Gjergj Kastrioti
Veritas Odium Parit

Regjistruar: 22/10/2004
Vendbanimi: God is busy, me too...
Mesazhe: 2957
|
Citim: Po citoj ato që tha puntori
Kjo puna e federates si qendron se e kam ni dhe nja dy here te tjera. Pastaj ne rast se ti e quan dialog gjinushin dhe ceken me ramen jam kurioz ta di se çfare dialogu bajn perveçse llogarive si ta marrin pushtetin e humbur se per presidentin nukmendoj se i shqetson shume se do kishin hedh naj kanditature apo perkrahje.(sa zor qenka dhenia e konsensusit a thua do te jene opozitare te perjetshem). Nqs quan dialog mosmarrveshjet me Nanon? Meten? atehere dakort. kam frik se do mesin jasht parlamentit ca partira te majta sepse zor se e kapin 2 % e ndoshta i fut federata. Nqs ka nje zgjidhje te mire per presidentin dakort por dhe zgjedhjet e parakoheshme do te ishin nje gje e mire.(veçse me vret sinqerisht mungesa e ligjit elektoral dhe dokumentat e votimeve ) Dhe mendimi tjeter per te mos pasur e krijuar keto probleme artificiale mendoj se eshte (ishte) e nevojshme nderhyrja ne kushtetute ku presidenti te zgjidhej direkt nga populli.
Ky propozimi i Rama-s per te bere federate eshte shume mire per mendimin tim!!!
Shpjegoj : ne kete menyre do te ishte nje koalicion partish i legjitimuar ne radhe te pare, me nje rregullore te pernbashket, plan te perbashket etj...
E njejta gje u be edhe ne Itali para pak kohesh, ku partite e se majtes u bashkuan ne nje parti te vetme,dhe formuan ate qe u quajt "partia demokratike italiane"
Pse?
Kjo per shkak se : e para dhe me e thjeshta "bashkimi ben fuqine" , pastaj nga kjo lindin edhe artifica te tjera, qe permirsojne shume!
Si p.sh partite e vogla qe citove...
Shume mire eshte edhe ajo, nuk ngelen jashte parlamentit...
Mund te bashkohen me federaten.
Te gjithe bashkohen njezeri dhe nuk ka perc-merc si po bejne tani...
jo "PSD" po "PDS" ... aman, kush e kush te kete topin e tij per te gjuajtur vete penalltine...
Duhet te kete nje " baba " shtepia se pastaj e mer lumi...
Kuptohet qe kjo federate (besoj) do behet ne formen e nje shoqerie aksionere...
Me kuptimin e saj qe sipas "aksioneve" ato qe kane me teper do te kene me shume fuqi ekzekutive, dhe vendim-marrje!
Gje qe eshte shume demokratike, dhe shume konstruktive!
Perseris : une nuk simpatizioj per asnje... por puna dhe diskutimet (konstruktive ) cojne ne zhvillim!
PEACE!