i_lire
^^i_lire^^
Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610
|
Presidenti i F1
Berni Ekleston, në një intervistë që ka dhënë kohët e fundit, ka deklaruar se nuk po mendon ende që të tërhiqet nga posti drejtues i Formulës 1. Eklestoni, aktualisht, është 72 vjeç dhe puna e tij kohët e fundit është intensifikuar më shumë, në krahasim me fillimet e tij përpara 30 vjetësh. Me kalimin e kohës, ai është bërë njeriu më i fuqishëm i sporteve automobilistike dhe aktualisht komandon gjithçka në Formulën 1. Në vazhdimin e intervistës së tij, ai ka shtuar se nuk qëndron në këtë sport për të fituar para. "Unë nuk e bëj këtë punë për para, por për kënaqësi personale. Nuk kam nevojë për para. Ndoshta po të kisha punuar në ndonjë vend tjetër, do të isha tërhequr me kohë, por në këtë sport ndihem shumë i kënaqur. Në Formulën 1 unë përjetoj çdo minutë, pasi, nga një çast në tjetrin, nuk dihet se çfarë mund të ndodhë. Nuk e merr dot me mend se ç'do të ndodhë, dhe kjo është diçka shumë e bukur për mua." Eklestoni ka 25% të aksioneve të SLEC-it, që është grupi tregtar i Formulës 1. Këtë emër, ky grup e ka marrë nga bashkëshortja e tij Slavica. Ka edhe të tjerë pjesëtarë në këtë grup, ku mund të përmendim disa banka gjermane, të cilat përbënin grupin "Kirch". Gjithsesi, "pronari" mbeti britaniku Ekleston, i cili është nga aksionistët më të mëdhenj. Pra, vendimet kryesore merren nga ai. Britaniku ka shtuar se do të tërhiqet nga posti kur ta shohë të arsyeshme se duhet të largohet. "Unë mendoj se jam në një pozicion që mund t'i them vetes: shiko Berni, nuk jeni ende i paaftë për të marrë vendime frytdhënëse, pra duhet të vazhdoni. Në rast se shoh se ndokush thotë të kundërtën, atëherë po, mund të tërhiqem. Ndoshta kjo do të ndodhë pas shumë kohësh, ose kur të kem vdekur. Për këtë arsye, mendoj se kjo është e vetmja arsye për t'u ndalur. Në këto momente jam duke dhënë më shumë se përpara 20 apo 30 vjetësh." Ai ka shtuar se e ndien veten më të ri kur punon me orë të zgjatura. "Nëse kërkon të vdesësh i ri, atëherë tërhiqu nga puna dhe dil në pension. Kur punon trupi, edhe mendja vihet në lëvizje, sepse mendon, ndërsa në kohën që ndalesh, gjithçka shkon ndryshe. Në mënyrë të veçantë, këto ndryshime të mëdha ndodhin te njerëz, të cilët kanë punuar me një tension të madh gjatë gjithë kohës." Formula 1 do të ketë një mangësi të madhe në momentet kur Eklestoni të largohet nga detyra e tij. Sipas disa zërave që qarkullojnë kohët e fundit, thuhet se vendin e tij do ta marrë Ron Denis, drejtori sportiv aktual i skuderisë britanike McLaren. Thuhet se, për momentin, ky është një nga të interesuarit për këtë vend.