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 19/03/2004
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 39

Cilesite e Zotit në Bibel!!!!!!l

Pershendetje!
Fillimisht dua te sqaroj se nuk kam ndermend te provokoj njeri me keto pyetje qe do te bej por cuditerisht duke shfletuar biblen gjej ne te disa vargje qe mbeta mjaft i zhgenjyer pasi aty Zoti nuk del si nje qenie e persosur por thjeshte nje qenie e krijuar qe mund te gaboje te harroje, te lodhet e te clodhet te fleje e te zgjohet, per nje zot Abuziv qe gabon edhe pendohet.
GJithesesi po ju sjell disa vargje qe me kane lene mbresa .

O Zot, ti i ke parë këto gjëra, mos hesht; o Zot, mos u largo nga unë.
Zgjohu dhe çohu, për të më siguruar drejtësi dhe për të mbrojtur çështjen time, o Perëndi dhe Zoti im.[Psalmet 35:22
]

Mos valle fle Zoti?

Deri kur do të më harrosh, o Zot? Vallë kështu do të jetë përjetë? Deri kur do të më fshehësh fytyrën tënde? Psalmi 13:1
Pse do të na harroje për jetë dhe do të na braktisje për një kohë të gjatë? Psalmi 5:20

A haron Ai?

Dhe Zoti u pendua që kishte krijuar njeriun mbi tokë dhe u brengos për këtë në zemër të vet.Zanafolla 6

A pendohet Zoti?

Sepse kështu thotë Zoti: "Ja, këtë herë do t`i hedh larg banorët e vendit dhe do t`u sjell një fatkeqësi të madhe, me qëllim që të më gjejnë përsëri".Jeremia 10:18
A abuzon Zoti??
Nuk e di por nese keto jane te verteta ai nuk e meriton te quhet ZOt por krijese e mjere ashtu si edhe ne.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 23 Nëntor 2004 23:54
El_Fatih nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të El_Fatih Kliko këtu për të kontaktuar me El_Fatih (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: El_Fatih Shto El_Fatih në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto El_Fatih në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Lexova shkrimin tend qe kishe vene ne radhe, dhe te them te drejten me pelqeu... Po ta studiosh zotin tek bibla te jep ne mendje kete qe thua ti, po te lexosh kur'anin te jep ne mendje zotin si dicka i fuqishem, dhe qe te meson se dhe njeriu duhet frikesuar nga ai... Shkruhet ne libra fetar islam:"Kur te permendesh fjalen e Allahut, duhet te te dridhet zemera, dhe te frikesohesh nga ai...sepse ai eshte qe te ngjall dhe te vdes"...

Po Zoti ende eshte i pakapshem per trurin e njeriut, ne e dime qe ekziston, po se si ekziston akoma s'e kemi hulumtuar kete...

P.s Po ti ku ke ikur mer byrazer?

Mesazh i vjetër 07 Dhjetor 2004 15:31
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
anaz
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 18/09/2003
Mesazhe: 164

Re: Cilesite e Zotit në Bibel!!!!!!l

Citim:
Po citoj ato që tha El_Fatih
Pershendetje!
Fillimisht dua te sqaroj se nuk kam ndermend te provokoj njeri me keto pyetje qe do te bej por cuditerisht duke shfletuar biblen gjej ne te disa vargje qe mbeta mjaft i zhgenjyer pasi aty Zoti nuk del si nje qenie e persosur por thjeshte nje qenie e krijuar qe mund te gaboje te harroje, te lodhet e te clodhet te fleje e te zgjohet, per nje zot Abuziv qe gabon edhe pendohet.
GJithesesi po ju sjell disa vargje qe me kane lene mbresa .

O Zot, ti i ke parë këto gjëra, mos hesht; o Zot, mos u largo nga unë.
Zgjohu dhe çohu, për të më siguruar drejtësi dhe për të mbrojtur çështjen time, o Perëndi dhe Zoti im.[Psalmet 35:22
]

Mos valle fle Zoti?

Deri kur do të më harrosh, o Zot? Vallë kështu do të jetë përjetë? Deri kur do të më fshehësh fytyrën tënde? Psalmi 13:1
Pse do të na harroje për jetë dhe do të na braktisje për një kohë të gjatë? Psalmi 5:20

A haron Ai?

Dhe Zoti u pendua që kishte krijuar njeriun mbi tokë dhe u brengos për këtë në zemër të vet.Zanafolla 6

A pendohet Zoti?

Sepse kështu thotë Zoti: "Ja, këtë herë do t`i hedh larg banorët e vendit dhe do t`u sjell një fatkeqësi të madhe, me qëllim që të më gjejnë përsëri".Jeremia 10:18
A abuzon Zoti??
Nuk e di por nese keto jane te verteta ai nuk e meriton te quhet ZOt por krijese e mjere ashtu si edhe ne.

Zoti nuk harron, apo abuzon kurreeee por, jemi ne njerezit qe harrojme, duhet te pendohemi dhe abuzojme.....
Sa per Zotin e bibles te siguroj qe eshte nje Zot i mire i dashur dhe i kujdesshem.... eshte i vetmi Zot....
Plloshtan nese do te flasesh per kuranin mund ta besh ne nje teme tjeter ....

