qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Lushnja, kthesa mban emrin Canaj
Në Berat, lagunarët fitojnë 2-1 ndaj Vllaznisë, duke ëmbëlsuar debutimin e trajnerit
Lushnja-Vllaznia 2-1
Lushnja
Premçe 6
Vrapi 6
Hasalla 6
Gazheli 6
Bardhi 6
Kadiu 6.5
Nora (Sulo 79') 6.5
Bika 6
Boriçi (Zheraldinjo 69') 6
Byzhyti (Mirashi 63') 6.5
Malko 6
Trajner: A. Canaj
Vllaznia
Grima 6
Zmijani 6
Teli 6
Osja 6
Belisha 6.5
Doçi 6
Xhahysa 6
Cungu 6
Salihi 6.5
Ahu (Martini 34') 5.5
Sinani 6.5
Trajner: D. Haxhiosmanoviç
Shënues: Kadiu 18', Sinani 45', Nora 77'
Gjyqtarë: G. Duraj (Tepelenë), Sh. Lamçe (Tiranë), A. Malaj (Patos)
Kartonë të verdhë: Teli, Byzhyti, Nora.
Radiografia
2'- Aksion model i lushnjarëve. Hasalla kroson nga e majta, ku ndërhyn me kokë Boriçi, por pret Grima në pozicion.
5'- Sinani provon me të djathtën, nga 25 metra, pret me vështirësi Premçe.
12'- Aksion perfekt i nisur nga këmbët e Byzhytit, por mbrojtësi Osja largon topin nga zona.
13'- Shkodranët kundërpërgjigjen me anë të Salihit, por veterani Malko tregohet i vëmendshëm.
15'- Sinani kroson nga e djathta, godet fort brenda zonës Salihi, por topi kalon mbi traun e portës.
18'- Nora pengohet jashtë zonës. Gjyqtari jep goditje dënimi. Godet mjeshtërisht Kadiu dhe lushnjarët kryesojnë 1-0.
22'- Byzhyti godet me kokë, por topi kalon ngjitur me shtyllën pingule.
24'- Rasti më i pastër për shkodranët. Sinani për pak sa nuk barazon rezultatin. Topi i goditur prej tij "fërkohet" me shtyllën pingule.
35'- Boriçi humbet një rast të pastër shënimi, pasi Grima pret në pozicion.
38'- Kadiu godet fluturimthi një top të marrë nga Hasalla, por topi largohet nga këmbët e Zmijanit.
45'- Martini manovron bukur nga e majta, kroson po bukur te kapiteni Sinani, që zhytet me kokë, duke barazuar rezultatin.
51'- Lushnjarët kanë një rast të pastër shënimi, por Kadiu heziton të godasë.
53'- Nora godet brenda zonës, por Osja largon topin.
56'- Ekzekuton Kadiu nga këndi, godet Boriçi, por topi kalon jashtë.
60'- Martini kthen një top në zonën lushnjare, por Sinani tregohet i pavëmendshëm.
66'- Martini, mjaft i lëvizshëm, ndërmerr një aksion individual, futet në zonë, por Hasalla dhe Vrapi i ndërhyjnë me vendosmëri.
70'- Nora rrezikon nga e djathta. Zmijani neutralizon aksionin.
75'- Sinani godet e Premçe pret.
77'- Goditje këndi për lushnjarët. Ekzekuton Vrapi dhe Nora brenda zonës godet fort, duke shënuar golin e epërsisë.
84'- Martini dhe Sinani kombinojnë bukur, por Xhahysa gabon në goditje.
89'- Rast tjetër për shkodranët. Gabon Xhahysa.
Thanë pas ndeshjes
Astrit Canaj, trajner i Lushnjës:
"Mendoj se kemi ndryshuar diçka në mentalitetin e lojës. Morëm një fitore të merituar, e cila më jep edhe mua kënaqësinë për takimin e parë si trajner. I gëzohem fitores së Lushnjës, por edhe shkodranët i uroj për lojën e bukur dhe korrekte që zhvilluan".
Esat Rakiqi, zëvendëstrajner i Vllaznisë:
"Nuk e meritonim humbjen. Kemi zhvilluar një ndeshje të bukur dhe rezultati më i drejtë do të ishte barazimi. Jemi ndëshkuar kur duhet të ishim ne ata që duhet të kishin shënuar".
Komenti
Kishte kohë që në stadiumin "Tomori" të Beratit nuk ishte parë një ndeshje e tillë, që të kishte brenda spektaklin, lojën e fortë e korrekte, dhe plot 3 gola, njëri më i bukur se tjetri. Kjo për faktin se të dyja skuadrat kishin ardhur për fitore e patën mundësi për të zhvilluar një lojë të hapur, me sulme e kundërsulme. Haxhiosmanoviçi dhe Canaj u përballën gati me të njëjtën vendosje të skuadrave në fushë, me 5-4-2. Pjesa e parë nisi e shpejtë, me sulme nga të dyja skuarat, ku Salihi për shkodranët, dhe Nora për lushnjarët, ishin problematikë për portierët Premçe e Grima. Ndërkohë, Kadiu dhe Sinani u bënë promotorrë të vijës sulmuese, ndërsa mbrojtjet respektike luajtën mjaft të kujdesshme. Dy mesfushat krijuan mundësi për organizimin e kundërsulmeve. Ritmi i lojës ishte mjaft i lartë, me raste për shënim nga të dyja skuadrat. Në pjesën e parë "lagunarët" ishin më të rrezikshëm në sulm, ndërkohë që shkodranët u treguan më racionalë në mbrojtje. Kulmi arrin në minutën e 18-të, kur sulmuesi Nora pengohet jashtë zonës së 16-shes dhe gjyqtari Duraj akordon me të drejtë një goditje dënimi për Lushnjën. Kadiu ekzekuton mjeshtërisht, duke e bërë të pavlefshme hedhjen e portierit shkodran Grima. Një gol mjaft i bukur për nga ekzekutimi dhe realizimi. E ndërsa pritej që pjesa e parë të mbyllej në favor të lushnjarëve, Martini i futur në fushë në minutën e 39-të, duke zëvendësuar Ahun, kalon mjaft bukur në krahun e majtë, kroson bukur në zonë dhe kapiteni Sinani zhytet me kokë duke barazuar. Pjesa e dytë ishte vërtet në spektakël i vërtetë. Të dyja skuadrat kërkonin me çdo kusht golin e epërsisë. Lushnjarët kryen tre ndërrime, ndërsa shkodranët vetë një. Nora, Byzhyti e Boriçi për lushnjarët, Martini, Xhahysa e Sinani për Vllazninë, i afrohen golit, por pa mundur të shënojnë. Gjithçka mbyllet në minutën e 77-të, kur Nora pasi merr një top të Vrapit (më i miri në fushë) godet fort dhe mposht për të dytën herë portierin Grima. Në minutat e mbetura, gjithçka foli për shkodranët, por rezultati mbeti i pandryshuar. Lushnjarët marrin 3 pikë të merituara, ndërsa shkodranët humbasin një ndeshje, rezultati më i drejtë i së cilës do të ishte barazimi.
Të veçanta
- Ekipi shkodran është akomoduar qysh një natë para ndeshjes në hotel "Tomori".
- Ishte hera e parë që në stadiumin e Beratit nuk ka pasur tifozë vendës për shkak të takimit Tomori-Naftëtari, zhvilluar po dje në Kuçovë. Pjesa e majtë e tribunës ka qenë e mbushur me tifozë shkodranë, ndërsa pjesa e djathtë me tifozë lushnjarë.
- Në tribunën VIP ishte i pranishëm edhe presidenti i Vllaznisë Çela, i cili e ndoqi takimin deri në fund.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|