BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184
|
Bashkangjitje: litigo.jpg
Ky file është shkarkuar 71 herë.
Dreqi ta haje kam kohe qe te njoh ti je superiori im , kam qene e lumtur qe punonin te dy , te kam adhurur per inteligjencen qe ke ,per menyren sesi e shikon jeten shume ndryshe nga une por perseri kishte nje pike takimi midis ketyre dy boteve .Kam gezuar per arritjet qe ke bere ne fushen profesionale (se ne sferen personale ske shkuar me shume sesa ne ndonje histori e neveritshme tradhetie me grate e miqve te ty dhe shoqet e gruas tende dhe ajo duronte nje tjeter idiote si une , naj here me duket se per ty e rendesishme qe marrin fryme ska rendesi sesa jane ) aq i ri ne moshe por ke arritur aq lart sa miqte e tu jane akoma ne hapat e para.Keto arritje kane shkaktuar jo pak xhelozi e atyre qe te rrethojne dhe fallsitetin e shume njeresve qe te lepihen te lavderojne dhe kur se meriton te bejne te ndihesh nje mbret e shume nga keto te lepijne gati kembet kur te kane perpara jane te paret qe te shajne dhe ate qe se ke kur ke kthyer kurrizin .
Keto komente gjithmon me kane sjelle besdi merzitje sepse thelle ne shpirt une te respektoj te vleresoj dhe pse ndoshta nuk kam gjetur fjalet e medha qe ta shpreh o ndoshta se kam shprehur asnjeher kete gje sepse kujtoja se ti e kishe kuptuar .Ndoshta thelle ne shpirt gjate kesaj kohe te kam dashur ne menyren time te kam dhene ate dashuri qe shpirti qe i jep familjareve dhe njeresve te afert te jetes tende.Me vinte keq per ty .
Shume here te kam mbrojtur dhe kunder te gjitheve por asnjeher skam dashur te bie ne sy jam kujdesur gje cdo te shkoje mire e kam bere ne te gjitha menyrat pa te rene ne sy pa te dhene te kuptosh dhe pse nuk kam pasur asnjeher frike se do ta kuptosh (ne keto vite se ke kuptuar asnjeher o ndoshta ke bere sikur se ke kuptuar ) .Egoja jote yt s’te len te dallosh sinqeritetin dhe dashurine e paster ato si dallon ose me sakte ste intereson ti dallosh sepse po ti dalloje do pranoje qe je njèlloj si ne te tjeret mendon ,jeton, dashuron ke ndienja .
Sot sdi pse kur perseri me indiferencen tende me ftohtesine qe te karekterizon degjova komentin tend “kush mendon se je per te me thene nje gje te tille “ sdi pse me erdhi keq per veten time qe gjate ketyre viteve te kam adhuruar sikur te ishe Zot kur ti ne te vertet sje asgje,asgje .Ti po me dukesh si nje krimb(ti je i krimbur ne ide ne leke ) nga ato qe dalin mbas shiut dhe zvarriten neper rruge dhe kudo qe te zvarriten lene larget e tyre dhe eshte e veshire ti fshish keto jarge te ngjiten kudo .Ti qe mendon se e drejta eshte vetem nga ana jote dhe se vetemi ti ke te drejte te gjykosh te te vendosesh. Ti qe njerezit i shfrytezon sipas interesave te tua dhe kur ste duhen me i flak si nje lecke e vjeter ti qe per te arritur ate qe do kalon siper cdo gje dhe ideale te kota qe i ke vene vetes ti qe asnjeher skam dashur ta besoj por qe paska qen e vertet; sje gje tjeter vetem nje femi i llastuar ty qe askush akoma ate ka treguar se ka ardhur koha te rritesh Peter Pan e qe une Wendi u lodha duke te duruar .
Une Wendi qe ben cdo gje per ty cdo dite duke i nisur qe nga kafja e mengjezit e deri tek genjeshtrat qe shpesh thote per te shpetuar fytyren dhe interesat e tua, ajo qe eshte gati 24 ore non stop per ty,ajo qe jo qe ste kerkuar asgje per veten e saj dhe kur kam pasur nevoje , cdo gje qe kam arritur e kam merituar dhe ti e di shume mire .Une Wendi kur ti i ke qendruar prane te kam falenderur (dhe pse te interesonte puna qe beja jo une sdo gjije me nje idiote si une qe punonten dhe 14 ore ne dite) 100 fish per kete gje dhe eshte ndier ne borxh me kete gje ajo qe perseri per te mbrojtur fytyren kesaj here mendoi te tregoi se nese shkon ne ate takim ne ate dreke neser je ne gojen e gjithe njeresve te ketij qyteti dhe me e keqa sepse eshte nje kurth i bere per te lenduar dhe ti ne vend qe te me falenderoje me sulmove .Ti qe ndoshta keto momente kur te thashe keto gje do kishe preferuar kete kurth te ngritur aq mire sesa te pranoje qe une Wendi me thjeshtesine time kisha kuptuar ate qe inteligjenca jote, intuita jote,miqesite e tua skishte arritur ta kuptonin dhe kete ti se pranoje kollaj.Ti se pranoje , s’doje ta pranoje qe nje femer me calcolatrice se ty nje femer qe ngjante me nje shejtore te kishte manipuluar me te njejtat arme qe kishe perdorur ti ne keto vite dhe ti ishe gjendur ne te njejten situate qe ishin gjendur shume njeres te tjere armiqte e ty(kshu quaje cdo njeri qe nuk e mendonte dhe e shikonte si ty ) kete s’mund ta pranoje ti Zeus qe u mashtronte nga nje humane dhe cfare humane ....Me ne fund Wendit i erdhen ne mendje fjalet e mikes tende me te mire dhe sekretares qe kishte 10 vjet qe kishte zevendesuar “kujdes nga ai njeri te lendon kur nuk e pret ai nuk do thjeshtesine, sinqeritetin pastertine keto gjera e lodhin ai do nenkuptimet ,intrigat ,ruhu ashtu sic ti jep cdo gje pozite, liri,mireqenie ekonomike ti heq ne nje sekode ” por une si besova mendova se ishin thjesht fjale pa vlere dhe tani …tani me ne fund kuptova se une ishe nje idiote ,komplet idiote qe nga kjo jete kurve dhe pse me kishte bere te superoja cdo veshtiresi skisha mesuar asgje …asgje …une isha nje naive qe besoja dhe qe mendoja qe te besh mire gjen mire mendoja qe e keqa sduhet te eksitoje qe miresia trionfo kudo po ne filma trionfo .Wendi skishte kuptuar qe sja vlen te tregosh te verteten kur asnjerit kjo e vertet si intereson aq me pak ty …wendi kuptoi qe kishte ardh koha per ndryshim qe duhet te ktheheshe ne shtepi e te linte te lire Peter Pan ne aventuat e tij kunder kapitan Uncinos qe fatkeqesisht nuk kishte uncino e mustaqe por nje gjoks qe atij ti nuk ishe indiferent si duket sa nuk arrije te shikoje te verteten …ne djall shkofshi
Nje perplasje dere kur dola sikur me liroi dhe me beri te ndihem mire ....
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|