Mesazh i vjetër 07 Dhjetor 2004 18:00
anaz nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të anaz Kliko këtu për të kontaktuar me anaz (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: anaz Shto anaz në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto anaz në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

Thumbs down

anaz me duket se ma ke prere fjalen,po ju a nuk e shihni se car kam thene ne brendesi te mesazhit apo vetem ia ke hedhur syte postimit, dhe don te vesh gjykimin e terthorte... Te lutem une synoj ate, qe ti akome s'e ke kuptuar... Mgjth, shpresoj qe te behet mire, ja kalofsh sa me mire

Po ti ku bazohesh se mesazhi im ka nuanca te fese islame, apo fjale nga kurani? Hulumtoje do te dalesh diku tjeter...

P.s Si e arsyeton mendja jote mesazhin tim qe ka piramide fetare, ben mire te na thush?!

Mesazh i vjetër 07 Dhjetor 2004 18:45
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
anaz
Anetar i regjistruar

Plloshtan, nuk dua te debatoj (luftoj) me ty .... nese ti deshiron ta besh kete te siguroj qe ke zgjedhur njeriun dhe temen e gabuar
Zoti te Bekofte

Mesazh i vjetër 09 Dhjetor 2004 14:03
anaz nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të anaz Kliko këtu për të kontaktuar me anaz (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: anaz Shto anaz në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto anaz në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

Ate e kuptoj gjithsesi se ti nuk me debaton dhe nuk me lufton fare........, se ti e di se jam i paforce ne kete fushe...dhe jo rastesisht je fleksibile ndaj portretit tim

Po mire shume nga ana jote..., une e mora mesazhin tend, dhe argumentat e tua ne heshtje, dhe u vertetova se isha mire...

Une shpresoj te bekohem edhe me tej, se edhe cike me duhet te bekohem, dhe te arrij maximumin...

Pse ti i reziston luftes? Me vjen mire...

Na duhen njerez te tille, qe nuk i frikesohen luftes, po kete me mire do te ishte qe te perdoresh tek te tjeret qe jane me te forte se sa une, sepse une i mjeri s'kam edhe aq force ....,

pershendetje e nderuara anaz

je si shpirt

Mesazh i vjetër 09 Dhjetor 2004 14:17
anaz
Anetar i regjistruar

Smile

Faleminderit....

Mesazh i vjetër 09 Dhjetor 2004 15:05
volter
shpirt artisti

Asgje, dhe ti faleminderit per mirekuptimin...

Respektet e mia

Plloshtani

Mesazh i vjetër 09 Dhjetor 2004 15:09
durrsak
INXHINJER LULESH

Regjistruar: 17/11/2004
Vendbanimi: USA Arizona
Mesazhe: 1455

PO TA JAP UNE PERGJIGJEN MIKU IM.

PO TE JAP UNE NJE PERGJIGJE TE SHKURTER PER ATO QE KE SHKRUAR MIKU IM. KESHILLA IME E VETME ESHTE QE PERPARA SE TE SDUDIOSH NATYREN HYJNORE DO TE ISHTE MIRE QE TE STUDIOJE NATYREN NJEREZORE QE TE KUPTOSH ATO VARGJE. PERSONALISHT PO MENDOJ SE TI PO KERKON PER TE SFIDUAR JO PER TE ARGUMENTUAR. NESE DO TE FLASESH PER KETE TEME PO TE THEM TE BESH ME SHUME KUJDES SE DO TE BEJ QE TE PERSERISESH FJALET E MBRETIT AGRIPA.
UNE BESOJ NE KRISHT DHE KETU NUK TE LEJOJ QE TE ANALIZOSH NJE LIBER QE E BESON 1/3 E BOTES DHE TE THUASH QE NESE ESHTE KESHTU ZOTI NA QENKA MJERAN. KAM SHUME ARGUMENTA QE TE KUNDERSHTOJ BESIMIN TEND APO KURANIN POR SE KAME BERE DHE AS NUK KAM NDERMEND TA BEJ ATE.

Mesazh i vjetër 02 Janar 2005 22:35
durrsak nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të durrsak Kliko këtu për të kontaktuar me durrsak (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: durrsak Shto durrsak në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto durrsak në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
wydra
y'know

Regjistruar: 10/10/2004
Vendbanimi: From Beyond
Mesazhe: 982

edhe mua ky post me duket pak si provokim, megjithate une s'provokohem kollaj Ja mendimi im per pyetjen e el fatihit:

bibla eshte shkruar me perpara kuranit, sigurisht dhe zhvillimi i njerezve ishte me mbrapa dhe nuk i kishte shkuar ne mend qe t'i jepnin zotit keshtu cilesish qe thua ti. Sa me shume kalon koha, aq me shume zhvillohen njerezit dhe mundohen te mos perserisin te njejtat gabime. Prandaj ne kuran disa prej tyre jane likuiduar.

(ju lutem mos m'u hidhni ne fyt, secili ka mendimin e vet )

Mesazh i vjetër 02 Janar 2005 23:22
wydra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të wydra Kliko këtu për të kontaktuar me wydra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: wydra Shto wydra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto wydra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 18:58 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 4 faqe: [1] 2 3 4 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Feja krishtere > Cilesite e Zotit në Bibel!!!!!!l

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar