RAIMONDI
Veteran ne forum
Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492
|
Citim: Po citoj ato që tha Muhejminu
o raimond po mos u merr me mua injorantin se une e di qe lindja e diellit eshte nga lindja dhe une di qe ata meshkujt e femrat qe jane ne kllapa tek ty, kane pas qene veshur gjithmon kshu dhe kan pas qen edhe ne kohen e rilindasve dhe nuk kam lexu ndonje rilindas qe ti thoshte qe ti hiqnin ato qe kishin vesh. por pra mos ma ve re se une jam injorant dhe jo shume i zgjuar, fundja keto vende per juve te ditur jane dhe mua te me falni per injorancen se une te thash qe e di qe dielli lind nga lindja e perendon ne perendim. pranej dhe mase me kan ber syte kur kam lexuar, e veshet kur kam degjuar se shqiptaret para viteve te arta (sepse feja konsiderohej opium) te komunizmit faleshin 5 here ne dite.....me fal po ngaqe jam injorant dhe keshtu e di.
Gjithsesi e di qe shqiptaret para disa kohesh ku dhe besen e kan pas me te forte se sa tani, kur se kthenin fjalen mbrapsh e ku ishin trima me te vertet nese u dilje nga fjala thonin se je pa din e pa iman. po dhe ket e kam gabim rrezik se une injorant jam me kupton ti raimond, te me falesh eeee se une akoma mendoj se dielli lind ne lindje, eh sa gabim qe jam.
te me falesh se une mendoj qe shqiptaret kane qen musliman te mire te me falesh se me ket injoranc qe kam po mohoj historin e kombit tim me fal shume ti dhe shqiptaret si puna jote, se elbete injoranca ime vjen nga padija e atyre qe kan bere librat qe une kam lexuar. E sa te paditur kane qene ata qe kam lexuar une....gjithsesi do ze mend.
madje e dini me te bukuren qe keto qe me kane lene injorant mua, sipas meje me kan mesuar, me kane then se disa rilindas kane qen dhe fetar si puna e Hoxha tahsinit, Haxhi Zekes, Sami Frasherit etj po jam i bindur qe kane qen gabim ata mesuesit e mi......se perderisa kan pas gabim kur me than se dielli lind nga lindja edhe ketu kan gabuar.
-----------------Me vjen keq qe ben--------- IRONI KINEZI -------- une nuk te quaj ty injorant apo inteligjent sepse nuk me intereson fare nese ju jeni apo jo injorant apo inteligjent,kjo eshte dicka e juaja ku une nuk futem ta ze ne goje..Ne ketu diskutojm seicili sips dijeve te tij dhe ruajme etiken ne bisede pa cenuar mendimin ,ose me mire shprehim mendimin pa cenuar etiken.
---------------Per ate punen e LINDJES SE DIELLIT NGA PERENDIMI ---------,e ka thene nje fetar musulman bektashi qe e quajne ----------NAIM FRASHERI-------------por ishte fetar qe vinte interesin e SHQIPERISE MBI FENE dhe ai ka qene mesuesi yne i pare kur u ringjallem,pastaj erdhi PASHKO VASA qe na mesoi tamam kush eshte feja jone :SHQIPTARIZMI--.---------sepse --------
--------------------ATDHEU YNE ESHTE ME I VUAJTURI ----------NDAJ E MERITON TE NDEROHET ME SHUME SE PERENDITE,PIKE.-------------- pasi ,kur nena ka pas nje jete plot vuajtjte ----ne shpritin dhe zemren e femijeve s'mund te PREHET askush tjeter vec SAJ .
----------------Tani saper ate qe ty te paskan thene se shqiptaret kane qene shume fetare une po te jap shembullin se cfar thote BYRON per shqiptaret ne vepren e tij --- THE SELECTED POEMS-----LORD BYRON,-----------Gjeneral editor: Christopher Ricks.Do te jap edhe faqen edhe paragrafin qe ta lexosh ; faqe 131 ; paragrafi 23,ku Byron thot;...............The greeks hardly regard them as christians,or the turks as Moslems ...........,tani cfar do ti te them une ; --Qe BYRON genjen meqe ty te kane thene mesuesit tuaj.
--------Do doja te te thosha se ketu ne YOU TUBE bej debat me greket dhe u tregoj atyre per kete liber sepse BYRON i shan greket dhe i diskretiton ,ata nuk me besojn dhe une detyrohem tu jap edhe faqen e librit edhe paragrafin ,qe te jem sa me bindes kunder argumentave te tyre dhe te mbroj argumentat e mija .Por ata jane armiq,dhe nuk me ben pershtypje,kundershtimi i tyre pa arsye dhe pa fakte,por kur me detyron nje shqiptar ti tregoj me fakte per dicka qe dihet nga te gjithe ne,kjo me ben te ndihem keq.Megjithate une te uroj gjithe te mirat,se tek e fundit je shqiptar ,dhe une kam respekt per cdo shqiptar dhe cdo gje shqiptare,pamvaresisht ideve dhe bindjeve te tyre.