Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Bota e re e prozes > Ku i ka varrezat dashuria ?
Gjithsej 6 faqe: [1] 2 3 4 5 6 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Passionman
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 07/07/2006
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 38

Ku i ka varrezat dashuria ?

Ku i ka varrezat dashuria?
Ne shtufin e harreses ku mbin vec gjembaci.
A tretet sic tretet i vdekuri
A neteve me hene bredh si fantazem......

Shumekush prej jush te dashur miq e njeh mire kete ndjenje.Koktej i hidhur i kujtimeve ,mall,urrejtje,nostalgji ,fanitje fantazmash te eks-eve.
Me thoni ju lutem:Ku i keni varrosur dashurite tuaja te vdekura?
Nuk dua te degjoj moraliste te asnje lloji me sllogane te gateshme se dashuria nuk vdes se eshte e perjeteshme etj...
E imja ka kohe qe ka vdekur e prape me shfaqet si fantazem neteve kur hena eshte e plote......me ndjek nga pas....me quan vrases.
Me besoni miq.Nuk e vrava une.Edhe nje krah a nje sy do te jepja vetem qe ajo te rronte ende.........
I gjalli me te gjalle ....nejse...
Nga nje liber i vjeter e i ngrene nga vitet me ngushellon Dantja i madh :
"Nuk paska hidherim me te madh se te kujtosh ditet e lumtura kur je ne mjerim".

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 12 Korrik 2006 06:28
Passionman nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Passionman Kliko këtu për të kontaktuar me Passionman (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Passionman't! Kërko mesazhe të tjera nga: Passionman Shto Passionman në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Passionman në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Ne fakt ke te drejte, dashurite mbeten gjithmone fantazma qe rikthehen me nostalgji. Por edhe kur vdesin mezi i del certifikata e vdekjes. Keshtu qe nevojiten kontakte te mepasshme qe kane si qellim verifikimin e parametrave jetesore. A nuk bejne te gjithe keshtu? Madje kur nuk ka mundesi kontaktesh fantazmat mbeten me te gjalla. Dhe per kete disa persona te futshem zhduken mire, qe te lene tek tjetri fantazmen e gjalle. Mashtrim qe nuk vret. Titull i nje kenge. Hheheheh

Mesazh i vjetër 13 Korrik 2006 11:14
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
agata
idealiste

Regjistruar: 21/02/2004
Vendbanimi: Utopial
Mesazhe: 2981

Pershendetje Passionman

Fatmiresisht nuk kam menduar ndonjehere se ku do e varros dashurine time, si do e varros dhe cfare do ndjeje me pas?!
Per momentin jam me fat, mundohem ta mbaj gjalle por se di edhe sa...

Mesazh i vjetër 13 Korrik 2006 18:08
agata nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të agata Kliko këtu për të kontaktuar me agata (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të agata't! Kërko mesazhe të tjera nga: agata Shto agata në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto agata në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Passionman
Anetar i regjistruar

Pershendetje fajtori

Jam dakort me arsyetimin tend,ndonese eshte e trishtueshme duhet pranuar se vertet keshtu ndodh.
A te ka rene rasti te shohesh ne rruge cifte qe shetisin krah per krah e qe nuk shkembejne asnje fjale me njeri tjetrin?
Keta per mendimin tim jane te dy te "vdekur ".
Une mendoj qe thenia e vjeter "me mire nje fund me tmerr se nje tmerr pa fund"do te ishte receta me e mire per ta.
Nuk dua te me keqkuptosh,sepse ketu une nuk pergjithesoj .Ka raste qe edhe ciftet me te dashuruar mund te kene castet e tyre te heshtjes ,porajo lloj heshtjeje per te cilen une flas vjen nga konsumimi i plote i dashurise mes tyre.

Mesazh i vjetër 14 Korrik 2006 02:42
Passionman nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Passionman Kliko këtu për të kontaktuar me Passionman (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Passionman't! Kërko mesazhe të tjera nga: Passionman Shto Passionman në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Passionman në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Zhylien Sorel
animas

