kotka
.....
Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612
|
Citim: Po citoj ato që tha partia mbi te gjitha
bah?"nuk i bene "ortodoksia keto gjera?feja ka "koncept universal" edhe nuk ka "lidhje me nacionalizem" edhe "asimilim te traditave edhe zakoneve"?p sh.sotiri=shpetim,por ne se thua shpetim kisha te nxjerre jashte me shkelma edhe nuk te pranon brenda saj?zgjohu shqiptare zgjohu?emer homerik i kame vene edhe une femijes sime edhe nuk e pagezoj sa te jeme gjalle..nuk i ve emer as greke edhe as arabe,ne se per ta emrin kuptime shqipe nuk e do zoti,per mua ështe krenari ti thyej hundet zotit te fanatikve edhe fanatizmeve injorante fetare?
ne se ndryshojme emrat edhe traditat tona....nuk jemi me shqiptare,por janullaqas?
femijet ti gezojne emrat e gjysherve te vete,te pakten gjyshrit do jene krenare...................
Mua nuk me duket se emri ka te beje me traditen partia.
Shqiptaret jane me fame ne mosruajtjen e traditave te emrave, Xhizel, Donald, Edvin, Elvis, Xhoana, etj etj dhe prape traditen shqiptare e kane ruajtur. Ne nuk jemi si greket, qe ruajtjen e tradites e personifikojme me ruajtjen e emrave ortodokse. Une jam shume e lumtur, qe riperterita prinderit e mij me emrat e tyre nepermjet femijve te mij, koicidoi qe i kishin emrat ortodokse dhe jam shume e lumtur, qe femijet e mij u pagezuan dhe moren bekimin e priftit ortodox, ate te gjysherve te tyre. Ata ne te ardhmen kane te drejten ta nderrojne fene e tyre si te duan, mua kjo gje nuk do te me shqetesoje, feja ka te beje me ate c'ka ti beson, jo me ate c'ka te japin ty prinderit. Detyra ime eshte t'u sherbej femijve sa arrijne moshen 18 vjec, pas kesaj moshe sherbimi im nuk eshte me detyre, por deshire dhe deri ne kete moshe edhe ata kane te drejten te me binden mua, pas kesaj moshe detyra ime eshte te respektoj bindjet e tyre personale.