qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Teuta, "stërkëmbësh" Partizanit pretendent.
Durrsakët mposhtin të kuqtë, në një ndeshje delikate për ta.
Teuta - Partizani 2-1
Shënues: Zëre 16', Tetova 32', Muzaka 21'(p)
Teuta
Shehi 7
Zëre 7
Kotomelo 6,5
Xhai 7
Driza 6,5
Tetova 7
Toshkollari 7
Çuko 6,5
Begeja 8
Mancaku 7 (Lorja 75')
D.Xhafa 7 (Shima 90')
Trajner: H.Lika
Partizani
Nallbani 6
Muzaka 6
Brashini 6
Alcani (Imeraj 50') 6
Ndreka (Bakaj 80') 6
Ahmataj 6,5
Beqiri 6
Rosha 6,5
D.Bylykbashi 6
Bejzade 6,5
Abilio 6
Trajner: S.Mema
Gjyqtarë: M.Allkja, V.Guranjaku (Elbasan), A.Pregja (Tiranë).
Kartonë të verdhë: Begeja, Brashini, Nallbani.
"Radiografia"
5'- Çuko depërton në zonën e rreptësisë së Partizanit, godet fort, por topi kalon larg portës së mbrojtur nga Nallbani.
8'- Muzaka gjuan nga distanca, por topi kalon vetëm pak centimetra larg shtyllës së majtë pingule të Shehit.
14'- Rosha gjuan brenda zonës së rreptësisë së Teutës, por Shehi grushton topin.
16'- Goditje dënimi për Teutën jashtë zonës së rreptësisë. Toshkollari kroson te Zëre, i cili, në një pozicion të vështirë, godet me pjesën e pasme të kokës dhe e dërgon topin në rrjetë. 1-0 për Teutën.
19'- Bejzade tenton të futet në zonën e Teutës, por pengohet nga mbrojtësit durrsakë. Gjyqtari Allkja tregon pikën e 11-metërshit, duke e konsideruar frenimin e sulmuesit të Partizanit të parregullt. Ekzekuton saktë Muzaka dhe barazon rezultatin e ndeshjes. 1?1.
23'- Mancaku gjuan brenda zonës së rreptësisë së Partizanit, por topi pritet nga Nallbani.
32'- Toshkollari jep një asist për Tetovën, në brendësi të zonës së Partizanit. Mbrojtësi durrsak e kalon topin mbi portierin Nallbani, duke shënuar golin e dytë për Teutën, 2-1.
37'- Rrëmujë në zonën e portierit Shehi. Bejzade dhe Abilio nuk arrijnë ta shtyjnë topin në rrjetë.
40'- Diagonale e saktë e Mancakut për Begejën. Ky i fundit del përballë Nallbanit, por gjyqtari anësor sinjalizon për pozicion jashtë loje.
45'- Bejzade gjuan në hyrje të zonës së rreptësisë, por topi devijohet nga mbrojtësit e të kuqve.
46'- Goditje dënimi për Teutën. Ekzekuton Toshkollari, por topi që po i drejtohej kuadratit të portës së mbrojtur nga Nallbani, devijohet me kokë nga Rosha.
48'- Bejzade gjuan rrafsh me tokën, në hyrje të zonës së rreptësisë së Teutës, por topi kalon jashtë kuadratit të Shehit.
51'- Toshkollari gjuan nga distanca, por grushton Nallbani.
57'- Begeja merr një top nga thellësia e mbrojtjes së tij, shfaqet i vetëm në gjysmëfushën e Partizanit, por vrulli i ndërpritet nga portieri Nallbani, që ndëshkohet me karton të verdhë.
63'- Kros në zonën e rreptësisë së Teutës. Kërcen fuqishëm me kokë Abilio, por nuk e dërgon dot topin në rrjetë.
75'- Mancaku godet fuqishëm në hyrje të zonës së Partizanit. Begeja, vetëm 2 metra nga porta, e devijon gjuajtjen dhe topi përfundon në rrjetë, por flamuri i anësorit anulon gjithçka.
76'- Bejzade godet fuqishëm brenda zonës së rreptësisë së vendësve, por grushton Shehi.
82'- Bejzade godet në hyrje të zonës së Shehit, i cili tregohet i pasigurt. Topi për pak sa nuk përfundon në rrjetë.
85'- Abilio futet në zonën e Teutës, rrëzohet, por gjyqtari vazhdon lojën.
Komenti :
Ndeshja Teuta-Partizani është zhvilluar në një terren të shkëlqyer, në stadiumin "Niko Dovana". Pavarësisht nga shirat e shumta që kanë rënë dje, ky 90-minutësh ka dhuruar emocione dhe e ka përligjur interesimin e sportdashësve të shumtë durrsakë. Ndeshja në fjalë ka qenë totalisht e hapur, që nga minuta e parë e deri në të fundit, me raste për gola në të dyja portat. Gjithsesi, fundi u ka buzëqeshur vendësve, që kanë marrë 3 pikë mjaft të vlefshme. Teuta u tregua më e saktë në rastet që pati, ndërkohë që Partizani nuk ishte në ditën e tij më të mirë. Tre gola, shumë raste, spektakël, por edhe luftë e fortë sportive, në momente të veçanta edhe nervozizëm, e kanë përshkuar këtë ballafaqim pretendentësh për titull. Fitorja e djeshme e Teutës me Partizanin i fut sërish "djemtë e detit" në vallen për titull, apo për një vend në zonën evropiane. Ashtu siç u shpreh edhe trajneri i Partizanit, Sulejman Mema, në këtë ndeshje priteshin të tri rezultatet. Nga ana tjetër, trajneri Lika e ka konsideruar fitoren me Partizanin një rikthim mes pretendentëve të Kampionatit të 65-të Kombëtar të Futbollit. Goli i bukur i Zëres e ka ngritur dukshëm moralin e Teutës, e cila ka zbritur në fushë me formacionin e saj më të mirë. Minuta e 19-të e ndeshjes, kur gjyqtari Allkja dha 11-metërsh për Partizanin, u shoqërua me protesta të durrsakëve, të cilët pretendonin të kundërtën. Goli i Muzakës u duk se do t'i jepte më shumë kurajo Partizanit, ndoshta për të kërkuar edhe golin e avantazhit. Por në të vërtetë ishte Teuta ajo që u tregua më e motivuar në fushën e lojës, duke e rrezikuar disa herë portën e Nallbanit. Edhe Partizani sulmoi shumë, por pa forcën dhe qartësinë e duhur. Fatin e kësaj ndeshjeje e përcaktoi mbrojtësi Tetova, i rikthyer në një formë të shkëlqyer pas turneut të Norçias. Mbrojtësi i "djemve të detit", pasi mori një top të saktë nga Toshkollari, para Nallbanit, e kaloi atë në rrjetën e të kuqve, duke e kaluar Teutën në epërsi.
Thanë pas ndeshjes:
Hasan Lika, trajner i Teutës:
"Jam i gëzuar për fitoren, që na riktheu mes pretendentëve. Morëm një rezultat mjaft pozitiv përballë një ekipi të fortë, siç është Partizani. Mungesat na kanë kushtëzuar shumë në ndeshjet e tjera. Rikthimi i Kotomelos dhe i Zëres i dha forcë ekipit, ndonëse disa prej futbollistëve që kanë qenë të dëmtuar nuk janë në 100 për qind të formës së tyre. Kam pretendime rreth gjykimit, veçanërisht për penalltinë e Partizanit dhe golin e anuluar."
Sulejman Mema, trajner i Partizanit:
"Bëmë shumë gabime në mbrojtje, të cilat na ndëshkuan. Partizani meritonte më shumë në këtë ndeshje, por gjyqtari na mohoi dy penallti të pastra. Të paktën njëra mendoj se ishte krejt e pastër. Me sa duket, gjyqtari, pasi dha një penallti të merituar për ne, bëri një kompensim të padrejtë. Para ndeshjes i mendoja të tri rezultatet, duke pasur parasysh faktin që ndesheshim me një ekip si Teuta. Tani që përfundoi 90-minutëshi, e përsëris që meritonim më shumë. Reparti ynë më i dobët ishte mbrojtja."
Të veçanta:
- [/b]Në të dy golat e Teutës, merita i takon Toshkollarit, sepse ai dha pasime për golashënuesit.[/b]
- Të dy golat e Teutës u shënuan nga mbrojtësit.
- Në tribunën "VIP" të "Niko Dovanës" ka pasur edhe politikanë.
- Në tribunën e "Niko Dovanës" ndodhej edhe një nga futbollistët kyç të Teutës, që mendohej se nuk do të kthehej më tek ekipi durrsak, Khumalo.
FK Teuta
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|