Regjistruar: 26/09/2004
Vendbanimi: ishull
Mesazhe: 5141

Teme interesante

Une mendoj eshte e rendesihme qe te japesh gjithe energite e tua atehere kur dashuria eshte duke vdekur,kur ka krziat e saj,veshtiresit.Nuk me duket shume ide e mire qe te analizosh dhe te mendosh per te pasi ka kohe qe ka vdekur pasi ne nje fare menyre "jeton" akoma me vdekjen e saj.Ne kete rast eshte mire qe te mundohesh te lind dicka e re dhe te ngresh bedena te fuqishme te nje vdekje te mundeshme.Vdekja nje dashurie duhet te shihet si mundesi perfitimi (mos pereritje)....
dicka qe te sjell permirsim dhe te fitosh nga shkaqet pse erdhi ajo.....
Personalisht se kam vrare dhe sdo ta vras ndonjehere dashurine....
Thjesht e kam mbajtur gjalle ne nje fare menyre ,duke e "mumjetizuar".....*e ledhaton ndonjehre,inatosesh,e perkedhel,e largon,e adhurron.....,e braktis .....,te gjitha gjithnje e me pak.....gjithsesi egziston disi.
Nostalgjia eshte shume e rendesishme ndonjehere.........(me kohen gjerat marrin vlere tjeter)

Shume gjera kane rendesi per kohen qe kane ndodhur....keshtu mendoj dhe per dashurine e vdekur......

Mesazh i vjetër 14 Korrik 2006 03:05
Zhylien Sorel nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Zhylien Sorel Kërko mesazhe të tjera nga: Zhylien Sorel Shto Zhylien Sorel në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Zhylien Sorel në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Passionman
Anetar i regjistruar

Pershendetje agata

Hi agata,
Per rastin tend une kam fjale te tjera per te thene.
A ke vene re qe cdo poet qe i kendon dashurise nuk le pa e krahasuar ate me pranveren,lulet etj.... e pra ti je ende ne kete stine dhe une uroj qe dashuria jote te lulezoje e me pas te lidhi frute e te mos vdese kurre.
Ne shkrimin tim,ndonese me nota te zymta ,une e kisha fjalen per ato lule qe nuk lulezojne gjate, pa le me te lidhin frutat.
A e ke degjuar ndonjehere renkimin e tyre tek bien krahekeputura nga deget e pemes drejt honeve te ftohte te shtyra nga era,shiu e bresheri i jetes...Why did I die ??? Why did I die ??? Why did I die ???

Mesazh i vjetër 14 Korrik 2006 03:27
Syrius
Larguar

Regjistruar: 19/01/2006
Vendbanimi: Dymbedhjete Hapa Drejt vetmise
Mesazhe: 216

varrezat e ndjenjes dergjen prane armes se vrasesit.

Mesazh i vjetër 14 Korrik 2006 03:41
Syrius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Syrius Kliko këtu për të kontaktuar me Syrius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Syrius Shto Syrius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Syrius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Citim:
Po citoj ato që tha eric darven
Une mendoj eshte e rendesihme qe te japesh gjithe energite e tua atehere kur dashuria eshte duke vdekur,kur ka krziat e saj,veshtiresit.

Ehhh, jo, energjite qe jepen kur ka kriza jane tentativa reanimacioni. Energjite duhet te jepen gjate gjithe kohes, para se te arrish ne periudhat e veshtira. Sepse nuk ka kuptim ti jepet rendesi dickaje vetem kur po vdes.

Edhe ajo qe tha syrius eshte interesante. Pak a shume ideja qe hodha dhe une ne mesazhin e pare.

P.s. Ndoshta sepse keshtu jam gatuar, por nuk jam nga ata tipa qe lidhin dashurine me romanticizmin e zakonshem. Per mua dashura eshte nje gjetje, sinkronizim, ngacmim i ndjere nga te dyja palet. Nuk jam tip romantiku :p

Mesazh i vjetër 14 Korrik 2006 04:31
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Passionman
Anetar i regjistruar

Hi eric darven

Te falenderoj per komentin.
Kohet e fundit me erdhi nje poezi ne adr e e-mailit tim .Nje poezi disi e cuditeshme sepse ne te permendeshin detaje te hollesishme te nje dashurie te vjeter,para kohes se internetit ne Shqiperi.Derguesja fantazem.
I ktheva pergjigje me ane te vargjeve te mija me te cilat kam hapur edhe temen si dhe i dergova nje kenge te Eric Clapton; "Old love".
Kjo pra eshte ajo qe me beri te hap kete teme ne forum.

Mesazh i vjetër 14 Korrik 2006 05:01
Passionman
Anetar i regjistruar

Hello syrius

Te me falesh por nuk e kuptoj sillogjizmin tend.A ke mundesi te ma shpjegosh me qarte c'kupton ti me "armen e vrasesit"?

Mesazh i vjetër 14 Korrik 2006 05:07
Ora tani: 15:54 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 6 faqe: [1] 2 3 4 5 6 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Bota e re e prozes > Ku i ka varrezat dashuria ?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar