AngelDevil
Shejtone
Regjistruar: 02/05/2009
Vendbanimi:
Mesazhe: 14611
|
Ndertesat me te larta ne bote!
Dhjete ndërtesat më të larta që do të dominojnë deri në vitin 2010. Disa nga këto ndërtesa ekzistojnë por disa janë në ndërtim e sipër.
Numër 1
Burj Dubai është parashikuar të jetë ndërtesa më e lartë në Tokë në fund të kësaj dekade. Ndërtimi i saj ka filluar në vitin 2004 dhe planifikohet të mbarojë në vitin 2010, me një gjatësi prej 818 m.Investimi i planifikuar në Burj Dubai është dicka më shumë se 8 miliard dollarë.
Numër 2
Kulla e Rusisë do të jetë pjesë e projektit të qytetit të Moskës që do të ndërtohet në pjesën qendrore të Moskës gjatë viteve të ardhshme. Lartësia e kësaj kulle do të jetë 468 m.
Numër 3
Kulla Incheon me vlerë prej 11 miliard dollarë, do të ndërtohet në Incheon, Korea Jugore. Lartësia e parashikuar e kësaj kulle është 640 m.
Numër 4
Ndërtimi më i lartë në tokë këto ditë është antena e KVLY-TV, me lartësi prej 628 m në North Dakota, SHBA.
Numër 5
Chicago Spire (spirale) do të jetë ndërtesa më e lartë e Amerikës në fund të vitit 2010, më e lartë se Kulla Sears dhe Kulla e re e Lirisës në New York, me lartësi prej 609 m.
Numër 6
Kulla e Port-it (The Port Tower) planifikohet të ndërtohet në Karaxhi, Pakistan. Lartësia e kësaj kulle do të jetë 593 m.
Numër 7
Kulla Xhakarta është në ndërtim e sipër në Kemarojan, Xhakarta, Indonesi, me lartësi prej 558 m.
Numër 8
Kulla e famshme e Torontos, (CN Tower), në Kanada, me lartësi prej 553 m e ndërtuar në vitin 1976 .
Numër 9
Pas ngjarjeve tragjike të 11 Shtatorit, 2001, pritet që qendra e re tregëtare ne New York të quhet Kulla e Lirisë (Freedom Tower) me lartësi prej 541 m.
Numër 10
Kulla më e lartë në botë për momentin, ajo e Taipei 101, do të ngelë në vendin e fundit në vitin 2010, me një lartësi prej 509 m.