Dulcis in Fundo
.. alola?

Regjistruar: 16/03/2010
Vendbanimi:
Mesazhe: 4846
|
Citim: Po citoj ato që tha lost_soul
Ne rinine time te hershme, u zija shpesh me babane dhe e akuzoja se ai nuk merte vesh fare nga jeta. Ndoshta icik me ekzagjerim, por tani besoj se kam patur te drejte. Natyrisht qe ai merte vesh nga jeta, por jeta e tij, jo e imja. Jeta ime s'kishte nevoje te mbushej me heroizmat qe babai im kishte kryer kur ai ishte ne moshen time, prandaj ai nuk kishte te drejte ta percmonte ate. Ashtu edhe ne, nuk duhet t'u rrahim gjokset para femijeve tane me heroizmat tone baltrave te Shqiperise; dhe nuk kemi drejte te percmojme jeten e tyre te sms-ve dhe ipad-eve.
Te jesh i ri ne shpirt, pertej nje slogani, duhet para se gjithash te pranosh te rene dhe mos ta percmosh ate.
Eshte normale qe te vegjelit e sotem te mos e shohin me syrin tone vegjeline e tyre, e te mos tremben apo shqetesohen per gjerat qe kane mangut.. Nuk mund te ndjesh mungesen e dickaje qe s'ke njohur kurre. Une jetoja mire pa celulare ne vegjeline time, as qe e dija qe mund te ekzistonin gjetke, ama nje adoleshenti sot mund t'i beje shume pershtypje kjo gje.
Jo detyrimisht nostalgjite tona kthehen ne percmim per aktualitetin e tyre...
Por duhet ta pranojme, sot ka mbyllje dhe ftohtesi.
Sendet jane te ftohta..
|