qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Boksieri kosovar kthen titullin e kampionit të Evropës në kategorinë e rëndë.
Pas përfundimit të meçit, Krasniqi u ka falur një "Ju dua" për festën e të dashuruarve tifozëve shqiptarë në sallë, pastaj ka puthur disa herë flamurin kuqezi dhe në fund ka përshëndetur nëpërmjet kamerave të gjithë shqiptarët anembanë botës
Dy nga gjyqtarët kanë vlerësuar se Krasniqi ka qenë më i mirë se turku, ndërsa gjyqtari i tretë e kishte vlerësuar meçin të barabartë.
Boksieri kosovar nga Juniku, me shtetësi të Gjermanisë, për herë të parë titullin e kampionit e ka fituar në janar të vitit 2002, duke mposhtur francezin Monse, por në mbrojtjen e parë ka pësuar humbje me dorëzim në raundin e nëntë nga polaku Saleta. "Çdokush mund të bëjë një gabim, sikurse unë gabova me Saletën. Humbja ndaj Saletës vërtet ishte e keqe, por tani jam më shumë i gëzuar me këtë fitore. Jam i gëzuar se tani ajo i takon së kaluarës dhe e kam kthyer titullin tim. Një meritë e madhe i takon trajnerit tim të ri," - ka thënë Krasniqi në deklarimin e tij të parë si kampion i Evropës, duke eliminuar përfundimisht kritikat dhe dyshimet rreth vendosmërisë së tij.
Kur kishte marrë vesh se duhet patjetër të kryqëzojë dorëzat me Samin, Luani kishte pësuar edhe një goditje tjetër: trajneri i tij, Michael Timm, sërish i ktheu shpinën. Duke e parë këtë si rastin e fundit për t'u zgjuar nga ankthi që kishte aq kohë që po e ndiqte, ai ishte mbyllur në palestrën e tij personale në Rotveil. Trajneri i ri, Torsten Shmitz, i ishte bashkuar stafit të Krasniqit vetëm katër javët e fundit.
Rauni i nëntë, më i vështiri për Luanin
Kanë qenë 12 raunde dhe mjaft grushte ndërmjet dy boksierëve.
Epërsia e Krasniqit ishte evidente në çdo raund, përveç atij të nëntit, që u quajt nga mediat gjermane kulminacion i forcës së turkut.
Dueli i parashikuar si emocional përfundoi me vlerësimet 114:114, 115:113 dhe 116:113 për boksierin e veshur kuqezi, të cilit gjyqtari Richard Davies i ngriti dorën në shenjë triumfi.
Kjo shkaktoi edhe reagime në kampin turk. Kjo është pasuar me një incident, ku përkthyesi dhe ndihmëstrajneri i Samit kapi për jake menaxherin, Claus Peter Kohl. Kohli, vitin e kaluar, është shpallur promotori më i mirë në botë nga versionet WBO dhe WBA. Incidenti, sigurisht, do të vërë në pikëpyetje edhe qëndrimin e boksierit turk pranë menaxherit gjerman. "Unë nuk e kuptoj reagimin e ekipit të Samit. Ai i ka pasur të gjitha mundësitë të përgatitet sa më mirë në palestrën tonë dhe me trajnerin e tij, ndërsa Luanit i është dashur të largohet dhe ta ushtrojë në kushte më të vështira stërvitjen e tij,"- ka deklaruar në ZDF menaxheri Kohl.
Kampi turk konteston gjykimin
Një gazetar gjerman, menjëherë pas përfundimit të duelit, pyet nëse stafi i Samit do të kërkojë ripërsëritje të dyluftimit. Zëdhënësi i këtij të fundit, Öner, u shpreh: "Jo këtu. Jo në këto kushte. Jo më këta gjyqtarë. Ky nuk ishte gjykim i drejtë. Që para një jave, të gjithë janë munduar që ne ta humbasim këtë dyluftim. Të gjithë. Kanë manipuluar testet mjekësore. Ata janë përpjekur që sot ta anulojnë këtë dyluftim. Luani këtu nuk ka faj, por organizatori. Luani ka bërë sot një dyluftim të mrekullushëm."
Lidhur me këtë, trajneri i Samit, Michael Timm, u shpreh më pas: "Kjo është pak emocionale. Ai ishte kampion evropian dhe është normale që kjo humbje i dhemb."
Ndërsa i akuzuari, organizatori H.P. Kohl, për këto akuza u përgjigj: "Kjo nuk është e vërtetë. Askush nuk i ka falsifikuar testet. Problemi është se Sinani ka Hepatitis B dhe ka vlera të larta të gjakut. Kjo ka ndodhur edhe para 4 muajsh, kur boksuam në Amerikë. Këtë mund ta vërtetojnë mjekët. Gjendja shëndetësore ka qenë në rrezik. Ne nuk duam të rrezikojmë jetën e askujt. Mjekët gjermanë donin të ishin të sigurt që para dyluftimit çdo gjë të ishte në rregull. Ishte një dyluftim madhështor. Luani fitoi.
Deklaruan:
Luan Krasniqi: "Falënderoj publikun madhështor, që më mbështeti fort.
Nuk e kam pasur të lehtë këtë duel. Por përfundimisht besoj se humbja me Saletën ishte e vështirë. Natyrisht, më mirë që erdhi ky dyluftim rikthyes, ku unë fitova ndaj një boksieri me nam botëror, i cili vetëm falë fatit u bë kampion. I falem zotit që kjo përfundoi dhe riktheva titullin. Tani mendoj se gabimi i 20 korrikut është zhdukur sonte, aq sa përfundimisht nuk dua të dëgjoj më për atë ditë. Kurse trajneri Shmit është një trajner i shkëlqyer. Falënderoj edhe atë që më ka përgatitur kaq mirë. Torsten, të dua! Torsten, je i përkryer!"
Sinan Samil Sam: "Luani nuk e meritoi fitoren. Gjatë tërë ndeshjes bëri çmos t'i shmangej dyluftimit të afërt."
Trajneri i Krasniqit, Shmitz: "Ne kishim vetëm 4 javë për t'u përgatitur. Nuk mund të parashikonim se ç'mund të ndodhte pas 4 javësh. E rëndësishme është që fituam. Kisha disa pikëpyetje, pasi gjatë kësaj periudhe Luani ka lëvizur disa herë nga pesha e tij. Por vura re se ai ishte në gjendje të mirë dhe i ishin rikthyer energjitë e duhura për ta fituar dyluftimin."
Trajneri i Samit, Mishael Timm: "Ishte një dyluftim madhështor. Ata boksuan në linjën e tyre teknike dhe arritën fitore minimale. Ia uroj Torstenit dhe Luanit këtë fitore me gjithë zemër."
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|