Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Historia > Antikiteti > Si ishte qyteterimi Trojan?
Gjithsej 6 faqe: [1] 2 3 4 5 6 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
bensi
Anetar i ri

Regjistruar: 21/10/2007
Vendbanimi: elbasan
Mesazhe: 2

si ishte qytetrimi trojan?

ka hipoteza te ndryshme mbi vendodhjen e trojes

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 21 Tetor 2007 01:45
bensi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të bensi Kliko këtu për të kontaktuar me bensi (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: bensi Shto bensi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto bensi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 14/07/2007
Vendbanimi: Tiranë
Mesazhe: 429

mireseerdhe bensi!

po mbrohen hipoteza te ndryeshme per trojen ekzistencen ose jo si edhe vendëndodhjen e saj.sipas homerit troja ështe troja e njohur edhe i perket DARDANIS ne azin e vogel.une munde te veçoja DIVIN QE LINDI DARDANIN,edhe ne vazhdime Yllin i cili del tek skena e kapjes robe te trojanit gjate pergjimeve gjate nates ...diomidi me odisean e pyesin ate per hektorin edhe ai ju pergjigjet se "tani ndodhet tek shenja e Yllit ku ështe thirrur kuvendi i burrave(per disa demokracia fillon ne greqi....por ja kuvendi i burrave flete per te kunderten).divi-dardani-zlli-priami-hektori-enea dardanidi jane vazhdimesia e se njejtes rrace ,te asaj rrace qe gjuhen e saj e ruan vetem gjuha shqipe. 

Mesazh i vjetër 22 Tetor 2007 19:56
alfeko sukaraku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të alfeko sukaraku Kliko këtu për të kontaktuar me alfeko sukaraku (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të alfeko sukaraku't! Kërko mesazhe të tjera nga: alfeko sukaraku Shto alfeko sukaraku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto alfeko sukaraku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Citim:
Po citoj ato që tha partia mbi te gjitha
mireseerdhe bensi!

po mbrohen hipoteza te ndryeshme per trojen ekzistencen ose jo si edhe vendëndodhjen e saj.sipas homerit troja ështe troja e njohur edhe i perket DARDANIS ne azin e vogel.une munde te veçoja DIVIN QE LINDI DARDANIN,edhe ne vazhdime Yllin i cili del tek skena e kapjes robe te trojanit gjate pergjimeve gjate nates ...diomidi me odisean e pyesin ate per hektorin edhe ai ju pergjigjet se "tani ndodhet tek shenja e Yllit ku ështe thirrur kuvendi i burrave(per disa demokracia fillon ne greqi....por ja kuvendi i burrave flete per te kunderten).divi-dardani-zlli-priami-hektori-enea dardanidi jane vazhdimesia e se njejtes rrace ,te asaj rrace qe gjuhen e saj e ruan vetem gjuha shqipe. 

Hektor eshte nje nga emrat e mi me te preferuar per djemte, paska qene puro shqiptar dhe sa here mundohesha te beja lidhjet me emrat e lashte greke me dilte jashte loje.

Mesazh i vjetër 22 Tetor 2007 21:17
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

jo vetem hektori=hekdora por gjithsija e emrave te asaj kohe jane paragreke edhe kjo pranohet nga gjithsija dijetare,ashtu sikurse pranohet qe disa emra ju ndryshua toni i degjimit duke ju pershtatur gjuhes greke.

ja disa emra homerike shqipe:

ATREA=AT REA

PARI=I PARI

MENELAU=ME NE LAU

THAMIRI=THA MIR

DOLOPA=DO LOPA

PELOPA=PE LOPA

PINELOPA=PI NË LOPA

PELOPA=PE LOPA

TIREZIA=TI RE ZIJE=FALLTORI

KALHA=KAL HA

TILEMAHU=TI LE MAHU

DIOMIDI=DI O MI DI

ERIHTHON=ERIH THONE(E RIH=E PERTERIN)

MENDORA=MENDOR....QUHEJ EDHE ATHINA E LINDUR NGA TRURI DIVIT.

Mesazh i vjetër 22 Tetor 2007 21:36
alfeko sukaraku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të alfeko sukaraku Kliko këtu për të kontaktuar me alfeko sukaraku (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të alfeko sukaraku't! Kërko mesazhe të tjera nga: alfeko sukaraku Shto alfeko sukaraku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto alfeko sukaraku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Kete e dija Partia, qe jane para greke dhe para kristiane, se fakti qe feja ortodokse kristiane greke nuk te lejon te pagezosh femijet me emra te tille do te thote shume dhe nuk me duket fare cudi fakti qe ato kane ne rrenjet e tyre fjalorin shqip, perderisa shqipja eshte me e vjeter se greqishtja.

Une femijve te mij u kam vene emra Homeriane, per debulesen e madhe qe kam patur tere kohen per kulturen dhe historine homeriane dhe mbaj mend si tani, kur im ate me thonte vazhdimisht "ti pandeh se u ke vene emra greke femijve te tu, por ta dish nga une se ata emra, nuk jane emra greke" dhe e vertetova kete kur pagezova femijet ne Greqi dhe isha e detyruar, qe emrat homeriane ti nderroja ne emra ortodokse te krishtere duke u vene ne kete menyre emrat e gjysherve te tyre, te cilet me ne fund mi pranuan dhe isha krenare per kete si une edhe prinderit.  Ne fund te fundit, cdo e keqe e ka edhe nje te mire, ata trasheguan emrat e gjysherve, duke qene krenare ne te njejten kohe edhe per emrat homeriane te njohur ne tere boten.

Mesazh i vjetër 22 Tetor 2007 22:36
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

bah?"nuk i bene "ortodoksia keto gjera?feja ka "koncept universal" edhe nuk ka "lidhje me nacionalizem" edhe "asimilim te traditave edhe zakoneve"?p sh.sotiri=shpetim,por ne se thua shpetim kisha te nxjerre jashte me shkelma edhe nuk te pranon brenda saj?zgjohu shqiptare zgjohu?emer homerik i kame vene edhe une femijes sime edhe nuk e pagezoj sa te jeme gjalle..nuk i ve emer as greke edhe as arabe,ne se per ta emrin kuptime shqipe nuk e do zoti,per mua ështe krenari ti thyej hundet zotit te fanatikve edhe fanatizmeve injorante fetare?

ne se ndryshojme emrat edhe traditat tona....nuk jemi me shqiptare,por janullaqas?

femijet ti gezojne emrat e gjysherve te vete,te pakten gjyshrit do jene krenare...................

Mesazh i vjetër 22 Tetor 2007 23:37
kotka
.....

Citim:
bah?"nuk i bene "ortodoksia keto gjera?feja ka "koncept universal" edhe nuk ka "lidhje me nacionalizem" edhe "asimilim te traditave edhe zakoneve"?p sh.sotiri=shpetim,por ne se thua shpetim kisha te nxjerre jashte me shkelma edhe nuk te pranon brenda saj?zgjohu shqiptare zgjohu?emer homerik i kame vene edhe une femijes sime edhe nuk e pagezoj sa te jeme gjalle..nuk i ve emer as greke edhe as arabe,ne se per ta emrin kuptime shqipe nuk e do zoti,per mua ështe krenari ti thyej hundet zotit te fanatikve edhe fanatizmeve injorante fetare?

ne se ndryshojme emrat edhe traditat tona....nuk jemi me shqiptare,por janullaqas?

femijet ti gezojne emrat e gjysherve te vete,te pakten gjyshrit do jene krenare...................

Mua nuk me duket se emri ka te beje me traditen partia.

Shqiptaret jane me fame ne mosruajtjen e traditave te emrave, Xhizel, Donald, Edvin, Elvis, Xhoana, etj etj dhe prape traditen shqiptare e kane ruajtur.  Ne nuk jemi si greket, qe ruajtjen e tradites e personifikojme me ruajtjen e emrave ortodokse.  Une jam shume e lumtur, qe riperterita prinderit e mij me emrat e tyre nepermjet femijve te mij, koicidoi qe i kishin emrat ortodokse dhe jam shume e lumtur, qe femijet e mij u pagezuan dhe moren bekimin e priftit ortodox, ate te gjysherve te tyre.  Ata ne te ardhmen kane te drejten ta nderrojne fene e tyre si te duan, mua kjo gje nuk do te me shqetesoje, feja ka te beje me ate c'ka ti beson, jo me ate c'ka te japin ty prinderit.  Detyra ime eshte t'u sherbej femijve sa arrijne moshen 18 vjec, pas kesaj moshe sherbimi im nuk eshte me detyre, por deshire dhe deri ne kete moshe edhe ata kane te drejten te me binden mua, pas kesaj moshe detyra ime eshte te respektoj bindjet e tyre personale.

Mesazh i vjetër 22 Tetor 2007 23:47
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

kotka,perse sotire edhe jo shpetime?perse eftiqia edhe jo lumturi?perse elfterios edhe jo ilire?Ai prifte qe thote vendosni emra me kuptime greke edhe jo shqipe,nuk eshte njeri i zotit,por njeriu i asimilimit kombetare,fanatike rraciste edhe jashte rruges se zotit paqsore!apo vete zoti eshte rraciste edhe fanatike si puna e prifterinjve qe nuk lejojne emrat shqip ...te cilet thon te njejten gje??

dolem nga tema?

Mesazh i vjetër 23 Tetor 2007 00:05
kotka
.....

Citim:
kotka,perse sotire edhe jo shpetime?perse eftiqia edhe jo lumturi?perse elfterios edhe jo ilire?Ai prifte qe thote vendosni emra me kuptime greke edhe jo shqipe,nuk eshte njeri i zotit,por njeriu i asimilimit kombetare,fanatike rraciste edhe jashte rruges se zotit paqsore!apo vete zoti eshte rraciste edhe fanatike si puna e prifterinjve qe nuk lejojne emrat shqip ...te cilet thon te njejten gje??

dolem nga tema?

dua te te qartesoj dicka partia qe edhe emrat e krishtere ortodokse apo katolike nuk jane emra greke dhe nuk kane asnje kuptim ne greqisht, lere c'thone greket ato jane te gjithe emra hebraike Jani, Jorgo, Anna, Maria, Paulo, Christo etj, etj

Une kam nje shok ne pune amerikan gjenerata e trete ne Amerike me mbiemer Eleuteri dhe i thoja: "ti je me rrenje greke", jo me thosh ai: "jam me rrenje italiane dem baba dem" dhe cdo vit vete ne Italy te takoje kusherinjte e tij italiane.

Tani me thuaj ti c'eshte ai????????????

Mesazh i vjetër 23 Tetor 2007 00:09
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

Citim:
Po citoj ato që tha kotka

dua te te qartesoj dicka partia qe edhe emrat e krishtere ortodokse apo katolike nuk jane emra greke dhe nuk kane asnje kuptim ne greqisht, lere c'thone greket ato jane te gjithe emra hebraike Jani, Jorgo, Anna, Maria, Paulo, Christo etj, etj

Une kam nje shok ne pune amerikan gjenerata e trete ne Amerike me mbiemer Eleuteri dhe i thoja: "ti je me rrenje greke", jo me thosh ai: "jam me rrenje italiane dem baba dem" dhe cdo vit vete ne Italy te takoje kusherinjte e tij italiane.

Tani me thuaj ti c'eshte ai????????????

greke me brinje ështe sepse grekolatinet bashkeqeverrisen boten nga 300 p e s deri me 1200 te eres sone ,me latinishten si gjuhen e shtetit edhe greqishten si gjuhen e fese.

ja nje e dhene nga jakovo thomopulo per vendlindjen e themeluesit te filologjis shqipe(i panjohur akoma nga injoranca shkenctare shqiptare),demetrio camarda,ja ç thote thomopulo per te

"lindi ne piana dei grecci 15 km ne jug te palermos ,ketu me 1488 ishte krijuar bashkimi me i fuqishem i shqipfolseve,kishin si kishe te pare shen dimitrin e selanikut,kurse si gjuhen e fes ruajten greqishten"

dikur askush nuk i merrte seriozishte greket sepse ishin organ fetare edhe jo shtete,tanime jane shtete edhe fale zgjuarsis gjuhesore asimiluan nje pjese te mire te autoktoneve..por neve nuk ju vme re emrave edhe traditave tona edhe i zevendesojme ato me greket,keshtu nuk ështe nevoja te naasimilojne,veteasimilohemi.

ai pipinua me ate mbiemer munde te ishte edhe arberesh nga ata qe thote thomopulo...fale gjuhes se fese u quajte ashtu?

Mesazh i vjetër 23 Tetor 2007 00:47
Ora tani: 21:26 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 6 faqe: [1] 2 3 4 5 6 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Historia > Antikiteti > Si ishte qyteterimi Trojan?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] nuk lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar