Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Aktualitete Ndërkombëtare > Arkiv > Tematika nr. 1 Lufta ne Irak Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Jeni pro apo kunder luftes qe ka filluar ne Irak ?
Ky sondazh është i mbyllur.
Jam Pro 10 47.62%
Jam Kunder 11 52.38%
Gjithsej: 21 votime 100%
 Sondazhi është mbyllur më 19 Maj 2003, ora 01:30  (120 ditë pas hapjes) [Modifiko Sondazhin (vetëm moderatorët)]

Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Ana
Whatnot

Regjistruar: 18/02/2003
Vendbanimi: Ja ketu
Mesazhe: 405

Smile

Ne pyll me kafshet e egra

Nese deshiron te shpetosh nga kafshet e egra,
Mes pyllit kalo lakuriq, pa kemishe e pa breke,
Dhe bishat do binden qe s'ke synime te rrepta,

S'ke arme me vete, hanxhare e dyfeke,
Dhe je i sinqerte si ujku,cakalli dhe dhelpra,
I zhveshur, sic jane ata ne pyje e bjeshke...

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 02 Prill 2003 23:46
Ana nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ana Kërko mesazhe të tjera nga: Ana Shto Ana në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ana në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Visitor
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 29/01/2003
Vendbanimi: Diku ne Sh.B.A.
Mesazhe: 118

Budallalleqe dhe akuza boshe

Citim:
Po citoj ato që tha Ana
Te tere ketu ne forum jane ne mbeshtetje te populit iraken, ke pare gjekundi ndonje qe te thote ne duam gjak iraken, sic thone amerikanet moshatare me ne?

Veshtire se gjen nje Amerikan qe kerkon gjak Iraken Ana, por ti sic duket jeton ne Shqiperi dhe jo ne Sh.B.A. derisa flet kodra pas bregut.

Citim:
PO ju kosovaret nuk e di pse e keni ne gjak luften, me vjen keq qe dhe brezi i ri paska keto mendime.

Vetem njerezit e paditur dhe pa takt si puna jote mund te thone qe Kosovaret e kane ne gjak luften.

Citim:
Une dhe ata qe kane te njejtin mendim me mua, nuk jemi as per diktatura e as per hegjemonira ne bote, por jemi kunder luftes si zgjidhje konflikti.

Une sugjeroj qe ti dhe ata te tjeret, qe jane aq naive, te paditur ose te djallezuar si ty, te shkoni dhe te perpiqeni te flisni me diktatoret rreth e rrotull botes, te perpiqeni ti bindni qe te heqin dore nga shtypja, dhe dhuna. Mbase pasi te hani nje dru te mire ne Korene e Veriut, ose ne Irak, ose ne Iran, ose ne Siri, ose ne Kine do te zgjoheni dhe do ti lini utopite menjane.

Citim:
Dil e na lesho ndonje kumbull tani, qe jam pro Sadamit edhe une, qe jam fondamentaliste islamike, qe jam " ENDE KA QE EDHE SOT E PERKRAHIN SISTEMIN KOMUNIST " duke cituar fjalet e tua, e te tjera kumbulla qe te vijne ne mend kur nuk ke cfare thua.

Cfare kumbulle te "leshoje" Xeni tani, do te duket e embel mjalte ne krahasim me keto aguridhet qe leshove ti.

Mesazh i vjetër 03 Prill 2003 00:16
Visitor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Visitor Kliko këtu për të kontaktuar me Visitor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Visitor Shto Visitor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Visitor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ana
Whatnot

Thumbs down

Citoj:

"Veshtire se gjen nje Amerikan qe kerkon gjak Iraken Ana, por ti sic duket jeton ne Shqiperi dhe jo ne Sh.B.A. derisa flet kodra pas bregut."

Me duket se ti vizitor jetoke vertete ne Shqiperi. Futu njehere ne yahoo chat, ne dhomen Government & Politics nendarja Military Room, edhe te tjerat, por kjo eshte me e egra. Ta them kete, sepse kjo eshte nje gje qe mund ta besh dhe ti, dhe ata qe nuk jane ne Amerike dhe keshtu mund te shohin dhe degjojne me veshe se si therrasin te rinjte " Bloooooooooooodddddddd!", " KIll the Muslims!" " Kill the Iraqi!" " We are the superpower!" madje gjera te tjera qe etika ime personale dhe e forumit ketu nuk lejon te permenden. Madje arrin cmenduria dhe me teper, ne ate dhome te chatit tema e diskutimit shtrohet keshtu :
" Do you think George Bush is the weapon in the hands of God? do you think in this war he has the divine support?" Kjo ishte pyetja qe u shtrohej te tereve qe futeshin ne chat.
E keta ishin amerikane, as shqiptare e as irakene.
PO e theksoj dhe nje here te solla vetem chatin si shembull, sepse atje mund te futen edhe forumistet qe nuk jane ketu dhe qe mendojne qe ne qe jemi ne Amerike po flasim kodra pas bregut, ti dhe une bashke.

KA SHQIPTAR QE E PERKRAH SADAMIN ESHTE E VERTETE.

SA I PERKET ASAJ QE EDHE ME GURE POPULLI IRAKIAN PO E LUFTON AMERIKEN E KE GABIM,SEPSE POPULLI IRAKIAN ESHTE POPULLI QE KA VUAJTUR NGA DIKTATORI SADAM ME SHUME SE POPULLI SHQIPTAR NGA ENVERI DHE PER QUDI ENDE KA QE EDHE SOT E PERKRAHIN SISTEMIN KOMUNIST TE ENVERIT

?????????????????????????????perkrahin Enverin ne forum????????????????????????????????????????????????????

ose

por qe ka edhe Shqiptar qe haptas dhe publikisht perkrah SADAMIN vertet se kam besuar por per kete arsye JEMI KESHTU SIQ JEMI.

E pse nuk na citon edhe keto kumbullat ti ore Vizitor, por na del me shpate te madhe e ofendon me fjalet "naive, te paditur ose te djallezuar si ty,"ose "e paditur dhe pa takt ", dhe nuk na sjell ndonje argument nderkohe?

Sa per kosovaret, ashtu kane qene, ne lufte gjithe kete shekull, dhe nuk eshte ofendim ku i thua qe e ke ne gjak luften, kur vete psikologjia e riprodhimit ne Kosove ka qene " sa me shume femije, pushke kunder shkjaut", dhe me duket me se normale ne kontekstin e tyre, sepse vetm keshtu i kane shpetuar asimilimit gjenetik, dhe ata me kete fryme jane rritur. Ka qene normale ne kontekstin e tyre, atehere, por jo ne kohen kur jetojme, kur Europa perpiqet te heqe kufijte, e kur kudo ne bote po rritet ndergjegja paqesore dhe ekologjike e popullsise se planetit.

Nejse, ti veten tregon, dhe te nderon shume kjo gjuha qe perdor. Te tere kane sy e lexojne.

Mesazh i vjetër 03 Prill 2003 00:44
Ana nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ana Kërko mesazhe të tjera nga: Ana Shto Ana në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ana në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Visitor
Anetar i regjistruar

Citim:
Po citoj ato që tha Ana
Citoj:
Me duket se ti vizitor jetoke vertete ne Shqiperi. Futu njehere ne yahoo chat, ne dhomen Government & Politics nendarja Military Room, edhe te tjerat, por kjo eshte me e egra. Ta them kete, sepse kjo eshte nje gje qe mund ta besh dhe ti, dhe ata qe nuk jane ne Amerike dhe keshtu mund te shohin dhe degjojne me veshe se si therrasin te rinjte " Bloooooooooooodddddddd!", " KIll the Muslims!" " Kill the Iraqi!" " We are the superpower!" madje gjera te tjera qe etika ime personale dhe e forumit ketu nuk lejon te permenden. Madje arrin cmenduria dhe me teper, ne ate dhome te chatit tema e diskutimit shtrohet keshtu :
" Do you think George Bush is the weapon in the hands of God? do you think in this war he has the divine support?" Kjo ishte pyetja qe u shtrohej te tereve qe futeshin ne chat.

Njerez ekstremiste ka kudo ne bote Ana sepse sic thone ne Shkoder "S'ka kal te kuq pa nje huq" por kjo s'do te thote qe shumica e popullsise mendojne ashtu. P.sh. fakti qe nje grup i vogel myslimanesh ekstremiste e urrejne Sh.B.A. dhe duan te vrasin sa me shume civile duke perseritur 11 Shtatorin, nuk do te thote qe shumica e myslimaneve jane gjakpires, vampire, kafshe a di une se cfare tjeter. Si duket ti s'ke bere ndonjehere statistike, ose cfaredo lende ne shkolle qe ka te beje me sondazhe dhe me grupe njerezish sepse perndryshe do te dije qe duhet te jesh shume e kujdesshme kur pergjithson mendimet e nje pakice e cila nuk perfaqson shumicen e popullsise. Ne fakt, sipas sondazheve te fundit, shumica e popullsise ne Sh.B.A. deshiron qe ushtria te perpiqet te evitoje ne maksimum demtimet ndaj civileve ne Irak edhe nqs kjo zgjat luften, dhe si rrjedhoje sjell vdekjen e me shume Amerikaneve. Po te ishin Amerikanet te etur per gjak s'do te kish zgjatur kaq shume kjo mesele, mjafton te besh nje bombardim pa dallim ne Irak, ta besh Bagdadin pluhur dhe pastaj ngelet thjesht ta ripopullosh. Por nuk eshte ky qellimi i Sh.B.A., dhe i Amerikaneve!

Citim:
E pse nuk na citon edhe keto kumbullat ti ore Vizitor, por na del me shpate te madhe e ofendon me fjalet "naive, te paditur ose te djallezuar si ty,"ose "e paditur dhe pa takt ", dhe nuk na sjell ndonje argument nderkohe?

Eshte e veshtire te te pergjigjesh ty "dear" Ana pa prishur gjakun, dhe kumbullat e tua eshte e veshtire te injorohen. Psh kjo me poshte:

Citim:
Sa per kosovaret, ashtu kane qene, ne lufte gjithe kete shekull, dhe nuk eshte ofendim ku i thua qe e ke ne gjak luften, kur vete psikologjia e riprodhimit ne Kosove ka qene " sa me shume femije, pushke kunder shkjaut", dhe me duket me se normale ne kontekstin e tyre, sepse vetm keshtu i kane shpetuar asimilimit gjenetik, dhe ata me kete fryme jane rritur. Ka qene normale ne kontekstin e tyre, atehere, por jo ne kohen kur jetojme, kur Europa perpiqet te heqe kufijte, e kur kudo ne bote po rritet ndergjegja paqesore dhe ekologjike e popullsise se planetit.

E para e punes termi "riprodhim" perdoret per kafshet zakonisht, e dyta eshte ofendim shume i rende te akuzosh nje popull se e ka luften ne gjak kur eshte perpjekur te bashkejetoje, te dialogoje dhe ti fitoje te drejtat qe i perkasin ne menyre paqsore (rishiko historine e Kosoves pas 1950-tes Ana se sic duket edhe historia s'qenka fusha jote). E treta, Kosovaret nuk jane kercenuar ndonjehere nga "asimilimi gjenetik" por nga eleminimi fizik, je valle ne gjendje ta shikosh diferencen? E katerta, Europa po perpiqet te heqi kufijte por kufijte nuk hiqen me nje fjale goje por pas dekada bashkepunimi e jetese paqesore keshtu qe eshte e kote te flasesh per heqje kufijsh vetem 4 vjet pas luftes ne Kosove.

Citim:
Nejse, ti veten tregon, dhe te nderon shume kjo gjuha qe perdor. Te tere kane sy e lexojne.

Natyrisht qe te gjithe veten tregojme, kush do lexon, kush nuk do vazhdon si me pare .

Mesazh i vjetër 03 Prill 2003 01:20
Visitor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Visitor Kliko këtu për të kontaktuar me Visitor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Visitor Shto Visitor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Visitor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ana
Whatnot

Red face

Me lodhe! Me ty qenka e kote ore vizitor te diskutosh.

Se ku e pe ti qe une e pergjithesova ate punen e amerikaneve ekstremiste, une nuk e mora vesh!! Une nuk u shpreha gjekundi qe tere amerikanet jane pro luftes, ti do te fillojme te flasim per protestat paqesore te mijera amerikaneve? hapim teme tjeter.

Termi riprodhim ore Vizitor perdoret per te tera krijesat e gjalla. Ketu jam ne fushen time, do te te citoj temat e gjenetikes, obstetrikes, gjinekologjise, fiziologjise me radhe????

Organet riprodhuese te njeriut.
Semundjet e riprodhimit.
Gjenetika e riprodhimit te njeriut.
Riprodhimi njerezor.
Aftesia riprodhuese ( e femres dhe e mashkullit)
Ritmet e riprodhimit ne popullate.
Kurba e riprodhimit gjate dhjetevjecarit te fundit ne Amerike.
Hormonet stimuluese te riprodhimit.
Riprodhimi artificial.
Cikli riprodhues i femres.
Teknikat moderne ne ndihme te riprodhimit.
Biologjia e riprodhimit.

A do me?? Se me lodhe. I Kam studiuar gjenetike e gjithe shkencat e lidhura me te ne shkolle, dhe nuk kam pike interesi te rri e te te sqaroj ty terminologjine e gjenetikes, qe ma ke bere corape ne ate shkrimin tend.

E te tjerat nuk po t'i marr t'i sqaroj me radhe, sepse ti prape do ndjekesh te njejten teknike, kap fjale e analizo, dhe behet qimja tra me ty.

Bye now.

Mesazh i vjetër 03 Prill 2003 01:36
Visitor
Anetar i regjistruar

Citim:
Po citoj ato që tha Ana
Se ku e pe ti qe une e pergjithesova ate punen e amerikaneve ekstremiste, une nuk e mora vesh!!

A the qe "moshataret tane amerikane" kerkojne gjak? A the qe "te rinjte" ne chat flasin per Bushin si i derguar nga Zoti? E po duke qene se ti je diku aty tek te njezetat dhe moshataret e tu kerkojne gjak se bashku me te rinjte del qe ne mos shumica, nje pjese shume e madhe e Amerikaneve jane ekstremiste. See the logic??????

Citim:
Termi riprodhim ore Vizitor perdoret per te tera krijesat e gjalla. Ketu jam ne fushen time, do te te citoj temat e gjenetikes, obstetrikes, gjinekologjise, fiziologjise me radhe????

O Ana po te kishe ca vite me shume ketu ne Sh.B.A. do te kishe hasur ne ate qe quhet "politically correct speech". Natyrisht qe termi "riprodhim" ne biologji perdoret edhe per njerzit por ketu s'po flasim ne oren e biologjise. Te ka pyetur njeri ndonjehere ty: Kur u riprodhove ti? S'besoj apo jo? Eshte njesoj si rasti i termave "negro" dhe "african-american", qe te dy i referohen te njejtes race por njeri eshte "politically incorrect" dhe tjetri eshte i sakte dhe pa nenkuptime raciste. See the logic again?

Citim:
A do me?? Se me lodhe. I Kam studiuar gjenetike e gjithe shkencat e lidhura me te ne shkolle, dhe nuk kam pike interesi te rri e te te sqaroj ty terminologjine e gjenetikes, qe ma ke bere corape ne ate shkrimin tend.

Sa gjynah qe u lodhe, sapo po filloja te zbavitesha

Citim:
E te tjerat nuk po t'i marr t'i sqaroj me radhe, sepse ti prape do ndjekesh te njejten teknike, kap fjale e analizo, dhe behet qimja tra me ty.

Derisa ti nuk je ne gjendje te diskutosh me fakte natyrisht qe te do te lodhesh sepse perpiqesh me kot te flasesh per ide te gjera qe pershfijne shume raste ne to dhe s'je ne gjendje te mbeshtesesh argumentat e tua.

Mesazh i vjetër 03 Prill 2003 02:15
xeni
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 16/01/2003
Vendbanimi: gjakovë
Mesazhe: 149

ANES

O ANA DIKUND NE NJE NGA KTO TEMA TE FORUMIT E LEXOVA NJE POEZI TE QELLUAR TE CITUAR NGA JU DHE TE SHPREHA URIMET E MIJA PER ATE POEZI DHE PO TA THEM PERSERI FILLO SHKRUAJ NDONJE POEZI SE MUND TE KESH TALENT,KURSE SA I PERKET TEMES SE LUFTES PO JA FUT KOT FARE.
PASI SIQ PO DUKET TEK JU DOMINON ASPEKTI EMOCIONAL DHE JO AJ PRAKTIKO-FAKTIK,ATEHERE POEZIA ESHTE VENDI I QELLUAR I SHFRYERJES SE EMOCIONEVE,KURSE TEMAT E NDIESHME KERKOJNE PROFESIONALIZEM DHE FAKTE E JO FJALE.
POR,PASI NE BOTE NUK KA NJERI UNIVERSAL ESHTE MIRE QE ESHTE BERE EDHE NDARJA E PROFESIONEVE NE BAZE TE PRIRJES,NJOHURIVE DHE TALENTEVE.
ME FALNI JU ANTARE TE TJERE TE FORUMIT POR BESOJ QE ASGJE SESHTE ABSOLUTISHT E VERTETE MIRPO QESHTJA ESHTE SE KUSH I OFROHET ME TEPER TE VERTETES.
Shendet te gjithve kudo qe jeni.!!!!!!!!

Mesazh i vjetër 03 Prill 2003 12:51
xeni nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të xeni Kliko këtu për të kontaktuar me xeni (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të xeni't! Kërko mesazhe të tjera nga: xeni Shto xeni në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto xeni në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Me duket se ketu po perzihen disa gjera qe mediat ju kane bere ti mendoni se bashku.

Se pari, eshte shume e veshtire te gjendet se cfare do populli iraken. Mbase Saddamin nuk e duan, por nuk shoh aresyen qe duan te duan ameriken. Ndermjet dy te keqijave do zgjidhnin me te voglen. Puna eshte se kush eshte e keqja me e vogel per irakenet. Amerika apo Saddami. Mbase ai popull do e pranonte shume me kollaj renien e Saddamit pa lufte, por duket paksa e veshtire te pranoje bombat qe amerika po i hedh ne koke, edhe pse thuhet se mundohen te evitojne civilet.

Se dyti, deri tani po flasim sikur populli dhe qeveria e Saddamit jane dy gjera te ndara. Kush e tha kete pervec mediave perendimore? Kush ju siguron se populli eshte thjesht nje turme njerezish qe eshte shtypur nga nje diktator?

Nje ndarje e tille ben pjese ne propaganden e luftes, e cila do te tregoje se amerikanet po i bejne te mira popullit dhe e kane inatin vetem me Saddamin. Faktikisht Saddam husseini ka 400 mije trupa ushtarake, dhe 60.000 te zgjedhur. Faktikisht nuk ka patur asnje kryengritje sic shpresonte amerika. Kjo duhet te beje te mendojme, jo thjesht te pranojme bombat dhe te vdekurit. Nuk eshte kurre vone per te ndaluar nje lufte.

Se treti, sido qe te jete populli iraken, pro ose kunder Saddamit, ai popull do instrumentalizohet shume shpejt. Sapo te mbaroje lufta, do vihet nen influencen e forte te qarqeve amerikane. Duke llogaritur se jane nje popull pa shume kulture politike (kane shume vjet nen diktature), do kthehen ne mashe e amerikaneve, sic jane kthyer vendet e lindjes ne Europen lindore. Paralelizmi eshte shume i ngjashem.

Se katerti, ndarja e qeverise nga populli behet kur ka te dhena se dicka e tille ekziston. Ne rastin tone, jo vetem ne Irak nuk ka te dhena se populli eshte distanncuar nga Saddami, por as ne amerike. Rreth 75% e amerikaneve mbeshtesin luften. Ne kete rast besoj se nuk ka vend per ekuivoke. Por meqe keta jane njerez qe duan lufte, qe nuk terhiqen as para pamjeve te tmerrshme te civileve te vrare ne Irak, atehere duhet te them se koncepti "civile te pafajshem" bie. Perderisa keta civile duan lufte, dhe kjo lufte po vret njerez te pafajshem ne nje vend arab, nuk ka sesi te jene te pafajshem. Prandaj rrjedha llogjike e ekstremisteve qe duan te vrasin civile amerikane ka nje baze te forte, te cilen per fat te keq e ushqen vete populli amerikan, dhe administrata e Bushit me politiken e jashtme qe po ndjek.

Si perfundim, do te thoja se tashme jemi larg ndarjeve Bush - Saddam, si leader qe duan te vriten mes nejri tjetrit. Nuk i jap me asnje faj administrates ekstremiste te Bushit, perderisa gjen mbeshtetje ne popull. Kjo lufte eshte lufte mes amerikanesh dhe irakenesh. Nese dikush do ta kundershtoje le te sjelle argumente.

Krejt ndryshe eshte situata ne vendet e tjera te botes, te pakten ne ato perendimore. Qeverite nuk mbeshteten aspak nga populli, ne mbeshtetjen qe i kane dhene Bushit. Ka patur manifestime, incidente dhe te plagosur ne shumicen e vendeve perendimore. Madje ne Itali kane ndaluar trenat me arme qe amerikanet transportonin per ne bazat e tyre. Ne kete rast do te thoja se qeverite jane pergjegjese unike per vendimet e tyre, dhe jane teper larg deshires se popullit.

Prandaj, nese diskutoni per luften, ju lutem merrini parasysh keto gjera. Mos ndani Saddamin dhe Bushin nga populli, kur nje gje e tille nuk ka asnje baze. Kjo lufte nuk eshte mes tyre tashme, por mes dy popujve. Njerit qe eshte superfuqi boterore, dhe nje tjetri qe ska buke te haje.

Urime, kete vit plaku i vitit te ri do i sjelle amerikaneve nje liter gjak nga cdo iraken. Mbase nuk do i duhet asgje gjaku i njerezve "pa kulture qe jetojne neper shpella", por eshte nje kujtim i bukur nga betejat e fituara.

Mesazh i vjetër 03 Prill 2003 18:41
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Abi
Anetar i ri

Regjistruar: 12/02/2003
Vendbanimi: North America
Mesazhe: 14

OH God!

Me vjen shume keq qe njerez intelektual, dhe te zgjuar shkruajne ato mendime.....(fajtori sidomos).
Me c fare te drejte mbron evropen ose ato njerez qe nuk duan lufte kur e di shume mire qe evropa dhe te gjithe ato qe tani tregohen aq te interesuar as qe kane thene nje fjale per gjithe ato masakra qe Sadami ka bere.
Te gjithe keto pacifist ku ishin kur vdiqen me meyra me makabre kurdet?
Ku ishin keto perfect pacifist kur kosovaret po vriteshin si kafshe?
Me vjen shume keq qe shikon ameriken dhe c do gje qe ben ajo si nje shtet qe do te sjelli vec keq. Pse nuk mendon ne fillim te analizosh.
E keqa e njerezve eshte se mendojne oh erdhi amerka dhe tani u zgjidhen gjerat, vendi yne do te perpararoje dhe c do gje do te jete vije. Mentalitet is check i bardhe qe kishte shqiperia ne 90. Por kur shikojne pastaj qe te rregullohet vendi i tyre do shume pune, nuk do pune vetem nga amerika qe eshte si nismetare por do pune nga brenda vete, dhe as edhe nje gje sidmos per nje popull nuk rregulohet shpejt atehere kthehemi nga amerika dhe ia vejme fajin duke thene qe ato na shkatarruan.
Si nuk mendoni qe te besh ndryshime ne mentalitet ne ekonomy, politike ne nje popull merr me shume se 10 vjet. Po ndryshimet duhet te ndodhin por jane te ngadalta, doni apo s doni ta besoni ju. Me vjen shume keq qe shuem njerez dalin dhe flasin si paqesor por ama kur i leverdis mbyllin syte dhe veshet.
Une jam dakord per luften dhe jam krenare per te sepse te pakten nuk bej dallime mbi njerez, per mua c do jete njeriu qe merret eshte shume e rendesishme, qofte kurde, qofte shqiptare, qofte irakiene. Persa i perket qe Bush dhe aleatet nuk po e drejtojne luften mire apo te pakten nuk po mbaron aq shpejt sa do te doja por eshte nje tjeter argument. Persa i perket fotove as mos fillo Fajto sepse s ke pare gje fare. Shiko ca foto nga veprat e bukura qe ka bere sadami tek njerezit, jo vetem qe shokohesh por s te shkon me mendja qe te thuash irakienet e duan. Tani kuptohet qe ka dhe disa irakien qe e duan, ato qe jane ne poste dhe s dua ta humbin.
Me cudit fakti qe shumica e shqiptareve thone kundra luftes kur e dini shume mire se c ka hequr shqiperia nga nje diktatori. Kjo eshte nje prove qe njerezit harrojne shpejt dhe gabimet perseriten. Dite te mbare dhe vazhdoni shikoni ameriken apo pas nja 30 -40 vjeteve nje shtet tjeter si fajtor seps kuptohet faji per mos zhvillimin e nje vendi s mund te jete kurr i popullit.

Mesazh i vjetër 03 Prill 2003 19:46
Abi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Abi Kliko këtu për të kontaktuar me Abi (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Abi Shto Abi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Abi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Abi
Anetar i ri

Regjistruar: 12/02/2003
Vendbanimi: North America
Mesazhe: 14

Dhe dicka qe harrova. Persa i perket frances qe s do per luften, nuk eshte arsyeja se njerezit po vriten por eshte arsyeja qe franca ka kontrata me Sadamin per oil, dhe se Franca do te behet shteti me i forte ne evrope. Nje nga arsyet dhe pse Anglia eshte bashkuar me ameriken. Prandaj ju lutem shikoni situaten me thelle, dhe boll ju behet qejfi kur nje amerikan apo nje irakien vdes sepse eshte jetet jane njesoj.

Mesazh i vjetër 03 Prill 2003 20:03
Abi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Abi Kliko këtu për të kontaktuar me Abi (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Abi Shto Abi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Abi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 09:03 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Aktualitete Ndërkombëtare > Arkiv > Tematika nr. 1 Lufta ne Irak

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar