Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Mesazhe dashurie > Letra dashurie > Letra dashurie!!!
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
AngelDevil
Shejtone

Regjistruar: 02/05/2009
Vendbanimi:
Mesazhe: 14611

Letra dashurie!!!

Kam degjuar qe jane cilesuar afersisht 50 letra me te mira dashurie qe i kam permendur me poshte. Le te perpiqemi ti gjejme e ti postojme te kjo teme.

Zelda Fitzgerald per Scott Fitzgerald
Michelangelo Buonarroti per Vittoria Colonna
Wolfgang Amadeus Mozart per Constanze Mozart
Harry Truman per Bess Wallace
Khalil Gibran per Mary Haskell
Benjamin Franklin per Madame Brillon
Horatio Nelson per Emma Hamilton
George Bush per Barbara Pierce
Henry VIII per Anne Boleyn
Elizabeth Barrett Browning per George Barrett
Jack London per Anna Strunsky
Marc Chagall per Bella Chagall
Ernest Hemingway per Mary Welsh
Jack Kerouac per Sebastian Sampas
Alfred Dreyfus per Lucie Dreyfus
Marjorie Fossa per Elvis Presley
Vita Sackville-West per Virginia Woolf
Virginia Woolf per Vita Sackville-West
Ludwig van Beethoven per “Immortal Beloved”
Emma Goldman per Ben Reitman
Frida Kahlo per Diego Rivera
Dylan Thomas per Caitlin Thomas
Franz Kafka per Felice Bauer
Napoleon Bonaparte per Josephine Bonaparte
Abigail Smith per John Adams
John Ruskin per Euphemia Ruskin
George Sand per Gustave Flaubert
Simone de Beauvoir per Nelson Algren
Anaïs Nin per Henry Miller
Voltaire per Marie Louise Denis
James Thurber per Eva Prout
George Bernard Shaw per Stella Campbell
Sarah Bernhardt per Jean Richepin
Marcel Proust per Daniel Halevy
Frank Lloyd Wright per Maude Miriam Noel
Anne Sexton per Philip Legler
Elizabeth I per Thomas Seymour
Oscar Wilde per Constance Lloyd
Katherine Mansfield per John Middleton Maury
Charles Parnell per Katherine O’Shea
Lewis Carroll per Clara Cunnyngham

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 31 Tetor 2009 21:44
AngelDevil  nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AngelDevil Kliko këtu për të kontaktuar me AngelDevil  (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AngelDevil Shto AngelDevil  në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AngelDevil  në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AngelDevil
Shejtone

Vendbanimi:

ja disa qe gjeta une fragmente te shkeputura sigurisht:

Gustave Flaubert i shkruan Louise Colet

"Dashuria, në fund, nuk është kuriozitet superan, një uri e panjohur që të shtyn në stuhi me gjoksin e hapur dhe kokën ulur."

James Joyce i shkruan Nora Barnacle Joyce

"Siç do të jetë i gjatë udhëtimi i kthimit, do të jetë edhe e mrekullueshme puthja jonë e parë. Mos qaj, e dashur, kur të më shohësh. Dua t'i shoh sytë tu të bukur dhe të ndritshëm. Cila do të jetë fjala e parë që do të më thuash, kush e di? Të mendoj gjithnjë. Kur shkoj në shtrat nata është gjithnjë një lloj torture për mua... Jepmu mua, e gjitha, e gjitha kur të shihemi. E gjitha është e shenjtë, fshehur për të tjerët, duhet të ma ofrosh lirshëm. Dua të jem zot i trupit dhe shpirtit tënd..."

Sigmund Freud i shkruan Martha Bernays

"Vogëlushja ime e dashur, e dija që, vetëm kur të ishe larg, do të ndërgjegjësohesha për lumturinë time të pamasë, dhe po aq, edhe për përmasën e saktë të asaj që më mungon...”

John Keats i shkruan Fanny Brawne

"Nuk dua të shoh asgjë tjetër pos Kënaqësisë në sytë e tu, Dashurisë mbi buzën tënde, Lumturisë në hapat e tua. Ti je gjithnjë e re, puthja jote e fundit qe gjithnjë më e ëmbla, buzëqeshja jote e fundit ajo më e shndritshmja, gjesti yt më i fundit ai më joshësi..."

Giosue Carducci i shkruan Lidias

"Lamtumirë, bukuroshe, lamtumirë, e dashur, grua e fisme. Dua të të them sa e papërmastë më është rritur dashuria për ty këtyre ditëve: por nuk ka fjalë aq të dashura dhe të thella ta thonë. Faleminderit, faleminderit, faleminderit!... Mbase do të bëj ende diçka të denjë. Ndërkaq të dua: dhe është diçka hyjnore të duash, të duash kështu?"

Napoleon Bonaparti i shkruan Joséphine de Beauharnais shume i piset vertet

"Një puthje mbi zemër, një tjetër pak më poshtë, një tjetër edhe më poshtë, akoma edhe më poshtë..."

Mesazh i vjetr 31 Tetor 2009 21:51
AngelDevil  nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AngelDevil Kliko këtu për të kontaktuar me AngelDevil  (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AngelDevil Shto AngelDevil  në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AngelDevil  në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
ja disa qe gjeta une fragmente te shkeputura sigurisht:

Napoleon Bonaparti i shkruan Joséphine de Beauharnais shume i piset vertet

"Një puthje mbi zemër, një tjetër pak më poshtë, një tjetër edhe më poshtë, akoma edhe më poshtë..."

duke shkuar poshte e me poshte ...pushtoi Josephine dhe gati gjithe boten ...
angjel po letrat e ne qe sjemi kaq famoze lejohen me u botua r

Mesazh i vjetr 31 Tetor 2009 21:54
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AngelDevil
Shejtone

Vendbanimi:

Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA

duke shkuar poshte e me poshte ...pushtoi Josephine dhe gati gjithe boten ...
angjel po letrat e ne qe sjemi kaq famoze lejohen me u botua r

lejohen te gjithe te postojne cte duan por brenda temes

Po lexoj letra dashurie te Gustav Flober e prandaj u frymezova po se di shume te sheqerosura me duken.... mua me pelqejne me shume letrat te tipit te Bonoparti-t tingellojne me te verteta

Mesazh i vjetr 31 Tetor 2009 21:57
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

James Joyce i shkruan Nora Barnacle Joyce

kjo eshte ajo qe me pelqen me shume shpresoj qe ta gjej dhe ta lexoj ...

Mesazh i vjetr 31 Tetor 2009 22:01
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AngelDevil
Shejtone

Vendbanimi:

po i kerkoja ne internet por qenkan vetem anglisht dreqin spo gjej gje ne shqip

Mesazh i vjetr 31 Tetor 2009 22:02
dylan
Veteran ne forum

Regjistruar: 18/05/2009
Vendbanimi: vlore
Mesazhe: 5487

Sgjeta dicka nga ato qe kerkonit ne ket teme po kjo nje leter dashurie

Le moment est venu afin que je t’avoue les sentiments qui me submergent, et de briser
les obstacles qui nous séparent. Je sais que ces pensées, de la même façon, bouillonnent dans
ta tête. Mais tu dois bien comprendre, que je veux, et je souhaite que tu sois toujours dans
mes pensées, avec moi, _ côté de moi éternellement. La vie que je mène en solitaire sans toi est
l’enfer. Crois moi, c’est ce que je ressens, je te prie d’accepter ma demande et d’enlever
ces idées noires qui t’enveloppent. Oublie le passé et ôte tes ennuis comme si tu enlèves
tes habits, afin que les gens puissent découvrir ta réalité. Moi-même, je veux bien couper
toutes mes relations précédentes avec le sexe féminin, et de me repentir définitivement sur
tes mains pour me soulager, apaiser mon cœur et d’avoir aussi le courage d’extirper
la tristesse qui m’enveloppe et qui me fatigue. Tu ne dois croire, que ce que tu arrives _ voir avec
tes yeux. Ne t’étonnes pas, c’est mon plus grand désir et réellement je dis que ton visage
est une lumière qui a éclairée l’obscurité de ma triste vie qui, sans exagération, sans toi
reflète Misère et Malheur et chaque fois que je te regarde et je te parle, ta parole et ta voix
ressemblent _ une douce partition musicale et que toutes les autres voix qui me parviennent
sont hennissement et hurlements. Je n’arrive pas _ oublier la journée ou je t’ai connue, elle était
vraiment le jour de ma renaissance dans ce monde, et que toute ma vie passée sans toi était
maudite et lourde. Crois-moi, c’est la pure vérité, je te la dit avec toute franchise.
Je regrette énormément toutes ces années passées….

Mesazh i vjetr 01 Nëntor 2009 00:45
dylan nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dylan Kliko këtu për të kontaktuar me dylan (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dylan Shto dylan në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dylan në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
dylan
Veteran ne forum

Regjistruar: 18/05/2009
Vendbanimi: vlore
Mesazhe: 5487

Je ne pouvais m'empêcher de vous faire partager cette lettre que quel que a écrite _ son immortelle bien aimée, il semblerait que beethoven n'a jamais envoyé ces lettres mais si vous voyez le film vous comprnedrez pourquoi, je vous souhaite une très bonne lecture que votre coeur se remplisse d'émotion

Le 6 juillet au matin.

Mon ange, mon tout, mon autre moi-même quelques mots seulement aujourd'hui, et au crayon (le tien) .
Ce n'est pas avant demain que mon logement sera définitivement arrêté .
Quelle misérable perte de temps pour de telles choses. Pourquoi ce profond chagrin alors que la nécessité parle ? Notre amour peut-il exister autrement que par des sacrifices, par l'obligation de ne pas tout demander ? Peux-tu faire autrement que tu ne sois pas toute _ moi et moi _ toi ?
Ah ! Dieu, contemple la belle nature et tranquillise les esprits sur ce qui doit être . L'amour exige tout, et de plein droit, ainsi en est-il de moi avec toi, de toi avec moi. Mais tu oublies si facilement que je dois vivre pour moi et pour toi ; si nous étions complètement réunis, tu éprouverais aussi peu que moi cette souffrance

autre route, mais quel chemin épouvantable ! A l'avant-dernier relais, on me conseilla de ne pas voyager de nuit , on me parla, pour m'effrayer, d'une forêt _ traverser, mais cela n'a fait que m'exciter, et j'ai eu tort, la voiture aurait dû se briser dans ce terrible chemin, simple chemin de terre défoncé, sans des postillons comme ceux que j'avais, je serais resté en route.
Estherazy, par l'autre chemin, le chemin habituel, a subi le même sort, avec huit chevaux, que moi avec quatre, pourtant j'ai éprouvé un certain plaisir, comme toujours quand j'ai heureusement surmonté un obstacle.
A présent passons vite de choses extérieures _ des choses intérieures ! Nous nous reverrons sans doute bientôt, aussi aujourd'hui je ne peux te faire part des considérations que j'ai faites sur ma vie pendant ces quelques jours , si nos cœurs étaient toujours serrés l'un contre l'autre, je n'en ferais pas de pareilles.
Le cœur est plein de tant de choses _ te dire,Ah ! Il y a des moments où je trouve que la parole n'est absolument rien encore.
Courage! Reste mon fidèle, mon unique trésor, mon tout, comme moi pour toi ; quant au reste, les dieux décideront de ce qui doit être et de ce qui adviendra pour nous.

Ton fidèle amour

Mesazh i vjetr 01 Nëntor 2009 00:56
dylan nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dylan Kliko këtu për të kontaktuar me dylan (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dylan Shto dylan në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dylan në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Mund te na i perkthesh cik mi dylan, per ne qe s'dime frengjisht?

Mesazh i vjetr 01 Nëntor 2009 02:14
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Katilesha
.

Regjistruar: 02/09/2006
Vendbanimi: .
Mesazhe: 12531

Shume interesante si ide tema Angel,por cfare te besh qe ne shqip eshte shume e veshtire qe t'i gjesh keto letra , per te mos thene e pamundur. Mua me pelqejne me shume letrat e Beauvoir me Sartre, dhe  te Beauvoir me Jacuqes - Laurent Bost. Nqs nuk gaboj eshte edhe nje liber " Correspondance croisee '39-'40" , e kam pas marre dikur si info siperfaqesor tek shkolla verore ,por do mundohem dhe do sjell ndonje leter nga keto dy lidhje..

Mesazh i vjetr 01 Nëntor 2009 04:05
Katilesha nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Katilesha Kliko këtu për të kontaktuar me Katilesha (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Katilesha Shto Katilesha në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Katilesha në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 11:42 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Mesazhe dashurie > Letra dashurie > Letra dashurie!!!

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar