RAIMONDI
Veteran ne forum
Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492
|
Citim: Po citoj ato që tha RAIMONDI
-----------Fatos Arapi gjate komunizmit ka qene i menjanuar ne heshtje ----------Por gjithe poetet me t emire te Shqiperise e kan equajtur Fatosin Poetin me t emire shqiptar----------------Interesant eshte se edhe ky Ambasado Amerikan qe ishte i apasionuar pas letersise ---vleresonte me shume Fatos Arapin---------
---Fatois ne fakt u menjanua ne heshtje qe kur doli Driteroi------- Une tani nuk i mbaj mend poezit e etij--------sepse kam lexuar shume pak nga ai------kam lexuar vetme poezine aty qe ia thote per Yjet-dhe disa te tjera qe nuk i kam fixuar --por ato pak qe kam pare ishin Brilante
---Biels edhe kjo peozia qe shan ky kauri ketu eshte shume e bukur ku thote
Ky qiell i prillit pa ty është i vjetër,
shkon një trishtim e ja ku vjen një tjetër."
-------------Po ta analizosh vargun ,veren se ketu vargu nuk ka monotoni per hir te rimes, sic ndodh rendom --ka nje si perthyerje, si befasim te brendeshem , qe e Freskon vargun--duke e bere rimen e vargut shume te kendesheme --dhe ne t e njejten kohe percon nje mesazh shume realist ...........qe ti ndahesh nga njera dhe do shikosh per tjetren-----------.......dicka e ngjashme me Kadarene ku thote diku :..........Oh mirembrema dashuri e re.....!!!
---Absolutisht vargu i Fatosit nuk eshte i sfrocuar ---Perkundrazi Vargu i tij rjedh natyrshem dhe me kthesa te befasishme ---si tek ky varg aty--
-- Po natyrisht ne cdo poet ka mangesi --psh po te shikosh vargun e Lasgushit ka poezi te tija Skandaloze nga Flklorizmat dhe nga Vargezimet bajate --Kurthtoe diku :
-- Dole tek porta , sa te pashe --mua muaren ment, s'u mbajc e rashe ---..................edhe ketu psh Lasgushi ka haruar te thote ne fund --loooooooooooool --po atehre s'kish lol , pransaj --Ose kur thtoe diku tjeter :--Ti ishe qershia qe lulezoje --dhe une bilbili qe ckisja..etj et. -----Se Lasgushi ka plot nga keto Vargje me te vertet BAJATE--- qe i ka analizuar shkelqyer Kudret Velca ---Mos te themi pastaj vargezimet e pafund folklorike dhe t emerzitshme te Lasgushit--te cilat pa dashje mesuset e shkollave t e mesme tani jua japin nxenseve si gjera te bukura , por ato jane tamam Bajate --dhe nxenseit nuk epelqejne fare Lasgushin --ju duket Poeti me i merzitshem i te gjitha koherave.....
-------------POR jo, Kjo nuk do te thote pse Lasgushi ka bere shume nga keto poezite bajate ,me mungese te thexuar frymezimi poetik ,me vargezime Bejtexhinjsh mejhanesh ...etj etj.........--dhe ne te themi qe nuk eshte Poet i mirefillte ?????
..........sic thote ky kauri i forumit ketu per Fatos Arapin--sepse sipas tij tek Fatosi Frymezimi here Duket dhe here zhduket..ndaj Fatosi nuk eshte Poet i mirefillte ????................kjo eshte gjeja me qesharake q e kam degjuar ne lidhje me Frymezimin & Poezine -----dhe nga ana tjeter kjo tregon qe tregon Cinizmin ne menyren me te felliqur te mundeshme te nje njeriu tejet Primitiv dhe te paedukuar
---Tregon qe ky kauri si ne te gjitha keto haberet qe vendos ketu --nuk e ka haberin FARE se si eshte lidhja FRYMEZIM - ARTIST --ne vlereresimine e nje Poeti,shkrimtari etj
------Po Frymezimi -ndaj quhet FRYMEZIM--------se te vjen ne nje moment dhe ti i frymezuar nga dicka , ben nje poezi shume te bukur , apo nje fjalim shume te bukiur, nje pikture apo skulpture shumete bukur--etj--ndaj kur ti thua dicka te bukur, jo te zakonshme njerezit thone ....ai ne nje moment te frymezimtit e tij hyjnor --..tha keshtu apo ashtu, etj etj ----
- Dhe kryeveprat e poezise, piktures, skuptures, fjalimet me te bukrua te politkaneve etje, jane nje moment frymezimi --
-Por -tek cdo shkrimtar,piktor, skulptor etj ---jo t e gjitha veprat e tij JANE KRYEVEPRA -----shumica e veprave te tyre ne poezi, pikture, skupture etj jane vepra te zakonshme, -------Por kjo nuk do te thtoe se ata nuk jane Shkrimtare, Poete , skulptore, piktore te TALENTUAR------------Helloooooo !!!
---Psh Kadareja beri nje roman te fundit qe ishte qesharak fare---dhe i tha shumemire Rexhepo Qosja qe ai ishte nje roman MEDIOKER ,por kjo nuk od te thote qe Kadareja nuk eshte shkrimtar i Shkelqyer
----Apo psh Lasgushi vepren e tij me te mire ka poemen me titull --KAMADEVA------Ky titull eshte i kopiuar nga nje poezi e vogel e Emineskut--dhe Lasgushi e ka kopiuar shume Emineskun ne shume poezi--
--Sot psh po te ishte Eminesku gjalle --do e kishte hedhur ne gjyq perVJEDHJE TE PASURISE INTELEKTUALE----------Megjithate duhet te themi se Lasgushi megjithse e kopjoi Emineskun me vepren e tij me te mire ai e kaloi ate-----------Por sic thashe edhe ne fillim LASGUSHI I MADH --KA plot poezi me mungese te thexuar frymezimi, dhe komplet bajate -------Por ASKUSH S'KA TE DREJTE TE MOS E QUAJE ATE POET E BILES TE .JASHTEZAKONSHEM-------------dhe po ashtu edhe FATOS ARAPI
Dhe qe ta mbyll ---ne lidhje me mungesen e frymezimit ( ?????) ne nje veper po sjell thenien e famshme qe thuhet per Homerin:........edhe Homerin e ze gjumi nganjehere...
----O ju Anetaret e Forumit, Ju i gjykoni NJEREZIT E te kaluares me MIZORI-------------tipike per njerezit e vegjel dhe te deshtuar ne jete------
-------Por nuk eshte faji i tyre per gjendjen ne te cilen ndodheni ju----------ata me shembullin e tyre ju sherbejne ju qe te ngrini nivelin tuaj ---Intelektual & SHPIRTEROR----Ky i fundit eshte me i rendesishem per ju ketu, qe te pakten te quheni -NJEREZ .