Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Gjuha Shqipe > Nga Pavarësia deri në ditët e sotme. > Pse nje pjese e shqiptareve ne perendim nuk u meson femijeve shqip? Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 4.50.
a duhet te mesojen shqip femijet ne emigracion
po, jam dakort
jo, se s'u duhet
po si të duan
varet nga prindërit që kanë
   Ky sondazh nuk mbyllet asnjëherë [Modifiko Sondazhin (vetëm moderatorët)]
Gjithsej 14 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
AndreaPirelli
Veteran ne forum

Regjistruar: 06/03/2008
Vendbanimi:
Mesazhe: 5672

Atehere po bej edhe une nje nderhyrje ....... nisur nga eksperienca.
Ne disa raste eshte kollaj te thuash qe femijeve u duhet folur shqip, u duhet mesuar shqip e te tjera si keto. Jam shume dakort, femija eshte mire te mesoje shqip e ta flasi ate paster. E para qe te kete mundesi te komunikoje rregullisht me prinderit, nje pjese e te cileve nuk jane fluent ne gjuhen e vendit ku jetojne, e dyta per te komunikuar me gjysherit e gjyshet apo kushurinjte kur shkojne ne shqiperi.
Por eshte edhe nje ane tjeter e medaljes, qe une e kam ndeshur. Ne qofte se dy tre vjetet e pare, nuk e ekspozon femijen ne kopesht, duke i folur gjithmone shqip, femija nuk eshte shume komfort me gjuhen e huaj, ndihet i huaj ne ambient me femije te tjere qe flasin, po marr shembullin e vendit ketu, anglisht. Duke mos patur mundesi te komunikoje me femijet e tjere, apo femijet e tjere me te, i largohen, duke e fyer ne nje fare menyre. E di qe te gjithe do thone, nuk ka gje se femija e kap gjuhen shpejt etj etj, qe ne fund te fundit jane te verteta. Po mendoni se si ndihet ai prindi i ri kur femija i vet rejected nga femijet e tjere per probleme komunikimi????? Pastaj, sa vuan femija javet e para kur do e cosh ne kopesht, sepse nuk mund te komunikoje me femijet e tjere, mezi kupton edukatoren???? Nuk eshte e thjeshte. Dhe ne keto raste je i detyruar t'i flasesh femijes anglisht qe ta pergatisesh dhe t'ia besh me te lehte bashkejetesen.
Ne qofte se do t'i mesosh shqip femijes, coje nje muaj dy muaj ne shqiperi dhe e meson vete.
Nuk e di te tjeret, po vete nuk eshte se ndihem shume komfort t'i flas anglisht kalamonit tim. Edhe per faktin se nuk eshte se shkelqej ne gjuhe, dhe hajt se po ia mesoj sagllam. (p.s. nuk behet fjale per basic language, po per gjuhe sallonesh )

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 17 Nëntor 2008 20:29
AndreaPirelli nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AndreaPirelli Kliko këtu për të kontaktuar me AndreaPirelli (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AndreaPirelli Shto AndreaPirelli në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AndreaPirelli në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

iqvlora, s'ka problem edhe sikur te me ishe referuar mua. Une s'e mora per te keq natyrisht. Thjesht mendime po shkembejme.
Respekte.

Mesazh i vjetër 17 Nëntor 2008 20:38
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
belga
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 02/02/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 279

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
iqvlora, s'ka problem edhe sikur te me ishe referuar mua. Une s'e mora per te keq natyrisht. Thjesht mendime po shkembejme.
Respekte.

me shume deshire ddo te doja t'i mesoja vajzes sime te vetme shqip po kendej nga perendimi nuk ekziston gjuha shqipe per ta mesuar sipas rregullores e saktesisht siç duhet;
po une jam krenare per vajzen qe kam mbasi eshte e para ne shkolle edhe pse akoma eshte ne klasen e trete fillore;
dhe gjithashtu me premton se do te mesoje edhe shqip dhe kjo me ben te ndjehem krenare dhe e lumtur
pershendetje dhe respekte nga belga

Mesazh i vjetër 17 Nëntor 2008 22:35
belga nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të belga Kërko mesazhe të tjera nga: belga Shto belga në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto belga në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750

Miku im turli
Nuk jam dakord me ju.Po te jap shembullin e djalit tim.Ishte 4 vjec kur une emigrova ne nje vend anglishtfoles.Sigurisht qe ai ka patur veshtiresi ne komunikim nja dy tre muaj;ndoshta eshte ndjere edhe keq midis shokve te kopshtit.Kjo eshte nje periudhe qe kalon shpejt e pa ndonje dem per moshen e tij te vogel.Perfundimi eshte se ai e kaloi ate faze me sukses dhe besoj se do ta kete harruar ate periudhe qe ndonje lapurak i zi e ka perqeshur apo dicka tjeter.Po tani?Ai e flet anglishten shume me mire nga ata qe ua ka mesuar bythezaza apo bythebardha,nuk bene gabime ne te shkruar fare,flet mjaftueshem french,i shkelqyer ne math & dhe ne lendet e shkencave qe behen ne klasen e 9.Cdo dite me vijne vleresime e postcards prej te gjithe mesuesve te tij.Jemi ekstremisht te kenaqur nga puna e djalit tuaj!Pra ata lyrashe qe mund ta kene perqeshur kur ai u fut ne sistemin e edukimit,sot ai i ka lene mbas bythe.Ata kerkojne te kopjojne sot nga ai.Femijet tane jane shume here me inteligjent se vendasit.Kjo eshte dukuri kudo ku ata jetojne.Prandaj nuk eshte keq qe edhe tani ju te komunikoni shqip,sepse femija juaj patjeter qe nuk e ka te veshtire qe te pershtatet.Truri i tij eshte fresh.

..........................................................................................................
Kundershtuesja rasti juaj ka arsye,por te pergezoj kur thua me vendosmeri se femija juaj do te flasi shqipen.
Gjithashtu te keshilloj qe burrin ta ushqesh mire,nqse te lodhet shume e kerkon vetem te fleje.Ushqeje me karkaleca e fruta deti cdo dite e ai nuk do ta ndjeje veten te lodhur.keshtu ai do t'ju ndihmoj ju edhe djalin. .Po pse moj kundershtuese ne te tjeret nuk lodhemi ne pune?Patjeter qe po,por sakrifikojme per te pjellet tane.Po moren rrugen ata nuk kane nevoje me per ne.
Respekte per te gjithe!

Mesazh i vjetër 18 Nëntor 2008 16:21
IQVLORA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të IQVLORA Kërko mesazhe të tjera nga: IQVLORA Shto IQVLORA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto IQVLORA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Donika Araniti
Anetar i ri

Regjistruar: 11/11/2008
Vendbanimi: New York
Mesazhe: 3

.Martohuni me shqiptare se pervecse mire keq nuk ju bene!
Respekte [/B][/QUOTE]

Vlora. Nuk po gjej nje diskutim qe te kem mendim ndryshe nga juaji. . Mos kemi te bejme ne te dy?

Persa i perket marteses me shqipetare, besoj se kushdo qe eshte krenar qe eshte shqipetar, enderron te martohet vetem me shqipetare. Nje martese me te huaj, nuk sjell vetem probleme nese femijet do mesojne apo jo gjuhen shqipe , por dhe te tjera.
Nejse une nuk do ndaloj te radhis problemet e nje martese te tille, por per nje gje te jeni te sigurt vellezrit e mi shqipetare:
NQS nena eshte e huaj, nuk ka shprese qe femija te flasi shqip.
Per shume te rinj te sotshem, ky nuk eshte ndonje problem i madh, sepse dhe mund te thone:" Eh, pune e madhe, pse ca fituam ne qe dime shqip? Rendesi ka qe une jam me njeriun qe dua, qofte ajo/ai dhe i zi (mos o zot!!!)" mirepo me vone, dalin shume komplikime, sepse une njoh shume shqipetare qe jane martuar me te huaj, kane femije qe sigurisht nuk dine shqip, dhe shikojne me zili familjet e tjera te shqipetarve ku femijet luajne dhe flasin shqip me njeri tjetrin. Eshte nje ndjenje e pa-shpjegueshme. Parimet po ti mbajme, ndjenjat po ti kemi, por perse mos te perpiqemi te jemi gjithemone ne mes te shoqerise shqipetare qe te kemi mundesi te dashurohemi me shqipetare?
C'fare na pengon? (Ah, mos ju pergjigjuni kesaj pyetje!)
Nuk e di, por per nje gje jam e sigurt!
Femijet e mi (me deshiren e Zotit) do mesojne shqip, duan apo s'duan ata. Anglishten le ta mesojne ne shkolle, me mori mua tre muaj ta mesoj qe isha 23 vjece, nuk do kene mundesi ata ta mesojne (sic tha dhe Vlora) qe e kane trurin te fresket?
Gjerat nuk jane aq te komplikuara sa c'behen. Prinderit shqipetare, gjyshi gjyshja ne shqiperi 2-3 muaj me pushime, do ta dine shqipen me mire se une dhe ti
Pershendetje....

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2008 04:55
Donika Araniti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Donika Araniti Kliko këtu për të kontaktuar me Donika Araniti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Donika Araniti Shto Donika Araniti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Donika Araniti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Koli_tr
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 14/11/2008
Vendbanimi: nuk e di
Mesazhe: 109

donika vajza si ty me duket se gjenden rralle.
koketat nuk mendojne keshtu si ty. meqe jan femra te ulta dhe inferjore mendojne se i japin kultur vetes qe femijet mesojn gjuh te huaj.
un vertet jam i pa shkolle per vete po sikur mbret te isha ne dhe te huaj femiaj im do fliste shqip dhe vetem shqip

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2008 15:48
Koli_tr nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Koli_tr Kliko këtu për të kontaktuar me Koli_tr (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Koli_tr Shto Koli_tr në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Koli_tr në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750

Donika Arianiti(Komneni) tha:

Vlora. Nuk po gjej nje diskutim qe te kem mendim ndryshe nga juaji. . Mos kemi te bejme ne te dy?

Nuk i dihet Miss/Mrs D Arianiti nga fshati me kala.Patjeter qe pervecse nusja e Skenderbeut ajo ishte princeshe nga familja e Komnenve, e bija e Arianit Komnenit nga Vlora.
Po qe se jemi patriot nuk i dihet,mund te kemi edhe lidhje gjaku apo krushqi.
Ju jeni e re ne forum dhe me mire do te njihemi.Mund te komunikoni me mua edhe me PM nqse deshironi.
respekte

Koli_tr te falenderoj per mendimet e tua prej atdhetari!Kane ndryshuar kohet i dashur.Jetojme ne nje shoqeri qe po shkon drejt globalizimit.Njerzit i mendojne dhe i bejne zgjedhjet ashtu sic ju intereson.Askush nga ne nuk ka te drejte t'ju nderhyj,por ata/ato do te behen nje dite pishman si qeni,por kur t'ju vijne mendte nuk do t'ua hane as qente-thote populli.

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2008 16:09
IQVLORA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të IQVLORA Kërko mesazhe të tjera nga: IQVLORA Shto IQVLORA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto IQVLORA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Koli_tr
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 14/11/2008
Vendbanimi: nuk e di
Mesazhe: 109

Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA

Koli_tr te falenderoj per mendimet e tua prej atdhetari!Kane ndryshuar kohet i dashur.Jetojme ne nje shoqeri qe po shkon drejt globalizimit.Njerzit i mendojne dhe i bejne zgjedhjet ashtu sic ju intereson.Askush nga ne nuk ka te drejte t'ju nderhyj,por ata/ato do te behen nje dite pishman si qeni,por kur t'ju vijne mendte nuk do t'ua hane as qente-thote populli.

o iqvlora ne nji ven e ke gabim kur thu askush nuk ka te drjt te nderhyj .
po nuk u nderhy kjo domethone se po i lejme te shkojn ne rrug te keqe .
ja njerez si donika apo cuna si ai shkodrani qeshur qe din me shkrujt duhet te nderhyn
edhe njerez si ti duhet te nderhyj aty ku e kan mundsin

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2008 16:26
Koli_tr nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Koli_tr Kliko këtu për të kontaktuar me Koli_tr (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Koli_tr Shto Koli_tr në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Koli_tr në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
CYBORG
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 08/06/2008
Vendbanimi: itali
Mesazhe: 72

une kam 5 vjet i martuar me nje vajze te huaj (kemi dhe nje djale)dhe nuk jam bere pishman deri tani .
nuk me duket se kam hyre ne rruge te keqe apo jo ?
nejse seicili eshte i lire te beje si te doje apo jo .

VLora sa per interesin personal per mendimin tim seicili mendon gjithmone per interesin personal pastaj per te tjerat .
juve, pershembull, kur shkuat ne Angli nuk e bete per interesin e Shqiperise apo jo ? e bete per interesin tuaj dhe te familjes tuaj.Globalizimi thjesht na jep me shume mundesi te levizim.

sigurisht qe eshte mire qe femija te flase shqip kur lindet dhe rritet jashte .seicili ben perpjekjet e tij ne baze te mundesive per ti mesuar shqip .

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2008 19:04
CYBORG nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të CYBORG Kliko këtu për të kontaktuar me CYBORG (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: CYBORG Shto CYBORG në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto CYBORG në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AndreaPirelli
Veteran ne forum

Regjistruar: 06/03/2008
Vendbanimi:
Mesazhe: 5672

I propozoj te Nderuarve Moderatore dhe te Nderuares Administratore qe anetari i mesiperm Cyborg te perjashtohet nga forumi. Antishqiptare te tille nuk i duhen forumit tone. Le te shkoje tek forumi i vendit te gruas se vet.

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2008 19:19
AndreaPirelli nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AndreaPirelli Kliko këtu për të kontaktuar me AndreaPirelli (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AndreaPirelli Shto AndreaPirelli në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AndreaPirelli në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 16:23 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 14 faqe: « E parë ... « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Gjuha Shqipe > Nga Pavarësia deri në ditët e sotme. > Pse nje pjese e shqiptareve ne perendim nuk u meson femijeve shqip?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar