Donika Araniti
Anetar i ri

Regjistruar: 11/11/2008
Vendbanimi: New York
Mesazhe: 3
|
.Martohuni me shqiptare se pervecse mire keq nuk ju bene!
Respekte [/B][/QUOTE]
Vlora. Nuk po gjej nje diskutim qe te kem mendim ndryshe nga juaji. . Mos kemi te bejme ne te dy?
Persa i perket marteses me shqipetare, besoj se kushdo qe eshte krenar qe eshte shqipetar, enderron te martohet vetem me shqipetare. Nje martese me te huaj, nuk sjell vetem probleme nese femijet do mesojne apo jo gjuhen shqipe , por dhe te tjera.
Nejse une nuk do ndaloj te radhis problemet e nje martese te tille, por per nje gje te jeni te sigurt vellezrit e mi shqipetare:
NQS nena eshte e huaj, nuk ka shprese qe femija te flasi shqip.
Per shume te rinj te sotshem, ky nuk eshte ndonje problem i madh, sepse dhe mund te thone:" Eh, pune e madhe, pse ca fituam ne qe dime shqip? Rendesi ka qe une jam me njeriun qe dua, qofte ajo/ai dhe i zi (mos o zot!!!)" mirepo me vone, dalin shume komplikime, sepse une njoh shume shqipetare qe jane martuar me te huaj, kane femije qe sigurisht nuk dine shqip, dhe shikojne me zili familjet e tjera te shqipetarve ku femijet luajne dhe flasin shqip me njeri tjetrin. Eshte nje ndjenje e pa-shpjegueshme. Parimet po ti mbajme, ndjenjat po ti kemi, por perse mos te perpiqemi te jemi gjithemone ne mes te shoqerise shqipetare qe te kemi mundesi te dashurohemi me shqipetare?
C'fare na pengon? (Ah, mos ju pergjigjuni kesaj pyetje!)
Nuk e di, por per nje gje jam e sigurt!
Femijet e mi (me deshiren e Zotit) do mesojne shqip, duan apo s'duan ata. Anglishten le ta mesojne ne shkolle, me mori mua tre muaj ta mesoj qe isha 23 vjece, nuk do kene mundesi ata ta mesojne (sic tha dhe Vlora) qe e kane trurin te fresket?
Gjerat nuk jane aq te komplikuara sa c'behen. Prinderit shqipetare, gjyshi gjyshja ne shqiperi 2-3 muaj me pushime, do ta dine shqipen me mire se une dhe ti 
Pershendetje....
|