Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Feja Islame > Agjerimi dhe vlerat e tij.
Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Iyua
Free Spirit

Regjistruar: 29/06/2005
Vendbanimi: .
Mesazhe: 1903

Thumbs up

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
nope, nuk je e sakte lorie:p
prandaj te jesh mysliman taman nuk eshte lehte, its alot of work.
kristanet e kane lehte, cdo gje is forgiven by J,C:p

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 28 Korrik 2011 06:58
Iyua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Iyua Kliko këtu për të kontaktuar me Iyua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Iyua Shto Iyua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Iyua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
dylan
Veteran ne forum

Regjistruar: 18/05/2009
Vendbanimi: vlore
Mesazhe: 5487

e lashe

Mesazh i vjetr 28 Korrik 2011 08:13
dylan nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dylan Kliko këtu për të kontaktuar me dylan (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dylan Shto dylan në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dylan në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

Re: Re: Re: O dylan

Citim:
Po citoj ato që tha lorie

Por nga pikeveshtrimi i nje qe beson, cdo vlere lidhet me Zotin, dmth edhe nqs ti nuk je 'aware' per inteligjencen tende qe eshte say IQ=150, ajo eshte dhurate e Zotit. Eshte si ai shembulli qe ke permendur, se edhe nqs pemes nuk ia ndjeve zhurmen kur ra ne pyll, nuk do te thote qe nuk ka egzistuar dhe nuk do te thote qe pema nuk ra.
Ti mund te zgjedhesh te mos besosh, ti dhe shume te tjere, por nuk do te thote qe mosbesimi yt denies ekzistencen e Zotit.

Lorie, pemen edhe mund te mos e shoh, por nqs dikush me thote qe pema ra, sepse fryu nje tufan i forte dhe e thyu, ose pema ishte e kalbur etj etj, dhe prezanton fakte dhe prova te kalkuluara, une e besoj.
Po nqs dikush me thote qe pema ra, sepse ashtu iu tek nje burri me mjeker qe ra nga qielli dhe duke ecur permbi uje permendi fjalet abracadabra, kete e kam te veshtire ta besoj.

Pastaj, une nuk mundohem te mohoj ekzistencen e zotit, sepse per mua zoti nuk ekziston. "Default posisition" eshte qe une jam njeri me arsye dhe asaj i therras, sepse s'kam mjet tjeter. Jeni ju qe i trokisni njerezve ne dere per t'i sjellur "lajmin e mire". Une deren e kam hapur dhe degjuar, por argumentat e tipit "burri me mjekerr" nuk i apelon arsyes time.

Mesazh i vjetr 28 Korrik 2011 09:17
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

Citim:

ky losti do ta haje kshtu si ja ka nisur si mendon ti shelgu
une jo looool sespe agnostics jane ateista with no balls, qe dmth e tregojn icik respekt apo frike te ai big guy up there. ndersa ky losti eshte totaly out of control, out of line lool

Myslimanet thone qe ferri eshte i garantum, nqs e ben zotin njerezor, me kete kristianet perfundojne ne ferr. Kristianet nga ana tjeter i kthejne favorin duke thene qe ferri eshte i garantum nqs nuk beson tek triniteti, kjo i con myslimanet ne ferr.
Te dyja s'mund te jene te verteta njekohesisht, prandaj kjo eshte nje losing game my friend, don't get me started on this .. se po i prishim temen myslimaneve.

Brezave te ardhshem, ne do t'u dukemi po aq te cudicem sa c'na duken ne egjiptinet e lashte qe besonin qe faraoni i tyre ishte zoti vete.

Mesazh i vjetr 28 Korrik 2011 09:35
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021

p,sh lost, idene e multiverseve e kam degjuar/lexuar nga ti per here te pare, long time ago (i have to give u credit for that:p)

persa i perket llogjikes e plakut me mjekerr=god ne kontroll te gjithckahit, kjo eshte plotesisht e mundshme them une. pavarsisht qe nuk e imagjinoj nje plak ne form njeriu:p dhe nuk imagjinoj te preukpohet me cdo gje imtesisht, thjesht set up laws that govern the universe

nese imagjinojm zotin, flasim per nje krijese of absolute infinity.
te gjitha levizjet tona edhe mendimet tona jane te limituara, per nje limitless being kto mund te jene piece of cake to keep track of
finite beings like us canot and will not be able to predict the power of a infinite being.

argumenti mbi egzistencen e zotit eshte completely plausible, perderisa e pajisim me limitless power ne imagjinaten tone.

kush e ka gabim kristianet apo myslimanet, kjo eshte irelavent sepse nuk e imagjinoj zotin in that sense
por sic e kam shprehur shpeshhere, myslimanet e kane shprehjen me philozoficaly plausible se asnje fe tjeter, kur thojn: there's no god but god.

Mesazh i vjetr 28 Korrik 2011 23:56
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Citim:
p,sh lost, idene e multiverseve e kam degjuar/lexuar nga ti per here te pare, long time ago (i have to give u credit for that:p)

persa i perket llogjikes e plakut me mjekerr=god ne kontroll te gjithckahit, kjo eshte plotesisht e mundshme them une. pavarsisht qe nuk e imagjinoj nje plak ne form njeriu:p dhe nuk imagjinoj te preukpohet me cdo gje imtesisht, thjesht set up laws that govern the universe

nese imagjinojm zotin, flasim per nje krijese of absolute infinity.
te gjitha levizjet tona edhe mendimet tona jane te limituara, per nje limitless being kto mund te jene piece of cake to keep track of
finite beings like us canot and will not be able to predict the power of a infinite being.

argumenti mbi egzistencen e zotit eshte completely plausible, perderisa e pajisim me limitless power ne imagjinaten tone.

kush e ka gabim kristianet apo myslimanet, kjo eshte irelavent sepse nuk e imagjinoj zotin in that sense
por sic e kam shprehur shpeshhere, myslimanet e kane shprehjen me philozoficaly plausible se asnje fe tjeter, kur thojn: there's no god but god.

Kurt, si shume e avancuar me duket kjo lloj filozofie. Nuk eshte e re kjo menyre te menduari por edhe shume comfortable. Zotin e ke ne bese dhe jeten e ndjek me ritmet e saj.

Mund te ndjekesh fiziken kuantike, dhe deri ne keto te rejat qe i ngaterron losti ca.

Mesazh i vjetr 29 Korrik 2011 00:06
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
dylan
Veteran ne forum

Regjistruar: 18/05/2009
Vendbanimi: vlore
Mesazhe: 5487

hahhaha me beni te qehs ky tipi i fundit per komentin qe i jep kurtit me siper

sa per teemn kur ehste ramazan

Mesazh i vjetr 29 Korrik 2011 08:58
dylan nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dylan Kliko këtu për të kontaktuar me dylan (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dylan Shto dylan në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dylan në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Citim:
Po citoj ato që tha dylan
hahhaha me beni te qehs ky tipi i fundit per komentin qe i jep kurtit me siper

sa per teemn kur ehste ramazan

Ramazani fillon ne Gusht. Mos fol marrina se eshte mekat.

Do agjerosh ca me?

Mesazh i vjetr 30 Korrik 2011 04:19
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ksovari
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 17/08/2005
Vendbanimi: kosove
Mesazhe: 610

Re: Re: Re: Re: O dylan

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul

Lorie, pemen edhe mund te mos e shoh, por nqs dikush me thote qe pema ra, sepse fryu nje tufan i forte dhe e thyu, ose pema ishte e kalbur etj etj, dhe prezanton fakte dhe prova te kalkuluara, une e besoj.
Po nqs dikush me thote qe pema ra, sepse ashtu iu tek nje burri me mjeker qe ra nga qielli dhe duke ecur permbi uje permendi fjalet abracadabra, kete e kam te veshtire ta besoj.

Pastaj, une nuk mundohem te mohoj ekzistencen e zotit, sepse per mua zoti nuk ekziston. "Default posisition" eshte qe une jam njeri me arsye dhe asaj i therras, sepse s'kam mjet tjeter. Jeni ju qe i trokisni njerezve ne dere per t'i sjellur "lajmin e mire". Une deren e kam hapur dhe degjuar, por argumentat e tipit "burri me mjekerr" nuk i apelon arsyes time.

Po mundohem te lidhem me temen ne fjale, me ju. Nje ateist dhe nje dijetar lan takim per diskutim, por, ky dijatari u vonua ca. Ateisti u nervozua, dhe me te takuar dijetarin e ofendoi "ju proklamoni besim dhe korrektesi, ndersa ti nuk ke asnjeren, me le te pres koti". Dijetari me qetesi ia ktheu " I nderuar, kerkoj falje, por, rruges tek vija, pashe pran lumit nje anije qe vet ndertohej, vet ngriteshin velat, vet sistemoheshin drunjet, ia pershkruan komplet ndertimin e anijes". Ateisti me ironi " lere qe u vonove por, tash edhe po genjen. Si eshte e mundur te ndertohet anija pa doren e njeriut, a jeni i krisur apo qfare?! Dijetari ia ktheu " mire, por, ju kur nuk e besoni nje ndertim te nje anija pa doren e njeriut, qe eshte e arsyeshme, si mendoni qe ky univers, kjo gjithesi, keto krijesa te jene te krijuara vetvevetiu pa Krijuesin e gjithesise, te tokes dhe qiellit?"
E thash kete storie te shkurter, dhe meqe jemi ne prag te muajit te Ramazanit, muaj i begatise dhe i meshires, solidaritetit dhe sakrifices. shfrytezoj rastin qe te gjithe argjeruesve t'i uroj argjerim sa me te leht, pranim te veprave te mira.

Mesazh i vjetr 30 Korrik 2011 14:42
ksovari nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ksovari Kliko këtu për të kontaktuar me ksovari (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ksovari Shto ksovari në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ksovari në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
robert
Veteran ne forum

Regjistruar: 08/05/2010
Vendbanimi: Gjermani
Mesazhe: 871

Kjo puna e agjerimit si shume u komentua! Kete pune sikur e ka rekomanduar ZOTI, ne mos gaboj! Dhe per ta besuar na sillen edhe argumenta: shkenca mjeksore thote se eshte operacion pa thike, pra nje gje e mire per shendetin. Pra, ... a ka me nevoje per komente!?! Apo ...

Mesazh i vjetr 31 Korrik 2011 10:54
robert nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të robert Kliko këtu për të kontaktuar me robert (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: robert Shto robert në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto robert në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 15:44 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Feja Islame > Agjerimi dhe vlerat e tij.

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar