Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > C'mendim keni ne lidhje me veprimin e vajzes?
Gjithsej 13 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Debora

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus

Kjo eshte blasfemi.

Babai mund te sakrifikoje jeten per femijet dhe per nenen bashke.

Nena muns te sakrifikoje jeten per femijet, por kurre per babain e tyre.

Oj, ja kshu.

Aman o cedrus ty gjithmone te pelqen te akuzosh gruan dhe nenen....
Nuk eshte ashtu gjithmone, ka plot gra qe duan dhe kane sakrifikuar jeten per burrat dhe femijet e tyre.
Ato shume here preferojne te jetojne vete me gjate, qe te jene ne gjendje tu bejne hysmet burrave ne pleqeri se kjo u jep satisfaksion

ja kshu posi

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 05 Gusht 2009 19:35
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Debora

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus

Kjo eshte blasfemi.

Babai mund te sakrifikoje jeten per femijet dhe per nenen bashke.

Nena muns te sakrifikoje jeten per femijet, por kurre per babain e tyre.

Oj, ja kshu.

Po te jap nje shembull te thjeshte nga pervoja personale. Para tre vjetesh burri kishte nje pune qe duhet te ikte qe ne 3 te mengjesit ne pune. Kishim vetem nje makine ne ate kohe. Cohesha bashke me femijen dy vjec ne 2 te mengjesit coja burrin ne pune me shume se gjysme ore me highway. Kthehesha me cunin,flinim deri ne 6 te mengjesit. Shkoja ne pune gjithmone gjysme ore me vonese se duhet te coja cunin ne kopsht qe hapej ne 7. Torture sidomos per femijen qe duhej te flinte shume pak gjume., dhe per mua. Pas pune merrja burrin nga puna. I thashe burrit merre ti makinen se do e rregulloj te iki me ndonjeren. E rregullova. E coja cunin ne kembe deri ne kopsht cdo mengjes ne oren 6:30 qe ishte me shume se 15 min.ne kembe. Atje prisja njeren qe me merrte per te ikur ne pune. Vazhdoj kjo situate per disa muaj sa blerme makine te dyte. A do e bente burri im kete lloj sakrifice? jo.Njehere ju desh te ikte ne kembe, 10 min. se ishte makina ne service dhe po qahej. Nuk donte te ikte fare ne pune.
Femra sakrifikon per tere familjen, duke e kaluar veten ne plan te trete, pas femijeve, e burrit.

Mesazh i vjetër 05 Gusht 2009 19:51
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Cedrus, vaji im i preferuar :)

Jo copy-paste nga word o lumemadh. Qenke pergatitur mire per kete postim, edhe pse nuk mendoj se ke lexuar gjithe librat e fiziologjise apo mjekesise. Megjithate, qe te azhornohesh me librat e duhur po te jap nje citim si duhet:

LeVay S, Baldwin J (Third ed., 2009). Human Sexuality. Sunderland: Sinauer Associates. ISBN 0-87893-424-9

Aty ke plot kuriozitete mbi seksualitetin, kerkimet e para shkencore, dinamikat sociale, homoseksualiteti, korrelacionet me madhesine e penisit, diferencimin seksual, lidhjet hormonale, etj.

Ja dhe linkun qe ta blesh kollaj... edhe pse nuk besoj do heqesh kohe nga shkrimi ne forum per te lexuar gjithe ate liber :
http://www.amazon.com/Human-Sexuali...49483168&sr=1-4

P.s. Ehh, kompetencat... Mire e kishte ajo komedia. Drejtori i Sandrit eshte Liria.

Mesazh i vjetër 05 Gusht 2009 19:52
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Citim:
Po citoj ato që tha Debora*
E shikoj dhe ne familjen time. Burri i do shume femijet. Me ndihmon kur ka mundesi, por kurre nuk mund te bej ato sakrifica qe bej une per femijet, e familjen ne pergjithesi. Mashkulli me duket natyre me idiferente, me i ftohte , egoist se femra.

Kjo ka te beje me formen ne te cilen keni ndare detyrat familjare, me principet e yt shoq mbi organizimin familjar (ne kete rast patriarkal) dhe mbi aspektativat qe ai ka nga e qena prind. Poashtu kjo ka te beje dhe me ate qe ti i lejon atij duke pranuar ate rol.

Mua nje i tille s'do me kokoriste ne shtepi. Kalamajte behen ne dy dhe nese te dyja palet jane ne pune, do kontribuojne njesoj ne rritjen e femijeve dhe mirembajtjen e shtepise.

Mesazh i vjetër 05 Gusht 2009 20:25
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Debora

Citim:

Po te jap nje shembull te thjeshte nga pervoja personale. Para tre vjetesh burri kishte nje pune qe duhet te ikte qe ne 3 te mengjesit ne pune. Kishim vetem nje makine ne ate kohe. Cohesha bashke me femijen dy vjec ne 2 te mengjesit coja burrin ne pune me shume se gjysme ore me highway. Kthehesha me cunin,flinim deri ne 6 te mengjesit. Shkoja ne pune gjithmone gjysme ore me vonese se duhet te coja cunin ne kopsht qe hapej ne 7. Torture sidomos per femijen qe duhej te flinte shume pak gjume., dhe per mua. Pas pune merrja burrin nga puna. I thashe burrit merre ti makinen se do e rregulloj te iki me ndonjeren. E rregullova. E coja cunin ne kembe deri ne kopsht cdo mengjes ne oren 6:30 qe ishte me shume se 15 min.ne kembe. Atje prisja njeren qe me merrte per te ikur ne pune. Vazhdoj kjo situate per disa muaj sa blerme makine te dyte. A do e bente burri im kete lloj sakrifice? jo.Njehere ju desh te ikte ne kembe, 10 min. se ishte makina ne service dhe po qahej. Nuk donte te ikte fare ne pune.
Femra sakrifikon per tere familjen, duke e kaluar veten ne plan te trete, pas femijeve, e burrit.

no no im shoq do te bente te njejtin veprim si edhe ti e dashur Debora, no doubt about that, por edhe nese do te mendonte te bente dicka kunder une nuk do t'ja lejoja, zeri im do te ngrihej... deri sa te binim ne nje emerues te perbashket dhe llogjik.

you have to work out with your husband dear

Mesazh i vjetër 05 Gusht 2009 20:42
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Deb*
different

Regjistruar: 09/02/2007
Vendbanimi: diku aty, prane......
Mesazhe: 5515

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Debora

Citim:
Po citoj ato që tha kotka

no no im shoq do te bente te njejtin veprim si edhe ti e dashur Debora, no doubt about that, por edhe nese do te mendonte te bente dicka kunder une nuk do t'ja lejoja, zeri im do te ngrihej... deri sa te binim ne nje emerues te perbashket dhe llogjik.

you have to work out with your husband dear

Nuk eshte puna qe nuk me ndihmon se eshte partiakal sic thote amori, por e njoh shume mire tipin e tij. Burri im i ben punet e shtepise me mire se nje femer. Kur une punoja dy pune e gjeja shtepine drite kur viija, buken gati, por e di qe nuk e ka shpirtin e sakrifices sic e kam une.
Ca gjera jane me te dhene dhe jo te thene. Nuk dua qe ai te bej dicka me detyrim, se dhe vet nuk ndihem mire pastaj.
Kjo eshte karakteristike per shumicen e burrave. Ka dhe burra qe bejne perjashtim.

Mesazh i vjetër 05 Gusht 2009 20:56
Deb* nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Deb* Kliko këtu për të kontaktuar me Deb* (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Deb* Shto Deb* në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Deb* në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Debora

Citim:

Nuk eshte puna qe nuk me ndihmon se eshte partiakal sic thote amori, por e njoh shume mire tipin e tij. Burri im i ben punet e shtepise me mire se nje femer. Kur une punoja dy pune e gjeja shtepine drite kur viija, buken gati, por e di qe nuk e ka shpirtin e sakrifices sic e kam une.
Ca gjera jane me te dhene dhe jo te thene. Nuk dua qe ai te bej dicka me detyrim, se dhe vet nuk ndihem mire pastaj.
Kjo eshte karakteristike per shumicen e burrave. Ka dhe burra qe bejne perjashtim.

epo atehere rri e mos u qaj se mos te marrin sysh, prandaj ne femrat i pelqejme dhe i martojme burrat, pikerisht per ate indiferencen e tyre qe neve na shkaterron nervat...man vs woman s'kemi c'bejme e dashur terheqja e te kundetave

Mesazh i vjetër 05 Gusht 2009 21:09
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Re: Cedrus, vaji im i preferuar :)

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Jo copy-paste nga word o lumemadh. Qenke pergatitur mire per kete postim, edhe pse nuk mendoj se ke lexuar gjithe librat e fiziologjise apo mjekesise. Megjithate, qe te azhornohesh me librat e duhur po te jap nje citim si duhet:

LeVay S, Baldwin J (Third ed., 2009). Human Sexuality. Sunderland: Sinauer Associates. ISBN 0-87893-424-9

Aty ke plot kuriozitete mbi seksualitetin, kerkimet e para shkencore, dinamikat sociale, homoseksualiteti, korrelacionet me madhesine e penisit, diferencimin seksual, lidhjet hormonale, etj.

Ja dhe linkun qe ta blesh kollaj... edhe pse nuk besoj do heqesh kohe nga shkrimi ne forum per te lexuar gjithe ate liber :
http://www.amazon.com/Human-Sexuali...3168&sr=1-4

P.s. Ehh, kompetencat... Mire e kishte ajo komedia. Drejtori i Sandrit eshte Liria.

Eshte per shume arsye qe shkruaj ne word (komplimente per sulmin, megjithse nuk qendron)

-Jam ne pune dhe e kam shume lehte kur bej postime te gjata qe te shkruaj shqip, se sa te mbaj FH me ngjyra dhe te duket qe po vjedh kohen. Ua sa i sinqerte qe jam! 

Sa per ate se sa libra kam lexuar une, kjo eshte thjesht nje hamendje, ti nuk ke nga ta dish dhe aq me teper, nuk i shkon tipit tend dhe menyres si e ballafaqon veten ne shkrmet e tua.

Faleminderit per rekomandimin e librit. Ka shume libra te tille, e di, por ata nuk perfaqesojne manuale shkencore te natyres didaktike, pra qe te studjohen ne programet shkollore. As qe ve ne dyshim vleren shkencore te tyre, por qe nje e vertete shkencore, te pakten ne fushen e biologji-mjeksise, te futet ne manuale didaktike duhet te kaloje disa kohe. Kjo kohe analizohet me kujdes nga akademite dhe institucionet qe perpunojne programet. Kjo per arsyen e thjeshte qe: nje lende e dhene si e vertete shkencore ne shkolla (te nivelit pas gjimnazi apo kolegji), ka rendesi te vecante, sepse edukon nje grup te caktuar njerzish qe e bartin kete "te vertete' ne shume vite me pas. Keshtu qe kur ndertohen librat shkollore, apo manualet, apo textbook-et,(flas per graduate school), ato shikohen me kujdes te vecante dhe nga grup autoresh. Kjo e fundit ka rendesine e saj.

Libra te tille (manualet dhe text book-et) nuk duhet te shprehin opinione personale, apo prirje te grupeve te caktuara shoqerore, por duhet te perfaqesojne mendimin me te pjekur te Akademive Shkencore dhe miratimet e organizatave boterore, si WHO etj.

Prandaj edhe une, i dashur Faje, preferoj qe t'u referohem ketyre informacioneve dhe sigurisht edhe kesaj kodosh mendjes sime.

Mesazh i vjetër 05 Gusht 2009 21:42
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Debora, nuk eshte e drejte qe te pergjithesohet rasti.

???

Mesazh i vjetër 05 Gusht 2009 21:45
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

nuk edi pse faja dhe cedrus jane kaq armiq dhe nuk pranojne kurre te punojne te jene miq.

keni diferenca posti ju te dashur miqte e mij???? apo thjesht diferenca kendveshtrimesh???

Mesazh i vjetër 05 Gusht 2009 21:48
Ora tani: 23:26 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 13 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > C'mendim keni ne lidhje me veprimin e vajzes?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar