Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Besimi fetar te shqiptarët.
Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Muhejminu
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 23/11/2006
Vendbanimi: www.erasmusi.org
Mesazhe: 193

Shqiptari para se gjithash eshte njeri, dhe duke qen se eshte njeri ateher eshte nje krijes (te pakten per mua qe jam besimtar) ateher une jam Musliman Shqiptar.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 29 Korrik 2007 04:32
Muhejminu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Muhejminu Kliko këtu për të kontaktuar me Muhejminu (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Muhejminu't! Kërko mesazhe të tjera nga: Muhejminu Shto Muhejminu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Muhejminu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
RAIMONDI
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492

Citim:
Po citoj ato që tha Muhejminu
Shqiptari para se gjithash eshte njeri, dhe duke qen se eshte njeri ateher eshte nje krijes (te pakten per mua qe jam besimtar) ateher une jam Musliman Shqiptar.

-------------- -askush nuk te kerkon ty te kunderten ,vecse krijesa te tilla qe e ndjejn shume islamin  ne shqiperi jane jashtezakonisht shume pak per fatin tone te mire----------

Mesazh i vjetër 29 Korrik 2007 04:36
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Muhejminu
Anetar i regjistruar

Ate nuk e di ti e as une sepse askush nuk e di se cka eshte ne zemren e robit..nese ti e di ateher bravo!

Mesazh i vjetër 29 Korrik 2007 04:42
Muhejminu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Muhejminu Kliko këtu për të kontaktuar me Muhejminu (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Muhejminu't! Kërko mesazhe të tjera nga: Muhejminu Shto Muhejminu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Muhejminu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
RAIMONDI
Veteran ne forum

Citim:
Ate nuk e di ti e as une sepse askush nuk e di se cka eshte ne zemren e robit..nese ti e di ateher bravo!

Sot s'ka njeri frike te thote cfar mendon per fene ,se nuk i thote  njeri gje ,por kete e di vetem nga nje fakt i thjeshte :---se ne shqipot nuk pelqejm menyren si vishen ata( meshkujdhe femra),menyren e te luturit ,(5 here ne dit) ,edhe si sillen  me femren ,jane shume larg botes sone shpirterore dhe  ne pergjithesi ne duke mos qene aspak fetare ata me praktikat e tyre primitive ne cdo aspekt nuk e  terheqin rinine shqiptare qe edhe pse ka qene ne diktature esht shum e prire nga kultura perendimore te ciles feja jote i ka shpallur luft. ----Dhe ti shikoje ne xhami kush vete ,vetem ca pleq .
                                     --------- Pastaj nuk duhet te harrosh populli shqiptar degjon me shume RILINDASIT  qe thoshin _--------LINDJA JONE ESHTE NGA PERENDIMI------------dhe sot qe kane dale ca si ju ,ne i degjojme rilindasit akoma me shume sepse ata me FJALEN ETYRE NA ndihmojn qe te dime nga te ecim per te miren e SHQIPERISE qe eshte edhe e mira personale e cdo shqiptari.

Mesazh i vjetër 29 Korrik 2007 04:56
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Muhejminu
Anetar i regjistruar

o raimond po mos u merr me mua injorantin se une e di qe lindja e diellit eshte nga lindja dhe une di qe ata meshkujt e femrat qe jane ne kllapa tek ty, kane pas qene veshur gjithmon kshu dhe kan pas qen edhe ne kohen e rilindasve dhe nuk kam lexu ndonje rilindas qe ti thoshte qe ti hiqnin ato qe kishin vesh. por pra mos ma ve re se une jam injorant dhe jo shume i zgjuar, fundja keto vende per juve te ditur jane dhe mua te me falni per injorancen se une te thash qe e di qe dielli lind nga lindja e perendon ne perendim. pranej dhe mase me kan ber syte kur kam lexuar, e veshet kur kam degjuar se shqiptaret para viteve te arta (sepse feja konsiderohej opium) te komunizmit faleshin 5 here ne dite.....me fal po ngaqe jam injorant dhe keshtu e di.

Gjithsesi e di qe shqiptaret para disa kohesh ku dhe besen e kan pas me te forte se sa tani, kur se kthenin fjalen mbrapsh e ku ishin trima me te vertet nese u dilje nga fjala thonin se je pa din e pa iman. po dhe ket e kam gabim rrezik se une injorant jam me kupton ti raimond, te me falesh eeee se une akoma mendoj se dielli lind ne lindje, eh sa gabim qe jam.

te me falesh se une mendoj qe shqiptaret kane qen musliman te mire te me falesh se me ket injoranc qe kam po mohoj historin e kombit tim me fal shume ti dhe shqiptaret si puna jote, se elbete injoranca ime vjen nga padija e atyre qe kan bere librat qe une kam lexuar. E sa te paditur kane qene ata qe kam lexuar une....gjithsesi do ze mend.

madje e dini me te bukuren qe keto qe me kane lene injorant mua, sipas meje me kan mesuar, me kane then se disa rilindas kane qen dhe fetar si puna e Hoxha tahsinit, Haxhi Zekes, Sami Frasherit etj po jam i bindur qe kane qen gabim ata mesuesit e mi......se perderisa kan pas gabim kur me than se dielli lind nga lindja edhe ketu kan gabuar.

Mesazh i vjetër 29 Korrik 2007 05:58
RAIMONDI
Veteran ne forum

Citim:
o raimond po mos u merr me mua injorantin se une e di qe lindja e diellit eshte nga lindja dhe une di qe ata meshkujt e femrat qe jane ne kllapa tek ty, kane pas qene veshur gjithmon kshu dhe kan pas qen edhe ne kohen e rilindasve dhe nuk kam lexu ndonje rilindas qe ti thoshte qe ti hiqnin ato qe kishin vesh. por pra mos ma ve re se une jam injorant dhe jo shume i zgjuar, fundja keto vende per juve te ditur jane dhe mua te me falni per injorancen se une te thash qe e di qe dielli lind nga lindja e perendon ne perendim. pranej dhe mase me kan ber syte kur kam lexuar, e veshet kur kam degjuar se shqiptaret para viteve te arta (sepse feja konsiderohej opium) te komunizmit faleshin 5 here ne dite.....me fal po ngaqe jam injorant dhe keshtu e di.

Gjithsesi e di qe shqiptaret para disa kohesh ku dhe besen e kan pas me te forte se sa tani, kur se kthenin fjalen mbrapsh e ku ishin trima me te vertet nese u dilje nga fjala thonin se je pa din e pa iman. po dhe ket e kam gabim rrezik se une injorant jam me kupton ti raimond, te me falesh eeee se une akoma mendoj se dielli lind ne lindje, eh sa gabim qe jam.

te me falesh se une mendoj qe shqiptaret kane qen musliman te mire te me falesh se me ket injoranc qe kam po mohoj historin e kombit tim me fal shume ti dhe shqiptaret si puna jote, se elbete injoranca ime vjen nga padija e atyre qe kan bere librat qe une kam lexuar. E sa te paditur kane qene ata qe kam lexuar une....gjithsesi do ze mend.

madje e dini me te bukuren qe keto qe me kane lene injorant mua, sipas meje me kan mesuar, me kane then se disa rilindas kane qen dhe fetar si puna e Hoxha tahsinit, Haxhi Zekes, Sami Frasherit etj po jam i bindur qe kane qen gabim ata mesuesit e mi......se perderisa kan pas gabim kur me than se dielli lind nga lindja edhe ketu kan gabuar.

-----------------Me vjen keq qe ben---------   IRONI KINEZI   --------  une nuk te quaj ty injorant apo inteligjent sepse nuk me intereson fare nese ju jeni apo jo injorant  apo inteligjent,kjo eshte dicka e juaja ku une nuk futem ta ze ne goje..Ne ketu diskutojm seicili sips dijeve te tij dhe ruajme etiken ne bisede pa cenuar mendimin ,ose me mire shprehim mendimin pa cenuar etiken.

---------------Per ate punen e LINDJES SE DIELLIT NGA PERENDIMI ---------,e ka thene nje fetar musulman bektashi qe e quajne ----------NAIM   FRASHERI-------------por ishte fetar qe vinte interesin e SHQIPERISE MBI FENE dhe ai ka qene mesuesi yne i pare kur u ringjallem,pastaj erdhi PASHKO  VASA qe na mesoi tamam kush eshte feja jone :SHQIPTARIZMI--.---------sepse --------

--------------------ATDHEU YNE ESHTE ME I VUAJTURI ----------NDAJ E MERITON TE NDEROHET ME SHUME SE PERENDITE,PIKE.-------------- pasi ,kur nena ka pas nje jete plot vuajtjte ----ne shpritin dhe zemren e femijeve s'mund te PREHET askush tjeter vec SAJ .

----------------Tani saper ate qe ty te paskan thene se shqiptaret kane qene shume fetare une po te jap shembullin se cfar thote BYRON per shqiptaret ne vepren e tij --- THE SELECTED POEMS-----LORD   BYRON,-----------Gjeneral   editor:    Christopher  Ricks.Do te jap edhe faqen edhe paragrafin qe ta lexosh ; faqe 131 ; paragrafi  23,ku Byron thot;...............The greeks hardly regard them as christians,or the turks as Moslems ...........,tani cfar do ti te them une ;   --Qe BYRON genjen meqe ty te kane thene mesuesit tuaj.

--------Do doja te te thosha se ketu ne YOU TUBE bej debat me greket dhe u tregoj atyre  per kete liber sepse BYRON i shan greket dhe i diskretiton ,ata nuk me besojn dhe une detyrohem tu jap edhe faqen e librit edhe paragrafin ,qe te jem sa me bindes kunder argumentave te tyre dhe te mbroj argumentat e mija .Por ata jane armiq,dhe nuk me ben pershtypje,kundershtimi i tyre pa arsye dhe pa fakte,por kur me detyron nje shqiptar ti tregoj me fakte per dicka qe dihet nga te gjithe ne,kjo me ben te ndihem keq.Megjithate une te uroj gjithe te mirat,se tek e fundit je shqiptar ,dhe une kam respekt per cdo shqiptar dhe cdo gje shqiptare,pamvaresisht ideve dhe bindjeve te tyre.

Mesazh i vjetër 29 Korrik 2007 07:45
Muhejminu
Anetar i regjistruar

te me falesh njemije her per ket injoranc te tepruar, se helbete kshu jam une pranej bej dhe dukem se bej ironi kineze, cne une nje her? une sdi nga i bie ironia si lagje jo me te merem e ta praktikoj ne forum, une as kompjuterin nuk e di po ma shkruan dikush tjeter....edhe une injoranti . te me falni ngaqe sdi as te shkruaj jo me te shkruaj me lloj ngjyrash e marifetesh me hutu popllin, se jam vet popull kuptoni.

Mua injorantit nuk me kan mbetur rilindasit ne dy emra, Naim e Pashko Vasa une i shkreti njoh me shume, tani ngaqe jam i injorant dhe njoh nje te tille me Emrin Haxhi Zeka qe ka qen krytar i lidhjes se Pejes, po njoh nje Abdyl Frasheri, Ymer prizreni etj katolik po ashtu qe kane qe shume te perpjekur per Autonomin e shqiperis nga Osmanet. Po une injorant, vallaj aq injorant jam saqe thash dhe njeher besoj se shqiptar kur skan pas majt fjalen u thoshin je pa din e pa iman. gjithsesi me falni eee jam injorant ket mbajeni parasysh.

Mesazh i vjetër 29 Korrik 2007 20:30
RAIMONDI
Veteran ne forum

--------M e vjen shume keq qe i jepni bisedes ngjyra te tilla.........,.-------

Mesazh i vjetër 30 Korrik 2007 01:29
Muhejminu
Anetar i regjistruar

po smund ti japesh asnje lloj ngjyrimi tjeter kur ti mohon ate qe sheh more raimond, mundohesh te gjesh fakte aty ku nuk ka. Ore zoteri jemi shume koshient qe shqiptaret kane qen dhe jane tolerant ne besimet e tyre, dhe kjo ka ardhur jo vetem nga toleranca e besimeve (po marr shembullin e muslimaneve ne Spanje apo diku gjetke) por dhe nga botkuptimi i shqiptareve pak me ndryshe se sa vendet e tjera. Psh ne do te shohim qe edhe midis orthodoksizmit dhe katolocizmit nuk ka pasur ndonje perplasje te forte dhe pse mund te kemi disa konflikte mes kishave. Por nuk mund te mohosh kontributin dhe besimin e shqiptareve, mos shiko sot ne Shqiperi prej 28.000 km katror, sepse ajo kaloi shume kriza duke perfshire dhe krizen e pronave9duke qen se Xhaxhi na hoqi pronat dhe ne nuk jemi mesuar me ndjesin e prones). POr shiko muslimanet e kosoves apo te maqedonis e te malit te zi, si jane ata? shume me ndryshe edhe pse kan vizituar boten para nesh, nese do shpreheshim keshtu, tashi problemi qendron se mohon fene tek shqiptaret. Ku kemi Xhamira te vjetra si ajo e beratit shkodres, prizrenit, Shkupit etj....e keto xhami nuk u krijuan ne nje form te tille, madheshtore dhe shpirteore kot dhe per nejrez qe sbesonin. MOs harro se ne kohen e Zogut, emigruan shume musliman qe nuk e donin qe Zogu te hiqte Nikabin, kjo do te thoshte qe Shqiptaret kane pasur ndjesi te tilla fetare. Perndryshe sekte sufiste apo sekte te misticizmit Sunit nuk do futeshin ne shqiperi. Prandaj mos u mundoni te mohoni ate qe eshte e qarte......

Mesazh i vjetër 30 Korrik 2007 18:38
SEND_ME_AN_ANGEL
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 26/12/2006
Vendbanimi: Toronto
Mesazhe: 209

Mua per vete nuk me kane degjuar veshet qe ndonje rilindas te kete qene aq musliman i devotshem sa te donte nje shqiperi si shtet islamik. Me sa di une, te gjithe pa perjashtum kane menduar qe vendi i Shqiperise eshte ne Evrope dhe jo ne Lindjen e mesme, Afriken veriore apo Gjirin persik. Nuk e ve ne dyshim qe ka pasur shume figura te shquara rilindase dhe te mevonshme qe kane qene besimtare muslimane, por secili e ka konsideruar fene si dicka private, dhe jo si dicka per tu trumbetuar apo imponuar ne shoqeri e ne shtet.

Mesazh i vjetër 31 Korrik 2007 08:27
SEND_ME_AN_ANGEL nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SEND_ME_AN_ANGEL Kliko këtu për të kontaktuar me SEND_ME_AN_ANGEL (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: SEND_ME_AN_ANGEL Shto SEND_ME_AN_ANGEL në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SEND_ME_AN_ANGEL në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 15:00 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Besimi fetar te shqiptarët.

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar