Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > A jeni ateista apo besimtare Vlerësimi i Temës: 6 votime, mesatarja 3.33.
Gjithsej 32 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
atiola
Veteran ne forum

Regjistruar: 19/09/2006
Vendbanimi: Aty ku ti te jesh shiko gjithnje dy here aty jam dhe une mjafton vetem te me mendosh
Mesazhe: 1875

persa i perket pyetjes une per veten time besoj shume ne zot saper fene per mua myslimae apo katolike nuk me intereson aqs shume ne kishe shkoj shume shpesh ne xhami gjithashtu kam qene po te praktikoj nje fe dhe te them qe jam myslimane e vertet apo katolike nuk them dot atehere kush mbetet

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 13 Qershor 2007 17:00
atiola nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të atiola Kliko këtu për të kontaktuar me atiola (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: atiola Shto atiola në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto atiola në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Jarigas
gigolò

Regjistruar: 08/05/2007
Vendbanimi: napoli
Mesazhe: 600

[QUOTE]Po citoj ato që tha gt2xf
......... Ai thote per tju sprovuar juve............
............Sa i perket kur thua eshte problemi qe kuptove kete drejtoja vetes se une prandaj te shkrova te kuptosh ato problem qe ke sepse per mua jane te qarta ......................................................................................................
Une them: Shume e thjeshte, Allahu thote ne Kuranne suren Adh-Dhariya :56,57:
56. Unë nuk i krijova xhinët dhe njerëzit për tjetër pos që të më adhurojnë.
57. Unë nuk kërkoj prej tyre ndonjë furnizim e as dëshiroj të më ushqejnë ata.

Une them: Zoti nuk eshte person.........................

.

......teje qe Allahu eshte tiran dhe islami tirania....shpresoj te jete e kunderta....dhe se nuk e ke pasur me qellim kete.

Zoti na dashka te sprovohemi??'Perpara na krijon, e pastaj na ve ne loje????Qenka kaq mizor???

E ke kaq te qarte vete , aq sa asnje pyetje nuk i pergjigjesh pa cituer Kur-an-in......

Na paska krijuar vetem qe ta adhurojme....tamam si Enveri.........

Zoti (allahu), nuk eshte person(une s'e pata barazuar me njerezit).....Atehere ç'fare eshte????

Kur thua se Zoti kerkon nga ne vetem bindje, une mund te mendoj vetem tiranine......

P.S. Ai link-u nuk funksionon......E sidoqofte mos e kthe ne diçka personale.....Pershendetje....

Mesazh i vjetër 13 Qershor 2007 18:14
Jarigas nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Jarigas Kliko këtu për të kontaktuar me Jarigas (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Jarigas Shto Jarigas në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Jarigas në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
gt2xf
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 10/01/2006
Vendbanimi: Mexico D.F. (Distrito Federal)
Mesazhe: 44

Po ai na ka krijuar dhe na sprovon dhe keshtu Ai ka vendosur me vullnetin dhe urtesine e tij, keshtu Ai thote te pakten dhe se ne nuk kemi fuqi as te kundershtojme Ate per te vetmen gje jemi te krijuar dhe nuk mund te dalim nga ajo e te qenurit rob te tij, por puna eshte te jemi rob te mire te bindur dhe jo te pabindur, por pas sproves eshte shperblimi, Urtesia e Tij ka dashur qe ai qe e kalon sproven pra i bindet Atij ai do te jetoje pergjithmone pa vdekur me kurre ne parajse....

Ai nuk ve ne loje asnje se nqs themi se na ve ne loje atehere i bien atributet si perfekt pra nuk ka zot, loja eshte atribut i jo perfektes dhe i mangesise, dhe se perfundimet qe nxjerr ti nga imagjinata jote qe a eshte Ai mizor une perseri habitem me ty dhe ne te njjten kohe te them te lexosh nje liber te vogel i cili quhet Bazat e Teudidit, i cili flet per emrat dhe atributet e Tij, Ai nuk eshte mizor por shejtanet dhe disa nga njerezit jane mizore te vetes se tyre. Shejtani eshte ai qe i ve ne loje njerezit, edhe ne Diten e Llogarise ai do ti tradhetoje duke ju then se une ju ftova e ju vete me deshiren tuaj me pasuat...

Po ben krahasime te peshtira kur thua se na ka krijuar vetem per ta adhuruar sidomos kur krahason me nje komunist i cili e mohon Ate. Ne adhurim nuk futen vetem lutja apo falja, por pjese e adhurimit eshte e gjitha veprimtaria e perditshme, si puna, kalimi i kohes se lire me familjen, pasja mardheni seksuale me gruan, ppor kushti eshte qe keto te jene ne perputhje me ate cka ai pelqen.

Po pergjigjet jepen ne baze te Kuranit sepse ajo eshte Fjala e Tij dhe se eshte absurde qe nje njeri te mos permendi kuranin si argument pasi qe eshte fjale e Zotit drejtuar njerezve. Eshte shume e thjeshte ne nuk mund ta njohim Ate nqs Ai nuk na kishte informuar me ane te fjales se Tij, ku Ai shprehet rreth vetes se Tij. Nqs nje njeri flet rreth Zotit sipas deshires se tij ai ka shkare dhe se gomari im eshte me i udhezuar se ai, per arsyet qe i permendem...

Zoti eshte Zoti, merre nje kopje te Kuranit dhe lexo se cili eshte ai, ai nuk eshte person, por eshte Vete Ai me emrat dhe atributet e tij ja psh....se cili eshte Zoti

255..All-llahu - s'ka zot pos Tij. I Gjalli, Vigjiluesi. Nuk e ze të koturit, e as gjumi. E Tija është ç'ka në qiej dhe ç'ka në tokë. Kush mund të ndërmjetësojë te Ai, pos me lejën e Tij? Ai e di se ç'po u ndodhë dhe ç'do t'u ndodhë. Dhe asgjë nga dija e Tij nuk mund të përvetësojnë, pos sa të dojë Ai. Ndërsa pushteti i Tij përfshin qiejt dhe tokën. E nuk lodhet duke i ruajtur (mirëmbajtur), ngase Ai është i Larti, Madhështori. (Ky ajet quhet edhe "Ajetul-Kursij")

apo

1. Thuaj: Ai, All-llahu është Një!
2. All-llahu është Ai që çdo krijesë i drejtohet (i mbështetet) për çdo nevojë.
3. As s'ka lindur kë, as nuk është i lindur.
4. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë.

Nqs ti me bindjen ndaj Allahut e barazon me tiranine kjo eshte gabim dhe nuk ka vlere fjala jote apo e miliardave si puna jote. Edhe Iblisi shejtani kete beri kur ishte ne shoqerine e meleqeve dhe nuk ju bind urdhrave te Tij dhe ai e mallkoi....pra sic thote Allahu i beri padrejtesi vetes se tij. Une shpresoj qe ti te mos jeshe ne kete shkalle dhe se keto gjera i thua nga ndoshta padijenija jote...Allahu te falte....

Prandaj Ai thote se a eshte njesoj ai qe din dhe ai qe nuk din a eshte njesoj qe degjon me ate qe nuk degjon a eshte njesoj ai qe sheh me ate qe nuk sheh....po e perseris ketu nuk flitet per shikim degjimin e kokes por per shikim degjimin e zemres.....

96. 'Alek

1. Lexo (meso) me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi (çdo gjë).
2. Krijoi njeriun prej një gjaku të ngjizur (në mitrën e nënës).
3. Lexo! Se Zoti yt është më bujari!
4. Ai që e mësoi (njeriun) të shkruaj me pendë.
5. Ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte.
6. Jo, është e vërtetë se ai i kalon kufijtë,
7. Për shkak se e ndien veten të pavarur.
8. Po kthimi është vetëm te Zoti yt.
9. A më tregon atë që pengon,
10. një rob kur ai falet?
11. Ç'mendon kur ai (robi) është në rrugë të drejtë?
12. Ose ai (rob) urdhëroi për sinqeritet.
13. A më tregon nëse ai përgënjeshtron dhe zmbrapset (nga besimi)?
14. A nuk e di ai se All-llahu e sheh?
15. Jo, Jo! Nëse nuk tërhiqet, vërtet do ta kapim për flokësh mbi ballin.
16. Floku rrenacak, mëkatarë.
17. E ai le t'i thërret ata të vetët.
18. Ne do t'i thërrasim zebanitë.
19. Jo, Jo! Ti mos iu bind atij, vazhdo me sexhde dhe afroju Zotit me të.

Enlighten yourself.........

Meso veten tende ashtu sic thote Allahu ne kuran

...))) linkun beje copy + paste se e kam koduar nuk mund te shkosh direkt...)))

Have fun,

Citim:
Po citoj ato që tha Jarigas
......... Ai thote per tju sprovuar juve............
............Sa i perket kur thua eshte problemi qe kuptove kete drejtoja vetes se une prandaj te shkrova te kuptosh ato problem qe ke sepse per mua jane te qarta ......................................................................................................
Une them: Shume e thjeshte, Allahu thote ne Kuranne suren Adh-Dhariya :56,57:
56. Unë nuk i krijova xhinët dhe njerëzit për tjetër pos që të më adhurojnë.
57. Unë nuk kërkoj prej tyre ndonjë furnizim e as dëshiroj të më ushqejnë ata.

Une them: Zoti nuk eshte person.........................

.

......teje qe Allahu eshte tiran dhe islami tirania....shpresoj te jete e kunderta....dhe se nuk e ke pasur me qellim kete.

Zoti na dashka te sprovohemi??'Perpara na krijon, e pastaj na ve ne loje????Qenka kaq mizor???

E ke kaq te qarte vete , aq sa asnje pyetje nuk i pergjigjesh pa cituer Kur-an-in......

Na paska krijuar vetem qe ta adhurojme....tamam si Enveri.........

Zoti (allahu), nuk eshte person(une s'e pata barazuar me njerezit).....Atehere ç'fare eshte????

Kur thua se Zoti kerkon nga ne vetem bindje, une mund te mendoj vetem tiranine......

P.S. Ai link-u nuk funksionon......E sidoqofte mos e kthe ne diçka personale.....Pershendetje....

Draws near for mankind their reckoning, while they turn away in heedlessness. Comes not unto them an admonition from their Lord as a recent revelation but they listen to it while they play. Al-Anbiya ( The Prophets )

Mesazh i vjetër 13 Qershor 2007 19:33
gt2xf nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të gt2xf Vizito faqen personale të gt2xf't! Kërko mesazhe të tjera nga: gt2xf Shto gt2xf në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto gt2xf në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
gt2xf
Anetar i regjistruar

Do te deshiroja por don shume kohe dhe efforts, une te rekomandoj te lexosh Kuranin i cili flet per ate dite dhe me duket eshte nje liber ne shqip Shenjat e Kijametit i cili flet ne menyre te zgjeruar rreth kesaj.....

Citim:
Po citoj ato që tha briseide

Flm per pergjigjen tuaj...te them te drejten kisha deshire te dija me teper per Diten e Ringjalljes :p ...kur lexova shkrimin e meparshem tuajin Ringjallja me erdhi ne mendje..nese keni mundesi te ma shpjegoni...Faleminderit

Draws near for mankind their reckoning, while they turn away in heedlessness. Comes not unto them an admonition from their Lord as a recent revelation but they listen to it while they play. Al-Anbiya ( The Prophets )

Mesazh i vjetër 13 Qershor 2007 19:38
gt2xf nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të gt2xf Vizito faqen personale të gt2xf't! Kërko mesazhe të tjera nga: gt2xf Shto gt2xf në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto gt2xf në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Jarigas
gigolò

........ as te kundershtojme Ate per te vetmen gje jemi te krijuar dhe nuk mund te dalim nga ajo e te qenurit rob te tij, por puna eshte te jemi rob te mire te bindur dhe jo te pabindur................

"si puna e qengjit te mire qe pi dy nena?( por prape tek kasapi do te perfundoje edhe ai).......

.......... se perfundimet qe nxjerr ti nga imagjinata jote qe a eshte Ai mizor une perseri habitem me ty ............

Une bazohem vetem tek çka shkruan ti i dashur.......

Po ben krahasime te peshtira kur thua se na ka krijuar vetem per ta adhuruar sidomos kur krahason me nje komunist i cili e mohon Ate. Ne adhurim nuk futen vetem lutja apo falja, por pjese e adhurimit eshte e gjitha veprimtaria e perditshme, si puna, kalimi i kohes se lire me familjen, pasja mardheni seksuale me gruan, ppor kushti eshte qe keto te jene ne perputhje me ate cka ai pelqen.

Edhe ketu jam mbeshtetur ne ato qe shkruan ti.....

Po pergjigjet jepen ne baze te Kuranit sepse ajo eshte Fjala e Tij dhe se eshte absurde qe nje njeri te mos permendi kuranin si argument pasi qe eshte fjale e Zotit drejtuar njerezve.................

Kur-an-i i eshte drejtuar njerezve, atehere eshte i kuptueshem mire nga njerezit.Atehere pse duhen dijetaret per ta interpretuar?Edhe ti mund te japesh interpretimin tend, ne vend qe ta recitosh si vjershe....

Zoti eshte Zoti, merre nje kopje te Kuranit dhe lexo se cili eshte ai, ai nuk eshte person, por eshte Vete Ai me emrat dhe atributet e tij ja psh....se cili eshte Zoti

Kur them "person", kam parasysh kuptimin e kesaj fjale qe mund te tregoje teresine e cilesive te nje njeriu apo nje figure tjeter...Person nuk do te thote "njeri"......

.

Nqs ti me bindjen ndaj Allahut e barazon me tiranine kjo eshte gabim dhe nuk ka vlere fjala jote apo e miliardave si puna jote. ...

Edhe ketu , nuk jam une ai qe mendon keshtu, eshte ajo qe ti shkruan qe me çon te mendoj nje gje te tille....

Zoti yne eshte me bujari??Me bujar se kush zot tjeter??????

Nuk e kam me Zotin, por me ate qe ju perhapni ketu, flisni sikur ta keni mesuar diçka permendesh, pa e kuptuar.......
Pershendetje.......

Kuptohet qe link-un e ngjita ne hapesiren e adreses, por me thote "The url contained a malformed video id. "......

Mesazh i vjetër 14 Qershor 2007 04:32
Jarigas nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Jarigas Kliko këtu për të kontaktuar me Jarigas (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Jarigas Shto Jarigas në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Jarigas në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
gt2xf
Anetar i regjistruar

Kur ti thua se une bazohem ne ate ck ashkruan ti dhe perfundimet i nxjerr se ajo qe shkruaj une Ai eshte mizor eshte me te vertete e cuditshme sepse une deri tani kam cituar ato qe Ai ka cituar per veten e tij pra karakteristikat e Tij, si meshirues meshirberes, bujar i urti, etj etj, un nuk e di se si ti e nxjerr kete perfundim??!!!
Urdherime me detyrimin ka ndryshim, Allahu ka urdheruar ta adhurosh ty edhe mua por nuk te detyron, pra nqs enveri te detyronte ta adhurosh Allahu eshte i gjithdijshmi nuk te detyron, por ne fund do te shkosh tek Ai dhe do pergjigjesh per te gjithapunet e tua. Merre vesh...)))

Sa i perket interpretimit te Kuranit kjo eshte ceshtje me vete. Kurani interpretohet ajet me ajet apo verset me verset, hadith me hadith, apo ajet me hadith, pra eshte shkence me vete dhe ka dijetare qe kane komentuar kuranin sic eshte ibn kethiri etj etj, Allahu ne kuran thote: Pyteni ato qe dijne nqs nuk dini, po ashtu Ai thote ato qe dijne jane me afer Allahut, kush jane ato qe dijene q eju pershkrohet dija dmth atoi jane dijetaret per vete shkakun se ato qe e njohin Ate jane me afer Atij.
I dashtus se cfare ke ti para apo prapa sysh nuk edi, une deshiroj ti bej te qarta sidomos kur flitet per Allahun nuk ka ngjashmeri me asgje....

Une kam deshire te mesoj permendesh fajlen e e Allahut Kuranit sepse eshte fjale me e drejte, e qarte kristal dhe me e kuptueshme, ska ven per komente (kundershit se a eshte e vertete apo jo) kur flitet per Fjalen e Tij. Allahu thote se e ka bere te kuptueshme fjalen e Tij dmth ka zbritur Kuran per njerez jo per kafshe. Bile mesimi i Kurani eshte dije, Sic edhe thote Allahu ne Kuran, kam derguar pejgambere nga ato vete dmth nga njerezit qe te kuptojne ate pranojne, e nuk ka cuar pejgamber tek njerezit si psh meleq apo dicka tjeter, sepse njerezit do te refuzonin e do thonin nuk eshte prej nesh.....
Me mire te mesosh "permendesh" Kuran se sa disa pacavure te njerezve po flas ne shkallen krahasore, mos mendo se nuk ben te merresh me shkence apo me dije tjera te dobishme. Fjalet e Tij e meritojne me shume se gjithcka te mesohen hulumtohen sesa fjalet e krijesave tjera sado te drejta qofshin ato....dmth kjo ka prioritet para se dytes....Po ta "bluaj" kete se ti me sa shoh nuk te punon mulliri...)))

E qarte si dielli Allhu kur thote eshte me Bujari dmth se eshte me bujari se te gjithe, duke filluar nga une e ti e deri tek me i fundit te marre te gjithe se bashku, sepse Allahu ka te drejte te krahasoje Veten e Tij me krijesat kur eshte fjala per si i thone tashti sfide, si psh kush eshte me i dijshem apo kush eshte me bujari etj etj, por ne nuk kemi te drejte te krahasojme veten tone me Te sidomos kur vjen puna tek sfida....

Njerezit duhet te marrin fjalet e Allahut si argumet sepse ai eshte perfekt, dhe jo fjalet e njerezve te cilet jane te manget. Kjo shpjegohet keshtu, nqs fjalet e nje personi nuk kundershtojne ato te Zotit atehere ato mirren nqs e kundershtojne fjalen e Zotit atehere nuk mirren. Prandaj ne shkrimet e para une shpesh po them se njerezit maten me te vertete jo e verteta me njerezit, dhe e verteta ne rastin tone eshte Zoti, fjala e tij....Por une me sa duket me duhet te hy ne cdo kokerr per ta shpjeguar ty sepse ti nuk ke as vullnetin me te vogel te "bluash" ate cka thuhet. Por them se kjo nuk do ndodhe per shkak se shihet se ti nuk ke vullnet dhe se nuk ke rregulla ne bisedim, pra je i coroditur, dhe se une nuk kam kohe....

Sa i perket asaj qe ti thua se une them keshte sepse ti keshtu thua, fjalet e mia jane si kristali dhe thone te kunderteten e asaj qe ti pretendon, ose filozofon.
kjo puna jote eshte si ajo puna e Nuhit allahu e meshirofte te cileve ju fliste njerezve per Allahun e ato i fusnin gishtat ne vesh e Allahu beri cka beri me ato njerez.
Po te rikujtoj edhe njehere qe mundohu te marresh dije dhe jo te kapesh fjale kendej e andej, futu ne ceshtje thelle, edhe te pakten lexoji mire ato cka shkruaj,
Eshte edhe nje fakt tjeter, se ka pasur njerez te cilet kane qendruar me profete e kane qene bashkekohes te tyre kane prare mrekullira qe ato kane bere por prape nuk u eshte "mbushur mendja"...)) edhe ti ke te "drejte" mos te te mbushet mendja, se udhezimi nuk eshte ne doren time, por ne doren e Allahut, ai udhezon ke te doje.....deri ne nje afat te caktuar.....

96. 'Alek

1. Lexo (meso) me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi (çdo gjë).
2. Krijoi njeriun prej një gjaku të ngjizur (në mitrën e nënës).
4. Ai që e mësoi (njeriun) të shkruaj me pendë.
5. Ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte.
6. Jo, është e vërtetë se ai i kalon kufijtë,
7. Për shkak se e ndien veten të pavarur.
8. Po kthimi është vetëm te Zoti yt.

O njeri meso, meso....))))

code:
http://www.youtube.com/watch?v=iza5uGIqccU

Citim:
........ as te kundershtojme Ate per te vetmen gje jemi te krijuar dhe nuk mund te dalim nga ajo e te qenurit rob te tij, por puna eshte te jemi rob te mire te bindur dhe jo te pabindur................

"si puna e qengjit te mire qe pi dy nena?( por prape tek kasapi do te perfundoje edhe ai).......

.......... se perfundimet qe nxjerr ti nga imagjinata jote qe a eshte Ai mizor une perseri habitem me ty ............

Une bazohem vetem tek çka shkruan ti i dashur.......

Edhe ketu jam mbeshtetur ne ato qe shkruan ti.....

Po pergjigjet jepen ne baze te Kuranit sepse ajo eshte Fjala e Tij dhe se eshte absurde qe nje njeri te mos permendi kuranin si argument pasi qe eshte fjale e Zotit drejtuar njerezve.................

Kur-an-i i eshte drejtuar njerezve, atehere eshte i kuptueshem mire nga njerezit.Atehere pse duhen dijetaret per ta interpretuar?Edhe ti mund te japesh interpretimin tend, ne vend qe ta recitosh si vjershe....

Kur them "person", kam parasysh kuptimin e kesaj fjale qe mund te tregoje teresine e cilesive te nje njeriu apo nje figure tjeter...Person nuk do te thote "njeri"......

.

Nqs ti me bindjen ndaj Allahut e barazon me tiranine kjo eshte gabim dhe nuk ka vlere fjala jote apo e miliardave si puna jote. ...

Edhe ketu , nuk jam une ai qe mendon keshtu, eshte ajo qe ti shkruan qe me çon te mendoj nje gje te tille....

Zoti yne eshte me bujari??Me bujar se kush zot tjeter??????

Nuk e kam me Zotin, por me ate qe ju perhapni ketu, flisni sikur ta keni mesuar diçka permendesh, pa e kuptuar.......
Pershendetje.......

Kuptohet qe link-un e ngjita ne hapesiren e adreses, por me thote "The url contained a malformed video id. "......

code:
http://www.youtube.com/watch?v=iza5uGIqccU

Modifikuar nga gt2xf datë 14/06/2007 ora 12:18

Mesazh i vjetër 14 Qershor 2007 11:59
Jarigas
gigolò

............ Kurani interpretohet ajet me ajet apo verset me verset, hadith me hadith, apo ajet me hadith, pra eshte shkence me vete dhe ka dijetare qe kane komentuar kuranin sic eshte ibn kethiri etj etj, Allahu ne kuran thote: Pyteni ato qe dijne nqs nuk dini............Une kam deshire te mesoj permendesh fajlen e ...Kuranit sepse eshte fjale me e drejte, e qarte kristal dhe me e kuptueshme, ska ven per komente........

Interpretohet dhe s'ka vend per komente????? Nuk te duket edhe ty e qarte kristal?????

3. Lexo! Se Zoti "yt" është më bujari!

E qarte si dielli Allhu kur thote eshte me Bujari dmth se eshte me bujari se te gjithe, duke filluar nga une e ti e deri tek me i fundit te marre te gjithe se bashku, sepse Allahu ka te drejte te krahasoje Veten e Tij me krijesat kur eshte fjala per si i thone tashti sfide, si psh kush eshte me i dijshem apo kush eshte me bujari etj etj, por ne nuk kemi te drejte te krahasojme veten tone me Te sidomos kur vjen puna tek sfida....

Je i sigurte per kete interpretim qe i jep ti ?'? Nuk do te ishte me mire qe te pyesesh ndonje qe di me shume se sa ti??????

Njerezit duhet te marrin fjalet e Allahut si argumet sepse ai eshte perfekt, dhe jo fjalet e njerezve te cilet jane te manget........

Fjalet e dijetareve nuk jane fjale e njerezish?????

Eshte edhe nje fakt tjeter, se ka pasur njerez te cilet kane qendruar me profete e kane qene bashkekohes te tyre kane prare mrekullira qe ato kane bere por prape nuk u eshte "mbushur mendja"...)) edhe ti ke te "drejte" mos te te mbushet mendja, se udhezimi nuk eshte ne doren time, por ne doren e Allahut, ai udhezon ke te doje.....deri ne nje afat te caktuar.....

Do te thote se çdo gje ndodh me vullnetin preçiz te Zotit????Kush eshte kunder tij, do te thote qe Ai vete s'e ka udhezuar?????

Me ben pershtypje se ne anglisht perdor fjalen Lord, shume sakte, kurse ne shqip fjalen "Allah" ne vend te "Zot"........Pershendetje....

Mesazh i vjetër 14 Qershor 2007 12:52
el-Nino
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 06/02/2007
Vendbanimi: KL
Mesazhe: 436

Citim:

E ke kaq te qarte vete , aq sa asnje pyetje nuk i pergjigjesh pa cituer Kur-an-in...... Na paska krijuar vetem qe ta adhurojme....tamam si Enveri.........
Zoti (Allahu), nuk eshte person (une s'e pata barazuar me njerezit).....Atehere ç'fare eshte????
/B]

Zoti te ka krijuar njeri, ne formen me te persosur te te gjitha gallesave dhe na ka dhene mendjen per te na treguar c'eshte e mire dhe ceshte e keqe per ne..ti nqs je "mizor" dhe nuk i bindesh Atij do te maresh shperblim per ate qe punove..dmth do te denohesh...ta shtjelloj me nje shembull..

cdo qytetar eshte i lire apo jo? ok..ai gezon plot te drejta ne shoqeri por deri ne momentin kur ai thuen ligjet..pastaj denohet nga organi kompetent dhe arrestohet nga polici..a eshte polici mizor??

Zoti thote: kur te vije koha e namazit (adhurimit) kryejeni adhurimin, dhe me pas shperndahuni neper toke te perfitoni nga miresite e Zotit..pra njeriu nuk eshte ne tirani qe vetem te adhuroje, por adhurimi eshte pjese e dites se tij..njeriu nuk shpenzon me shume se 30 minuta brenda 24 oreve ne adhurim.....kane thene qe duhet te humbesh dicka qe t'ia dish rendesine...eshte e vertete..Zoti te ka falur mendjen, shikimin, degjimin, cdo organ, te ka dhene familje, nene, baba, moter vella, etj etj kurse ti je aq kryenec dhe perbuzes sa te mos e adhurosh ate...nqs nuk do te kishe nje nga keto cilesi do ti puthje edhe kembet doktorit vetem e vetem te te ndihmonte sa per ta riparuar ate magesi sado pak..por Zoti qe ti ka dhene te plota, po te duket e tepert ta falenderosh..po te duket "tiran"...kjo nuk tregon asgje tjeter vecse nje njeri mosmirnjohes...

edhe nje shembull po nga jeta e perditshme..Shoferi ne makinen e tij mund te beje cte doje por ai qe e ka prodhuar makinen i ka dhene nje manual...ai duhet te eci me nje shpejtesi te caktuar dhe nuk duhet te kaloje vijat e bardha..gjithashtu ai duhet ta furnizoje me karborant makinen..nese ai nuk i zbaton keto rregulla demton veten..ai mund te perplaset nese ecen me shpejtesi ose kalon vijat e bardha..pra ne te njejten menyre Zoti na ka mesuar se si te "ngasim" makinene e quajtur njeri...ti vepro si te duash por kujdes mos i kalo vijat e bardha...

Mesazh i vjetër 14 Qershor 2007 12:52
el-Nino nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të el-Nino Kliko këtu për të kontaktuar me el-Nino (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: el-Nino Shto el-Nino në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto el-Nino në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
gt2xf
Anetar i regjistruar

Po shoh se kam ngaterruar adresen me ty...)))
A beni pizza te mira andej nga napoli, me sa di une pizzat jane shfaqur per here te pare ku jugu italise ishte muslimane mandej italiant e moren dhe e perhapen me tej, bashke me makaronat biles....

Lexo, Njerezit maten me te vertete e jo e verteta me njerez, fjelat e njerezve te cilet nuk kundertshtojne ate te Zotit mirren, fjalet e njerezve qe e kundershotjne fjelet e Tij hidhen ne kosh te plehrave.

Sa per interpretimin Allahu eshte i qarte po thote vete se eshte me bujari se te gjithe, pra ai po sfidon krijimin edhe gjithcka ...kjo tregon superioritetin e tij TOTAL:

Allah, eshte nje ng aemrat e tij, ai ka 99 emra dhe ka emra qe ne nuk i dijme, prandaj ai e ka quajtur veten Allah, ar.rahman, ar-rahim, al-gafurr, etj etj e ti mund ta therresesh ne ato emra te cilet ai i ka dhene vetes, por nuk ka gje te keqe ta therresesh edhe Lord apo DIo apo Zot, si dush ti, por e rendesishme eshte te keshe kuptimin e drejte te Tij jo te shtremeber, sic dis psh zot quajne gomarin, gurin, varrin, apo lopen, apo edhe njerezit, e keshtu me rrahde....

Tahsti nuk do perseris veten time over and over again bjeri edhe njehere pas te gjitha cka kam shkruar edhe nxirr konkluzionet...
Fute ne puen te shkreten edhe lere te "bluaj" pak....

Citim:

............ Kurani interpretohet ajet me ajet apo verset me verset, hadith me hadith, apo ajet me hadith, pra eshte shkence me vete dhe ka dijetare qe kane komentuar kuranin sic eshte ibn kethiri etj etj, Allahu ne kuran thote: Pyteni ato qe dijne nqs nuk dini............Une kam deshire te mesoj permendesh fajlen e ...Kuranit sepse eshte fjale me e drejte, e qarte kristal dhe me e kuptueshme, ska ven per komente........

Interpretohet dhe s'ka vend per komente????? Nuk te duket edhe ty e qarte kristal?????

3. Lexo! Se Zoti "yt" është më bujari!

Je i sigurte per kete interpretim qe i jep ti ?'? Nuk do te ishte me mire qe te pyesesh ndonje qe di me shume se sa ti??????

Njerezit duhet te marrin fjalet e Allahut si argumet sepse ai eshte perfekt, dhe jo fjalet e njerezve te cilet jane te manget........

Fjalet e dijetareve nuk jane fjale e njerezish?????

Do te thote se çdo gje ndodh me vullnetin preçiz te Zotit????Kush eshte kunder tij, do te thote qe Ai vete s'e ka udhezuar?????

Me ben pershtypje se ne anglisht perdor fjalen Lord, shume sakte, kurse ne shqip fjalen "Allah" ne vend te "Zot"........Pershendetje....

Mesazh i vjetër 14 Qershor 2007 13:03
Jarigas
gigolò

[QUOTE]Po citoj ato që tha el-Nino

Zoti te ka krijuar njeri, ne formen me te persosur te te gjitha gallesave dhe na ka dhene mendjen per te na treguar c'eshte e mire dhe ceshte e keqe per ne..ti nqs je "mizor" dhe nuk i bindesh Atij do te maresh shperblim per ate qe punove..dmth do te denohesh.....

Do te denohem???Tani na doli edhe xhelat???????

.......cdo qytetar eshte i lire apo jo? ok..ai gezon plot te drejta ne shoqeri por deri ne momentin kur ai thuen ligjet..pastaj denohet nga organi kompetent dhe arrestohet nga polici..a eshte polici mizor??

Ky krahasim nuk ngjit !!!Ligjet e njeriut i ka bere vete njeriu...Polici eshte vetem dora e ligjit, nuk eshte krijuesi i ligjit, e aq me pak krijuesi i njeriut...

edhe nje shembull po nga jeta e perditshme..Shoferi ne makinen e tij mund te beje cte doje por ai qe e ka prodhuar makinen i ka dhene nje manual........

Ai qe prodhon makinen i jep manualin per mirembajtjen e makines dhe jo per rregullat e qarkullimit...Jane dy gjera krejt te ndryshme......Makina-njeri????S'ka kuptim, makina nuk arsyeton, i dashur...Gjej shembuj te tjere, se keta nuk hyjne ne pune........Pershendetje.....

Mesazh i vjetër 14 Qershor 2007 13:08
Ora tani: 00:16 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 32 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > A jeni ateista apo besimtare

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar